شماره روزنامه ۶۲۵۷
|

اخبار خبرهای روزنامه دنیای اقتصاد

    شنبه، ۲۷ بهمن ۱۴۰۳
  • ترامپ از ایران چه می‏‏‌خواهد؟

    دونالد ترامپ، رئیس‌‌‌جمهور آمریکا که از دوران مبارزات انتخاباتی بارها در خصوص بحث احیای مذاکرات و توافق با ایران سخن گفته بود و این سیاست را تا دو هفته نیز در دستورکار داشت، از هفته سوم ریاست‌جمهوری‌‌‌اش و همزمان با سفر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل به آمریکا لحن و ادبیاتش در قبال ایران تغییر کرد.
  • سه خبر مهم «ثمسکن» به سهامداران + مصوبات مجمع

    مجمع عمومی عادی سالیانه گروه سرمایه‌گذاری مسکن با حضور سهامداران، اعضای هیأت‌مدیره، مدیرعامل شرکت؛ محسن علیزاده و سایر ذی‌نفعان در تهران برگزار شد. در این نشست، گزارش عملکرد سال مالی گذشته ارائه شد و برنامه‌های استراتژیک شرکت برای سال آینده تشریح گردید.
  • سفرنامه اقتصادی پزشکیان به بوشهر؛

    روزنامه شماره ۶۲۲۷

    جنوب ایران متحول می‌شود

    سفر دو روزه پزشکیان به بوشهر در قالب چهارمین سفر استانی رئیس‌جمهور حامل پیام تحول برای جنوب و استان‌های ساحلی بود. از تخصیص بودجه‌های عمرانی، تاکید بر اقتصاد دریامحور تا توسعه انرژی خورشیدی و اجرای پروژه خط راه‌آهن بوشهر-شیراز که نشان از برنامه دولت برای ایجاد تغییر در جنوب کشور دارد.
  • نگاهی به تماس تلفنی دو چهره جهانی عرصه سیاست؛

    روزنامه شماره ۶۲۲۷

    قلمرو پوتین افزایش پیدا می‌کند؟

    ترامپ تلفنی با پوتین صحبت کرده است تا او را راغب به آتش‌بس کند. سپس او با زلسنکی صحبت کرده است تا فرآیند وعده انتخاباتی خود را پیش ببرد. او بعد از این گفت‌وگوهای تلفنی ادعا کرد که فرصت خوبی برای پایان دادن به جنگ خونین اوکراین وجود دارد. اما سوال این است که آیا الان زمان مناسب مذاکره است یا نه؟ بعد باید به این سوال بپردازیم که حضور اوکراین در این مذاکرات لازم است یا اینکه گفت‌وگوها فقط بین ترامپ و پوتین پیش خواهد رفت. البته سوال دوم پس از اظهارنظر جنجالی ترامپ مطرح شد؛ اما ترامپ با عقب‌نشینی از اظهارات پیشین خود گفت که مذاکرات با حضور اوکراین پیش خواهد رفت. مضاف بر اینکه کی‌یف گفته بود که در مذاکراتی که آنها حضور نداشته باشند، در مسیر پایان جنگ قدم بر نخواهند داشت.
  • موسسه اماراتی مستقر در واشنگتن ارزیابی کرد؛

    روزنامه شماره ۶۲۲۷

    ۴ متغیر سیاست خاورمیانه‌ای ترامپ

    موسسه خاورمیانه مستقر در واشنگتن دی‌سی در تحلیلی به بررسی رویکرد دونالد ترامپ در کمتر از یک‌ماه از آغاز به‌کارش در کاخ سفید پرداخت و نوشت، رویکرد خاورمیانه‌ای دولت ترامپ در سه هفته اول بازگشت به قدرت، پر از صدا و خشم فراوان بود. هنوز خیلی زود است که بگوییم آیا این همه سروصدا نشان‌دهنده چیز زیادی برای منطقه است یا خیر، با این حال نشانه‌های امیدوارکننده‌ای از یک سواری آرام در پیش رو وجود دارد.
  • «دنیای‌اقتصاد» تجارت دریایی از آکتائو تا انزلی را بررسی کرد؛

