شماره روزنامه ۶۱۷۸
|

درگیری‏‏‏‌های سوریه، خاورمیانه را وارد فاز ‌رکود می‌کند؛

درگیری‏‏‏‌های اخیر در سوریه دوباره خطر باز‌شدن دامنه جنگ به کشورهای منطقه غرب آسیا و منا را افزایش داده‌است. اگر درگیری‌ها گسترش پیدا کند، آینده سرمایه‌گذاری و تجارت بین هزار تا ۱۲۰۰‌میلیارد دلاری ۱۵ کشور منطقه را در هاله‏‏‏‌ای از ابهام فرو می‌برد. به‌نظر می‌رسد این مناقشات در وهله اول بر حمل‌ونقل…

چالش‌های ادامه‌دار اصلاح سیاست‌های ارزی؛

آنچه به‌عنوان بازار مبادله ارزی مطرح شده است، اگر بدون دستکاری و دخالت دولتی فعالیت کند، می‌تواند به تنظیم عرضه و تقاضای ارز منجر شود؛ اما بیم آن می‌رود که سیاستگذار ارزی اقدام به اجرای سیاست‌هایی کند که کارآیی این بازار را هم تحت تاثیر منفی قرار دهد.

    دوشنبه، ۲۶ آذر ۱۴۰۳
  • دلیل استقبال ‌از کارت بازرگانی در سال‌های اخیر چیست؟

    واکاوی موج تقاضا برای کارت بازرگانی

    سیل تقاضا برای دریافت کارت بازرگانی طی سال‌های اخیر شدت گرفته است. بررسی‏‏‌ها حاکی از این است که افزایش تقاضا برای دریافت کارت بازرگانی معلول سیاست چند‌نرخی ارز و رانت ناشی از تفاوت قیمت ارز است، این در حالی است که در حال حاضر اتاق‏‏‌های بازرگانی سهمی در اهلیت‏‏‌سنجی متقاضیان ندارند. کارشناسان و فعالان اقتصادی معتقدند تخصیص ارز برای واردات، تقاضا برای دریافت کارت بازرگانی را به شدت بالا برده است؛ در حالی که با تک‌نرخی شدن ارز امکان سوءاستفاده وجود ندارد و این مشکلات برطرف می‌شود.
  • در دیدار مشاور وزیر معادن و پترولیوم افغانستان با فعالان معدنی یزد مطرح شد

    صنایع فولادی یزد مایل به سرمایه‌گذاری مشترک با افغانستان هستند

    دنیای‌اقتصاد: دبیرکل اتاق یزد در دیدار با مشاور وزیر معادن و پترولیوم افغانستان، با اشاره به ظرفیت‌‌‌های معدنی افغانستان و نیازهای صنایع فولاد یزد گفت: مجموعه‌‌‌های فولادی استان برای تامین خوراک خود مایل به همکاری با افغانستان هستند.
  • علی اکبر عرب‌مازار در پنل مالیاتی اتاق خرم‌آباد مطرح کرد

    دولت به جای اصلاح ساختار اقتصادی، بر وصول مالیات تمرکز کرده است

    دنیای‌اقتصاد: رئیس کمیسیون مالیات کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی با بیان اینکه سیاست‌‌‌های مالیاتی باید حاکی از سرمایه‌گذاری باشد، گفت: در کشور ما دولت‌‌‌ها فقط برای جبران کسری‌‌‌ها بر وصول مالیات تمرکز کرده‌اند. رئیس کمیسیون مالیات کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی (ICC) گفت: تجارت بین‌الملل به دنبال تسهیل در بین تجار کشورهاست و افراد و شرکت‌هایی که اقدام به سرمایه‌گذاری خارجی کرده باشند، مشمول مالیات می‌‌‌شوند.
  • رئیس اتاق ارومیه در نشست شورای گفت‌‌‌وگوی آذربایجان غربی:

    دولت، اختیارات ویژه برای مدیریت پایانه‌‌‌های مرزی به استان‌‌‌های مرزی تفویض کند

    دنیای‌اقتصاد: ‌‌‌رئیس اتاق ارومیه با اشاره به فرصت‌‌‌های موجود در استان مرزی آذربایجان غربی برای رونق اقتصاد و توسعه تجارت، از دولت خواست برای مدیریت مرزها و پایانه‌‌‌های مرزی، اختیارات ویژه‌‌‌ای به استانداران استان‌‌‌های مرزی تفویض کند.
  • رئیس اتاق سمنان در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر استان مطرح کرد

