گزارش خبری سیانان از حواشی اتاق بحران کاخ سفید
ترامپ به دنبال جنگ نبود
بنا بر این گزارش، ترامپ حین جلسه که در «اتاق بحران» کاخ سفید تشکیل شد از یکسو درگیر «لفاظیهای جنگافروزانه» خود بود و از طرفی دیگر میخواست سیاست خارجی غیرمداخلهجویانهاش را به نمایش بگذارد. جیمز ریش، رئیس روابط خارجی سنا گفته است ترامپ قادر نبود تصمیم قاطعی بگیرد و به مباحثی که از سوی نمایندگان ارائه میشد، گوش فرا میداد. به گفته ریش، چیزی که مشخص بود آن بود که ترامپ رئیسجمهوری بود که «بهدنبال جنگ نبود».
به گزارش سیانان، او اضافه کرد: «من واقعا شاهد تقلای او بودم.»
آدام اسمیت، رئیس کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا نیز گفت: «رئیسجمهور حقیقتا مشغول کلنجار با این موضوع بود.» به نوشته سیانان، ترامپ درگیر نظرات نمایندگان شورای امنیت ملی بود که معتقد بودند آمریکا باید این اقدام ایران را با انجام حملاتی هدفمند تلافی کند. یک مقام ارشد آمریکایی ضمن تاکید بر «جدیت» ترامپ، به سیانان گفت رئیسجمهور آمریکا به این باور رسیده بود که نظامیان قادر به پیشبینی نحوه برخورد ایران با حملات احتمالی از طرف آمریکا نبودند و یکی از دغدغههای مهم این دولت این بود که آغازگر جنگ گستردهتری نباشد.
سیانان نوشت: «مقامهای نظامی از اینکه ترامپ دستور حمله نظامی را به علت عدم قطعیت نداد خوشحال شدند. در پایان روز خیلیها میگفتند ایران با حمله به پهپاد اساسا دارد این پیام را القا میکند که خواهان گفتوگو است.»
در همین حال یک مقام ارشد آمریکایی گفته است که ترامپ بهدنبال گزینه نظامی نبوده و اساسا به «تحریمهای بیشتر» فکر میکند. او اضافه کرد: «ما زمینههای بیشتری برای اعمال فشار از طریق تحریم داریم.»
ترامپ پس از خروج از توافق هستهای برجام در اردیبهشت سال گذشته، شدیدترین تحریمهای نفتی و بانکی را علیه جمهوری اسلامی اعمال کرده است.
سیانان نوشت جان بولتون، مشاور امنیت ملی ترامپ و همچنین مایک پمپئو، وزیر امور خارجه و مایک پنس، معاون اول ترامپ، درصدد ترغیب او به انجام حملات هدفمند علیه مواضع جمهوری اسلامی از جمله رادارها و سامانههای موشکی بودند. یک مقام ارشد آمریکایی گفت: بهرغم «اتفاق آرای کامل در بین مشاوران رئیسجمهور و مقامهای وزارت دفاع درباره پاسخ مناسب به فعالیتهای ایران»، این شخص رئیسجمهور بود که «تصمیم نهایی را گرفت» و هر گونه حمله را متوقف کرد.
ترامپ در مصاحبهای با شبکه انبیسی روز جمعه گفت به علت احتمال کشته شدن ۱۵۰ نفر در صورت حمله به مواضع ایران از این تصمیم صرفنظر کرده است. به گفته یک مقام کاخ سفید، ترامپ در جلسه روز پنجشنبه ۳۰ خرداد برآوردی از تلفات احتمالی را از مقامهای نظامی خواسته بود. او اضافه کرد: «او (ترامپ) پس از اینکه میزان تلفات را خوب حلاجی کرد، دستور لغو حمله را نیمساعت قبل از آغاز آن داد.»
ارسال نظر