شماره روزنامه ۶۱۸۰
|

ویدیوی «دنیای‌اقتصاد» از گفتگو با مهاجرانی؛

بر اساس بررسی‌های دنیای اقتصاد، ناترازی‌ها تا سال ۱۴۲۰ ادامه خواهند داشت و سیاست‌گذار نیز از این موضوع آگاه است. آیا همچنان قرار است تعطیلی‌ها به‌صورت دقیقه نودی اطلاع‌رسانی شوند، اون هم در کشوری که چند ساله تعطیلی دو روزه چند ساله در صف تصویبه اما، عملاً الان هر روز تعطیل است؟

«دنیای‌اقتصاد» گزارش می‌دهد؛

در حالی که خبرهایی مبنی بر موافقت کمیسیون اجتماعی مجلس با تعطیلی پنجشنبه ها رسانه ای شده است، اما یک عضو این کمیسیون به دنیای اقتصاد گفت که این خبر مربوط به دو ماه پیش است.

    چهارشنبه، ۲۸ آذر ۱۴۰۳
  • ویدیوی «دنیای‌اقتصاد» از گفتگو با مهاجرانی؛

    ناگفته‌های سخنگو از «تعطیلی‌های اجباری»/ اصلاح «ناترازی‌ها» زمان‌بر است

    بر اساس بررسی‌های دنیای اقتصاد، ناترازی‌ها تا سال ۱۴۲۰ ادامه خواهند داشت و سیاست‌گذار نیز از این موضوع آگاه است. آیا همچنان قرار است تعطیلی‌ها به‌صورت دقیقه نودی اطلاع‌رسانی شوند، اون هم در کشوری که چند ساله تعطیلی دو روزه چند ساله در صف تصویبه اما، عملاً الان هر روز تعطیل است؟
  • رهبر انقلاب اسلامی در دیدار هزاران نفر از زنان و دختران:

    حقوق زن ‌و مرد در خانواده یکسان است

    پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری: رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز در دیدار هزاران نفر از زنان و دختران، حضرت فاطمه زهرا (س) را از شگفتی‌های آفرینش خواندند و با بیان اصول مهم منشور اسلام درباره زن، تاکید کردند: در اسلام، زن و مرد مکمل یکدیگرند و در تلاش برای رسیدن به حیات طیبه و توانایی‌های فکری و روحی در عرصه‌های علمی، فرهنگی، هنری، اثرگذاری اجتماعی-سیاسی، فعالیت اقتصادی و مسائل بین‌المللی هیچ تفاوتی با هم ندارند.
  • اروپایی‌ها با ارسال یادداشت کتبی رویکرد خود را درباره جزایر ایرانی تصحیح کردند

    عقب‌نشینی برلین از موضع ضد ایرانی

    عقب‏‏‌نشینی آلمان از مواضع خود در خصوص جزایر سه‌گانه ایرانی در خلیج فارس یک نقطه عطف در مناسبات تهران و بروکسل در ماه‏‏‌های گذشته به شمار می‌رود؛ موضوعی که ازسوی اسماعیل بقائی، سخنگوی دستگاه دیپلماسی نیز تایید شد. بقائی در نشست خبری با خبرنگاران گفت: «از روشنگری درباره مواضع نامناسب قبلی استقبال می‏‏‌کنیم و انتظار داریم بقیه کشورهای اروپایی که در آن نشست شرکت داشتند نیز موضع خود را تصحیح کنند.» وی افزود: «البته معتقدیم اغلب آنها به آنچه در بیانیه آمده معتقد نبودند.» بقائی تاکید کرد: «این خبر را داریم برخی کشورهای اروپایی با ارسال یادداشت کتبی موضع خود را تصحیح کردند و امیدواریم بقیه نیز چنین کنند.»
  • فایننشال تایمز از تشدید رقابت ترکیه و اسرائیل گزارش داد؛