    پژوهش در پیشرفت اقتصادی و اجتماعی تاثیر مستقیم دارد

    دنیای‌اقتصاد: آیین تجلیل از پژوهشگران برتر استان سمنان به مناسبت هفته پژوهش و فناوری با حضور استاندار سمنان، جمعی از معاونان استاندار، مدیران کل دستگاه‌‌‌های اجرایی، نمایندگانی از بخش خصوصی و محققان و پژوهشگران برگزیده استان برگزار شد.
    یکشنبه، ۲۵ آذر ۱۴۰۳
  • ارز توافقی جایگزین نیما شد

    تجارت بر سیاست‌های ارزی مقدم می‌شود؟

    سیاست‌های ارزی و تجاری کشور در سال‌های گذشته به‌هم پیوند خورده‏‏‏‏‏‏‌اند. تقدم سیاست‌های ارزی بر سیاست‌های تجاری، یکی از چالش‌های حاکم بر مسیر حضور محصولات ایرانی در بازارهای جهانی بوده‌است. حال سیاست‌های جدید بانک‌مرکزی در مسیر عرضه ارز تجاری و خریدوفروش دلار، امید به‌کارآیی نظام ارزی، تقویت عرضه ارز و کاهش نوسانات دلار را تقویت کرده‌است. بااین‏‏‏‏‏‏‌وجود نباید فراموش کرد که علت فروپاشی سامانه نیما، ناترازی بانک‌ها و شوک تورمی حاصل از آن بود که دولت را ملزم به مداخله در مکانیزم قیمت کرد. حال سوال اینجاست، آیا با طراحی سامانه‏‏‏‏‏‏‌ای جدید، مشکل حل می‌شود؟ یا با بروز شوک ارزی جدید شاهد تداوم سیاست‌های دولت و بانک‌مرکزی در کنترل قیمت‌ها خواهیم بود؟
  • با توجه به قانون برنامه هفتم

    سیاست‌های تجاری محصولات کشاورزی زودتر اطلاع‌‌‌‌‌‌رسانی شوند

    دنیای‌اقتصاد: سیاست‌های تجاری برای محصولات سبزی و صیفی، حبوبات و لبنیات باید طبق قانون یک سال‌زودتر اطلاع‌‌‌‌‌‌رسانی شود. معاون برنامه‌‌‌‌‌‌ریزی و اقتصادی وزارت جهادکشاورزی در نامه‌‌‌‌‌‌ای خطاب به معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان توسعه‌تجارت ایران، با موضوع «اطلاع‌‌‌‌‌‌رسانی سیاست‌های تجاری برای محصولات سبزی و صیفی، حبوبات و لبنیات سال‌۱۴۰۴» تاکید کرد: بر اساس بند‌«الف» ذیل ماده‌(۷۲) قانون برنامه پنج‌‌‌‌‌‌ساله هفتم پیشرفت تصریح‌شده «وزارت جهادکشاورزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش‌پزشکی(از طریق سازمان تابع ذی‌ربط) مکلف‌‌‌‌‌‌اند جز در موارد ضرورت، نسبت به اعلام ممنوعیت صادراتی حداقل یک سال‌پیش از اعمال آنها اقدام کنند.» در این نامه همچنین به ماده‌(۲۴) قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار اشاره‌شده و در ادامه، بر لزوم ثبت و اطلاع‌‌‌‌‌‌رسانی مقررات در پایگاه اطلاعات قوانین و مقررات مربوط به محیط کسب‌وکار تاکید شده‌است.
  • لغو ممنوعیت صادرات حبوبات ابلاغ شد

    دنیای‌اقتصاد: دستور توقف اجرای بخشنامه غیرمجاز اعلام‌شدن صادرات حبوبات و برخی محصولات کشاورزی از سوی گمرک ایران ابلاغ شد. بر اساس ابلاغیه دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه‌تجارت ایران و پیرو بخشنامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای به تاریخ ۲۷اسفند ۱۴۰۲ موضوع اعمال ممنوعیت صادرات حبوبات و برخی محصولات کشاورزی به پیوست نامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای به تاریخ ۶ آذر ۱۴۰۳ دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه‌تجارت ایران بر اساس نامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای به تاریخ ۴ آذر ۱۴۰۲ معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهادکشاورزی، به‌همراه تصویر دادنامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای به تاریخ ۲۹ آبان ۱۴۰۳ صادره از سوی هیات تخصصی صنایع و بازرگانی دیوان عدالت اداری و همچنین نامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای به تاریخ ۵ آذر ۱۴۰۳ دفتر حقوقی سازمان توسعه‌تجارت ایران مبنی‌بر صدور دستور موقت توقف اجرای نامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای به تاریخ ۲۸ بهمن۱۴۰۲ دفتر مذکور(موضوع ممنوعیت صادرات ۹ردیف اقلام مندرج در نامه) موصوف عینا جهت اطلاع و اقدام لازم ابلاغ می‌شود.
  • سهم ۵‌درصدی محصولات دانش‌بنیان از صادرات کشور

