شماره روزنامه ۶۲۰۲
|

عراقچی نقشه راه آینده سوریه را تشریح کرد؛

وزیر خارجه ایران در روزنامه لبنانی «الاخبار» با تبیین آنچه در سوریه رخ داد و اکنون در جریان است، راه خروج از بن‌بست سوریه را برگزاری انتخابات آزاد با حضور همه آحاد و اقشار مردم این کشور ارزیابی کرده است. سید‌عباس عراقچی شنبه ۱۴ دسامبر با انتشار یادداشتی در این روزنامه معتبر لبنانی به ضرورت برگزاری…

نرخ افزایش تولید ناخالص داخلی در فصل دوم ۱۴۰۳ به کف دو ساله رسید

مرکز آمار ایران نرخ رشد اقتصادی تابستان۱۴۰۳ را ۳.۴درصد اعلام کرد که نسبت به بهار کاهش ۱.۳واحد درصدی داشته است. این رقم کمترین میزان رشد فصلی اقتصاد کشور در ۸فصل گذشته محسوب می‌شود. علت اصلی این کاهش، خروج اثرات مثبت افزایش تولید نفت در سال‌های گذشته است. با این حال، فقدان سرمایه‌گذاری جدید در…

    دوشنبه، ۲۴ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای اقتصاد» جزئیات فراز و فرود مصرف خوراکی‌ها در خانوارهای شهری را بررسی کرد؛

    چیدمان سفره خانوار

    بررسی جزئیات گزارش بودجه خانوار شهری بانک مرکزی در سال۱۴۰۲ حاکی از تغییر چیدمان خوراکی‌ها در سفره خانوار طی یک دهه اخیر است. آمارها نشان می‌دهد در سال‌های پس از تحریم و شوک ارزی۱۳۹۷، مصرف اغلب کالاهای اساسی خوراکی همچون برنج و نان که قوت غالب جامعه را تشکیل می‌دهد، کاهش یافته است. علاوه بر این در میان انواع کالاهای پروتئینی، از مصرف گوشت قرمز و گوشت ماهی کاسته شده و بر مصرف گوشت مرغ و تخم‌مرغ در خانوار افزوده شده است. پایین ماندن نسبی قیمت مرغ و تخم‌مرغ نسبت به گوشت قرمز و گوشت ماهی عامل تغییر خوراک خانوار شهری است. علاوه بر این، در میان انواع لبنیات نیز، مصرف شیر و ماست نسبت به سال۱۳۹۳ کاهش یافته، اما مصرف برخی انواع لبنیات همچون پنیر افزایش یافته است. به‌طور کلی بررسی‌ آماری مقدار مصرف اکثر کالاهای اساسی نشان می‌دهد سفره خانوار شهری در سال۱۴۰۲ نسبت به سال۱۳۹۳ کوچک‌تر شده است.
  • علل تورم جهانی اقلام صبحانه چیست؟

    پایان وعده غذایی ارزان

    جهان درحالی وارد سال‌۲۰۲۵ می‌شود که قیمت تخم‌‌‌‌‌مرغ افزایش بی‌سابقه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای را تجربه می‌کند. طبق گزارش وزارت کشاورزی ایالات‌متحده آمریکا از بازار تخم‌‌‌‌‌مرغ، قیمت‌های عمده‌‌‌‌‌فروشی تخم‌‌‌‌‌مرغ‌‌‌‌‌های سفید بزرگ به‌صورت در سطح ملی به‌طور متوسط ۴.۶۲ دلار به ازای هر دوازده عدد است که نسبت به هفته قبل افزایش محسوسی را تجربه می‌کند.
  • ۴ دستورکار مذاکره ۲ روزه ایران و اروپا چیست؟