    نقشه عربی برای شام

    روزنامه فایننشال‌تایمز در تحلیلی از رقابت بازیگران برای پرکردن خلأ قدرت در سوریه می‌نویسد: ترکیه و اسرائیل برای سوءاستفاده از سقوط بشار اسد در حال تشدید رقابت هستند. آنکارا در آرزوی بازسازی عثمانی است و اسرائیل نیز به دنبال تضعیف سوریه و الحاق جولان است. رویاهای آنها اما برای تسلط بر منطقه، از نقاط ضعف مشابهی رنج می‌برد. در این میان عربستان مسیر دیگری را تعریف کرده است که می‌تواند خاورمیانه را حتی اساسی‌تر از اقدامات ترکیه و اسرائیل شکل دهد.
  • گزارش روز

    درگذشت چهره ماندگار اقتصادی

    دنیای اقتصاد: علاءالدین میرمحمدصادقی، چهره‌‌‌ای ماندگار در اقتصاد و تجارت کشور درگذشت؛ او که عمر خود را در عرصه‌های مختلف اقتصادی و تشکلی سپری کرد، نامش در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان نماینده امام‌‌‌خمینی(ره) در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران بر سر زبان‌‌‌ها افتاد. به گزارش گروه آنلاین روزنامه «دنیای‌اقتصاد»، علاءالدین میرمحمد صادقی، چهره نام‌‌‌آشنای اقتصاد و تجارت ایران، عصر امروز درگذشت. بسیاری نام او را گره خورده با تاسیس بنیادهای ماندگار در اقتصاد ایران می‌‌‌دانند و برخی معرفی شخصیت او را با دشواری‌‌‌های بسیاری همراه می‌‌‌دانند. او از اقتصاد تا سیاست و از مدرسه‌‌‌سازی تا راه‌‌‌اندازی صندوق‌های قرض‌‌‌الحسنه و موسسات خیریه، کارنامه‌‌‌ای درخشان را در پرونده کاری خود به ثبت رسانده و نامش در فهرست کارآفرینانی قرار گرفته است که توانسته نشان امین‌‌‌الضرب را به نام خود ثبت کند.
  • گزارش «دنیای‌اقتصاد» از سفر پزشکیان به مصر تایید شد

    ایران و فرصت قاهره برای سوریه

    سخنگوی وزارت امور خارجه صبح سه‌شنبه ۲۷ آذر از سفر مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ایران به قاهره خبر داد. روزنامه «دنیای‌اقتصاد» یکشنبه ۲۵ آذر به نقل از دو منبع عربی خبر داد که پزشکیان برای شرکت در نشست دی ۸ به قاهره سفر خواهد کرد و در حاشیه این اجلاس با مقامات شرکت‌کننده از جمله رجب طیب اردوغان دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد. دیداری که بیشتر معطوف به بحران سوریه و اختلاف‌نظرها درباره آینده این کشور عربی پس از سقوط بشار اسد خواهد شد.
  • میزبانی عمان از غول‌های صنعت پتروشیمی

    نشست سالانه انجمن صنایع پتروشیمی و شیمیایی شورای همکاری (GPCA) به عنوان مهم‌ترین گردهمایی فعالان صنایع شیمیایی و پتروشیمی در منطقه خلیج‌فارس در سلطنت عمان برگزار شد. از زمان راه‌اندازی این انجمن در ۱۷سال پیش، این نشست سالانه به یک رویداد محوری در تقویم صنعت پتروشیمی و شیمیایی جهان تبدیل شده است. این نشست به عنوان یک پلتفرم حیاتی عمل می‌کند که در آن فعالان این صنعت از سراسر جهان گرد هم می‌‌‌‌آیند تا دانش خود را به اشتراک بگذارند، ایده‌‌‌‌ها را مبادله کنند و شبکه‌‌‌‌های ارزشمندی بسازند.
  • خبرویژه

