شماره روزنامه ۶۱۷۵
|

شاخص بورس در حوالی قله تاریخی قرار گرفت؛ ارز و طلا همسو شدند؛

روز گذشته، بازارهای سهام، ارز و طلا روی موج رکوردزنی قرار گرفتند. رویدادهای منطقه‌ای و اثر آن در انتظارات قیمتی در میان فعالان بازار سبب شده است قیمت اسکناس آمریکایی به کانال ۷۳هزار تومانی برسد و قیمت هر گرم طلای ۱۸عیار، ۴میلیون و ۸۲۲هزار تومان ثبت شود. به تبع رشد نرخ دلار، شاخص کل بورس تهران نیز…

سناریوهای محتمل بررسی شد؛

سیمای بورس تهران از ابتدای سال ‌بارها دگرگون شده‌است. با وجود فراز و فرود بسیار نماگرهای سهامی، بورس در سومین صعود متوالی این هفته به مسیر افزایشی ادامه داد و توانست تا حدودی از فضای انتقادی حاکم بر تالار شیشه‌ای سهام بکاهد. رکورد بازدهی از ابتدای سال ‌بورس تاکنون به حدود ۱۵.۹‌درصد رسیده که…

    پنجشنبه، ۲۲ آذر ۱۴۰۳
  • شاخص بورس در حوالی قله تاریخی قرار گرفت؛ ارز و طلا همسو شدند؛

    موج رکوردزنی بازارها

    روز گذشته، بازارهای سهام، ارز و طلا روی موج رکوردزنی قرار گرفتند. رویدادهای منطقه‌ای و اثر آن در انتظارات قیمتی در میان فعالان بازار سبب شده است قیمت اسکناس آمریکایی به کانال ۷۳هزار تومانی برسد و قیمت هر گرم طلای ۱۸عیار، ۴میلیون و ۸۲۲هزار تومان ثبت شود. به تبع رشد نرخ دلار، شاخص کل بورس تهران نیز طی روز چهارشنبه با افزایش ۰.۹۷درصدی موفق شد تا از سقف ۲میلیون و ۵۳۵هزار واحدی عبور و رکورد جدیدی را ثبت کند. شکاف ۳۵درصدی نرخ حواله دلار مرکز مبادله با قیمت اسکناس این ارز در بازار آزاد و احتمال پرشدن این شکاف تا پایان سال، موج جدیدی از خوش‌بینی‌ها را در بازار سهام ایجاد کرده است. همچنین زمزمه‌هایی از سیاست‌های پولی جدید می‌تواند موجب حضور فعال سرمایه‌ها در معاملات بورس تهران شود. اما برخلاف رشد ارزش دلار و طلا، افزایش میزان عرضه سکه طلا ضرب جدید توسط بانک‌مرکزی مانع از حضور قیمت سکه در قله شده است و حباب سکه همچنان در محدوده کف تاریخی خود قرار دارد.
  • سناریوهای محتمل بررسی شد؛

    بورس روی خط صعود

    سیمای بورس تهران از ابتدای سال ‌بارها دگرگون شده‌است. با وجود فراز و فرود بسیار نماگرهای سهامی، بورس در سومین صعود متوالی این هفته به مسیر افزایشی ادامه داد و توانست تا حدودی از فضای انتقادی حاکم بر تالار شیشه‌ای سهام بکاهد. رکورد بازدهی از ابتدای سال ‌بورس تاکنون به حدود ۱۵.۹‌درصد رسیده که به‌معنای ثبت بهترین رکورد بازدهی بورس بعد از رونق رویایی سال۹۹ محسوب می‌شود، بااین‌حال و با وجود رشد نسبتا پیوسته قیمت‌ها از ۵ آبان‌‌‌‌‌‌ماه، سرمایه‌گذاران همچنان با تردید نظاره‌گر روند دادوستدهای این بازار از دور هستند و تقاضای قدرتمندی از سوی آنها مشاهده نشده‌است.
  • نگاه فعالان بازار سرمایه به عرضه‌های اولیه؛

