شماره روزنامه ۶۱۷۹
|

عراقچی نقشه راه آینده سوریه را تشریح کرد؛

وزیر خارجه ایران در روزنامه لبنانی «الاخبار» با تبیین آنچه در سوریه رخ داد و اکنون در جریان است، راه خروج از بن‌بست سوریه را برگزاری انتخابات آزاد با حضور همه آحاد و اقشار مردم این کشور ارزیابی کرده است. سید‌عباس عراقچی شنبه ۱۴ دسامبر با انتشار یادداشتی در این روزنامه معتبر لبنانی به ضرورت برگزاری…

نرخ افزایش تولید ناخالص داخلی در فصل دوم ۱۴۰۳ به کف دو ساله رسید

مرکز آمار ایران نرخ رشد اقتصادی تابستان۱۴۰۳ را ۳.۴درصد اعلام کرد که نسبت به بهار کاهش ۱.۳واحد درصدی داشته است. این رقم کمترین میزان رشد فصلی اقتصاد کشور در ۸فصل گذشته محسوب می‌شود. علت اصلی این کاهش، خروج اثرات مثبت افزایش تولید نفت در سال‌های گذشته است. با این حال، فقدان سرمایه‌گذاری جدید در…

    سه‌شنبه، ۲۷ آذر ۱۴۰۳
  • خاموشی‌ها و تعطیلی‌ها باعث واکنش پزشکیان شد

    عذرخواهی رئیس‌جمهور از مردم

    درحالی که موج سرما و آلودگی هوا این روزها اکثر شهرهای کشور را به تعطیلات چند روزه کشانده است، روز گذشته رئیس‌جمهور از مردم بابت مشکلات ایجاد شده عذرخواهی کرد. چهارشنبه هفته پیش بود که برخی از شهرهای بزرگ به دلیل آلودگی هوا تعطیل شد. این تعطیلات همزمان با ورود هوای سرد به کشور از روز یکشنبه مجدد برقرار شد. این‌بار بهانه تعطیلی اکثر شهرها، کمبود گاز و برق یا همان مبحث ناترازی انرژی است که مدت‌هاست ازسوی رئیس‌جمهور به عنوان یکی از مشکلات اساسی کشور مطرح می‌شود.
  • دیپلمات سابق در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» راه ورود به بازار سوریه را تشریح کرد

    «شام» جدید روی میز ایران

    نصرت‌الله تاجیک در گفت‌وگو با روزنامه «دنیای‌اقتصاد» درباره بهترین استراتژی ایران در سوریه گفت که باید این کشور را به‌عنوان یک هاب انرژی و کالایی در شرق مدیترانه در نظر بگیریم و با کشورهای موثر دنیای عرب از جمله عربستان و مصر در سوریه هماهنگ شویم.
  • رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس از رایزنی با شورای نگهبان و مجمع خبر داد‌؛

    یک قدم تا آخر هفته ۲روزه

    لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته که پس از کش و قوس‌های فراوان در مجلس یازدهم به تصویب رسید، با ایرادات شورای نگهبان و مجمع مواجه شد. عمده این ایرادات مخالفت با تعطیلی روز شنبه بود. اکنون اما این لایحه در کمیسیون اجتماعی مجلس دوازدهم تصویب و روز پنج‌شنبه به‌عنوان دومین روز تعطیلات آخر هفته تعیین شده است. قرار است این لایحه هفته آینده در مجلس بررسی شود و آن‌طور که رئیس کمیسیون اجتماعی به «دنیای‌اقتصاد» گفت رایزنی‌هایی با شورای نگهبان و مجمع برای تصویب این لایحه انجام شده است.
  • هشدار «فارن افرز» نسبت به آشوب‌های پسااسد؛

    سوریه یکپارچه چگونه ممکن است؟

    دنیای‌اقتصاد: «در دوران پسا‌اسد، بزرگ‌ترین چالش بروز هرج‌‌‌ومرج است.» نشریه فارن افرز ۱۶ دسامبر در تحلیلی نوشت: تا پیش از سقوط بشار اسد و خروج ناگهانی او از سوریه، کمتر کشوری خواهان سقوط حاکم سوریه بود. این تمایل ناشی از این نبود که این کشورها به اسد علاقه داشتند یا شیوه او در حکومت‌‌‌داری را تایید می‌‌‌کردند. در عوض، این کشورها نگران گزینه جایگزین اسد بودند: حکومت ستیزه‌‌‌جویان افراطی، بروز خونریزی فرقه‌‌‌ای، و هرج‌‌‌ومرج که می‌تواند نه‌‌‌تنها سوریه، بلکه سایر نقاط خاورمیانه را به هرج‌‌‌ومرج کشاند.
  • راهبرد - ۱۴۰۳/۰۹/۲۷