    لزوم پایان سیاست فیلترینگ و مقابله با بدحجابی

    حسین سیمایی‌صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روز گذشته در آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی در توصیف حکمرانی علمی گفت: حکمرانی علمی؛ یعنی شنیدن صدای علم. همچنان‌که تحقیقات شاهدمحور (evidence based) امروز به ما ضرورت پایان سیاست فیلترینگ و ناکارآمدی مقابله سخت‌افزاری با بدحجابی را اعلام کرده است. وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: جامعه‌ای که در حال فقیر شدن است، نمی‌تواند به تفاهم و توافق و توانمندی برسد. کشور می‌تواند ثروتمند و مملو از منابع خدادادی باشد؛ اما چون توان حل‌ مساله را ندارد، توسعه نمی‌یابد. یکی از آموزه‌های علوم انسانی فهم به موقع پایان یک سیاست است. سیمایی تصریح کرد: یکی از آموزه‌های علوم انسانی فهم به موقع پایان یک سیاست است. همان‌طور که قوانین پایانی دارند، سیاست‌ها هم پایان دارند. در همه دنیا پایان سیاست‌ها سالانه صورت می‌گیرد. حکمرانی پویا و باز قبل از آنکه واقعیت به او سیلی بزند، به سیاست نادرست پایان می‌دهد. وزیر علوم گفت: موسسات پژوهشی باید با اجراپژوهی به سیاست‌های متاخذ در مسائل مختلف از محیط‌زیست تا حجاب نمره ندهند، اگر سیاست‌ها نمره نگرفتند در آن تجدید‌نظر کنند. ناکامی یک سیاست به خودی خود اشتباه و عار نیست، اصرار بر سیاست ناکام، عار و نادرست است. همان‌طور که بر اساس اصول فقه ما، اصرار بر گناه صغیره مانع از عدالت است./ایرنا
  • رئیس کمیسیون صنایع مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد»:

    آیین‌نامه خودروهای کارکرده قابلیت اجرا ندارد

    واردات خودروهای کارکرده که پیش از این در قانون سامان‌دهی خودرو آمده بود در لایحه بودجه ۱۴۰۴ نیز از سوی نمایندگان مجلس مورد تاکید قرار گرفت و بودجه‌ای برای آن در نظر گرفته شد. اما رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» می‌گوید که تصویب واردات خودروی کارکرده در لایحه بودجه نیز موجب واردات این خودروها نخواهد شد چرا که آیین‌نامه اجرایی قانون قابلیت اجرا ندارد.
  • بهارستان - ۱۴۰۳/۰۹/۲۸

    بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد: محمد‌باقر قالیباف، رئیس مجلس قانون بودجه سال ۱۴۰۴ را به شورای نگهبان ارسال کرد./ایلنا
    سه‌شنبه، ۲۷ آذر ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» گزارش می‌دهد؛

    داستان موافقت کمیسیون اجتماعی با تعطیلی پنجشنبه‌ها چیست؟

    در حالی که خبرهایی مبنی بر موافقت کمیسیون اجتماعی مجلس با تعطیلی پنجشنبه ها رسانه ای شده است، اما یک عضو این کمیسیون به دنیای اقتصاد گفت که این خبر مربوط به دو ماه پیش است.
  • اقتصاد قدرتمند دنیا در دست دولت موقت؛

    چرا دولت آلمان شکست خورد؟

    دنیای اقتصاد: صدراعظم اولاف شولتز از پارلمان آلمان رای عدم‌اعتماد گرفت و به این ترتیب دولت ائتلافی سه حزبی که از سال ۲۰۲۱ رهبری می‌کرد به پایان راه خود رسید.
  • خاموشی‌ها و تعطیلی‌ها باعث واکنش پزشکیان شد

    عذرخواهی رئیس‌جمهور از مردم

    درحالی که موج سرما و آلودگی هوا این روزها اکثر شهرهای کشور را به تعطیلات چند روزه کشانده است، روز گذشته رئیس‌جمهور از مردم بابت مشکلات ایجاد شده عذرخواهی کرد. چهارشنبه هفته پیش بود که برخی از شهرهای بزرگ به دلیل آلودگی هوا تعطیل شد. این تعطیلات همزمان با ورود هوای سرد به کشور از روز یکشنبه مجدد برقرار شد. این‌بار بهانه تعطیلی اکثر شهرها، کمبود گاز و برق یا همان مبحث ناترازی انرژی است که مدت‌هاست ازسوی رئیس‌جمهور به عنوان یکی از مشکلات اساسی کشور مطرح می‌شود.
  • دیپلمات سابق در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» راه ورود به بازار سوریه را تشریح کرد

