شماره روزنامه ۶۱۷۵
|

ساعاتی پیش از ورود شورشیان به پایتخت، چگونه گذشت؟

دنیای اقتصاد: در کاخ ریاست جمهوری تابلوهایی از اسماء اسد نیز وجود داشت. دست­کم سه تابلوی بزرگ در این انباری پیدا شد. این کاخ نشانه­ هایی داشت مبنی بر اینکه با نزدیک شدن شورشیان به شهر، حال و هوای داخل آن بدتر شده بود.

فارن افرز تبیین کرد؛

دنیای‌ اقتصاد: به‌رغم این واقعیت که تهران مستقیما در حمله ۷ اکتبر مداخله نداشت، اما تهران مشتاق بود که از پیامدهای آن به امید تحقق نابودی اسرائیل استفاده کند. ایران ابتدا در برابر تشدید تنش موضع‌‌‌گیری دیپلماتیک داشت؛ هرچند متحدان خود را برای حمله به اسرائیل گرد هم می‌‌‌آورد. اما در ۱۳ آوریل،…

    پنجشنبه، ۲۲ آذر ۱۴۰۳
  • مجوز انتقال سپرده‌های ایران صادر شد

    ارز برقی در راه عمان

    واشنگتن فری‌بیکن در گزارشی از آزاد‌سازی اموال بلوکه‌شده ایران در عراق خبر داد و نوشت: دولت بایدن سه‌روز پس از انتخابات ماه نوامبر، نسبت به بخشی از تحریم‌های ایران چشم‌پوشی کرد و دسترسی تهران به بیش از ۱۰میلیارد دلار اموال بلوکه‌شده را فراهم کرد. بایدن سال گذشته مقدمات این معافیت را فراهم کرده بود تا به تهران اجازه دهد وجوه را از دینار عراق به یورو تبدیل کند و آن را در حساب‌های بانکی مستقر در عمان برای خرید نیازهای بشردوستانه نگه دارد.
  • رهبر انقلاب در دیدار هزاران نفر از قشرهای مردم تبیین کردند

    درس‌ها و عبرت‌های حادثه سوریه

    پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری‌: رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز در دیدار هزاران نفر از قشرهای مردم، با «تبیین لایه‌‌‌های مختلف حوادث سوریه، ترسیم منطق حضور ایران در این کشور، تشریح روند آتی تحولات منطقه و بیان درس‌‌‌ها و عبرت‌‌‌های قضایای سوریه»، تاکید کردند: این حوادث محصول یک نقشه آمریکایی-صهیونیستی است و گستره مقاومت با یافتن استحکام و انگیزه بیشتر در مقابل فشارها و جنایت‌‌‌ها، به حول و قوه الهی همه منطقه را فراخواهد گرفت.
  • فارن پالیسی تحلیل کرد؛

    آرایش بازیگران در «خاورمیانه پسا‌اسد»

    نشریه فارن پالیسی در یادداشتی به قلم «ولی نصر» از پژوهشگران برجسته خاورمیانه و جهان اسلام نوشت: آنکارا بعد از فروپاشی حکومت بشار اسد، به دنبال پر کردن جایگاه ایران در این کشور است. حوادث فاجعه‌‌‌آمیز چند هفته اخیر در لبنان و سوریه - از حملات اسرائیل علیه حزب‌‌‌الله لبنان تا سقوط بشار اسد - فصل جدیدی برای تحولات خاورمیانه گشوده است.
  • فارن افرز تبیین کرد؛

    وضعیت خطرناک جدید خاورمیانه

    دنیای‌ اقتصاد: به‌رغم این واقعیت که تهران مستقیما در حمله ۷ اکتبر مداخله نداشت، اما تهران مشتاق بود که از پیامدهای آن به امید تحقق نابودی اسرائیل استفاده کند. ایران ابتدا در برابر تشدید تنش موضع‌‌‌گیری دیپلماتیک داشت؛ هرچند متحدان خود را برای حمله به اسرائیل گرد هم می‌‌‌آورد. اما در ۱۳ آوریل، ایران در واکنش به تهاجم اسرائیل مسیر خود را تغییر داد و رگبار عظیمی از موشک‌‌‌ها و پهپادها را به سوی اسرائیل پرتاب کرد که اولین حمله مستقیم به اسرائیل محسوب می‌‌‌شد.
  • نمایندگان مجلس در دستور کار قرار دادند‌