    تداوم عرضه‌های اولیه؛ آری یا خیر؟

    مژده ابراهیمی: بازارسرمایه در سال ۱۴۰۳ با رخدادهای مهم سیاسی مواجه شد و در همین راستا نهاد ناظر تصمیم گرفت دامنه نوسان را به‌صورت محدود تا رفع چالش‌ها ادامه دهد. از طرفی دیگر، رئیس سازمان بورس در مصاحبه‌ای اعلام کرده بود که به‌زودی شرکت‌های بسیاری در بورس عرضه اولیه خواهند شد که این موضوع در سومین هفته آذرماه در هیات دولت هم مطرح شده است.از نظر برخی از فعالان بازارسرمایه، شرایط لازم برای عرضه‌های اولیه وجود ندارد و تا زمانی که دامنه نوسان محدود است، عرضه‌های اولیه نمی‌تواند به رشد بازار کمک کند و در نهایت این امر بی‌فایده خواهد بود. همچنین اقدامات بسیار مهم‌تری در بازار سهام موجود است که باعث شده این امر در اولویت نباشد، ولی برخی از کارشناسان دیگر معتقدند عرضه‌های اولیه می‌تواند به عمق‌بخشی، بهبود بازار و شفافیت تالارشیشه‌ای کمک شایانی کند و لازم است همین روند ادامه یابد.اهمیت این موضوع روزنامه «دنیای‌اقتصاد» را بر آن داشت تا با برخی از فعالان بازارسرمایه «پرسمانی» انجام دهد که در ادامه می‌خوانید.
  • داستان بورس پس از رکورد جدید

    بورس روز چهارشنبه، با شکستن سقف تاریخی خود به استقبال آخر هفته رفته‌است و به‌رغم هیجان و ترس‌‌‌‌‌های زیاد در بازار، اغلب کارشناسان در زمینه تداوم رشد بورس و ادامه‌‌‌‌‌دار‌بودن آن، اتفاق‌نظر دارند.
    چهارشنبه، ۲۱ آذر ۱۴۰۳
  • دنیای اقتصاد گزارش می‌دهد؛

    گزارش وضعیت صندوق­‌ها؛ ادامه تاخت­ و تاز در بازار صندوق ­های طلا

    دنیای اقتصاد: با تداوم پیش‌روی نرخ ارز در بازار آزاد مجددا موجی از تقاضا روانه بازار طلا و سکه شده است. صندوق‌های طلا در این هفته با استقبال قابل­ توجهی همراه شدند.
  • «دنیای اقتصاد» در پادکست «تریبون بورس» بررسی کرد؛

    رکوردشکنی بورس در آخرین روز هفته

    دنیای اقتصاد: امروز، شاخص کل بورس تهران پس از ۳۸۷ روز سقف تاریخی خود را شکست و به ۲ میلیون و ۵۴۳ هزار واحد رسید.
  • تیم تحلیل بازار جی‌پی‌مورگان تحلیل کرد؛

    شاخص قیمت مصرف‌کننده آمریکا ساعاتی دیگر منتشر می‌شود؛ سه سناریوی احتمالی پیش رو بازار سهام آمریکا

    دنیای اقتصاد: درحال حاضر به نظر می‌رسد اقداماتی که جهت مقابله با تورم در طول این مدت صورت گرفته، موفقیت‌آمیز بوده است؛ اما همچنان نگرانی‌هایی در خصوص فشارهای قیمتی وجود دارد که می‌تواند اعتماد نسبت به کاهش نرخ بهره را تحت تأثیر قرار دهد.
  • بازار سهام تا کجا می‌تازد؟

    عملیات قله‌زنی در بورس

    دنیای اقتصاد: شاخص کل پس از ۱۹ ماه رکود و نزول سرانجام امروز موفق شد بعد از ۳۸۷ روز معاملاتی سقف تاریخی خود را بشکند و از سد دو میلیون و ۵۳۵ هزار واحد عبور کند.
  • دستیار رییس سازمان بورس پاسخ داد؛