    روزنامه شماره ۶۲۲۷

    بندر هست، صادرات نیست

    طبق داده‌های موجود از فعالیت‌های بنادر کشورهای حاشیه دریای خزر، بنادر ترکمن‌باشی(ترکمنستان)، بندر باکو(جمهوری‌ آذربایجان) و آستراخان(روسیه) به‌عنوان مراکز اصلی تجاری و اقتصادی در این منطقه شناخته می‌شوند و سهم انزلی از تجارت بزرگ این پهنه آبی اندک است. بنادر مورد اشاره، با بیشترین تعداد کشتی‏‏‏‏‏‌ها، حجم بالای واردات و صادرات و تنوع کشتی‌های موجود، نقش حیاتی در تحرکات تجاری و اقتصادی منطقه‌ایفا می‌کنند. در مقابل، بندر انزلی در ایران با کم‌ترین میزان فعالیت تجاری، نیازمند بازنگری در سیاست‌های تجاری و تقویت زیرساخت‌هاست.
  • «دنیای‌اقتصاد» ابعاد حقوقی بخشنامه ترامپ را بررسی کرد؛

    روزنامه شماره ۶۲۲۷

    مواجهه با فشار حداکثری ۲

    مکانیزم بازگشت فشار حداکثری و اثرگذاری آن بر تحریم‌‏ها سوالات بسیاری را در ذهن متبادر کرده است. «دنیای‌اقتصاد» در برنامه «پازل سیاستگذاری» با حضور حمید قنبری حقوقدان، ابعاد تحریم‌های جدید آمریکا و مکانیزم مواجهه با آن را تشریح کرده است. این برنامه در سایت و شبکه‌های اجتماعی روزنامه «دنیای‌اقتصاد» منتشر شده است. این کارشناس تاکید می‌کند که تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران با بازگشت دونالد ترامپ به ریاست‌جمهوری، فشارهای اقتصادی را افزایش داده و صادرات نفت ایران را هدف گرفته‌ است. این تحریم‌ها که پیش‌تر در دوره ترامپ اعمال شده بودند، اکنون با سخت‌گیری بیشتری اجرا می‌شوند. هدف اصلی آنها، کاهش درآمدهای ارزی ایران از طریق محدود کردن فروش نفت و نقل و انتقالات مالی است. در این میان، نقش چین به‌عنوان خریدار اصلی نفت ایران بسیار حیاتی است؛ زیرا تحریم‌های آمریکا را به رسمیت نمی‌شناسد. از نگاه قنبری، واشنگتن تلاش خواهد کرد تا با اعمال فشارهای دیپلماتیک و اقتصادی، پکن را به کاهش خرید نفت از ایران ترغیب کند. از سوی دیگر، اروپا که همواره از برجام حمایت کرده، همچنان در تلاش برای حفظ تعادل میان ایران و آمریکا است. هرچند کشورهای اروپایی ابزارهای حقوقی مانند اینستکس را برای کاهش اثرات تحریم‌ها طراحی کرده‌ا‌ند، اما این تلاش‌ها موفقیت چندانی نداشته است. به گفته این کارشناس حقوق بین‌الملل، سیاست‌های اقتصادی و امنیتی اروپا تحت تاثیر روابط با آمریکا و تحولات جهانی قرار دارد. روسیه، دیگر بازیگر کلیدی در این معادله، همزمان با تحریم‌های غرب و جنگ اوکراین، در بازار خاکستری نفت به رقیب ایران تبدیل شده است. اگر تحریم‌های روسیه کاهش یابد، ممکن است این کشور همکاری‌های اقتصادی خود را با ایران بازنگری کند که می‌تواند بر صادرات نفت ایران تاثیر بگذارد. در نهایت، تحریم‌ها هرچند فشار اقتصادی زیادی بر ایران وارد می‌کنند، اما نتوانسته‌اند صادرات نفت کشور را به صفر برسانند. ایران نیز به دنبال روش‌های جدیدی برای دور زدن تحریم‌ها از طریق همکاری‌های منطقه‌ای و بهره‌گیری از رمزارزهاست.
  • «دنیای‌اقتصاد» از ۲ رکورد «هوای سمی» در پایتخت ۱۴۰۳ گزارش می‌دهد؛

