شماره روزنامه ۶۰۵۱
|

  • فرانسه در بن‌بست

    دنیای اقتصاد: اتحاد سست احزاب چپ‌گرا با شکست دادن راست افراطی و ائتلاف میانه‌روی امانوئل مکرون، بیشترین کرسی‌ها را در انتخابات پارلمانی فرانسه به‌دست آورد. هیچ گروهی در دور دوم انتخابات روز یکشنبه اکثریت مطلق مجلس ملی ۵۷۷ کرسی را به‌دست نیاورد و فرانسه را در بلاتکلیفی سیاسی و بدون مسیر مشخص برای تشکیل دولت جدید دو روز قبل از نشست بزرگ ناتو و سه هفته قبل از بازی‌های المپیک پاریس فروبرد.«ناتاشا باتلر»، خبرنگار الجزیره، در گزارشی در همین رابطه نوشت، گابریل آتال، نخست‌وزیر فرانسه دیروز دوشنبه استعفای خود را به مکرون تقدیم کرد و افزود آماده است «تا زمانی که وظیفه ایجاب کند» به‌ویژه با توجه به بازی‌های قریب‌الوقوع پاریس خدمت کند. او گفت: «کشور ما با یک وضعیت سیاسی بی‌سابقه روبه‌رو است و در چند هفته دیگر خود را برای استقبال از جهان آماده می‌کند.»
  • دلار ارتش ژاپن را به دردسر انداخت

    دنیای‌اقتصاد: ژاپن در حال تلاش برای تامین مالی برنامه‌هایی است که آمادگی نظامی این کشور را در بحبوحه افزایش تهدیدات منطقه‌ای تقویت می‌کند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، سقوط ین در سال جاری به پایین‌ترین حد در چهار دهه اخیر، برنامه‌های ژاپن برای بزرگ‌ترین افزایش نظامی در تاریخ پس از جنگ جهانی دوم را تضعیف می‌کند. دولت سفارش‌های هواپیما را کاهش داده است و مقامات هشدار می‌دهند که کاهش بیشتر ممکن است قریب‌الوقوع باشد. ژاپن بخش عمده‌ای از تجهیزات نظامی خود را از شرکت‌های آمریکایی در معاملات انجام‌شده به دلار خریداری کرده است. قدرت خرید دولت به‌دلیل کاهش ارزش ین به‌شدت کاهش یافته است.
  • شورش نیمی از کنگره علیه بایدن

    دنیای‌اقتصاد: در جریان یک نشست خصوصی با دموکرات‌های ارشد مجلس نمایندگان، چندین قانون‌گذار ارشد گفتند که زمان آن رسیده است که بایدن کناره‌گیری کند؛ درحالی‌که یک دموکرات سنا به‌طور علنی گفت که باید اقدامات بیشتری برای اطمینان دادن به رای‌دهندگان انجام داد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، پایگاه حمایتی جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده در میان دموکرات‌های کلیدی کنگره در روز یکشنبه شروع به فروپاشی کرد؛ زیرا نیمی از اعضای ارشد مجلس نمایندگان به‌طور خصوصی تاکید کردند که بایدن باید از رقابت‌های ریاست‌جمهوری کناره‌گیری کند؛ زیرا نگرانی‌های فزاینده‌ای درباره سن و توانایی‌اش برای پیروزی مجدد در انتخابات ریاست‌جمهوری وجود دارد.
  • فاراژ شورشی تاج‌ساز می‌شود

    دنیای اقتصاد: در ابتدا نایجل فاراژ خونسردی خود را حفظ کرد. هنگامی که معترضان سخنرانی پیروزی انتخابات فاراژ، اخلالگر سیاسی کهنه کار بریتانیا، فعال ضد مهاجران و متحد رئیس‌جمهور سابق دونالد ترامپ را مختل کردند، او آنها را نادیده گرفت. اما با تداوم هرج و مرج در کنفرانس رسانه‌ای روز جمعه، فاراژ شروع به پاسخ دادن کرد و منتقدان را با فریاد «خسته‌کننده» که ۹بار پشت سر هم از میکروفن اعلام کرد، خفه کرد. «استفان کسل» در گزارش ۷ژوئیه در نیویورک‌تایمز نوشت، با وجود فاراژ، همه چیز چندان خسته‌کننده نیست، همان‌طور که حزب محافظه کار راست میانه بریتانیا به تازگی آن را علت [باخت خود] دانسته است.
  • سایه بازگشت ترامپ بر جنگ اوکراین