    «شام» جدید روی میز ایران

    نصرت‌الله تاجیک در گفت‌وگو با روزنامه «دنیای‌اقتصاد» درباره بهترین استراتژی ایران در سوریه گفت که باید این کشور را به‌عنوان یک هاب انرژی و کالایی در شرق مدیترانه در نظر بگیریم و با کشورهای موثر دنیای عرب از جمله عربستان و مصر در سوریه هماهنگ شویم.
  • رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس از رایزنی با شورای نگهبان و مجمع خبر داد‌؛

    یک قدم تا آخر هفته ۲روزه

    لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته که پس از کش و قوس‌های فراوان در مجلس یازدهم به تصویب رسید، با ایرادات شورای نگهبان و مجمع مواجه شد. عمده این ایرادات مخالفت با تعطیلی روز شنبه بود. اکنون اما این لایحه در کمیسیون اجتماعی مجلس دوازدهم تصویب و روز پنج‌شنبه به‌عنوان دومین روز تعطیلات آخر هفته تعیین شده است. قرار است این لایحه هفته آینده در مجلس بررسی شود و آن‌طور که رئیس کمیسیون اجتماعی به «دنیای‌اقتصاد» گفت رایزنی‌هایی با شورای نگهبان و مجمع برای تصویب این لایحه انجام شده است.
  • هشدار «فارن افرز» نسبت به آشوب‌های پسااسد؛

    سوریه یکپارچه چگونه ممکن است؟

    دنیای‌اقتصاد: «در دوران پسا‌اسد، بزرگ‌ترین چالش بروز هرج‌‌‌ومرج است.» نشریه فارن افرز ۱۶ دسامبر در تحلیلی نوشت: تا پیش از سقوط بشار اسد و خروج ناگهانی او از سوریه، کمتر کشوری خواهان سقوط حاکم سوریه بود. این تمایل ناشی از این نبود که این کشورها به اسد علاقه داشتند یا شیوه او در حکومت‌‌‌داری را تایید می‌‌‌کردند. در عوض، این کشورها نگران گزینه جایگزین اسد بودند: حکومت ستیزه‌‌‌جویان افراطی، بروز خونریزی فرقه‌‌‌ای، و هرج‌‌‌ومرج که می‌تواند نه‌‌‌تنها سوریه، بلکه سایر نقاط خاورمیانه را به هرج‌‌‌ومرج کشاند.
  • راهبرد - ۱۴۰۳/۰۹/۲۷

    امروز، دیدار جمعی از بانوان با مقام معظم رهبری: در ایام سالروز ولادت حضرت زهرا سلام‌الله علیها، جمعی از اقشار مختلف بانوان، صبح امروز با حضور در حسینیه امام‌خمینی‌(ره) با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای دیدار خواهند کرد‌. رهبر انقلاب اسلامی سه سال قبل در دیدار مداحان اهل‌بیت علیهم‌السلام با اشاره به درخواست جمعی از بانوان برای برگزاری دیدار در ایام ولادت حضرت زهرا‌(س) به مناسب بودن چنین دیدارهایی اشاره کردند و در دو سال گذشته نیز این دیدار در ایام ولادت حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها برگزار شد./ایرنا
  • شاید در مسجدسلیمان نفت باشد اتفاقی برای مسجدسلیمان افتاده؟

    بله، اتفاقی که برای مسجدسلیمان افتاده، البته فکر می‌کنم در مسجدسلیمان اگر الان لایه‌های نفتی را خوب بگردند، شاید آن زیرها نفت باشد چون متاسفانه در سال‌های اول پس از انقلاب به ذخایر نفتی ایران از راه استخراج غلط، فوق‌العاده ضرر زدند، ولی به هرحال من بعید نمی‌دانم که هنوز هم آنجاها خبرهایی باشد.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۹/۲۷