    روزنامه شماره ۶۲۲۷

    آلوده‌ترین زمستان تهران

    آسمان تهران از ساعات اولیه روز پنج‌شنبه شاهد «مه» ناشی از ابر سنگین و «مه‌دود» متاثر از «انباشت ذرات و گازهای آلاینده هوا» شد و این وضعیت دست‌کم تا غروب جمعه ادامه پیدا کرد. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» درباره «همزمانی آلودگی و ناپایداری جوی» طی دو روز گذشته نشان می‌دهد، یک هفته افت شدید دمای هوا در تهران باعث شد غلظت ذرات معلق و گازهای سمی در لایه‌های پایین جو به‌خاطر بروز پدیده اینورژن –وارونگی هوا- افزایش پیدا کند. در قالب این پدیده، چرخش هوای آلوده و گرم به سمت بالا و هوای تمیز و سرد به سمت پایین، مختل یا متوقف می‌شود و در نتیجه امکان تصفیه نسبی هوا در آسمان شهر از بین می‌رود. فقر «هوای قابل تنفس» در تهران بیش‌ از هر زمان دیگری گسترش پیدا کرده است. زمستان امسال تا اینجا، «آلوده‌ترین» زمستان از سال۹۲ بوده است؛ به‌طوری‌که ۴۰روز از ۵۵روز اول این فصل، «آسمان تهران وضعیت غیرقابل قبول» داشته است. پاییز نیز رکورد آلودگی ۱۳ساله را زد. این وضعیت ۴ متهم دارد.
  • «دنیای‌اقتصاد» چشم‌انداز رشد ۸ درصدی از مسیر صنعت را بررسی می‌کند؛

    روزنامه شماره ۶۲۲۷

    پایان افسانه داخلی‌سازی

    بررسی داده‌های آماری نشان می‌دهد بخش «صنعت‌ومعدن» دیگر توانی برای رشدزایی بیشتر ندارد. ناترازی و محدودیت‌های وارداتی مهم‌ترین مقصر منفی شدن رشد این بخش در پاییز است؛ ضمن اینکه از مسیر داخلی‌سازی و جایگزینی واردات هم بیش از این نمی‌توان به رشد اقتصادی رسید. اقتصاددانان پیشنهاد می‌کنند سیاستگذار با تعریف یک مسیر جدید برای تجارت خارجی کشور، تولید داخلی را برای توسعه صادرات آماده کند. بخش تولید تنها در این شرایط است که ضمن تحریک رشد اقتصادی، امکان تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه را پیدا می‌کند.
  • چرا حقیقی‏‏‏‏‏‌ها از سهام و صندوق‌های درآمد ثابت خارج شدند؟

    روزنامه شماره ۶۲۲۷

    بورس در تله تعطیلات

    بورس تهران در سال جاری در ۶روز بدون تعطیلی تقویمی شاهد تعطیلی و انجام نشدن معاملات بوده است. این موضوع باعث شده است نقدشوندگی بازار تحت تاثیر قرار گیرد و فعالان بازار سهام از این وضعیت انتقاد کنند. منتقدان بر این باورند که تعطیلی‌های ناگهانی و موردی باعث کاهش اعتماد عمومی به بازار سهام می‌شود و به نقدشوندگی بازار آسیب می‌زند. در واکنش به این انتقادها، سازمان بورس اخیرا اعلام کرده است که از این پس در صورت فعالیت شعب کشیک بانک‌ها، بورس نیز در تعطیلات غیرتقویمی فعال خواهد بود.
  • ابعاد حادثه کوی دانشگاه تهران در دست بررسی است

    روزنامه شماره ۶۲۲۷

    قتل در امیرآباد

    چهارشنبه‌شب جوانی ۱۹‌ساله بر اثر اصابت جسم تیز به مجاری تنفسی مجروح و به بیمارستان شریعتی تهران منتقل شد، اما شدت جراحات به اندازه‌ای بود که به فوت او منجر شد. جوانی که حالا تصویر منتشرشده‌اش نشان می‌دهد علی‌محمد خالقی‌درمیان، دانشجوی دوره کارشناسی رشته مدیریت کسب‌وکار دانشگاه تهران بوده است و شب حادثه مورد سرقت موتورسواران سارق قرار گرفته و با ضربه چاقوی آنها که درصدد سرقت کیف کوله او بوده‌اند به قتل رسیده است.
  • «اهلیت‏‏‌شناسی» مخالفان در ساختار سهامداری خودرو بررسی شد؛