    دنیای اقتصاد: با نامشخص بودن آینده ریاست‌جمهوری جو بایدن و نامشخص بودن حمایت دونالد جی.ترامپ از اوکراین و در آستانه برگزاری نشست بزرگ ناتو، رهبران اوکراین سعی در حفظ خود دارند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، اوکراین که برای بقای خود به کمک‌های نظامی آمریکا وابسته است، مدت‌ها تلاش کرده است تا حمایت دو حزبی را در ایالات متحده حفظ کند. حفظ این تعامل هرگز آسان نبوده است و هر روز سخت‌تر می‌شود؛ به‌ویژه با افزایش احتمال بازگشت دونالد جی.ترامپ که اصلا دوستدار اوکراین نیست، روزگار بر زلنسکی و رهبران اوکراین سخت‌تر خواهد شد.
  • بایدن متمرد

    دنیای‌اقتصاد: مصاحبه با ده‌ها دموکرات نشان‌دهنده درگیری قریب‌الوقوع بین یک رئیس‌جمهور سرکش و کسانی است که توانایی او را برای پیروزی زیر سوال می‌برند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، مصاحبه با بیش از ۵۰دموکرات در این هفته نشان داد که بسیاری از مقامات، قانون‌گذاران و استراتژیست‌های حزب خود بایدن به‌طور فزاینده‌ای نامزدی او را ناپایدار می‌بینند و سعی می‌کنند نگرانی‌های خود را به‌طور خصوصی اعلام کنند؛ هرچند که پیوسته این نگرانی‌ها در معرض دید عموم قرار می‌گیرد. تعداد فزاینده‌ای از دموکرات‌ها اکنون بر این باورند که رئیس‌جمهور با باقی ماندن در سمت نامزدی‌اش، توانایی‌شان را برای حفظ کاخ سفید به خطر می‌اندازد و توان سایر نامزدهای بالقوه را مستهلک می‌کند.
  • پارلمان سه‌بلوکه در فرانسه

    دنیای‌اقتصاد: فرانسوی‌ها برای دور دوم انتخابات زودهنگام قانون‌گذاری که به درخواست رئیس جمهور مکرون برگزار شد، به پای صندوق‌های رای رفتند. ائتلاف میانه روی مکرون در دور اول انتخابات شکست سنگینی متحمل شد. «استفن کیلن» در گزارش ۷ژوئیه در الجزیره که همواره به‌روزرسانی می‌شد نوشت، «اجتماع ملی» (RN) راست افراطی که در دور اول هفته گذشته غالب شد، حدود یک‌سوم آرا را به‌دست آورد. از آن زمان احزاب «چپ» و «میانه» در تلاش برای ممانعت از کسب اکثریت مطلق «اجتماع ملی»، نیروهای خود را در هم ادغام کردند. در مجموع ۵۰۱کرسی، از ۵۷۷کرسی، در دور دوم قابل تصاحب هستند.
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    گروه چهار تلاش کرد تا قبایل مخالف مستقر در غرب را نیز بسیج کند. با این ‌حال، این اقدامات کمتر از تلاش‌های آنها در خلیج‌فارس موفقیت‌آمیز بود. در سپتامبر۲۰۱۷، یک «کنفرانس اپوزیسیون»، «کنفرانس امنیت و ثبات جهانی قطر» در لندن توسط تاجر و اصلاح‌طلب قطری، خالد الحیل، همراه با دیگر قطری‌های تبعیدی برگزار شد. نمایندگان قبایل نقش ایفا کردند: یکی از اعضای اصلی قبیله‌ آل‌مره، عضو اصلی میزگرد بود. با این ‌حال، اکثر سخنرانان در مدار سخنرانی غربی ثابت و همیشگی بودند. موضوعات مورد بحث در رابطه با خواسته‌های گروه چهار علیه رهبری قطر بود، مانند رابطه‌ قطر با اسلام سیاسی، قطر و سیاست آن در قبال ایران، دموکراسی و حقوق بشر، پرستیژ جهانی، الجزیره و قدرت اقتصادی و ژئوپلیتیک قطر.
  • تابوی سیاسی در فرانسه فروریخت