    ژنو به وقت گفت‌وگو

    دور دوم گفت‌وگوهای ایران و اروپا در ژنو سوئیس از امروز دوشنبه آغاز شد و تا روز سه‌شنبه ادامه دارد. اهمیت این گفت‌وگوها یک هفته مانده به بازگشت ترامپ مضاعف است. تهران و پایتخت‌های اروپایی چهار موضوع روابط دوجانبه، پرونده هسته‌ای و دو جنگ غزه و اوکراین را روی میز گفت‌وگوها قرار می‌دهند که برای چشم‌انداز روابط دوطرف از حیث مصالحه یا افزایش تنش‌ها مهم است. الجزیره و واشنگتن‌پست به اهمیت این رویداد پیش از بازگشت فیل به اتاق پرداخته‌اند.
  • ثبت بیشترین خروج پول حقیقی از ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ در بازار سهام؛

    بازی‌خوانی شاخص با مرزهای روانی

    معاملات بورس تهران در دومین روز هفته با کاهش قابل‌توجه شاخص‌های سهامی همراه شد و شاخص کل با افت ۱.۸۴درصدی کانال ۲‌میلیون و ۹۰۰هزار واحد را از دست داد و تا سطح ۲میلیون و ۸۵۷هزار واحدی عقب‌نشینی کرد. ثبت کاهش ارزش معاملات نسبت به روزهای گذشته در دادوستدهای دیروز نیز گویای عقب‌نشینی خریداران است؛ با وجود این، کارشناسان معتقدند اصلاح شاخص‌ها یک روند طبیعی در بازار محسوب می‌شود و محرک‌های کافی برای رشد شاخص در روزهای آتی وجود دارد.
  • پالس مثبت به FATF

    بررسی کارشناسی لوایح پالرمو و CFT روی میز مجمع تشخیص قرار گرفت. به گفته دهنوی، سخنگوی مجمع قرار است بندهای مختلف لوایح مذکور در کمیسیون‌های مجمع مورد بررسی‌های کارشناسی قرار گیرد. در همین حال عباس گلرو، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ازسیگنال‌های مثبت مجمع در این خصوص خبر داد.
  • «دنیای‌اقتصاد» دلایل تغییر رفتار سرمایه‌گذاران خارجی در بازار ایران را بررسی کرد؛

    دومینوی خروج سرمایه

    خروج بازیگران خارجی از لیگ اقتصاد ایران عواقب سوئی نظیر کاهش سطح رقابت در بازار داخلی در پی خواهد داشت. از این رو اتفاق خروج دو بازیگر مطرح بین‌المللی از بازار ایران شائبه خروج دومینووار سرمایه از کشور را کلید زده؛ موضوعی که نیازمند توجه سیاستگذار است.
  • سیاستگذار نیرو از برنامه توسعه تجدیدپذیرها جامانده است؛

    شاهد آماری تداوم ناترازی

    شواهد آماری یک گزارش رسمی از تداوم ناترازی در سال‌های آینده حکایت دارد. در نیمه اول۱۴۰۳ تولید برق یک‌سوم از اهداف برنامه هفتم است. مرکز پژوهش‌های مجلس با استناد به رشد اندک توسعه تجدیدپذیرها و عدم مدیریت تقاضای برق، عبور از چالش ناترازی را دور از دسترس می‌داند.
  • کارشناسان وضعیت اصلاحی و بهبود مجدد بازار را بررسی کردند

    نبرد هیجان و منطق در بورس

    بازارسرمایه، این روزها به زمین بازی پیچیده‌ای برای سرمایه‌گذاران تبدیل شده است؛ جایی که هر نوسان، داستان تازه‌‌‌ای برای گفتن دارد و هر تصمیم، ریسک یا فرصت جدیدی را پیش‌روی فعالان قرار می‌دهد. اگرچه شاخص کل پس از یک صعود پرشتاب، در مرز ۳میلیون واحد کمی مکث کرده، اما این تنها یک بخش از مسیر پرفراز و نشیب می‌تواند باشد. در عمق این سکوت ظاهری، نبردی بی‌‌‌صدا میان هیجان و منطق جریان دارد.
  • گزارش منتشرشده توسط بورس تهران بررسی شد