    امروز، دیدار جمعی از بانوان با مقام معظم رهبری: در ایام سالروز ولادت حضرت زهرا سلام‌الله علیها، جمعی از اقشار مختلف بانوان، صبح امروز با حضور در حسینیه امام‌خمینی‌(ره) با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای دیدار خواهند کرد‌. رهبر انقلاب اسلامی سه سال قبل در دیدار مداحان اهل‌بیت علیهم‌السلام با اشاره به درخواست جمعی از بانوان برای برگزاری دیدار در ایام ولادت حضرت زهرا‌(س) به مناسب بودن چنین دیدارهایی اشاره کردند و در دو سال گذشته نیز این دیدار در ایام ولادت حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها برگزار شد./ایرنا
  • شاید در مسجدسلیمان نفت باشد اتفاقی برای مسجدسلیمان افتاده؟

    بله، اتفاقی که برای مسجدسلیمان افتاده، البته فکر می‌کنم در مسجدسلیمان اگر الان لایه‌های نفتی را خوب بگردند، شاید آن زیرها نفت باشد چون متاسفانه در سال‌های اول پس از انقلاب به ذخایر نفتی ایران از راه استخراج غلط، فوق‌العاده ضرر زدند، ولی به هرحال من بعید نمی‌دانم که هنوز هم آنجاها خبرهایی باشد.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۹/۲۷

    روزنامه شرق در گزارشی با تیتر «کمک کنید قالیباف برگردد» نوشت: مجموعه نزدیکان تیم قالیباف کاملا بر همین عقیده هستند که راه‌حل جمع‌شدن بساط درگیری درباره حجاب این است که افراد را به جای اینکه در خیابان با گشت ارشاد با آنها برخورد کنیم، در حساب‌های بانکی و بعد از آن در محاکم قضایی با آنها برخورد کنیم. این تفکر پلیسی از دیرباز در قالیباف رسوخ کرده و باقی مانده است. اما باید تلاش کرد او را از میانه راهی که در آن مانده، بازگرداند. باید به او روزهای پس از درگذشت مهسا امینی را یادآوری کرد که حرف‌هایی می‌زد که جریان سوپرانقلابی به جانش افتاده بودند. درصورتی‌که خیرخواهانه به این مساله نگاه نمی‌کردیم، باید تلاش می‌کردیم قالیباف را به سمت دیگری که همان جریان رادیکال است، سوق دهیم و آنها را در کنار هم قرار داده و یکسان‌انگاری کنیم. اما این سیاست‌ورزی نه‌تنها اخلاقی نیست، بلکه برای ملک و ملت امروز فایده‌ای ندارد. در بخشی دیگر از این گزارش آمده است: قالیباف بهتر از هرکسی می‌داند که اگر سعید جلیلی به نفع او کنار رفته بود، احتمال پیروزی او نه در دور اول، بلکه در دور دوم می‌توانست قطعی باشد، بنابراین او خود بهتر از دیگران می‌تواند به این سوال پاسخ دهد که «کدام جریان مانع از رسیدن او به گندم ری شد».
  • سایه روشن - ۱۴۰۳/۰۹/۲۷

    ریزش آپارتمان ۶ طبقه در اهواز: روز گذشته مجتمعی مسکونی ۶ طبقه‌ای در اهواز که در زلزله حدود ۱۰ روز گذشته خوزستان دچار خسارت افت نشست شده بود، ریزش کرد. وحید شعبانی، مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر خوزستان با اشاره به ریزش این ساختمان مسکونی در منطقه زیتون کارمندی اهواز، گفت: با توجه به اینکه در ۱۰ روز گذشته یکی، دو بار احتمال ریزش ساختمان پیش‌بینی شده بود، مدیر ساختمان واحدهای ساختمان را تخلیه کرده بود. این ساختمان حدود سال ۱۳۸۸ ساخته شده بود و به گفته مسوولان هلال‌احمر استان، ناایمن بوده است./ایسنا
  • معمایی که هر روز برای مقامات آمریکا پیچیده‌‏تر می‏‌شود؛