    روزنامه شرق در گزارشی با تیتر «کمک کنید قالیباف برگردد» نوشت: مجموعه نزدیکان تیم قالیباف کاملا بر همین عقیده هستند که راه‌حل جمع‌شدن بساط درگیری درباره حجاب این است که افراد را به جای اینکه در خیابان با گشت ارشاد با آنها برخورد کنیم، در حساب‌های بانکی و بعد از آن در محاکم قضایی با آنها برخورد کنیم. این تفکر پلیسی از دیرباز در قالیباف رسوخ کرده و باقی مانده است. اما باید تلاش کرد او را از میانه راهی که در آن مانده، بازگرداند. باید به او روزهای پس از درگذشت مهسا امینی را یادآوری کرد که حرف‌هایی می‌زد که جریان سوپرانقلابی به جانش افتاده بودند. درصورتی‌که خیرخواهانه به این مساله نگاه نمی‌کردیم، باید تلاش می‌کردیم قالیباف را به سمت دیگری که همان جریان رادیکال است، سوق دهیم و آنها را در کنار هم قرار داده و یکسان‌انگاری کنیم. اما این سیاست‌ورزی نه‌تنها اخلاقی نیست، بلکه برای ملک و ملت امروز فایده‌ای ندارد. در بخشی دیگر از این گزارش آمده است: قالیباف بهتر از هرکسی می‌داند که اگر سعید جلیلی به نفع او کنار رفته بود، احتمال پیروزی او نه در دور اول، بلکه در دور دوم می‌توانست قطعی باشد، بنابراین او خود بهتر از دیگران می‌تواند به این سوال پاسخ دهد که «کدام جریان مانع از رسیدن او به گندم ری شد».
  • سایه روشن - ۱۴۰۳/۰۹/۲۷

    ریزش آپارتمان ۶ طبقه در اهواز: روز گذشته مجتمعی مسکونی ۶ طبقه‌ای در اهواز که در زلزله حدود ۱۰ روز گذشته خوزستان دچار خسارت افت نشست شده بود، ریزش کرد. وحید شعبانی، مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر خوزستان با اشاره به ریزش این ساختمان مسکونی در منطقه زیتون کارمندی اهواز، گفت: با توجه به اینکه در ۱۰ روز گذشته یکی، دو بار احتمال ریزش ساختمان پیش‌بینی شده بود، مدیر ساختمان واحدهای ساختمان را تخلیه کرده بود. این ساختمان حدود سال ۱۳۸۸ ساخته شده بود و به گفته مسوولان هلال‌احمر استان، ناایمن بوده است./ایسنا
    دوشنبه، ۲۶ آذر ۱۴۰۳
  • می‌خواهند جریان اطلاع‌رسانی را بخاطر نبود برق و گاز متوقف کنند؟

    توقیف رسانه به خاطر ناترازی

    دنیای اقتصاد: در شرایط بحرانی، رسانه‌ها نقشی حیاتی در مدیریت افکار عمومی و هدایت جامعه به سمت آرامش و آگاهی دارند؛ به نحوی که بحران‌ها، خواه طبیعی، خواه اجتماعی یا اقتصادی، باعث افزایش اضطراب عمومی و گسترش شایعات می‌شوند که در چنین موقعیت‌هایی، اطلاع‌رسانی سریع، شفاف و دقیق می‌تواند از تشدید بحران جلوگیری کند.
  • «دنیای‌اقتصاد» از تصمیم جدید مجلس برای تعطیلات خبر می‌دهد؛

    رایزنی با شورای نگهبان و مجمع تشخیص، برای تصویب «ویکند دو روزه»

    دنیای اقتصاد: لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته، در دستور کار هفته آ‌ینده مجلس قرار دارد و آنطور که رییس کمیسیون اجتماعی می‌گوید به منظور تصویب این قانون رایزنی‌هایی با شورای نگهبان انجام شده است.
  • در یک بیانیه رسمی و در کانال ریاست‌جمهوری سوریه منتشر سد؛

    رمزگشایی اسد از لحظه سقوط؛ اول به «پایگاه حمیمیم» رفتم

    دنیای اقتصاد: بشار اسد یک هفته بعد از سقوط دمشق و پناهنده شدن به مسکو، بیانیه‌ای به زبان‌های عربی و انگلیسی، در کانال تلگرامی ریاست جمهوری منتشر کرد.
  • «دنیای اقتصاد» ابعاد مذاکرات ایران و ایالات متحده را بررسی کرد؛

    پیچیدگى هاى مذاکره احتمالى با دولت ترامپ

    دنیای اقتصاد: به دنبال پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا این بحث به صورت جدی مطرح شد که آیا ترامپ که شخصی پراگماتیست به شمار می‌رود، در رابطه با ایران وارد یک مذاکره جدی خواهد شد؟
  • «واشنگتن‌پست» از نگرانی منطقه درباره سوریه نوشت؛