    رمزارزها؛ رفیق یا رقیب بورس؟

    با به وجود آمدن رمزارزها رقیب جدیدی برای بورس‌های اوراق بهادار ظهور کرد. رفته‌رفته و پس از یک وقفه زمانی، این طیف از دارایی‌های دیجیتال در ایران نیز مورد استقبال گسترده قرار گرفتند. نگاهی به گزارش منتشرشده تحت عنوان «ظهور رمزدارایی‌ها؛ فرصت‌ها و چالش‌های آن برای بورس‌های اوراق بهادار» که در دی‌ماه سال‌جاری توسط بخش مدیریت تحقیق و توسعه بورس تهران منتشر شده است، نشان می‌دهد این استقبال تا حدی است که در پنج‌سال گذشته تعداد کاربران بزرگ‌ترین صرافی رمزارز ایران از متوسط نرخ رشد جهانی آن بیشتر بوده است.
  • رکوردی جدید در بازار مشتقه ثبت شد

    سنا: گزارش مدیریت تحقیق و توسعه بورس تهران نشان می‌دهد که ارزش معاملات بازار مشتقه این بورس در آخرین ماه پاییز امسال به ۱۰۳‌هزار میلیارد ریال رسید.
  • درباره «ماگانومیکس» حق با کدام طرف است؟

    تقابل‌اقتصاددانان بدبین و سرمایه‌گذاران خوشبین

    دنیای‌اقتصاد – محمدامین مکرمی: سرمایه‌گذاران بورسی نسبت به پیش‌بینی‌های مایوس‌‌‌‌‌کننده اقتصاددانان درباره سیاست‌های اقتصادی دونالد ترامپ(معروف به ماگانومیکس)، بی‌‌‌‌‌اعتنا هستند و در عوض امیدوارند که برنامه‌های رئیس‌‌‌‌‌جمهور منتخب آمریکا به تقویت سودآوری شرکت‌های بورسی و در نتیجه رشد قدرتمند بازار سهام منجر شوند. شاخص S&P ۵۰۰ سال‌گذشته بارها رکوردشکنی کرد و با وجود اصلاح اخیر، استراتژیست‌‌‌‌‌های بازار سهام به پشتوانه سودآوری قدرتمند شرکت‌ها، رشد ۱۰‌درصدی را برای این نماگر معیار در سال‌جاری پیش‌بینی می‌کنند.
  • بازار سرمایه زیر ذره‌‌‌‌‌‌‌بین؛

    اصلاحات بورس؛ فرصتی برای خرید یا فرار؟

    عاطفه چوپان: بازار سرمایه تا به اینجا هفته‌ای پرنوسان را پشت‌سر گذاشته و نشانه‌هایی از اصلاح موقت در روزهای ابتدایی هفته رابه نمایش گذاشته‌است. این اصلاح که به‌دنبال رشد مداوم شاخص از آبان ماه شکل‌گرفت، از دید کارشناسان روندی طبیعی در مسیر صعودی بازار ارزیابی می‌شود. همچنین روز گذشته ارزش معاملات نیز به محدوده ۱۲‌هزار ‌میلیارد‌تومان رسید ‌که با وجود کاهش نسبی نسبت به روزهای قبل، همچنان سطح قابل‌قبولی برای بازار محسوب می‌شود.
  • پیش‌بینی‌های احمقانه اما وسوسه‌‌انگیز

    دسامبر هر سال، فعالان وال‌استریت تلاش می‌کنند بازدهی سال پیش‌روی بازارها را پیش‌بینی کنند. این درحالی است که با آغاز سال میلادی جدید این پیش‌بینی‌ها به‌مرور یکی پس از دیگری از واقعیت فاصله می‌گیرند. وال‌استریت‌ژورنال در گزارشی هشدار داده، در حالی که این امر به یک سنت در وال‌استریت تبدیل شده است، نه‌تنها مضحک است، بلکه آثار مخرب زیادی در پیش دارد. با این حال می‌توان با نگاهی دقیق‌تر به این دسته از پیش‌بینی‌های نادرست، به دید شفاف‌تری در رویکرد سرمایه‌گذاری رسید.
  • گزارش«دنیای‌اقتصاد» از شرایط و مختصات پایتخت پیشنهادی ایران؛