    سهام عدالت متوفیان کی واریز می‌شود؟

    دنیای اقتصاد: وراثی که مراحل انحصار وراثت و ثبت مدارک در سامانه میراث را تکمیل کرده باشند، می‌توانند سود سهام عدالت متوفیان را همزمان با باقی‌مانده سود سال ۱۴۰۱ دریافت کنند.
  • گزارش دنیای اقتصاد از میانه معاملات؛

    بورس تهران در نیمه بازار تسلیم فروشندگان شد؛ ناکامی شاخص کل در فتح قله تاریخی

    دنیای اقتصاد: بورس تهران در آخرین روز هفته سوم آذر ماه از ابتدای آغاز ساعت معاملاتی با جو مثبت همراه شد.
  • سبزپوشی بازارهای کالایی جهانی؛

    بازارها در انتظار انتشار داده‌های ایالات متحده؛ بازی کامودیتی‌ها در زمین تورم آمریکا

    کامودیتی‌ها با محوریت نفت، گاز و سایر فرآورده‌های هیدروکربوری روز چهارشنبه یازدهم دسامبر را در مسیر رشد قیمت آغاز کردند. این افزایش قیمت شامل حال فولاد، مس و قلع نیز شد. امیدواری نسبت به تداوم حمایت‌های اقتصادی دولت پکن و افزایش احتمال کاهشی دیگر در نرخ بهره آمریکا از سوی فدرال‌رزرو در این جریان مثبت قیمتی که در ساعات ابتدایی روز چهارشنبه یازدهم دسامبر در بازار ایجاد شد، نقش داشت. در این شرایط فعالان بازارهای کالایی چشم‌انتظار انتشار داده تورمی آمریکا برای ماه نوامبر بوده هستند و نتایج این داده می‌تواند آینده قیمتی کامودیتی‌ها در بازار را جهت‌دهی کند.
  • گزارش دنیای اقتصاد از واگذاری سهام سه بانک بورسی؛

    جزئیات قرارداد میلیاردی استقلال افشا شد؛ اطلاع‌رسانی پس از ۵ ماه!

    دنیای اقتصاد آنلاین: در روز سه‌شنبه بیش از هشت افشا در سامانه کدال منتشر شد که عمدتا شامل شرکت‌های فرابورسی بود. سه افشای روز جاری به واگذاری سهام بانکی‌ها تعلق داشت و در آخر نیز تیم استقلال انعقاد یک قرارداد ۱۰۵میلیارد تومانی را اطلاع‌رسانی کرد که البته این قرارداد مربوط به تیرماه بوده و پس از پنج ماه در سامانه کدال اطلاع رسانی شد.
  • دنیای اقتصاد پاسخ می‌دهد؛

    معمای شارژ بورس؛ آیا شانس با تالار سهام یار است؟

    دنیای اقتصاد: آیا پرونده بورس تهران در آخرین روز معاملاتی هفته با رشد دسته جمعی شاخص‌های سهامی بسته خواهد شد؟ برخی از کارشناسان بازار سرمایه می‌گویند با توجه به عملکرد بازار در روز سه‌شنبه به نظر می‌رسد معاملات روز چهارشنبه متعادل‌تر پیش رود.
  • آیا فشار عرضه‌ها به شاخص‌کل بازار سهام اجازه رشد خواهد داد؟

    جدال در مرز حساس بورس

    بورس تهران طی روز سه‌شنبه با رشد ۱۲هزار‌واحدی به ۲میلیون و ۵۱۸هزار واحد رسید. بررسی‏‏‏‏‏‏‌ها حکایت از آن دارد که با وجود نزدیک‏‏‏‏‏‏‌شدن نماگر اصلی بورس به سقف ۲.۵میلیونی، فشار عرضه‌ها نیز افزایش یافته است. بازار بر سر عبور از سقف ۲میلیون و ۵۳۵هزار‌واحدی مردد است. جدال میان عرضه و تقاضا در این کانال، احتمالا وضعیت بورس را طی روزهای آینده معین خواهد کرد. در صورت پیروزی خریداران، شاخص‌کل بورس باقدرت از قله اردیبهشت سال‌قبل عبور خواهد کرد، اما غلبه‌فروشندگان، احتمالا یک اصلاح قیمتی را در پی خواهد داشت.
  • ارزش معاملات در ۱۹ ماه گذشته چهارمین رکورد خود را ثبت کرد