    ائتلاف ایران با مثلث عربی؟

    «واشنگتن‌پست» از تشدید نگرانی حکومت‌های عربی از سقوط بشار اسد و قدرت‌گیری اسلام‌گرایان سلفی و اخوانی خبر داده است. رهبران کشورهایی مانند مصر، اردن و عربستان نگرانند فروپاشی حکومت اسد و ظهور یک دولت اسلام‌گرا منجر به بروز ناآرامی در این کشورها شود. این وضعیت زمینه‌ای را فراهم کرده است تا ایران نیز که متحد خود را از دست داده است با دغدغه‌های مثلث عربی همراه شود و یک ائتلاف تاکتیکی را برای مدیریت سوریه پسااسد تشکیل دهد.
  • دو نماینده مجلس به «دنیای اقتصاد» پاسخ دادند؛

    چرا «شعام» به حجاب ورود کرد؟

    قانون عفاف و حجاب با نامه شورای عالی امنیت ملی به مجلس، ابلاغ نمی‌شود. این برای دومین بار است که با درخواست شورای عالی امنیت ملی از ابلاغ این قانون پر حاشیه جلوگیری می‌شود.
  • وندی شرمن در گفت‌وگویی تشریح کرد؛

    پیچیدگی‌های مدل جامع توافق با ایران

    وندی شرمن، مذاکره‌‌کننده ارشد دولت باراک اوباما، در گفت‌‌وگویی تاکید کرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، قصد دارد با ایران مذاکره کند تا توافقی بهتر از توافقی که بین تهران و شش قدرت جهانی در سال ۲۰۱۵ حاصل شد، به دست آورد. شرمن در گفت‌‌وگو با پادکست «onedecision» گفت که چنین توافقاتی بسیار پیچیده و وقت‌‌گیر هستند.
  • جانشین قرارگاه شمال شرق ارتش تشریح کرد

    مختصات دیوار مرزی در شرق

    دنیای اقتصاد: خرداد ماه سال جاری بود که موضوع دیوار‌کشی مرزهای کشور برای نخستین ‌بار از سوی نماینده ویژه رئیس‌جمهور وقت در امور افغانستان اعلام شد. به این ترتیب که حسن کاظمی‌قمی، در یک نشست خبری در اجلاس گروه تماس منطقه‌ای افغانستان خبرهای مرتبط با انسداد فیزیکی مرز و دیوارکشی مرزی را که پیش‌تر در رسانه‌ها طرح شده بود، تایید کرد و گفت: دیوار مدرن و مجهز مرزی یک مصوبه است و عملیات کار شروع شده است. پیش از او اردیبهشت ماه سال جاری فرمانده آماد و پشتیبانی منطقه شمال شرق نیروی زمینی ارتش خبر داده بود چهار گروه مهندسی مرز نیروی زمینی ارتش برای اجرای طرح انسداد مرزهای شرقی(افغانستان) وارد منطقه شده‌اند. با آغاز به کار دولت چهاردهم، موضوع ساخت دیوار مرزی ادامه پیدا کرد و اسکندر مومنی، وزیرکشور بر لزوم ساخت دیوار مرزی برای برقراری امنیت و جلوگیری از ورود اتباع غیرمجاز به ایران به عنوان یکی از برنامه‌های دولت تاکید کرد.
  • ائتلاف ایران با مثلث عربی ؟

    سقوط دمشق و پایان نظام سیاسی خاندان اسد در سوریه، تحول عمده‌ای در موازنه قدرت منطقه‌ای و تغییر الگوهای دوستی و دشمنی محسوب می‌شود که طبیعتا با ترسیم صف‌بندی‌ها و یارگیری‌های جدید در خاورمیانه همراه خواهد شد. اگر نظم را الگوهای منازعه و همکاری میان بازیگران تعریف کنیم، فروپاشی نظم مستقر به سمت نظم‌یابی جدید در رهگذر تغییر توزیع قدرت میان قدرت‌های شکل‌دهنده به جغرافیای منازعه حاصل خواهد شد.