    روایت دست اول از مکران

    کرانه‌‌ مرزهای جنوبی ایران این روزها جنجالی شده و حرف پایتخت شدنش سر زبان‌ها افتاده. عجیب اینجاست که کمتر کسی دقیق و روشن می‌داند، مکران کجاست؟ چگونه جغرافیایی دارد؟ فرهنگش چگونه است؟ فقط همه می‌دانند که خیلی دور است؛ دورترین کرانه مرزی ایران. فاصله بین تهران تا چابهار ۱۸۰۰ کیلومتر است.
  • تهدید مشابه «آتش‏‏‌سوزی لس‏‏‌آنجلس» برای تهران چیست؟ یک بررسی علمی پاسخ می‌دهد؛

    ۹ خطر حریق در پایتخت

    فاجعه «سرایت گسترده حریق جنگل در لس‌‌‌آنجلس به مناطق شهری» احتمالا برای ساکنان شهرهای فاقد پوشش جنگلی، «ترسناک» به نظر نمی‌رسد و در جایی مثل تهران، احتمالا شهروندان دست‌‌‌کم از این بابت ترس یا نگرانی ندارند، اما مطالعه علمی درباره اوضاع پایتخت ایران از «تهدید مشابه آتش‌‌‌سوزی اخیر در آمریکا» برای این کلان‌شهر حکایت دارد.
  • در نشست موسسه کار و تامین اجتماعی مطرح شد؛

    چگونه هزینه‌های درمانی خانوارها را فقیر می‌کند؟

    روز گذشته نشست «فقرزدایی در آینه سلامت» در موسسه کار و تامین اجتماعی برگزار شد. در این نشست، علی اکبر فضائلی، عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی، به بررسی تحمیل هزینه‌های سلامت در بودجه خانوار پرداخت و گفت که اگر هزینه‌های درمانی بیش از ۴۰درصد از توان پرداخت یک خانوار باشد، به‌عنوان هزینه کمرشکن شناخته می‌شود.
  • افزایش بازدهی در بازار بدهی،دولت‌ها را نگران کرد؛

    خیز بازدهی اوراق قرضه

    بازار اوراق قرضه جهانی اخیرا با نوسانات شدیدی مواجه شده و این وضعیت توجه بسیاری از سرمایه‌گذاران و تحلیلگران اقتصادی را به خود جلب کرده است. این امردر ایالات‌متحده و دیگر نقاط جهان نگرانی‌هایی را درباره پیامدهای آن برای اقتصاد جهانی ایجاد کرده است. در این میان، برخی کارشناسان معتقدند که این وضعیت می‌تواند فرصت‌هایی برای سرمایه‌گذاری نیز فراهم کند.
  • طالبان پیوند اعضا را ممنوع کرد

    روستای تک کلیه‌ها

    دنیای اقتصاد: طالبان پیوند اعضا را ممنوع کرد؛ اقدامی که می‌تواند افغان‌ها را از درمان بالقوه نجات‌بخش محروم کند. این گروه اعلام کرد که پیوند اعضای حیاتی مانند قلب، کلیه‌ها و ریه‌ها عملی «غیر اسلامی» است. به گزارش آسوشیتدپرس، این اقدام خشم بسیاری از بیماران و پزشکان را برانگیخته است. آنها می‌گویند هزاران بیمار افغان تحت تاثیر این ممنوعیت قرار خواهند گرفت.
  • تاکتیک‏‌هایی برای انتخاب هوشمندانه از میان ده‏‌ها طرح نوآورانه