    دنیای‌اقتصاد: در سال‌۱۴۰۲، شرکت‌های دانش‌بنیان توانستند ۲.۶درصد از وزن و ۵‌درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دهند.
    شنبه، ۲۴ آذر ۱۴۰۳
  • از سوی وزارت جهاد کشاورزی؛

    لغو ممنوعیت صادرات حبوبات و برخی محصولات کشاورزی ابلاغ شد

    دنیای اقتصاد: دستور توقف اجرای بخشنامه غیرمجاز اعلام شدن صادرات حبوبات و برخی محصولات کشاورزی، از سوی گمرک ایران ابلاغ شد.
  • «دنیای‌ اقتصاد» اثرات خارجی منفی آلاینده‏‏‏‏‏‏‌های جوی را بررسی کرد؛

    خسران رفاهی آلودگی هوا

    آلودگی هوای صنعتی نه‌تنها بر سلامت انسان تاثیر می‌گذارد، بلکه بر فعالیت‌های کشاورزی نیز تاثیر منفی دارد و در نتیجه خسارات رفاهی زیادی را به‌دنبال می‌آورد. زیان مستقیم اقتصادی بر تولید کشاورزی و آسیب غیرمستقیم بر مصرف‌کنندگان به یک موضوع سیاسی و علمی در سطح جهانی تبدیل شده‌است. ارزیابی هزینه‌های خارجی نه‌تنها اطلاعاتی را برای ارزیابی امکان‏‏‏‏‏‏‌سنجی اقتصادی فعالیت‌های صنعتی آلاینده ارائه می‌دهد، بلکه می‌تواند به‌عنوان ورودی برای سیاستگذاری نیز عمل کند.
  • مقام اتحادیه اوراسیا:

    تجارت با ایران برای ما مهم است

    وزیر تجارت اتحادیه اقتصادی اوراسیا گفت: توافق صورت‌گرفته با جمهوری‌اسلامی ایران در زمینه تجارت آزاد برای ما مهم است زیرا این کشور، شریک اصلی در مرزهای جنوبی ما و یکی از کشورهای کلیدی در کریدور شمال - جنوب است. به گزارش «ایرنا» آندری اسلپنف در مصاحبه با خبر‌‌گزاری ایزوستیا افزود: این کشور در زمینه جایگزینی واردات، توسعه فناوری‌های خود و مقاومت در‌برابر فشار تحریم‌ها دستاوردهای زیادی داشته‌است. وی در پاسخ به این پرسش که آیا همه کشورها توافق‌نامه تجارت آزاد با ایران را که یک سال‌پیش امضاشده بود را در مجالس تصویب کرده‌اند، گفت: ما فعالانه درحال‌توسعه شبکه قراردادهای تجارت آزاد خود هستیم؛ اکنون تصویب توافق‌نامه اخیر با ایران در چهار کشور عضو این اتحادیه به پایان رسیده‌است.
  • لزوم حذف محدودیت‌های تعرفه‏‏‏‏‏‌ای ایران و ترکیه

    دنیای‌اقتصاد: وزیر صمت، ظرفیت همکاری تجاری تهران-آنکارا را فراتر از وضعیت موجود دانست و نقشه‌راه تجارت میان دو کشور، احیای تجارت ترجیحی و حذف محدودیت‌های تعرفه‌‌‌‌‌‌ای را مقدمه‌‌‌‌‌‌ افزایش مبادلات اعلام کرد.
    پنجشنبه، ۲۲ آذر ۱۴۰۳
  • چالش‌ها و فرصت‌های رشد منطقه منا بررسی شد؛