    معمای پرنده‌های ناشناس از نگاه نیویورک‌تایمز

    روز بعد از روز شکرگزاری، سوزان و لورلای وودراف تقریبا ۱۰ شی‌ء نورانی را دیدند که در آسمان شب بر فراز خانه خود در السینبورو در جنوب نیوجرسی در حال چرخش و گردش سریع بودند. آنها می‌گویند که از آن زمان، هر شب، اشیا یک سری به آنجا زده‌اند و حالا این اشیای نورانی که به رنگ‌های قرمز، سبز و سفید چشمک می‌زنند، تبدیل به معمایی شده‌اند.
  • علت خروج بشار از زبان بشار

    بشار اسد، رئیس‌جمهور سابق سوریه بیانیه‌ای را درباره شرایط خروجش از سوریه صادر کرد. به گزارش شفقنا، بشار اسد در بیانیه‌ای اعلام کرد: با گسترش تروریسم در سوریه و رسیدن آن به دمشق در شنبه شب ۷ دسامبر، سوال‌هایی درباره سرنوشت رئیس‌جمهور و مکان حضور وی در میان سر و صداها و آشوب‌ها و روایت‌های به دور از واقعیت مطرح شد و به منزله پشتیبانی برای تروریسم بین‌المللی بود. در این بیانیه آمده است: در لحظه تاریخی تعیین‌کننده از عمر وطن، می‌بایست حقیقت جایی داشته باشد. مساله‌ای وجود دارد که باید از طریق بیانیه کوتاهی توضیح داده شود.
  • برنامه ابومحمد الجولانی برای «دولت‌سازی» در آینده پسا اسد چیست؟

    گذر از بنیادگرایی

    با سقوط حکومت اسد و حاکم شدن مخالفان مسلح «هیئت تحریرالشام» که رویکرد القاعده‌ای دارند (در کنار سایر گروه‌ها)، پرسش‌های بسیاری درخصوص مسیر پیش روی سوریه در افکار عمومی مطرح‌ شده است. برخی مانند «دیوید هرست» در «میدل ایست‌آی» از «احیای بهار عربی» سخن می‌گویند. برخی دیگر سرنوشت عراق و یمن و لیبی را برای سوریه پسااسد متصور می‌بینند. عده‌ای هم فراتر رفته و با فرض آزادی سوریه معتقدند اولین چالش پسااسد بحث دولت‌سازی و حکمرانی است؛ به این معنا که شورشیان باید بیاموزند که چگونه بر کشوری جنگ‌زده حکمرانی کنند. این گزارش را بر محورهای «کارزار داخلی»، «ارتباطات خارجی و عادی‌سازی»، «آموزش حکمرانی» و «فرآیند دولت‌سازی» تقسیم می‌کنم تا بتوان به یک نگرش کلی از رویکردهای دولت آینده مخالفان مسلح در سوریه دست یافت.
  • دلایل بازگشت احتیاط به معاملات بررسی شد؛

    افت ترافیک در بورس

    صف‌های خرید بورس تهران پس از روزهای متوالی با عرضه روبه‌رو شد. بررسی‌ها نشان می‌دهد اگرچه شاخص کل در روز معاملاتی گذشته رشد ۱.۲۴درصدی داشت، اما روند نماگر هموزن کاهشی ثبت شد. البته این واگرایی نشان می‌دهد که با عرضه سهام، مبادلات خوبی میان اهالی بازار شکل گرفت؛ به‌طوری‌که ارزش معاملات خرد با احتساب صندوق‌ها از ۱۸همت گذشت که از ۱۹اردیبهشت سال قبل رکورد به حساب می‌آید. علاوه بر این، اختلاف قیمتی دلار موثر بر بورس و دلار بازار آزاد به حوالی ۲۰درصد رسید.
  • دلایل بازگشت احتیاط به معاملات بررسی شد؛