    اصلاحات بودجه روی میز تلفیق

    دنیای اقتصاد: روز گذشته و در نهمین روز از بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ در صحن علنی مجلس، موارد ارجاعی از کمیسیون تلفیق بودجه در دستور کار نمایندگان قرار گرفت. بر این اساس نمایندگان مجلس با اصلاحات انجام شده در کمیسیون تلفیق بر روی لایحه بودجه موافقت کردند. بر این اساس و با رای نمایندگان تعرفه واردات خودروهای نو و کارکرده و تعرفه واردات تلفن همراه در سال آینده مشخص شد. از سوی دیگر نمایندگان با مصوبه‌ای مانع کسر از منبع یک درصد مالیات بر ارزش افزوده برای تامین همسان‌سازی حقوق بازنشستگان شدند.
  • بهارستان - ۱۴۰۳/۰۹/۲۲

    گزارش عراقچی به کمیسیون امنیت ملی مجلس : ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از برگزاری جلسه این کمیسیون با وزیر خارجه خبر داد و گفت: در این جلسه آقای عراقچی گزارشی از اقدامات و فعالیت‏‏‏‌های وزارت خارجه در زمینه سوریه و مذاکرات ایران با تروئیکای اروپایی ارائه کرد./ایسنا
  • عدلیه - ۱۴۰۳/۰۹/۲۲

    رصد ویژه فضای مجازی: دادستانی کل کشور با اشاره به اقدام دادستانی تهران در برخورد قضایی با یک روزنامه و ۲ فعال سیاسی و فضای مجازی در اطلاعیه‌ای به کسانی که به امنیت روانی مردم خدشه وارد می‌کنند، هشدار داد و تاکید کرد این روند با رصد ویژه ادامه دارد./ایرنا
  • به شرکت نفت دیر می‌آمد

    می‌خواهم بدانم که شما، آقای انتظام را چطور آدمی می‌دیدید؟
  • سایه روشن - ۱۴۰۳/۰۹/۲۲

    فرزندآوری در کشور برای نخستین بار به زیر یک میلیون نفر رسید!: وزیر بهداشت اعلام کرد: «برای نخستین‌بار میزان موالید در کشور به کمتر از یک میلیون نفر در سال رسید. اگر به موضوع جمعیت توجه کافی نشود، این مساله به خطرات جدی در ابعاد اقتصادی، سیاسی و امنیتی تبدیل خواهد شد./تسنیم
    چهارشنبه، ۲۱ آذر ۱۴۰۳
  • ساعاتی پیش از ورود شورشیان به پایتخت، چگونه گذشت؟

    اسرار کاخ اسد

    دنیای اقتصاد: در کاخ ریاست جمهوری تابلوهایی از اسماء اسد نیز وجود داشت. دست­کم سه تابلوی بزرگ در این انباری پیدا شد. این کاخ نشانه­ هایی داشت مبنی بر اینکه با نزدیک شدن شورشیان به شهر، حال و هوای داخل آن بدتر شده بود.
  • عراقچی و گروسی گفت‌وگو کردند، اروپا بیانیه داد؛

    فرصت‌طلبی تروئیکا پس از سقوط اسد

    بعد از انتشار گزارش نیویورک‌‌‌تایمز در تاریخ ششم دسامبر (هجدهم آذر ماه) درباره جهش ایران برای تولید سوخت نزدیک به آستانه هسته‌‌‌ای، تحرکات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با محوریت تروئیکای اروپایی بار دیگر شدت گرفته و در ادعایی جدید نسبت به افزایش ظرفیت غنی‌‌‌سازی در ایران ابراز نگرانی کرده‌اند. نگرانی‌هایی که پس از تحولات سوریه، با هدف فشار بیشتر بر ایران در دستور کار قرار گرفته است.
  • در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» بیان شد