    روزنامه شماره ۶۲۲۷

    بخش‌خصوصی خودرو را به کدام سمت می‌برد؟

    در آزمون واگذاری مدیریت ایران‌‌‌خودرو، یکی از نکات مورد توجه، رویکرد مخالفان نسبت به حضور بخش‌خصوصی در رأس مدیریت این شرکت بود. مخالفان عنوان می‌‌‌کردند که در صورت احراز اهلیت خریدار سهام دولتی، با حضور بخش خصوصی در صنعت خودرو موافق هستند.
  • وقت‌‌‌کشی در ترافیک تهران؛ چند دقیقه؟

    ترافیک معضل قدیمی ساکنان پایتخت است؛ اما طول ترافیک شهر تهران امسال نسبت به سال گذشته ۶‌درصد بیشتر شد؛ بررسی‌‌‌ها حاکی از آن است که هر شهروند تهرانی روزانه یک ساعت از وقت خود را در ترافیک هدر می‌دهد. درحالی گره ترافیکی تهران هر سال‌ کورتر شده که راه‌حل این معضل مشخص است؛ توسعه حمل‌‌‌ونقل عمومی.
  • خاویر میلی چگونه توانست التهاب قیمت‌ها را مهار کند؟

    روزنامه شماره ۶۲۲۷

    تورم آرژانتین در کف ۴ساله

    دنیای اقتصاد: تورم سالانه آرژانتین در نخستین ماه سال ۲۰۲۵ با کاهش ۳۳.۳ واحد درصدی نسبت به ماه دسامبر به ۸۴.۵ رسید. این نخستین‌بار در ۲ سال گذشته است که تورم سالانه آرژانتین به کمتر از ۱۰۰ درصد رسیده است. تورم ماهانه ژانویه نیز به ۲.۲ درصد رسیده که کمترین میزان تورم از ژوئیه سال ۲۰۲۰ است.
  • با اعمال تحریم‌های آمریکا، ذخایر شناور نفت ایران و روسیه به‌سرعت در حال افزایش است‌؛

    روزنامه شماره ۶۲۲۷

    وداع چین و هند با نفت روسی

    در پی اعمال تحریم‌های تازه توسط آمریکا بر روسیه، بازار جهانی نفت دچار آشفتگی بی‌سابقه‌ای شده‌است. هدف اصلی این تحریم‌ها که از ۱۰‌ژانویه آغاز شدند، محدودسازی درآمدهای نفتی مسکو به‌عنوان پاسخ به حمله اوکراین بوده و تاثیرات آن فراتر از مرزهای روسیه احساس می‌شود.
  • نحوه ارتباط با کارکنان، میزان احترامی را که شرکت برای آنها قائل است نشان می‌دهد؛

    روزنامه شماره ۶۲۲۷

    هنگام تعدیل نیرو بر انسانیت تمرکز کنید

    جک ولش، مدیرعامل پیشین جنرال الکتریک، زمانی گفته بود: «اگر سرعت تغییر در دنیای بیرون از سازمان، از سرعت تغییر در درون آن پیشی بگیرد، پایان کار نزدیک است.» شرکت‌ها برای حفظ توان رقابتی خود، باید به سرعت با محیط پویای کسب‌و‌کار هماهنگ شوند. در دوره‌‌‌های رونق، آنها ممکن است به سرعت توسعه یابند و با جدیت نیروی جدید استخدام کنند، اما هنگامی که شرایط دگرگون می‌شود، استراتژی‌‌‌هایشان نیز باید تغییر کند.
  • چرا پرواز تهران - بیروت لغو شد؟

    دنیای‌اقتصاد: سفیر ایران در لبنان اعلام کرد: دولت لبنان مجوز ۲هواپیمایی را که به‌صورت هفتگی و منظم از ایران به لبنان می‌رفتند در روز پنج‌شنبه و جمعه لغو کرد.
  • سفر عراقچی به عمان

