شماره روزنامه ۶۲۱۷
|

پرزیدنت در دور دوم از «مرد دیوانه» فاصله گرفته است

اقدامات ترامپ در دور دوم در سیاست خارجی، تا حدی بقیه را گیج کرده است. اگر او در دور اول، نمایش «مرد دیوانه» را بدون کم و کاست اجرا کرد، در دور دوم سعی کرده است که از آن «دیوانه» فاصله بگیرد و سیاست نیز چاشنی اقدامات خود کند. شاهد این مدعا نیز می‌تواند تفاوت برخورد دولت بایدن و ترامپ با دولت مادورو…

بنیان‌گذار کنوانسیون رامسر در بحران؛

بیش از نیم‌قرن از تصویب یکی از مهم‌ترین کنوانسیون‌های محیط‌زیستی جهان با نام «رامسر» به همت ایران می‌گذرد؛ اما وضعیت تالاب‌های بنیان‌گذار بحرانی است. این در حالی است که اکنون بیش از ۲۵۰میلیون هکتار از تالاب‌های جهان در این کنوانسیون ثبت شده‌اند.

    یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
  • بنیان‌گذار کنوانسیون رامسر در بحران؛

    چرا تالاب‌ها جان می‌دهند؟

    بیش از نیم‌قرن از تصویب یکی از مهم‌ترین کنوانسیون‌های محیط‌زیستی جهان با نام «رامسر» به همت ایران می‌گذرد؛ اما وضعیت تالاب‌های بنیان‌گذار بحرانی است. این در حالی است که اکنون بیش از ۲۵۰میلیون هکتار از تالاب‌های جهان در این کنوانسیون ثبت شده‌اند.
  • پرزیدنت در دور دوم از «مرد دیوانه» فاصله گرفته است

    مادورو در راه مذاکره

    اقدامات ترامپ در دور دوم در سیاست خارجی، تا حدی بقیه را گیج کرده است. اگر او در دور اول، نمایش «مرد دیوانه» را بدون کم و کاست اجرا کرد، در دور دوم سعی کرده است که از آن «دیوانه» فاصله بگیرد و سیاست نیز چاشنی اقدامات خود کند. شاهد این مدعا نیز می‌تواند تفاوت برخورد دولت بایدن و ترامپ با دولت مادورو باشد.
  • دنیای اقتصاد گزارش می‌دهد؛

    «تعطیلی شنبه» برای همیشه منتفی شد

    لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته هنوز در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار نگرفته است، این در حالی است که مرداد ماه شورای نگهبان از این لایحه ایراد گرفت و بر این اساس لایحه افزایش تعطیلات که در مجلس یازدهم به تصویب رسیده بود برای رفع ایرادات به مجلس دوازدهم ارجاع داده شد.
  • نشریه آمریکایی پیامدهای اهرم ترامپ در سیاست خارجی را بررسی کرد

    چماق تعرفه‌ها بر سر ژئوپلیتیک جهان

    آنچه از رفتارها و سیاست‌های دونالد ترامپ امروز برای همگان مشخص است، آن است که هرچند که او ممکن است در حوزه سیاست مواضع ایدئولوژیک نداشته باشد؛ اما به نظر می‌رسد او واقعا معتقد است که ایالات متحده باید از تهدید تعرفه‌ها، به‌عنوان ابزاری برای اعمال ‌نفوذ و پیشبرد سیاست خارجی دولت خود استفاده کند.
  • نشریه فارن‌پالیسی تحلیل کرد

    سایه نظم کهنه بر خاورمیانه جدید

    نشریه فارن پالیسی در مقاله‌ای به بررسی وضعیت خاورمیانه جدید بعد از اتفاقاتی که افتاده پرداخت و نوشت که برای دستیابی به پیشرفت منطقه‌ای، رهبران عرب باید اهمیت حل مساله فلسطین را یک بار برای همیشه بازبینی کنند. به گزارش فارن پالیسی، در مارس ۲۰۱۸ یک هواپیمای بوئینگ ۷۸۷ دریم لاینر ایر ایندیا از دهلی نو به مقصد تل‌آویو بلند شد. این نه‌تنها اولین پرواز تجاری بین دو پایتخت بود، بلکه مهم‌تر از آن، اولین سرویسی بود که به اسرائیل اجازه عبور از حریم هوایی عربستان سعودی داده شد. این نتیجه دیپلماسی ماهرانه بود و دو سال قبل از امضای توافق‌نامه ابراهیم اتفاق افتاد که اولین پیش‌نمایش خاورمیانه «جدید» را ارائه می‌کرد.
  • تجدید‌ میثاق دولت با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب

    در آستانه چهل و ششمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، روز گذشته رئیس‌جمهوری و اعضای هیات دولت با حضور در حرم مطهر امام خمینی‌(ره)، با نثار تاج گل و قرائت فاتحه، ضمن ادای احترام به بنیان‌گذار کبیر انقلاب و جمهوری اسلامی، بار دیگر با آرمان‌های امام راحل تجدید‌پیمان کردند. مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری در این مراسم که همزمان با دومین روز از دهه فجر انقلاب اسلامی انجام شد، تاکید کرد: رمز پیروزی ما کنار گذاشتن تفرقه و اختلافات است.
  • دفاع جانشین معاونت سیاسی سپاه از ظریف

    دنیای اقتصاد: اگرچه این روزها بازار هجمه به محمد‌جواد ظریف، معاون راهبردی رئیس‌جمهور داغ است، اما او مدافعان سرسختی هم دارد. حمله به ظریف داستان امروز و دیروز نیست. در تمام روزهایی که او در دولت‌های یازدهم و دوازدهم سرگرم مذاکرات هسته‌ای برای به سرانجام رساندن برجام بود، بارها مورد نقد و هجمه مخالفان قرار گرفت. این ‌بار اما حضور او در دولت چهاردهم و مصاحبه او با فرید زکریا در حاشیه اجلاس اقتصادی دا‌وس آتش خشم مخالفانش را شعله‌ور کرده است.
    شنبه، ۱۳ بهمن ۱۴۰۳
  • یک گام تا ویکند دو روزه

    تعطیلی شنبه برای همیشه منتفی شد

    دنیای اقتصاد: لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته هنوز در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار نگرفته است، این در حالی است که مرداد ماه شورای نگهبان از این لایحه ایراد گرفت و بر این اساس لایحه افزایش تعطیلات که در مجلس یازدهم به تصویب رسیده بود، برای رفع ایرادات به مجلس دوازدهم ارجاع داده شد.
  • سخنگوی هیات رئیسه مجلس در گفت و گو با دنیای اقتصاد:

    در جلسه غیر علنی مجلس ابعاد FATF واکاوی می شود

    دنیای اقتصاد: قرار است FATF در جلسه غیرعلنی فردا در مجلس مورد بررسی قرار گیرد. این در حالی است که مجلس هیچ وظیفه قانونی در خصوص این لایحه ندارد اما آن طور که سخنگوی هیات رئیسه به دنیای اقتصاد گفت، در جلسه غیر علنی فردا ابعاد FATF را واکاوی خواهد شد و دیدگاه نمایندگان در خصوص FATF نیز به مجمع تشخیص مصلحت نظام منعکس می شود.
  • طرح ترامپ برای سپر موشکی چیست؟

    گنبد آهنین به سبک آمریکا

    دنیای اقتصاد: ترامپ در نظر دارد تا با قرار دادن سلاح‌های لیزری در فضا، از برخورد بمب اتمی به ایالات متحده جلوگیری کند
  • در هفته نامه تجارت فردا مطرح شد؛

    تحلیل‌ها و هشدارها؛ مهمترین سخنرانان داوس ۲۰۲۵ چه گفتند؟

    دنیای اقتصاد: پنجاه و پنجمین نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد (WEF )، تحت عنوان «همکاری برای عصر هوشمند» در داووس سوئیس با حضور مقامات ارشد دولتی، رهبران بخش خصوصی از ۲۰ تا ۲۴ ژانویه ۲۰۲۵ برگزار شد. داووس، سوئیس، جایی است که مجمع جهانی اقتصاد نشست سالانه خود را برگزار می‌کند.
  • «دنیای‌اقتصاد» گزارش می‌دهد؛

    ایران و اوراسیا در مسیر تجارت‌ آزاد

    محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهوری روز پنج‌شنبه با هدف شرکت در نشست شورای بین دولتی اتحادیه اقتصادی اوراسیا راهی قزاقستان شد. سفری دو روزه که به دلیل عضویت ناظر ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا از اهمیت زیادی برخوردار است. ایران دی ماه سال جاری با تایید سران پنج کشور اقتصادی اوراسیا، عضو ناظر این اتحادیه شد.
  • چگونه حذف قوانین دست و پاگیر در کشورها باعث رونق می شود؟