    تردید دوگانه بورس

    در معاملات روز گذشته بورس تهران شاهد بازگشت احتیاط به دادوستدها بودیم. خریداران ریسک‏‏‌پذیر‏‏‌تر که نسبت به وضعیت آینده امیدواری بیشتری دارند، به پشتوانه عوامل بنیادی اقدام به خرید کردند. اما هراس از ریزش ناگهانی به دنبال تب و تاب سناریوی اصلاح موجب احتیاط بسیاری از معامله‏‏‌گران شده بود. بورس اوراق بهادار تهران معاملات روز گذشته خود را با رشد ۱.۲۴درصدی شاخص کل پشت سر گذاشت تا بازدهی بازار مذکور از ابتدای سال به بیش از ۲۲‌درصد برسد. البته دماسنج اصلی بورس دوشنبه را با نوسان پشت سر گذاشت؛ موضوعی که نشان‏‏‌دهنده «بازگشت نسبی تردید و احتیاط بین معامله‏‏‌گران» است؛ امری که با خروج پول سهامداران حقیقی به تثبیت رسید.
  • منفی‌‌‌های سازنده بورس

    بازار سرمایه طی ماه‌های اخیر با افزایش قابل‌توجهی در ارزش معاملات همراه بوده است. این افزایش، در کنار افزایش حجم تبادل سهام، می‌‌‌تواند نشانه‌‌‌ای از تغییرات مثبت در فضای بازار باشد. سرمایه‌گذاران فعال‌‌‌تر شده‌‌‌اند و این به معنای جذب بیشتر نقدینگی به بازار است.
  • در همایش «ارزیابی اثربخشی کنوانسیون ملل متحد در مهار فساد» مطرح شد

    لزوم کناره‌‌‌گیری دستگاه‌‌‌های امنیتی از مبارزه با فساد

    کنوانسیون جهانی مبارزه علیه فساد، ۲۹سپتامبر ۲۰۰۳ برابر با مهرماه ۸۲ به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسید و کشور ما نیز به عنوان یکی از نخستین کشورهای امضاکننده به آن پیوست. پس از تصویب قانون مبارزه با فساد در مجلس شورای اسلامی در سال ۸۵ و تایید مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال ۸۷، سرانجام در سال ۸۸ جمهوری اسلامی ایران به صورت رسمی به عضویت «کنوانسیون جهانی مبارزه با فساد» درآمد. این در حالی است که کشور ما هشت‌سال قبل از تصویب کنوانسیون ملل متحد، خود را ملزم به مبارزه با فساد کرده بود، اما در حال حاضر ایران در مبارزه با فساد در بین ۱۸۰ کشور دارای رتبه ۱۴۹ است.
  • اصلاح زمانی بازار زیر ذره‌‌‌‌‌بین کارشناسان

    بازار سرمایه در سومین روز معاملاتی هفته با رشد بیش از ۳۲‌هزار‌واحدی شاخص‌کل و کاهش بیش از یک‌هزار و ۷۰۰‌واحدی شاخص هموزن همراه بود. به‌رغم اینکه بازار ۹۳‌میلیارد‌تومان خروج پول را در بورس دوشنبه به‌ثبت رسانده، صندوق‌های طلا با ۶۷۷‌میلیارد‌تومان ورود پول حقیقی همراه بوده‌اند.
  • آمار مربوط به معاملات صندوق‌های طلا بررسی شد

    ابزارهای نوین سرمایه گذاری در بازار طلا و سکه

    در طول تاریخ دارایی‏های گوناگون به‌عنوان ابزاری برای حفظ ارزش سرمایه افراد و خانوارها نقش‌آفرینی کرده‏اند. طلا یکی از این دارایی‏هاست که با توجه به کمیاب بودن و کاربری زینتی همواره در طول تاریخ توجهات را به خود جلب کرده است. با توجه به اینکه اقتصاد ایران در سنوات اخیر همواره گرفتار تورم‏های مزمن بوده است؛ نقش دارایی‏هایی که بتواند در برابر تورم به عنوان سپر حمایتی عمل کند، دوچندان شده است. در گذشته برای سرمایه‏گذاری در بازار طلا و سکه، صرفا به روش‌های خرید طلای فیزیکی اکتفا می‏شد و روش دیگری برای سرمایه‏گذاری در این بازار وجود نداشت. اما در سنوات اخیر صندوق‌های طلا به‌عنوان ابزارهای نوین سرمایه‏گذاری در بازار طلا و سکه مطرح شده‏اند و توانسته‏اند به‌عنوان پناهگاه سرمایه‌ها لقب بگیرند.
  • جریان پاک‌سازی به نظامیان نزدیک به «شی» رسید

    در سال‌های اولیه نبرد «شی جین‌پینگ» علیه فساد، رهبر چین با سرنگونی ژنرال‌های قدرتمند از جناح‌های رقیب و جایگزینی آنها با متحدان و وفاداران خود، کنترل بر بزرگ‌ترین ارتش جهان را تثبیت کرد. یک دهه پس از آن و با توجه به بازنگری ساختاری در ارتش آزادی‌بخش خلق (PLA) و رده‌های بالای آن، «شی» مردان خود را در آنجا جمع کرده، اما همچنان به مبارزه به ظاهر بی‌پایان خود علیه فساد و عدم وفاداری ادامه می‌دهد. «نکتار گان» در گزارشی برای سی‌ان‌ان نوشت، مانند بسیاری از رهبران قدرتمند تاریخ، او به‌طور فزاینده‌ای علیه وفاداران دستچین‌شده خود روی آورده است. اواخر ماه گذشته، شی یکی از نزدیک‌ترین افراد تحت حمایت خود در ارتش را از گردونه حذف [یا به اصطلاح پاک‌سازی] کرد؛ او یکی از همکاران و همراهان چند دهه‌ای شی بود که وظیفه القای وفاداری سیاسی در ارتش آزادی‌بخش خلق و بررسی ترفیع‌ مقام‌های ارشد را بر عهده داشت.
  • تامین‌کنندگان و واردکنندگان کالاهای آی‌تی و تلفن همراه از تبعات حذف ارز نیمایی می‌گویند؛

    چالش جدید ارزی بازار موبایل 

    یک فعال بازار تلفن همراه معتقد است که به دلیل تعلل بانک‌ها در فرآیندهای تامین ارز، تجار در صف تخصیص باقی ماند‌ه‌اند. این در حالی است که ریال بازرگانان از زمان ثبت درخواست آنها در بانک‌های عامل سامانه ارز توافقی بلوکه می‌شود و در نتیجه بانک‌ها از رسوب ریالی و ارزی سود می‌برند‌
  • «دنیای اقتصاد» بررسی کرد؛

    خودروسازی بدون «نیما»

    با تصمیم بانک مرکزی ارز نیمایی سرانجام حذف و ارز توافقی (ارزی که نرخ آن در سامانه معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران تعیین می‌شود) جایگزین آن شد، اتفاقی که بخش‌های اقتصادی مختلف کشور از جمله صنایع خودرو و قطعه را متاثر از خود خواهد کرد.
  • ۴۳ سال ‌مواجهه با نفت در قالب سیاست‌های داخلی و خارجی بررسی شد

    زنجیر دوگانه برپای طلای سیاه

    نفت همواره از جمله مسائل پرچالش و بااهمیتی به‌شمار آمده که ظرفیت بررسی‌های مختلف و عمیق از دریچه علوم متعدد را در خود دارا بوده‌است. از این منظر، نفت را می‌توان تحلیلی حقوقی کرد یا آنکه تحلیلی اقتصادی از آن ارائه داد. در عین‌حال می‌توان اقتصاد سیاسی این منبع را واکاوی‌کرد و به نتایج جالبی دست‌یافت. بررسی جامعه شناختی نفت نیز در جای خود می‌تواند بسیار جذاب و عمیق باشد. در یادداشت حاضر، سعی شده‌است کمی از کلیشه‌های رایج درخصوص مطالعات نفت فاصله گرفته و روی مسائل حقوقی، سیاسی و سیاستی آن با ترکیب این سه دریچه متمرکز شد.
  • گزارش پیش‌بینی اقتصادی بزرگ‌ترین بانک آلمان برای سال ۲۰۲۵ چه می‌گوید؟

    چشم‌انداز اقتصاد جهان در سال آینده

    دویچه بنک، بزرگ‌ترین بانک آلمان و یکی از معتبرترین موسسات مالی در جهان، هر سال گزارشی جامع در زمینه پیش‌بینی وضعیت اقتصادی کشورهای مختلف برای سال آینده منتشر می‌کند. این بانک با استفاده از مدل‌های اقتصادی تجزیه و تحلیل‌ها داده‌ها، سعی دارد روندهای اقتصادی آینده را شبیه‌سازی کند و وضعیت کلان اقتصادی جهان را در سال آینده ترسیم نماید. گزارش پایان سال ۲۰۲۴ دویچه بنک که به پیش‌بینی وضعیت اقتصادی کشورهای مختلف برای سال ۲۰۲۵ پرداخته، نگاه مثبتی به رشد اقتصادی برخی از اقتصادهای عمده جهان دارد. این گزارش به‌ویژه بر تداوم رشد در ایالات متحده، بهبود نسبی وضعیت اقتصادی منطقه یورو، چالش‌های اقتصادی پیش ‌روی چین و درعین‌حال رشد مثبت در بسیاری از کشورهای آسیایی و در‌حال‌توسعه تاکید دارد.
  • «دنیای‌اقتصاد» چهار مشکل ساختاری صنعت ریلی را در گفت‏‌وگو با یک صاحب‌نظر حوزه حمل‌ونقل بررسی می‌کند

    خلأ «نقشه راه» در حمل‌ونقل ریلی

    خلأ نقشه راه جامع توسعه، مشکلات زیرساختی در بهره‌‌وری، تعرفه‌‌گذاری دستوری و ضعف در خصوصی‌‌سازی، چهار مشکل ساختاری صنعت ریلی است که مانع از توسعه و رقابت‌‌پذیری این صنعت شده است.
  • مازاد نیروی کار باعث فشار بر صندوق‌های بازنشستگی می‌شود؛

    عوارض اقتصادی کارمندان بیکار

    دنیای اقتصاد: تناسب بین تعداد نیروی کار و حجم کار موجود در سازمان‌ها یکی از اصول اساسی در بهبود عملکرد آنهاست. تجربه‌ کاهش تعداد کارمندان دولتی به یک‌سوم ظرفیت در دوران کرونا و عدم ایجاد اختلال در خدمات‌رسانی، وجود قابل‌توجه مازاد نیروی انسانی را آشکار ساخت. مازاد نیروی انسانی در بخش دولتی مشکلاتی از جمله افزایش مصرف انرژی، افزایش هزینه‌های عمومی دولت و افزایش فشار مالی بر صندوق‌های بازنشستگی را به همراه دارد. روند فعلی استخدام‌ نیروهای جدید که بدون توجه به مازاد نیرو در پیش گرفته شده است، چالش‌ها را تشدید می‌کند. این در حالی است که آمریکا با وجود بهره‌وری بالای کارمندان همچنان در پی کاهش تعداد آنها برای کاهش هزینه‌هاست.
  • برنامه سازمان امور مالیاتی برای بارنامه‌های مشکوک

    تسنیم: رئیس مرکز بازرسی و مبارزه با فرار مالیاتی و پول‌شویی سازمان امور مالیاتی گفت: بارنامه‌هایی که اطلاعاتی از خرید و فروش در آنها وجود نداشته، به عنوان موارد مشکوک به فرار مالیاتی احصا شده‌اند و پس از بررسی، آنها را اعلام می‌کنیم.
  • آنکتاد از وضعیت تجارت‌جهانی خبر داد؛

    رشد بی‌سابقه ۳۳‌تریلیون دلاری

    انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات‌متحده، موجی از ترس در بین کشورهای جهان به راه‌انداخته است. تهدید دونالد ترامپ به برقراری تعرفه‌های ۶۰‌درصدی روی کالاهای چینی و برقراری تعرفه‌های بیش از ۱۰‌درصدی بر کالاهای سایر کشورها، موجب تردید در آینده تجارت بین‌المللی شده‌است. در این بین کشورهایی که بیشترین مازاد را در مبادلات تجاری با آمریکا دارند، در خط‌مقدم جنگ تجاری قرار دارند.
  • در سایه ناترازی انرژی مطرح شد

    اظهار نگرانی مرغداری‏‏‏‏‏‏‌ها از قطع ناگهانی برق

    دنیای‌اقتصاد: تولیدکنندگان مرغ تخم‌‌‌‌‌‌‌گذار و مرغ‌گوشتی می‌گویند: قطع ناگهانی برق مرغداری‌‌‌‌‌‌‌ها در پی تشدید سرما، به اختلال در تهویه واحدها و تلف‌شدن گله‌‌‌‌‌‌‌ها می‌انجامد و هم‌‌‌‌‌‌‌زمان با حذف ارز نیمایی، هزینه تولید این واحدها افزایش می‌‌‌‌‌‌‌یابد.