    به کدام پروژه چراغ سبز نشان دهید؟

    این یک سناریوی شایع در شرکت‌های سراسر جهان است: زمان بررسی سالانه پروژه‏‌های جدید پیشنهادی فرا رسیده و شما جزو کمیته تصمیم‌گیری هستید. لیست بلند بالایی از گزینه‏‌ها در مقابلتان قرار دارد. درباره بعضی از آنها می‌توانید با آگاهی، نظر بدهید. در مورد بعضی‏‌ها نه. ممکن است یکی از پروژه‏‌ها از یک تکنولوژی جدید استفاده کند یا بازارش، نوظهور باشد و به آزمایش نیاز داشته باشد. شما و همکارها باید تشخیص دهید که کدام پروژه‏‌ها، جواب می‌دهند و کدام‏‌ها باید کنار گذاشته شوند. سوال اینجاست که دقیقا چطور باید ارزیابی‏‌هایتان را ترکیب و سنجش کنید؟ این مشکلی است که در تحقیقات جدید ما درباره نحوه انتخاب پروژه‏‌های نوآورانه منعکس شده است. ما با شبیه‌سازی یک محیط انتخاب واقعی، روش‌های تصمیم‌گیری رایج مثل رای‏‌گیری، امتیازدهی و رتبه‏‌بندی را مقایسه کردیم.
  • گزارش امروز

    دوراهی « شام »

    با سقوط بشار اسد، گروه هیئت تحریرالشام، رهبری سوریه را به دست گرفته است. تغییرات جدید در سوریه، معادلات سایر کشورها را نیز تغییر خواهد داد. بی‌تردید این تغییرات باعث تغییر در گروه‌های همکار در منطقه خواهد شد. تا زمانی که دولت مستقر در سوریه اختیار کامل امور را به دست نگیرد، گمانه‌زنی‌ها در مورد روابط بین‌الملل این کشور در دوره پسااسد ادامه خواهد داشت.
  • دو نماینده مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» تشریح کردند

    مسیر اصلاحات بودجه ۱۴۰۴

    در جلسه روز گذشته مجلس ایرادات شورای نگهبان و هیات عالی نظارت مجمع از لایحه بودجه ۱۴۰۴ مورد بررسی نمایندگان قرار گرفت. در جریان بررسی ایرادات شورای نگهبان و هیات عالی نظارت مجمع، برخی نمایندگان در تذکراتی نسبت به ایرادات هیات عالی نظارت مجمع انتقاد کردند. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در پاسخ به این انتقادات گفت که بحث نمایندگان نقدی به روش کار هیات عالی نظارت است که باید موضوع عدم انطباق و مغایرت‌ها با سیاست‌های کلی بر اساس یک شاخصه مشخصی انجام شود تا برداشت دیگری به وجود نیاید. به گزارش «ایسنا»، او تاکید کرد: البته ما به هیات عالی نظارت حق می‌دهیم چون در آغاز کار است و تجربه شورای نگهبان را ندارد.
  • پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت حاج شیخ حسین ابراهیمی

    حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پیامی درگذشت عالم مجاهد حجت‌الاسلام آقای حاج شیخ حسین ابراهیمی را تسلیت گفتند.
  • عدلیه - ۱۴۰۳/۱۰/۲۴

    عابدینی آزاد می‌شود: مرکز رسانه قوه‌قضائیه اعلام کرد که محمد عابدینی، شهروند نخبه ایرانی که در ایتالیا بازداشت شده بود، به کشور باز می‌گردد. بازداشت آقای عابدینی در پی سوءتفاهمی صورت گرفته بود که با پیگیری وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی و مذاکرات بین واحد‌های ذی‌ربطِ وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران و سرویس اطلاعات ایتالیا، مشکل پدید آمده برطرف شده و به آزادی و مراجعت وی انجامید./میزان
  • الجزیره دور جدید گفت‌وگوهای ایران و اروپا را تحلیل کرد؛

    «ژنو» پیش از ورود فیل بزرگ به اتاق

    آخرین فرصت غرب برای اعمال تحریم‌های سازمان ملل به‌عنوان بخشی از توافق هسته‌ای تا اکتبر۲۰۲۵ به اتمام خواهد رسید. تحلیلگران خارجی مدعی هستند که دومین دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ برای ایران چشم‌انداز یک جاده سنگلاخ را نوید می‌دهد که می‌تواند در رابطه با روابط این کشور با غرب به نتایج متفاوتی منجر شود.