    روایت سه نماینده از جلسه غیر‌علنی مجلس

    مجلس شورای اسلامی در دو روز گذشته دو جلسه غیرعلنی برای بررسی تحولات سوریه برگزار کرده است. نخستین نشست غیرعلنی مجلس صبح روز دوشنبه با حضور عباس عراقچی، وزیر امور خارجه برگزار شد. روز گذشته نیز مجلس در همین راستا جلسه غیرعلنی را با حضور سردار حسین سلامی، فرمانده سپاه برگزار کرد. در همین راستا «دنیای اقتصاد» در گفت‌وگو با سه نماینده مجلس، جمع‌بندی این دو جلسه غیرعلنی و برنامه جمهوری اسلامی ایران در خصوص سوریه را جویا شد.
  • پایان تحریم دولتی رسانه‌ها

    الیاس حضرتی، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت، در نامه‌ای خطاب به روابط عمومی دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های دولت چهاردهم، فرمان تحریم‌زدایی و گشایش تعامل با رسانه‌ها را صادر کرد. دراین نامه آمده است: رابطه مناسب میان دولت و رسانه‌ها می‌تواند به یک بازی برد-برد برای هر دو طرف تبدیل شود. از یک‌سو، دولت می‌تواند از طریق گزارش‌های کارشناسی رسانه‌ها از پیامد سیاستگذاری‌های خود در جامعه آگاه شود. همچنین برخورد مناسب با نقدهای رسانه‌ای می‌تواند بیشترین نفع را برای خود دولت به همراه داشته باشد. در این میان، رفتارهای سلیقه‌ای نظیر بایکوت رسانه‌ای یا تحریم‌های مالی، بیشترین آسیب را به بدنه دولت وارد خواهد کرد./دنیای اقتصاد
  • بنیاد کارنگی ارزیابی کرد؛

    محاسبات ایران در آینده سوریه

    بنیاد کارنگی با اشاره به این مساله تهران ممکن است محاسبه کرده باشد که فرصت‌‌‌هایی در بی‌‌‌ثباتی احتمالی سوریه در آینده وجود خواهد داشت، می‌نویسد: در مدتی کمتر از دو هفته، بشار اسد شاهد سقوط حکومت خود بود، زیرا شورشیان حمله‌‌‌ای را از شمال غرب و به دنبال آن یک حمله هم‌‌‌زمان از جبهه جنوبی آغاز کردند. با فروپاشی ارتش سوریه مناطق تحت کنترل خود را رها کرد.
  • سخنگوی دولت به «دنیای‌اقتصاد» پاسخ داد

    آینده توافق ایران و چین

    دنیای‌اقتصاد: فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت روز گذشته در نشست خبری هفتگی خود به حوادث اخیر سوریه واکنش نشان داد و با بیان اینکه تعیین سرنوشت سوریه، با مردم این کشور است، درخصوص بدهی این کشور به ایران گفت هزینه‌ها در سوریه با توجه به منافع ملی صورت گرفته است‌. او همچنین در پاسخ به سوال «دنیای اقتصاد» در مورد سفر اخیر معاون نخست‌وزیر چین به ایران و اینکه آیا در این سفر دو طرف به راهکار تازه‌ای برای پیشبرد قرارداد ۲۵ساله ایران و چین رسیده‌اند، گفت: ایران و چین هنوز به بخش‌های جزئی و اجرایی این قرارداد نرسیده‌اند و ما روی کلیات در حال گفت‌وگو هستیم. سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره ابهامات قانون عفاف و حجاب نیز گفت: دولت ملاحظاتی به عنوان مجری قانون دارد و در حال مذاکره است تا این ملاحظات مورد توجه قرار گیرد. مهاجرانی در ادامه اعلام کرد که موضوع کالابرگ الکترونیک تا دهک هفتم در حال بررسی است.
  • واکنش مقامات سیاسی و فرهنگی به قانون عفاف و حجاب

    اکنون زمان اجرا نیست

    دنیای اقتصاد: اصرار مجلس به ابلاغ قانون حجاب تا آخر ماه جاری این روزها انتقادات بسیاری را برانگیخته است‌. منتقدان تنها به یک طیف سیاسی خاص تعلق ندارند؛ حالا دیگر حتی برخی از اصولگرایان هم خواستار عدم ابلاغ این قانون یا اصلاح مفادی از آن هستند.انتقادها به لایحه عفاف و حجاب هر چند از زمان نگارش آن از سوی قوای سه‌گانه آغاز شد، اما اعلام رئیس مجلس مبنی بر اینکه تا ۲۳ آذرماه این قانون را ابلاغ خواهد کرد، واکنش دولتمردان و مشخصا رئیس‌جمهور را به دنبال داشته است‌.
  • تعارف برنمی‌داشت