    صلح؛ پیش‏‏‏‏‌نیاز توسعه اقتصادی

    اگرچه ادامه جنگ در غزه تاثیر بدی بر رشد اقتصادی خاورمیانه و شمال آفریقا می‌گذارد؛ اما منطقه منا می‌تواند با تخصیص بهتر استعدادها در بازار کار، بهره‏‏‏‏‌برداری از موقعیت استراتژیک خود و ترویج نوآوری، رشد را افزایش دهد. مرکز پژوهش‌های اتاق ایران گزارشی با عنوان «جنگ غزه و رشد اقتصادی در خاورمیانه و شمال آفریقا» منتشر کرد. در این گزارش آمده است: متوسط درآمد سرانه کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا (منا) در ۵۰‌سال‌گذشته تنها ۶۲‌درصد افزایش ‏‏‏‏‌یافته‌است. در مقایسه، طی همین دوره، افزایش درآمد اقتصادهای نوظهور و درحال‏‏‏‏‌توسعه چهار‌برابر و اقتصادهای پیشرفته دو‌برابر بوده‌است. تنها تعداد کمی از اقتصادهای خاورمیانه و شمال آفریقا به استاندارد زندگی کشورهای ثروتمند نزدیک شده‌اند.
  • فائو خبر داد

    روغن‌های نباتی؛ عامل اصلی گرانی مواد غذایی در جهان

    طبق تازه‌‌‌‌‌‌ترین گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل‌متحد(فائو)، قیمت جهانی مواد غذایی در ماه نوامبر به بالاترین سطح خود از آوریل ۲۰۲۳ رسید. این افزایش ۰.۵درصدی نسبت به ماه قبل، عمدتا به دلیل جهش قیمت روغن‌های نباتی در بازار جهانی بوده‌است. شاخص قیمت مواد غذایی فائو که تغییرات قیمت جهانی غذاها را نشان می‌دهد، در ماه نوامبر به‌طور متوسط به ۱۲۷.۵واحد رسید؛ این‌یعنی قیمت غذا در مقایسه با همین موقع سال‌گذشته ۵.۷‌درصد افزایش ‌یافته‌است، با این‌حال این قیمت هنوز ۲۰.۴‌درصد کمتر از بالاترین سطح خود در مارس ۲۰۲۲ است.
  • ۲۲ بانک به سامانه بازار ارز تجاری وصل شدند

    دنیای‌اقتصاد: حجم کل معاملات سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران تا ۲۰ آذرماه، ۳۰۱‌میلیون درهم، ۵۱‌میلیون دلار، ۱۰‌میلیون یوآن و ۱.۱میلیون یورو بوده‌است. به گزارش تسنیم، اصغر بالسینی سخنگوی مرکز مبادله ایران با اعلام اینکه طی این دوره ۳۹۲معامله در نتیجه ۸۲۷ثبت‌سفارش به روش معاملاتی جورسازی (مچینگ) انجام گرفت، گفت: تعداد ۱۸۸ بازرگان طی دوره مذکور معاملات خود را از طریق کارگزاران یا بانک‌های عامل در این سامانه انجام داده‌اند.
    چهارشنبه، ۲۱ آذر ۱۴۰۳
  • درگیری‏‏‏‌های سوریه، خاورمیانه را وارد فاز ‌رکود می‌کند؛

    تجارت منطقه روی گسل سوریه

    درگیری‏‏‏‌های اخیر در سوریه دوباره خطر باز‌شدن دامنه جنگ به کشورهای منطقه غرب آسیا و منا را افزایش داده‌است. اگر درگیری‌ها گسترش پیدا کند، آینده سرمایه‌گذاری و تجارت بین هزار تا ۱۲۰۰‌میلیارد دلاری ۱۵ کشور منطقه را در هاله‏‏‏‌ای از ابهام فرو می‌برد. به‌نظر می‌رسد این مناقشات در وهله اول بر حمل‌ونقل منطقه اثرگذار شود و آثار سوء خود را نشان دهد. به‌تازگی عراق از کریدور تجاری خود که از بندر فاو شروع و در مرز‏‏‏‌های ترکیه به اروپا اتصال می‌شود، رونمایی کرد. در صورت ورود درگیری‌ها به عراق این راه تجاری قبل از تولد وارد رکود می‌شود، ضمن اینکه کریدور‏‏‏‌های تجاری دیگر نیز به همین سرنوشت گرفتار خواهند شد.
  • ۶۰‌درصد انرژی در مسیر انتقال و مصرف تلف می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: وزیر نیرو با بیان اینکه در شدت مصرف انرژی مقام نخست جهان را داریم، گفت: ۶۰‌درصد انرژی در مسیر انتقال و مصرف تلف می‌شود.
    سه‌شنبه، ۲۰ آذر ۱۴۰۳
  • اهلیت‌سنجی برای کارت بازرگانی چه فرایندی دارد؟