    دنیای اقتصاد: ماه گذشته، «سوفی لارنس روی»، وکیل محافظه‌کار پاریسی که ریشه در بورگوندی دارد، تصمیم گرفت از خط شکاف سیاسی که معرف فرانسه پساجنگ بود، عبور کند و خود را وقف یک جنبش سیاسی ملی‌گرا و راست افراطی کند که به نظر می‌رسد برای تسلط بر انتخابات پارلمانی روز یکشنبه آماده می‌شود. او درحالی‌که سوسیسی را در کافه‌ای در «شابلی» -شهر شمالی بورگوندی- می‌خورد، گفت: «فهمیدم که اگر خدمات خود را به جنبش بزرگ تغییر، یعنی اجتماع ملی ارائه نکنم تا آخر عمر خود را سرزنش خواهم کرد.» او افزود: «این آخرین فرصت بود.» بنابراین، در ۹ژوئن، خانم روی، ۶۸ ساله، خانواده سیاسی راست میانه دیرینه خود، یعنی «جمهوری‌خواهان» که اعتقادات خود را به قهرمان دوران جنگ، شارل دوگل می‌رسانند، ترک کرد تا از حزب راست افراطی مارین لوپن که ریشه‌های شبه فاشیستی داشت، حمایت کند.
  • نیمه پنهان انتخابات بریتانیا

    دنیای اقتصاد: رای‌دهندگان بریتانیایی این هفته به حزب کارگر یک پیروزی قاطع در انتخابات هدیه دادند؛ اما نه به آن اندازه‌ای که انتظار داشتند. کر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا روز جمعه با اکثریت قاطع پارلمان بریتانیا به قدرت رسید؛ اما از نظر تعداد کل آرا، حزب او تنها یک‌سوم آرا را به دست آورد که کمتر از آن چیزی است که در سال۲۰۱۷ با شکست مقابل محافظه‌کاران به‌دست آورد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، حزب کارگر در سراسر بریتانیا نفوذ پیدا کرد؛ اما پیروزی‌های آنها اغلب با شکست حزب محافظه‌کار، از جمله شکست لیز تراس، نخست‌وزیر سابق نامحبوب که از کرسی‌‌اش اخراج شد، به‌دست آمد. شورش رعدگونه رای‌دهندگان شاید بزرگ‌ترین پیام انتخابات بریتانیا بوده باشد. این دوره، دوره جدیدی برای دولت کارگر است.
  • فقط خدا می‌تواند مرا برکنار کند

    دنیای‌اقتصاد: جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده روز جمعه نگرانی‌ها درباره سن، قدرت ذهنی‌اش و نظرسنجی‌هایی را که نشان می‌دهد او در رقابت‌های انتخاباتی مجدد شکست می‌خورد، رد کرد و در مصاحبه‌ای گفت که تیز هوشی او هر روز درحالی‌که «جهان را اداره می‌کند» مورد سنجش قرار می‌گیرد. او در این مصاحبه قسم خورد که تنها در صورتی که «خدا » به او بگوید ترک مقام کند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، جو بایدن ۸۱ساله، طی مصاحبه ۲۲دقیقه‌ای با جورج استفانوپولوس، خبرنگار ای‌بی‌سی که بدون ویرایش پخش شد، گفت که نیازی به انجام آزمایش‌های عصبی یا شناختی نیست.
  • قتل عام اسیران جنگی در اوکراین