    یعنی مساله تا این حد مورد تعارف بود که حتی از اعضای شورای عالی نفت هم پنهان می‌شد؟
    سه‌شنبه، ۲۰ آذر ۱۴۰۳
  • دنیای اقتصاد منتشر کرد؛

    فرمان شورای اطلاع‌رسانی دولت برای خروج رسانه‌ها از بایکوت دستگاههای دولتی؛ تحریم‌زدایی رسانه‌ای کلید خورد

    دنیای‌اقتصاد: رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت، در نامه‌ای خطاب به روابط عمومی دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های دولت چهاردهم، فرمان تحریم‌زدایی و گشایش تعامل با رسانه‌ها را صادر کرد.
  • گزارش بانک جهانی از وضعیت اقتصادی سوریه در دوران اسد

    فقر و تورم در سوریه جنگ‌زده؛ اقتصاد در محاق

    دنیای اقتصاد: بانک جهانی در گزارشی در سال ۲۰۲۴ به تحلیل وضعیت اقتصادی و رفاهی سوریه در سال‌های اخیر پرداخته است.
  • سخنگوی دولت عنوان کرد:

    سرنوشت سوریه را به مردم سوریه واگذار می‌کنیم

    دنیای اقتصاد: سخنگوی دولت در نشست خبری گفت: ارتش سوریه به نوعی ناتوان بود یا اراده نکرد برای جلوگیری از ورود عده‌ای از نظامیان و ما شاهد تغییر رژیم در سوریه بودیم.
  • «نشریه فارن افرز» تبعات سقوط دولت سوریه را تحلیل کرد؛

    روز پس‌ از اسد

    بیش از نیم‏‏‌قرن بود که به نظر می‏‏‌رسید سیطره خاندان اسد بر سوریه خدشه‏‏‌ناپذیر است. حکومت اسد با اتکا به دستگاه امنیتی قدرتمند و کمک و حمایت متحدان قدرتمندی مانند روسیه، ایران و حزب‏‏‌الله، در جریان ناآرامی‏‏‌ها و به دنبال آن جنگ داخلی، سرپا مانده بود. به گزارش نشریه فارن افرز، بشار اسد، رئیس‏‏‌جمهور سوریه که دولتش از سال ۲۰۱۱ هدف تحریم بود و از دایره دیپلماسی منطقه‏‏‌ای و بین‌المللی کنار گذاشته شده بود، بعد از اینکه سوریه دوباره به جمع اعضای اتحادیه عرب بازگشت، نه‏‏‌تنها بخشی از جایگاه گذشته خود را دوباره به دست آورد، بلکه حتی صحبت از رفع تحریم‏‏‌های بین‌المللی علیه این کشور مطرح شد.
  • رئیس‌جمهور در سالگرد تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی:

    فرهنگ دستور‌پذیر نیست

    رئیس‌جمهور در سالگرد تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه با دستور نمی‌توان جامعه و فرهنگ را هدایت کرد، گفت: این رویه فقط باعث می‌شود مردم مقابل ما بایستند. پزشکیان افزود: اینکه بگوییم در صورت گوش ندادن به حرف ما جریمه می‌شوید، پیامدهای فساد‌آمیزی دارد.
  • عراقچی روایت خود از تحولات سوریه را بیان کرد؛

    چراغ سبز ایران به قطعنامه ۲۲۵۴

    سقوط بشار اسد در سوریه، ایران را در یک موقعیت جدید و پیش‌بینی نشده‌‌ای قرار داده که همراه با عدم‌قطعیت است و اکنون پرسش مهمی را مطرح می‌کند که نقشه ‌‌راه ایران برای سوریه پسا‌اسد چیست؟ آیا در صورت تشکیل حکومتی در سوریه که نیروهای مخالف اسد از جمله تحریر الشام یا ائتلاف ملی سوریه و دیگر جریان‌های سکولار در قدرت باشند، ایران می‌تواند موفق به ایجاد کانال‌های جدید با آنها باشد یا خیر؟ همچنین به طور کلی آیا ایران می‌‌خواهد به تنهایی یک نقشه ‌‌راه برای آینده سوریه تدوین کند یا با روند منطقه‌‌ای و جهانی در این راستا همراه خواهد شد؟