    ایسنا: سخنگوی وزارت امور خارجه از سفر سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه به عمان در اوایل این هفته خبر داد. اسماعیل بقایی در این ارتباط اعلام کرد که سیدعباس عراقچی، بنا به دعوت رسمی برای شرکت در هشتمین گردهمایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند که به میزبانی مشترک عمان، هند و سنگاپور در مسقط برگزار خواهد شد، به عمان سفر می‌کند. هشتمین گردهمایی وزرای خارجه کشورهای حاشیه اقیانوس هند با شعار «به سوی افق‌های جدید شراکت دریایی» با مشارکت مقام‌های عالی‌رتبه ۲۰کشور عضو در این هفته برگزار خواهد شد. وزیر امور خارجه علاوه بر شرکت و سخنرانی در این اجلاس، دیدارهای دوجانبه‌ای نیز با وزرای امور خارجه و دیگر مقام‌های شرکت‌کننده در این رویداد خواهد داشت.
  • نایب‌رئیس کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» تشریح کرد؛

    روزنامه شماره ۶۲۲۷

    نقشه راه گمشده ناترازی

    ناترازی انرژی در کشور ادامه دارد و اگر چه جلسات متعددی در مجلس برای رفع ناترازی‌ها برگزار می‌شود و مسوولان بارها بر رفع ناترازی‌ها تاکید می‌کنند، اما عملا اتفاقی در کاهش ناترازی‌ها نمی‌افتد. اگرچه زمان کوتاهی از آغاز به کار دولت می‌گذرد، اما در مجلس بارها نسبت به عملکرد دولت انتقاد می‌شود. اما آن‌طور که نایب‌رئیس کمیسیون انرژی می‌گوید اقدامات اولیه در دولت برای اجرای احکام مربوط به رفع ناترازی‌ها که در برنامه هفتم توسعه آمده، در حال اجرا است و حالا زمان سنجش اقدامات انجام شده از سوی دولت نیست.
  • واکنش ایران به اتهامات آمریکا درباره یمن

    ایرنا: نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد با رد قاطع اتهامات بی‌اساس مطرح‌شده از سوی نماینده آمریکا در نشست شورای امنیت درباره یمن، این اتهامات را «بی‌اساس» دانست و تاکید کرد که سیاست اصولی ایران همواره مبتنی بر حمایت از صلح، ثبات و راه‌حل سیاسی در این کشور بوده است. نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل روز پنج‌شنبه به وقت محلی در پی اظهارات نماینده آمریکا در سازمان ملل، با ارسال نامه‌ای به شورای امنیت و دبیر کل سازمان ملل متحد تصریح کرد: «واشنگتن نمی‌تواند با متهم‌سازی ایران، مسوولیت خود در همدستی با جنایات رژیم صهیونیستی را پنهان کند. برخلاف ایالات متحده که با ارسال تسلیحات و حمایت‌های مالی گسترده از جنایات این رژیم، آن را در ادامه تجاوزاتش علیه مردم مظلوم منطقه تقویت می‌کند، جمهوری اسلامی ایران به اصول بنیادین حقوق بین‌الملل، منشور سازمان ملل متحد و قطعنامه‌های شورای امنیت پایبند بوده و خواهد بود.» نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل بار دیگر اعلام کرد: «جمهوری اسلامی ایران از همان آغاز بحران یمن، خواستار توقف فوری تجاوزات، برقراری آتش‌بس، آغاز گفت‌وگوهای معنادار میان طرف‌های یمنی و حل‌وفصل مسالمت‌آمیز این بحران بدون هرگونه مداخله خارجی بوده است.»
  • دیدار فرماندهان گارد ساحلی ایران و عمان