    پشت پرده افزایش تقاضا برای کارت بازرگانی؛ ارز چندنرخی، بستر سوءاستفاده شد

    دنیای اقتصاد: تقاضا برای کارت بازرگانی طی یکی دو سال اخیر شدت گرفته است. کارشناسان معتقدند ناکارآمد بودن سیاست‌های ارزی دولت، باعث اقبال به کارت بازرگانی، سوء استفاده از این کارت‌ها و از بین رفتن اعتبار کارت بازرگانی شده است.
  • چالش‌های ادامه‌دار اصلاح سیاست‌های ارزی؛

    اما و اگر بازار ارز تجاری

    آنچه به‌عنوان بازار مبادله ارزی مطرح شده است، اگر بدون دستکاری و دخالت دولتی فعالیت کند، می‌تواند به تنظیم عرضه و تقاضای ارز منجر شود؛ اما بیم آن می‌رود که سیاستگذار ارزی اقدام به اجرای سیاست‌هایی کند که کارآیی این بازار را هم تحت تاثیر منفی قرار دهد.
  • امنیت غذایی با بهره‌گیری از توانمندی‌های داخلی کشور محقق می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: امنیت غذایی کشور با استفاده از توانمندی‌های داخلی به‌خصوص کمک از دانش قابل‌توجهی که در کشور وجود دارد، محقق می‌شود. به گزارش مهر، غلامرضا نوری‌قزلجه با بیان اینکه با استفاده از توانمندی‌های داخلی می‌توانیم از امنیت غذایی ۱۰۰‌درصدی عبور کنیم، افزود: باید بتوانیم با استفاده از این ظرفیت‌ها و دانش برای تجاری‌سازی تولیدات و بالفعل‌سازی دانش تلاش کنیم. وی اظهار کرد: حتی با این شرایط و ناترازی‌ها در انرژی‌‌‌‌‌‌‌ها و تغییرات اقلیمی و فرسایش خاک می‌شود به امنیت غذایی برسیم. وزیر جهادکشاورزی با اشاره به‌وجود آب شیرینی که سالانه بالغ‌بر ۲‌میلیارد مترمکعب از جنوب کشور خارج می‌شود، گفت: با استفاده از این آب می‌توانیم میوه‌های گرمسیری که سالانه یک‌میلیارد دلار هزینه صرف واردات آن می‌شود را تولید کنیم.
  • ضرورت رفع موانع در مسیر توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور

    دنیای‌اقتصاد: سازمان توسعه‌تجارت ایران مصمم به برداشتن موانع در مسیر توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور است. به گزارش روابط‌عمومی سازمان توسعه‌تجارت ایران، اعضای انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی ایران در نشستی با محمدعلی دهقان‌‌‌‌‌دهنوی، معاون وزیر و رئیس‌کل سازمان توسعه‌تجارت ایران، محمدصادق قنادزاده، معاون ارتقای کسب‌وکارهای بین‌المللی و محمدرضا کریم‌زاده مدیرکل دفتر محصولات دانش‌بنیان و خدمات فنی و مهندسی سازمان توسعه‌تجارت ایران، دیدار و گفت‌وگو کردند.دهقان‌‌‌‌‌دهنوی ضمن حمایت از فعالان اقتصادی در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی اظهار کرد: سازمان توسعه‌تجارت ایران مصمم به، برداشتن موانع و قید و بندها در مسیر توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور است، اما نمی‌توان انتظار داشت همه موانع در این مسیر به‌سرعت برداشته شوند، بلکه باید کار را شروع و دستاوردهای اقتصادی در این حوزه ایجاد کرد.
  • پایبندی گمرک به تعهد خود در زمینه کارآیی، امنیت و شکوفایی

    دنیای‌اقتصاد: یان ساندرز، دبیرکل سازمان جهانی گمرک (WCO) در آستانه سال‌۲۰۲۵ شعار روز جهانی گمرک را تحت‌عنوان «پایبندی گمرک به تعهد خود در زمینه کارآیی، امنیت و شکوفایی» اعلام و بر لزوم اهتمام اعضا در جهت توسعه امور عملیاتی خود بر اساس محورهای مرتبط با این شعار تاکید کرد.
    دوشنبه، ۱۹ آذر ۱۴۰۳
  • نتایج جهانی‏‏‏‌سازی و تاثیرات آن بر اقتصاد قاره‌سبز بررسی شد؛

    افول تدریجی اروپا

    عقب افتادن در نوآوری، از دست دادن بازارهای صادراتی و پایان انرژی ارزان روسی به تهدیدی جدی علیه اقتصاد اروپا تبدیل شده است. شاخص بهره‏وری نیروی کار نسبت به ایالات‏متحده، در بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله آلمان کاهش یافته است. آیا افول اروپا تداوم خواهد داشت؟
  • «دنیای‌اقتصاد» ساختار و عملکرد اتاق بازرگانی مشترک آلمان و هلند را بررسی می‌کند

    سفیر صلح در دوران آشوب

    اتاق بازرگانی و صنعت آلمان-هلند (AHK‌ هلند) بخشی از شبکه جهانی اتاق‌های بازرگانی آلمان در خارج از کشور (AHK) با ۱۴۰ دفتر در ۹۲ کشور مختلف جهان است. این اتاق در سال ۱۹۰۵ تاسیس شده و از آن زمان به عنوان یک پلتفرم مهم برای تبادلات اقتصادی بین آلمان و هلند، بیش از ۱۵۰۰ شرکت عضو را در کسب و کار خود پشتیبانی کرده است. روابط اقتصادی آلمان و هلند یکی از مهم‌ترین و موفق‏‏‌ترین روابط در اروپا به شمار می‏‏‌آید. این دو کشور همسایه، در زمینه‏‏‌های مختلف اقتصادی همکاری‏‏‌های گسترده‏‏‌ای دارند. آلمان به عنوان بزرگ‌ترین شریک تجاری هلند شناخته می‌شود و هلند نیز یکی از بزرگ‌ترین بازارهای صادراتی آلمان است. حجم بالای صادرات و واردات بین این دو کشور نشان‏‏‌دهنده عمق و اهمیت این روابط است. سرمایه‌گذاری‏‏‌های متقابل نیز یکی دیگر از جنبه‏‏‌های مهم این همکاری‏‏‌هاست.
  • در ۸ ماهه امسال تجارت غیرنفتی به ۸۳‌میلیارد دلار رسید

    دنیای‌اقتصاد: بر اساس آمار گمرک ایران، از ابتدای سال‌جاری تا پایان مهر ماه، تجارت خارجی کشور به استثنای نفت‌خام، نفت‌کوره، نفت سفید و بدون احتساب صادرات از محل تجارت چمدانی به ۸۳‌میلیارد دلار رسید.
  • توسعه اقتصادی کشور از رهگذر تجربه زنان بازرگان

    دنیای‌اقتصاد: همایش زنان و توسعه پایدار به‌همت کانون زنان بازرگان و با حضور شینا انصاری، معاون رئیس‌‌‌‌‌جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست، صمد حسن‌‌‌‌‌زاده رئیس و پیام باقری نایب‌‌‌‌‌رئیس اتاق ایران برگزار شد.
  • تراکتورهای نو صادر و کارکرده وارد می‌کنیم

    دنیای‌اقتصاد: وزارت جهاد‌کشاورزی برای تامین نیازمندی بخش کشاورزی واردات تراکتور کارکرده را مطرح و سازمان توسعه‌تجارت با آن موافقت‌کرده، درحالی که در ۸ ماهه امسال بیش از ۱۱‌هزار‌تن تراکتور از کشور صادر شده‌است.
  • ضرورت حمایت ویژه از تغییر مسیر صادراتی استان فارس از کشاورزی به صنعتی

    دنیای‌اقتصاد: محمدصادق حمیدیان، رئیس اتاق شیراز گفت: پیش‌‌ از این ۵۸‌درصد صادرات استان فارس مربوط به بخش کشاورزی بود؛ اما ریل‌‌گذاری صادرات استان در حال تغییر به صمت صادرات صنعتی است و توفیق در این مسیر نیازمند حمایت ویژه است.
  • رئیس اتاق رشت در نشست با مدیرکل امور مالیاتی استان گیلان:

    مباحث مالیاتی واحدهای تولیدی را دچار مشکل نکند

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق رشت معتقد است نباید شرایطی به وجود بیاید که مباحث مالیاتی، تولید و صادرات واحدهای تولیدی را دچار مشکل کند.