    شورش جهانی علیه مقررات

    شورش جهانی برای مقررات‌زدایی در بسیاری از کشورهای جهان، از آمریکا و اروپا تا هند و آرژانتین آغاز شده است. هدف این رویکرد، کاهش قوانین پیچیده و تشریفات اداری است تا فضای کسب‌وکار تسهیل شود و رشد اقتصادی شتاب بگیرد. دونالد ترامپ، خاویر میلی و رهبران دیگر کشورها با اصلاحات گسترده در تلاشند موانع قانونی را کاهش دهند. این روند در صورت اجرای صحیح می‌تواند موجب افزایش سرمایه‌گذاری، کاهش قیمت‌ها و رشد سریع‌تر اقتصادها شود. اما چالش اصلی این است که چگونه می‌توان بدون ایجاد آشفتگی، اصلاحات را به‌گونه‌ای پیش برد که هم آزادی اقتصادی افزایش یابد و هم ثبات و عدالت اجتماعی حفظ شود. از نگاه اکونومیست، برخی نگرانند که مقررات‌زدایی بی‌برنامه، منجر به تضعیف خدمات عمومی و ایجاد نابرابری‌های جدید شود. در مقابل، حامیان این سیاست با استناد به تجربه بریتانیا در دوران مارگارت تاچر و اصلاحات اقتصادی هند در دهه۱۹۹۰ تاکید دارند که مقررات‌زدایی درست می‌تواند به رشد اقتصادی پایدار منجر شود.
  • رئیس مجلس تعطیلات آخر هفته را تعیین تکلیف کرد؛

    ویکند دو روزه در خط پایان؟

    رئیس مجلس، دهم بهمن ماه امسال راهی استان کهن یزد شد تا در هجدهمین مراسم پاسداشت مجاهدت مقنّی‌های هنرمند یزدی دوران دفاع مقدس شرکت کند. این سفر دو روزه اما فقط به سخنرانی در این مراسم و رونمایی از تفریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «معبد زیرزمینی» ختم نشد. محمدباقر قالیباف در افتتاح یک طرح در شرکت فولاد آلیاژی شرکت کرد.
  • حضور رهبر انقلاب اسلامی در مرقد مطهر امام خمینی (ره)

    پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری : حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز در آستانه دهه مبارک فجر در مرقد امام خمینی (ره) حضور یافتند و ضمن قرائت فاتحه، به بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران ادای احترام کردند.
  • دو دستورکار عراقچی در دوحه؛

    گام اول ترامپ چه باشد؟

    وزیر خارجه ایران که با دو دستورکار به دوحه سفر کرده است در گفت‌وگو با شبکه قطری الجزیره گام اولیه آمریکا برای جلب اعتماد ایران را تشریح کرد. عراقچی گفت: رفع انسداد پول‌های بلوکه‌شده ایران می‌تواند یکی از گام‌های اولیه آمریکا باشد.
  • توصیه نشریه آمریکایی هیل به ترامپ

    گول تصورات غلط درباره ایران را نخورید

    دنیای اقتصاد: روایات سیاسی در واشنگتن اغلب بر تحلیل‌های دقیق به‌ویژه در مورد ایران، سایه می‌اندازد. با بازگشت ترامپ به قدرت، در حال حاضر سه تصور غلط بر گفتمان ایالات متحده حاکم است: اینکه ایران به دلیل عقب‌نشینی‌های حزب‌الله ضعیف شده است، اینکه به اندازه کافی ناامید است تا سلاح‌های هسته‌ای را به عنوان آخرین راه‌حل دنبال کند و اینکه دولتش در آستانه فروپاشی است.
  • اکونومیست خبر داد

    محتوای طرح پیشنهادی ترامپ به ایران

    دنیای اقتصاد: نشریه اکونومیست در گزارشی به ابعاد سیاست «فشار حداکثری» دولت ترامپ برای مقابله با برنامه هسته‌ای ایران پرداخته و از محتوای طرح پیشنهادی رئیس‌جمهور جدید آمریکا خبر داده است. اکونومیست پنج‌شنبه ۳۰ژانویه مدعی شد: «ایران در داخل و خارج کشور دچار برخی مشکلات است. در فاصله کمتر از یک سال، این کشور سه متحد (رهبران سوریه، حماس و حزب‌الله)، را از دست داده است. این کشور دارای یک اقتصاد درگیر تلاطمات و مواجه با بحران انرژی است. جای تعجب نیست که تهران به یکی از پتانسیل‌های خود یعنی برنامه هسته‌ای تکیه کند.»اکونومیست به محتوای گفت‌وگوی اخیر خود با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اشاره کرد و ادعا کرد که «ایران بیش از هر زمان دیگری به بمب نزدیک شده است.»
    جمعه، ۱۲ بهمن ۱۴۰۳
  • اکونومیست پاسخ می‌دهد؛

    معامله ترامپ با چین؟

    دنیای اقتصاد:‌به نظر کمی عجیب می‌آید، اما نشانه‌هایی همچنان در حال ظهور هستند که رئیس‌جمهور دونالد ترامپ، به یک معامله بزرگ و جذاب با شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، تمایل دارد.