    ایسنا: پنجمین نشست فرماندهان گاردهای ساحلی جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان در زمینه امنیت دریایی در روزهای ۲۴ و ۲۵بهمن۱۴۰۳ در مسقط برگزار شد. در این نشست طرفین توافق جهت افزایش همکاری و هماهنگی در زمینه ارتقای امنیت دریایی، بر لزوم مبارزه با انواع قاچاق، حفاظت متقابل از مرزهای دریایی و اطلاع رسانی و همکاری در زمینه عملیات امداد و نجات تاکید کردند. ریاست هیات ایرانی را در این نشست سرهنگ محمد صاحبدل، معاون حقوقی و معاهدات مرزی فرماندهی مرزبانی فراجا و ریاست هیات عمانی را سرهنگ «عبدالعزیز بن محمد الجابری» فرمانده پلیس گارد ساحلی عمان بر عهده داشتند. براساس اعلام سفارت ایران در عمان، نشست‌ مشترک گارد ساحلی جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان همه ساله به شکلی منظم در یکی از دو پایتخت برگزار می‌شود. در حاشیه این نشست، هیات ایرانی از برخی امکانات و مراکز مرتبط با گارد ساحلی عمان نیز بازدید کرد.
  • وال‌استریت ژورنال از طرح جدیدی برای فلسطین رونمایی کرد

    روزنامه شماره ۶۲۲۷

    هندی‌سازی غزه

    دنیای‌اقتصاد: حماس روز پنج‌شنبه ‌(۲۵بهمن) اعلام کرد که آماده است تا گروگان‌‌‌های اسرائیلی را در پایان هفته آزاد کند‌ (همان‌طور که در توافق آتش‌‌‌بس غزه پیش‌بینی شده است)‌. این در حالی است که چند روز پیش توافق شکننده تا آستانه بر هم خوردن پیش رفت و نگرانی‌هایی را برانگیخت. «محمود مرداوی» یکی از مقامات حماس، در پیامی گفت که «تبادل گروگان با زندانی» قرار است روز شنبه (امروز ۲۷بهمن‌ماه) انجام شود؛ البته تا زمانی که اسرائیل به پایان توافق پایبند باشد. او گفت که میانجی‌‌‌ها به حماس گفته‌‌‌اند که اسرائیل می‌گوید به توافق پایبند است.
  • پیشنهادهای احمد داوود اغلو به رهبران جدید سوریه

    دنیای‌اقتصاد: دو ماه از سقوط رژیم اسد می‌گذرد. پس از رنج‌ها و زیان‌های بسیار، زمان انتقال به دوره «بازسازی استراتژیک» فرا رسیده است: ایجاد سوریه جدید به‌عنوان چراغی برای صلح و ثبات در منطقه. درحالی‌که انقلاب‌ها ذاتا چالش‌برانگیز هستند، آزمون واقعی در ساخت یک ملت پایدار نهفته است، آن هم پس از آنکه مردم این کشور بهای سنگینی را برای آزادی پرداخته‌اند.
  • مرتس؛ فرشته نجات آلمان؟

    دنیای‌اقتصاد - گروه اقتصاد بین‌الملل: آلمان امروز در وضعیت ناخوشایندی قرار دارد. این کشور یک‌چهارم تولید اتحادیه اروپا را به خود اختصاص می‌دهد، اما طی دو سال گذشته، در رکود بوده است و امسال احتمال دارد این کشور به جایگاه سوم تنزل کند. این تصور که مهاجرت غیرقانونی خارج از کنترل است، منجر به افزایش حمایت‌ها و اقبال عمومی از جناح راست ضد مهاجرت شده و زمینه‌ساز گسیخته شدن صحنه سیاست در کشور و در پی آن، فلج شدن دولت و انفعال در اتحادیه اروپا را فراهم کرده است.
  • آینده تجارت‌جهانی

    اتاق بازرگانی ایران در یک گزارش پژوهشی با عنوان «روندهای متحول‌کننده قدرت اقتصادی در جهان تا افق۲۰۳۰ و تاثیرات آن بر ایران» آخرین تغییرات در حوزه تجارت بین‌الملل را مورد بررسی قرارداده‌است.
  • دیدار ترامپ با سلطان تعرفه‌ها

    دنیای‌اقتصاد: نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند روز پنج‌شنبه (۲۵بهمن) چهارمین رهبر جهان شد که از زمان آغاز دومین دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ در کاخ سفید با او دیدار می‌کند. روابط ترامپ و مودی در برخی از رسانه‌ها به‌عنوان یک «روابط برادرانه» شناخته شده است و این رابطه در آخرین دیدار آنها نمود یافت. این دو رهبر از یکدیگر تمجید کردند، درحالی‌که آشکارا از کنار موضوعات حساس عبور کردند.