    دنیای‌اقتصاد: ساعاتی پس از نبردی در شرق اوکراین در ماه اوت، یک سرباز روسی مجروح و به شکل غیرمسلح از میان یک سنگر تقریبا ویران‌شده خزید و در برابر اسیرکنندگان خود، واحدی از داوطلبان بین‌المللی به رهبری یک آمریکایی کمک طلبید. «کاسپار گروس» یک پزشک آلمانی در آن واحد، گفت که سرباز را دیده که با ترکیبی از انگلیسی و روسی دست و پا شکسته درخواست مراقبت پزشکی کرده است. غروب بود. یکی از اعضای تیم به دنبال بانداژ رفت. به گفته گروس، در آن زمان بود که یکی از سربازان روسی دیگر لنگان لنگان پیش آمد و سلاح خود را به سمت تنه سرباز روسی نشانه رفت و شلیک کرد. او ناگهان افتاد؛ اما هنوز نفس می‌کشید. گروس در مصاحبه‌ای به یاد می‌آورد که سرباز دیگری شلیک کرد و می‌گفت: «فقط به سرش شلیک کن.»
  • مامور نجات اقتصاد بریتانیا

    دنیای اقتصاد: استارمر با پایان دادن به ۱۴سال دولت محافظه‌کار، نخست وزیر بعدی بریتانیا خواهد بود. رای پراکنده باعث شد که محافظه‌کاران با بدترین نتیجه در تاریخ طولانی‌مدت خود، سقوط را تجربه کنند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، حزب کارگر بریتانیا صبح روز جمعه در انتخابات پیروز شد و حزب محافظه‌کار را در یک شورش ضد حاکمیتی که نوید‌دهنده عصر جدیدی در سیاست بریتانیا است، از قدرت خارج کرد. ریشی سوناک، نخست‌وزیر در آستانه خروج، اندکی پیش از تایید اکثریت پارلمانی حزب کارگر، شکست ملی حزبش را پذیرفت و گفت: «مردم بریتانیا امشب حکم هشداردهنده‌ای صادر کردند.»
  • چرا بایدن باید کناره‌گیری کند؟

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: مناظره هفته گذشته بایدن با ترامپ یک افتضاح تمام‌عیار بود، اما تلاش‌های هم‌حزبی‌های بایدن و کارزار انتخاباتی او برای لاپوشانی و پنهان ‌کردن واقعیت، از آن هم بدتر است.تماشای پیرمردی پریشان حواس که برای به‌ خاطرآوردن کلمات و حقایق تقلا می‌کند، عذاب‌آور بود. ناتوانی او در ارائه استدلال علیه یک حریف ضعیف نیز مایوس‌‌کننده بود. اما تلاش‌های کارزار انتخاباتی بایدن برای انکار آنچه ده‌ها میلیون آمریکایی با چشمان خود مستقیم شاهد آن بودند، سمی‌تر است؛ چراکه بی صداقتی موجب تحقیر و خواری می‌شود.
  • بازگشت خوش‌بینی به مذاکرات آتش‌بس

    دنیای‌اقتصاد: پس از آنکه حماس طرح جدیدی ارائه کرد و بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل به بایدن گفت که در حال اعزام هیات جدیدی از مذاکره‌کنندگان به مذاکرات متوقف شده است، مقامات آمریکایی و اسرائیلی روز پنج‌شنبه (۱۴تیرماه) نسبت به توافق آتش‌بس در نوار غزه ابراز خوش‌بینی مجدد کردند. «آرون باکسرمن»، «مایکل شی‌یر» و «توماس فولر» در گزارش ۴ژوئیه در نیویورک‌تایمز نوشتند، مقامات کاخ سفید گفتند که معتقدند پیشرفت جدید در گفت‌وگوها همان چیزی است که مکررا در مذاکرات چند ماهه «پیشرفت» نامیده می‌شود، اگرچه آنها می‌گویند که انجام مراحل بسیار در اجرای آتش‌بس زمان می‌برد. اسرائیل و سایر مقامات درگیر در این گفت‌وگوها توافق کردند که پیشرفتی حاصل شده است، اما آن را با عبارات محتاطانه‌تر توصیف کردند. این گفت‌وگوها بر اساس یک چارچوب توافق سه‌مرحله‌ای است که توسط بایدن در اواخر ماه مه علنی و توسط سازمان ملل متحد تایید شد. در صورت اجرا، این توافق در نهایت به پایان جنگ، خروج کامل اسرائیل از غزه، آزادی ۱۲۰گروگان زنده و مرده در غزه و‌ آزادی فلسطینی‌هایی که در زندان‌های اسرائیل هستند، تصریح می‌کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر