شماره روزنامه ۶۱۶۹
|

نرخ افزایش تولید ناخالص داخلی در فصل دوم ۱۴۰۳ به کف دو ساله رسید

مرکز آمار ایران نرخ رشد اقتصادی تابستان۱۴۰۳ را ۳.۴درصد اعلام کرد که نسبت به بهار کاهش ۱.۳واحد درصدی داشته است. این رقم کمترین میزان رشد فصلی اقتصاد کشور در ۸فصل گذشته محسوب می‌شود. علت اصلی این کاهش، خروج اثرات مثبت افزایش تولید نفت در سال‌های گذشته است. با این حال، فقدان سرمایه‌گذاری جدید در…

    چهارشنبه، ۱۴ آذر ۱۴۰۳
  • عربستان به ایران می‌اندیشد؛

    راز چرخش بن‌سلمان

    نشریه معتبر فارن‌پالیسی در یادداشتی به راز چرخش واقعی ولیعهد عربستان سعودی در قبال ایران پرداخته است و با رد دلایلی چون معامله با ترامپ بر سر پیمان دفاعی یا عادی‌سازی روابط با اسرائیل، معتقد است که دلیل اصلی این چرخش و تحول، تضمین ثبات در داخل کشور است. بنابراین تمایل به سمت ایران، در واقع یکی از راه‌های دوری از بحران و هرج‌ومرج در خارج از مرزهای عربستان سعودی و محافظت از پروژه اقتصادی این کشور است که به متغیر ایران بازمی‌گردد.
  • اجلاس مقابله با بیابان‏‏‌زایی در ریاض برگزار شد

    سه دلیل حضور ایران در «کاپ ۱۶»

    «کاپ ۱۶» بزرگ‌ترین گردهمایی کشورهای جهان برای مبارزه با بیابان‌‌‌زایی است. اجلاسی که برای جهانیان یک روزنه امید به شمار می‌رود؛ امید به جهانی سبز و سرشار از حیات. این اجلاس ۲ تا ۱۳ دسامبر در ریاض با حضور بسیاری از سران کشورهای دنیا و کارشناسان محیط‌‌‌زیست و بیابان‌‌‌زدایی برگزار می‌شود. هدف اصلی‌‌‌ این اجلاس تقویت تاب‌‌‌آوری جامعه بین‌المللی در برابر خشکسالی است.
  • در دومین گفت‌وگوی تلویزیونی رئیس‌جمهور مطرح شد

    روایت پزشکیان از ناترازی‌ها

    مسعود پزشکیان در دومین گفت‌وگوی تلویزیونی خود با مردم با تاکید بر اینکه ما با ناترازی‌های بسیار بدی مواجه هستیم، نسبت به تبدیل آنها به بحران در صورت حل نشدن هشدار داد. وی تصریح کرد: ما نهایتا باید مشکل ناترازی‌ها را حل کنیم، وگرنه به جایی می‌رسیم که نمی‌شود کاری کرد.
  • سرنوشت مبهم قیمت بنزین در سال ۱۴۰۴

    پاس‌کاری بنزین میان دولت و مجلس

    شامگاه دوشنبه مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور در دومین گفت‌وگوی تلویزیونی، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مجلس اجازه افزایش قیمت بنزین در سال آینده را نمی‌دهد و می‌گوید به واردات بنزین هم در ۱۴۰۴ هیچ ارزی اختصاص نخواهد داد، گفت که وقتی ارز اختصاصی اختصاص داده نمی‌شود، طبیعتا بنزین هم گران می‌شود. او همچنین تاکید کرد که ۴ میلیارد می‌دهیم بنزین گران وارد می‌کنیم و با قیمت ۳ هزار تومان می‌فروشیم. هیچ کارشناسی در دنیا این روند را قبول ندارد. این نیاز به درمان دارد. با نگاه به معیشت مردم این مداخله باید انجام شود. هر مداخله‌ای که می‌خواهیم انجام دهیم باید طبقه پایین جامعه را مورد ملاحظه قرار دهد. این اظهارات رئیس‌جمهور در مجلس انتقاداتی را به دنبال داشت.
  • اقدام تلافی‌جویانه مجلس در ازای افزایش قیمت؛

    جلب رضایت عمومی با ابزار خودرو

    رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ دو هفته پیش در واکنش به افزایش قیمت خودروهای داخلی، در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «هر چقدر دولت و خودروسازان داخلی‌ قیمت خودرو را بالا ببرند، مجلس تعرفه واردات خودرو را پایین خواهد‌ آورد تا رقابت به نفع مردم شود.»
  • موافقان و مخالفان عضویت گرجستان در اتحادیه اروپا به جان هم افتاده‌اند؛

    تفلیس در منگنه «قدرت‌ها»

    دیروز سه‌شنبه هزاران نفر از مردم گرجستان برای ششمین روز متوالی در مقابل پارلمان کشورشان تظاهرات کردند. این تظاهرات بحران سیاسی‌ای را تشدید کرد که دولت طرفدار روسیه را در برابر کسانی قرار داده که خواهان روابط نزدیک‌تر با غرب هستند. «والری هاپکینز» در گزارش دیروز سه‌شنبه ۳دسامبر در نیویورک تایمز نوشت، در مرکز ثقل این درگیری، اعلان هفته گذشته حزب حاکم «رویای گرجستان» قرار دارد که گفته بود این کشور مذاکرات درباره عضویت در اتحادیه اروپا را تا سال۲۰۲۸ به تعویق خواهد انداخت. رئیس‌جمهور «سالومه زورابیشویلی» که طرفدار الحاق به اتحادیه اروپا است، مشوق آن هزاران نفری است که هر شب برای اعتراض به این تعویق به خیابان‌ها آمده‌اند. او روز دوشنبه به «رادیوی فرانسه اینترنشنال» گفت: «ما می‌خواهیم سرنوشت اروپایی‌مان به ما بازگردانده شود.» تظاهراتی که از پنج‌شنبه گذشته (۸آذرماه) در تفلیس، پایتخت گرجستان آغاز شد به نشانه افزایش خشم از دولت به شهرهای سراسر کشور سرایت کرد.
  • احتیاط شاخص‌ها در مرز ۲.۵میلیونی؛

    سوپاپ اطمینان بورس

    برآیند تغییرات در سطح کلان اقتصادی و پالس مثبت از اظهارات سیاستگذاران اقتصادی شرایطی را به وجود آورده است که به سبب آن شاخص‌های سهامی با اطمینان بیشتری پیشروی می‌کنند. شاخص‌کل بورس پس از رشد ۲۹هزار‌واحدی به سطح ۲میلیون و ۴۸۹هزار واحد رسید. این رشد درحالی رقم خورده است که بازار سهام در یک قدمی قله تاریخی خود قرار دارد. واکنش‌های اصلاحی یک یا دو روزه در حوالی مرز۲.۵میلیون‌واحدی حکایت از آن دارد که فشار فروش در روزهای اخیر، شدت گرفته‌است. احتمالا فشار عرضه‌ها در روزهای آتی، می‌تواند بورس را به فضای اصلاحی در کوتاه‌مدت سوق دهد. بورس برای ادامه مسیر به نقدینگی تازه احتیاج دارد.
  • با حضور رهبر معظم انقلاب برگزار شد

    دومین شب مراسم عزاداری حضرت فاطمه‌زهرا(س)

    دومین شب مراسم عزاداری حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها با حضور رهبر انقلاب اسلامی و جمعی از محبان اهل بیت‌علیهم‌السلام در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد.
  • مشهد؛ میزبان وزرای خارجه اکو

    دنیای اقتصاد: بیست و هشتمین اجلاس شورای وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی‌(اکو) با حضور وزیر امور خارجه ایران و همتایانش در کشورهای عضو، روز دوشنبه در مشهد آغاز به‌کار کرد. در این نشست، دبیرکل اکو و وزیران امور خارجه کشورهای ترکیه، ترکمنستان، قزاقستان، پاکستان، ازبکستان، قرقیزستان، جمهوری آذربایجان و تاجیکستان حضور دارند.
  • ساختمان سفید - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴

    رئیس‌جمهور شنبه به دانشگاه شریف می‌رود: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری روز شنبه ۱۷ آذر به مناسبت روز دانشجو به دانشگاه صنعتی شریف می‌رود./ایسنا
  • ورود نهادهای بزرگ رکورد ۱۰۰هزار دلاری بیت‌کوین را می‌شکند؟

    بیت‌کوین در نقطه جوش

    در سال‌های اخیر بازار ارزهای دیجیتال تحولات زیادی را پشت سر گذاشته، اما شاید هیچ‌کدام به اندازه جهش‌های اخیر بیت‌کوین، توجه‌ها را جلب نکرده باشد. از سال۲۰۲۳ تاکنون، بیت‌کوین با رشد چشم‌گیری روبه‌رو بوده و حالا در آستانه رسیدن به مرز ۱۰۰هزار دلار قرار دارد. این در حالی است که طی چند هفته گذشته، قیمت بیت‌کوین چندین بار تلاش کرده تا از مقاومت ۹۹هزار دلار عبور کند؛ اما هنوز به‌طور ثابت موفق به شکستن این سطح قیمتی نشده است. در این گزارش، قصد داریم به تحلیل‌های مختلفی که درباره روند قیمت بیت‌کوین وجود دارد، بپردازیم و عوامل موثر بر این روند و استراتژی‌های سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال را مورد بررسی قرار دهیم. به‌طور خاص، نگاهی دقیق به تحولات اخیر، مانند خریدهای کلان شرکت‌ها و نهادهای مالی بزرگ و تاثیر آن بر قیمت‌ها خواهیم داشت.
  • راهبرد - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴

    واکنش عارف به قانون عفاف و حجاب: محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور در هشتاد و هشتمین جلسه هیات امنای سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: شما باید به عنوان یک سازمان مرتبط با اندیشمندان و نخبگان بررسی کنید و بگویید که در مورد مسائل کشور و مردم آیا به صرف اینکه در مجلس یا دولت طرحی مطرح می‌شود، سایر نهادها بدون نظر دادن نسبت به آن طرح باید تابع باشند؟ وی افزود: نهادهایی مثل کتابخانه ملی، فرهنگستان‌ها و دانشگاه‌ها باید به دولت بگویند که در شرایط کشور کدام مساله اولویت دارد، ما به عفاف و حجاب اعتقاد داریم، اما آیا در این شرایط کشور، این مساله باید مهم‌ترین مساله کشور شود؟ معاون اول رئیس‌جمهور با انتقاد از اولویت قرار دادن مسائل فرعی در کشور و با بیان اینکه در برخی مسائل و طرح‌ها نفوذ و سلیقه یک فرد را مشاهده می‌کنیم، تاکید کرد: وفاق ملی به این معنا نیست که هر چه حاکمیت گفت مردم بگویند چشم./ایسنا
  • بهارستان - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴

    تعیین تکلیف صندوق‌های بازنشستگی: محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در جریان بررسی‌بندی از لایحه بودجه ۱۴۰۴ درباره انتقال اموال و دارایی‌های صندوق‌های بازنشستگی به سازمان تامین اجتماعی، اظهار کرد: اصل رویکرد دولت برای این کار از نظر اقتصادی درست است. وی اضافه کرد: صندوق‌های بازنشستگی قانون دائمی دارند و نمی‌توان آن را در بودجه تعیین تکلیف کرد، بنابراین دولت باید لایحه‌ای به مجلس شورای اسلامی ارائه کرده و در آن ارزیابی مشخصی از وضعیت صندوق‌ها ارائه کنند. رئیس مجلس افزود: اگر موضوع انتقال دارایی‌های صندوق‌های بازنشستگی به سازمان تامین اجتماعی هم در بودجه تصویب شد، باز هم دولت ظرف سه ماه یعنی تا قبل از پایان سال، لایحه‌ای به مجلس شورای اسلامی داده و وضعیت صندوق‌ها را تعیین تکلیف کند./ایسنا
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴

    روزنامه اعتماد گزارشی از حضور محمد‌جواد ظریف در جلسه دفتر سیاسی حزب اعتماد ملی منتشر کرد. اعتماد در این گزارش که با تیتر «اقلیتی اکثریت‌نما داریم» به نقل از ظریف نوشت: اگر آقای دکتر پزشکیان روز شنبه ۱۶ تیر رای نمی‌آوردند، احتمالا به مجلس باز می‌گشتند.
  • زمان‌بندی در سیاستگذاری دولت‌ها چه ضرورتی دارد؟

    پایان باز وعده‌ها

    در سال‌های اخیر، وعده‌های دولت‌ها مانند کاهش تورم، رفع فیلترینگ و پیشبرد لوایح FATF به‌دلیل نبود برنامه‌ریزی و زمان‌بندی محقق نشده‌اند. برای جلوگیری از تکرار این روند، دولت‌ها باید برنامه‌های عملیاتی با جدول زمانی مشخص و گزارش‌دهی دوره‌ای ارائه دهند.
  • چارچوب مفهومی نظام اولویت

    یکی از موضوعات بسیار مهم در حوزه سیاستگذاری، به تعیین اولویت‌ها برمی‌گردد. به این معنی که از میان اولویت‌های فراوان، چگونه می‌توان از تنوع اولویت‌ها رهایی یافت و اولویت اصلی را بازشناسایی و بر آن تمرکز کرد. تشخیص و تعیین اولویت اصلی، موجب تخصیص بهینه منابع می‌شود و اثربخشی تدابیر برنامه و بودجه‌ای را افزایش می‌دهد. در سال۲۰۱۳ مطالعه میدانی از سوی شرکت Booze که یکی از مشاوران معتبر بین‌المللی است، صورت پذیرفت که علت اصلی شکست استراتژی‌ها و راهبرد‌ها در شرکت‌های بزرگ اقتصادی در چه عامل یا عواملی نهفته است؟ در این مطالعه که حدود ۷۳۹مدیر ارشد شرکت‌های معتبر جهانی مشارکت داشتند، تنوع و فراوانی اولویت‌ها نقش بیشتری در شکست استراتژی‌ها و راهبردها داشته است.
  • هوش مصنوعی چه نقشی در تغییر الگوهای تجارت دارد؟

    تغییر چهره تجارت بین‌المللی

    هوش مصنوعی به‌عنوان پیشرفته‌‌‌‌ترین فناوری، در حال تغییر چهره تجارت بین‌المللی است. در همین راستا سازمان تجارت‌جهانی گزارشی تحت‌عنوان «تجارت هوشمند: چگونه هوش‌مصنوعی تجارت بین‌المللی را شکل می‌دهد و توسط آن شکل می‌گیرد» را با هدف بررسی نقش هوش‌مصنوعی در کاهش هزینه‌های تجاری، افزایش تجارت خدمات، رشد کالاها و خدمات مرتبط با هوش‌مصنوعی و بازتعریف مزیت‌های نسبی اقتصادی کشورها تدوین کرده‌است. این گزارش همچنین به چالش‌های ناشی از پراکندگی مقررات در حوزه هوش‌مصنوعی پرداخته و تاثیرات آن بر فرصت‌های تجاری را بررسی می‌کند.
  • «دنیای‌اقتصاد» عملکرد اتاق‌های بازرگانی پیشرو جهان را بررسی کرد؛

    موتور محرک اقتصاد قرن بیست‌و‌یکم

    در دنیای پرشتاب امروز، اتاق‌های بازرگانی دیگر تنها محل گردهمایی بازرگانان و تجار نیستند. این نهادها که زمانی صرفا نقش تسهیلگر روابط تجاری را داشتند، امروز به پیشران اصلی تحول اقتصادی در کشورهای توسعه‌‌‌‌یافته تبدیل شده‌اند. تحلیل عملکرد اتاق‌های بازرگانی موفق نشان می‌دهد؛ چگونه این نهادهای قدیمی توانسته‌‌‌‌اند خود را با نیازهای عصر دیجیتال تطبیق دهند و به بازیگرانی کلیدی در عرصه نوآوری، توسعه پایدار و آموزش نیروی کار تبدیل شوند.
  • تجارت ایران با اوراسیا به ۵‌میلیارد دلار رسید

    مشاور امور بین‌الملل و توافق‌های تجاری سازمان توسعه‌تجارت گفت: مجموع تجارت ایران و پنج کشور اوراسیا قبل از اجرای موافقت‌نامه تجاری نزدیک به ۲‌میلیارد دلار بود که اکنون به پنج‌میلیارد دلار رسیده‌است.
  • ۳۰‌درصد درآمد صادراتی صنعت شیلات باید جایگزین درآمدهای نفتی شود

    نماینده رئیس‌جمهوری در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور گفت: در موضوع توسعه دریامحور باید ۳۰‌درصد درآمد صادرات صنعت شیلات جایگزین درآمدهای نفتی شود.
  • در نشست شورای گفت‌وگوی استان اصفهان مطرح شد

    عبور از شرایط سخت اقتصادی، نیازمند تلاش دولت برای رفع ناترازی انرژی است

    در نشست شورای گفت‌وگوی استان اصفهان با تاکید بر لزوم تلاش دولت برای رفع ناترازی‌‌‌‌‌ها، در مورد اقداماتی که می‌تواند این مشکل را برای بنگاه‌های اقتصادی رفع کند، بحث و تبادل‌‌‌‌‌نظر شد.
  • رئیس اتاق شیراز در نشست شورای گفت‌وگوی استان فارس:

    توسعه صادرات مسقطی فارس نیازمند برنامه‌‌‌‌‌ریزی است

    محمدصادق حمیدیان، رئیس اتاق شیراز بر لزوم رفع مشکلات تعرفه‌‌‌‌‌ای صادرات مسقطی فارس و تلاش برای برندسازی این محصول تاکید کرد. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز، گفت: استان فارس و به‌ویژه شهرستان لارستان، جایگاه ویژه‌ای در تولید انواع مسقطی در سطح کشور دارد، به‌طوری‌که از تعداد کل واحدهای صنفی تولید مسقطی کشور، ۲۳ واحد (معادل ۷۷‌درصد کل واحدها) در استان فارس فعالیت دارند. محمدصادق حمیدیان در هشتاد و ششمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی استان فارس، افزود: یکی از اصلی‌ترین مشکلات صادرات مسقطی لاری به‌عنوان یک محصول شناخته شده‌استان فارس، عدم‌برخورداری از تعرفه اختصاصی است؛ چراکه مسقطی در زیر دسته شیرینی‌‌‌‌‌های سنتی بدون کاکائو قرار دارد و به همین‌دلیل، نامی از این محصول مهم و استراتژیک در آمار‌های صادراتی ثبت نمی‌شود و برند‌سازی برای این محصول نیز صورت نمی‌گیرد.
  • تاسیس کار‌‌گزاری صدور شناسنامه فرش دستباف در اتاق بجنورد

    عباس کاظمی، رئیس اتاق بجنورد، از تاسیس اولین مرکز کار‌‌گزاری صدور شناسنامه فرش دستباف در استان خراسان‌شمالی خبر داد. این دفتر در محل اتاق بجنورد راه‌اندازی شده‌است.
  • حکومت‌نظامی اضطراری در کره‌جنوبی

    دنیای اقتصاد: «یون سوک یول»، رئیس‌جمهور کره‌جنوبی، با متهم کردن مخالفان به فعالیت‌های «ضد دولتی» در این کشور «حکومت نظامی اضطراری» اعلام کرد. وی عصر دیروز سه‌شنبه گفت که از طریق حکومت نظامی کشوری آزاد و دموکراتیک را بازسازی خواهد کرد. به گزارش الجزیره، «یون» در یک سخنرانی زنده تلویزیونی گفت: «برای محافظت از یک کره‌جنوبی لیبرال در برابر تهدیدهای نیروهای کمونیست کره‌شمالی و برای از بین بردن عناصر ضددولتی... من از این طریق حکومت نظامی اضطراری اعلام می‌کنم.» از زمان روی کار آمدن «یون» در سال۲۰۲۲، وی در تلاش برای پیشبرد برنامه‌های خود علیه پارلمانی بوده که تحت کنترل مخالفان بوده است.
  • «هشدار دفاعی» حزب‌الله به اسرائیل

    دنیای‌اقتصاد: در حملات رژیم صهیونیستی به دو شهرک در جنوب لبنان -«طلوسه» و «حاریص»- حداقل ۹ نفر جان خود را از دست داده و سه نفر زخمی شدند. «مایا گبیلی» و «آدام مکاری» در گزارش دیروز سه‌شنبه در رویترز نوشتند، در روز دوشنبه (۱۲آذرماه) نیز مقامات لبنانی از جان باختن دو نفر دیگر در حملات اسرائیل به دیگر مناطق جنوب لبنان، از جمله یک عضو امنیتی دولتی در حین انجام وظیفه خبر دادند. به دنبال حملات اسرائیل، حزب‌الله نیز موشک‌هایی به مواضع نظامی اسرائیل در منطقه مورد مناقشه «مزارع شبعا» شلیک کرد و آن را «حمله هشدار دفاعی» خواند. ساکنان بیروت نیز صدای هواپیماهای بدون سرنشین را شنیدند که در ارتفاعات پایین پرواز می‌کرد. گزارشگران رویترز معتقدند آتش‌بس در «وضعیت شکننده» قرار دارد.
  • تلاش اسرائیل برای ایجاد «منطقه حائل» در مرکز غزه

    دنیای‌اقتصاد: به گفته مقامات اسرائیلی و تصاویر ماهواره‌ای، ارتش اسرائیل در ماه‌های اخیر حضور خود را در مرکز غزه گسترش داده است، به ساخت استحکامات نظامی پرداخته و ساختمان‌های فلسطینی را تخریب کرده است؛ اقدامی که نشان می‌دهد ممکن است برای اعمال کنترل طولانی‌مدت بر این منطقه آماده شود.
  • هم‌حزبی‌های رئیس‌جمهور منتقد او شدند

    بایدن زیر تیغ دموکرات‌ها

    دنیای‌اقتصاد: بخشش فرزند از سوی پدر مورد عجیبی در دنیا نیست؛ اما اگر پدر رئیس‌جمهور باشد و فرزند در آستانه ورود به زندان، این می‌تواند به «رانت» تعبیر شود. بایدن که فرزند خود را در آخرین ماه ریاست‌جمهوری‌اش بخشید تا از زندان رهایی یابد، مورد انتقاد دو حزب قرار گرفته است. پس از جمهوری‌خواهان حالا نوبت به دموکرات‌های میانه‌رو رسیده است که از رئیس‌جمهور آمریکا انتقاد کنند و این تصمیم را «خودخواهانه» خواندند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، قانون‌گذارانی از خود حزب بایدن، تصمیم رئیس‌جمهور را موجب کاهش ایمان آمریکایی‌ها به دموکراسی و حاکمیت قانون دانستند.
  • آیا «وام ارزان برای تولید» به تولیدکنندگان می‌رسد؟

    اشباح صنعتی در صف رانت

    سالانه حجم قابل توجهی از تسهیلات بانکی و ارز دولتی که با هدف حمایت از تولید تخصیص می‌یابد، در عمل به شرکت‌های صوری یا «اشباح صنعتی» می‌رسد. واحدهای تولیدی که در آنها نه تولیدی صورت می‏گیرد و نه شاغلی در آنها وجود دارد، اما همیشه در صف اول دریافت مواد اولیه، ارز و تسهیلات ریالی هستند. بخش قابل توجهی از این معضل به خاطر ساختار کژکارکردی است که رانت را تعریف کرده و فکر می‌کند که با سامانه و نظارت می‏تواند مطمئن باشد که از سوءاستفاده جلوگیری می‏کند. کارشناسان اعتقاد دارند این «اشباح صنعتی» مهم‌ترین عامل انحراف منابع از تخصیص بهینه و همین‌طور عامل اصلی تضعیف صرفه مقیاس اقتصاد هستند. در شرایطی که واحدهای تولیدی موجود با مشکلات متعددی در حوزه برق، گاز و کمبود منابع در گردش مواجهند، ارائه غیر‏شفاف و بی‏رویه مجوز به واحدهای جدید باید مورد بازبینی قرار گیرد. با تخصیص بازارمحور ارز و منابع بانکی، بنگاه‌های تولیدی برای استفاده از انتفاع تولید به‌وجود می‏آیند نه استفاده از رانت و این‌گونه دیگر خبری از اشباح صنعتی نخواهد بود.
  • ۲‌درصد بدمصرف‌‌‌ها ۱۰‌درصد برق کشور را مصرف می‌کنند

    دنیای‌اقتصاد: براساس آمارها در حالی ۷۵‌درصد مشترکان بخش خانگی ۵۲‌درصد از برق این بخش را مصرف می‌کنند که ۴۸‌درصد دیگر نصیب ۲۵‌درصد مشترک پرمصرف و بدمصرف می‌شود. این در حالی است که ۲‌درصد مشترکان بسیار پرمصرف به‌تنهایی ۱۰‌درصد برق بخش خانگی را به خود اختصاص می‌دهند. شاید این مساله دلایل افزایش قبوض برق برای مشترکان پرمصرفی را که یارانه دولتی بیشتری را در بخش انرژی به خود اختصاص می‌دهند به‌خوبی توضیح دهد.
  • ۵۶درصد ظرفیت سدها خالی است

    دنیای‌اقتصاد: در زمان حاضر با وجود ۲۲میلیارد و ۶۶۰میلیون مترمکعب آب ذخیره‏‏‌شده در سدهای کشور، ۴۴‌درصد ظرفیت مخازن سدها پر و ۵۶‌درصد این ظرفیت خالی است.به گزارش خبرگزاری تسنیم، در ۷۰روز ابتدایی سال آبی جاری (از ابتدای مهرماه ۱۴۰۳ تا دهم آذرماه) در مجموع ۳میلیارد و ۲۵۰میلیون مترمکعب آب وارد سدهای ایران شده که نسبت به ورودی ۳میلیارد و ۴۵۰میلیون مترمکعبی آب به سدها در مدت مشابه سال آبی گذشته، کاهش ۶درصدی داشته است. همچنین در این مدت، به‏‏‌منظور تامین آب شرب، کشاورزی، صنعت و مباحث زیست‏‏‌محیطی، ۵میلیارد و ۱۵۰میلیون مترمکعب آب از سدهای کشور رهاسازی شده است که نسبت به خروجی ۵میلیارد و ۲۷۰میلیون مترمکعبی آب در مدت مشابه سال آبی قبل از سدها، کاهش ۲درصدی را نشان می‌دهد. در زمان حاضر با وجود ۲۲میلیارد و ۶۶۰میلیون مترمکعب آب ذخیره‏‏‌شده در سدهای کشور، ۴۴‌درصد ظرفیت مخازن سدها پر و ۵۶‌درصد این ظرفیت خالی است. میزان ذخایر آبی سدها در روز دهم آذرماه ۱۴۰۲ بالغ بر ۲۰میلیارد و ۳۵۰میلیون مترمکعب بود که مقایسه این رقم با حجم فعلی ذخایر آبی سدها، نشان‏‏‌دهنده رشد ۱۱درصدی است.