    بورس در یک‌قدمی قله تاریخی

    روز دوم سبزپوشی کم‌توان بازار، با کم‌‌اقبالی برخی سهامداران نسبت به برخی سهام در بیستمین روز آذرماه به ثبت رسید. در‌حالی‌که شاخص اصلی در روز سه‌شنبه تا یک‌قدمی سقف تاریخی اردیبهشت‌ماه نوسان کرد، جدال میان خریداران و فروشندگان از ساعات ابتدایی معاملات به طور مشخص صفوف هیجانی در برخی نمادها را تشکیل داد. با این وجود شناسایی سود توسط سرمایه‌گذاران و افزایش حجم عرضه‌ها در محدوده فعلی امری طبیعی است.
  • ناترازی انرژی و تاثیرات آن بر اقتصاد، صنایع، محیط‌زیست و بازار سرمایه ایران

    ناترازی انرژی به‌ عنوان یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های اقتصادی ایران، تاثیرات عمیق و گسترده‌ای بر اقتصاد، صنایع، محیط‌زیست و بازار سرمایه گذاشته است. این ناترازی که به معنای عدم تعادل میان عرضه و تقاضای انرژی است، نه‌تنها بهره‌‌وری صنایع بزرگ کشور را تحت‌تاثیر قرار داده، بلکه ثبات اقتصادی را نیز تهدید کرده است. بررسی ابعاد این بحران و پیش‌بینی پیامدهای آن در سال‌های آینده، اهمیت اقدامات فوری و استراتژیک برای مهار این مشکل را برجسته‌تر می‌‌کند.
  • آن سوی چرخش مثبت بورس

    دنیای اقتصاد: بازار سهام از ابتدای سال روند کاهشی و در میانه سال روند رنج‌گونه‌ای را در پیش گرفت؛ به‌طوری‌که شاخص کل اکنون حدود نیم‌درصد تا قله تاریخی خود فاصله دارد. بررسی‌های آماری نشان می‌دهد بازدهی حدود ۱۴درصدی شاخص کل از ابتدای سال در حالی رقم خورده که سایر رقبای این بازار نمایش جذاب‌تری را به نمایش گذاشتند. اما به‌طور‌کلی بازار تا هفته نخست آبان‌ماه عموما میان کانال یک‌میلیون و ۹۰۰هزار واحد تا ۲میلیون و ۲۰۰هزار واحد نوسان کرد.
  • گواهی صرفه‌جویی برق، ناترازی برق را تراز می‌کند؟

    روز سه‌شنبه از گواهی صرفه‌جویی برق با حضور علی نقوی، مدیرعامل بورس انرژی به‌همراه حجت‌الله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق‌بهادار رونمایی شد. به گفته نقوی، «مصرف انرژی در ایران بیش از میانگین جهانی است و باید اهتمام جدی در راستای تولید برق، انتقال و کاهش مصرف انجام داد.» در همین راستا، این رویداد جهت توسعه ابزارهای مالی سرمایه‌گذاری نوین در راستای مسوولیت اجتماعی، بهینه‌سازی انرژی و اوراق گواهی صرفه‌جویی، طراحی و راه‌اندازی شده‌است.
  • زنده‌شدن امید برای رکوردشکنی مجدد شاخص؛

    بورس در آستانه تحولات بزرگ

    بازار سرمایه این روزها روند روبه رشد و پرنوسانی را پشت‌سر می‌گذارد. شاخص‌کل که به نزدیکی سقف تاریخی خود رسیده، امیدها را برای رکوردشکنی مجدد زنده کرده‌است. از سوی دیگر، افزایش ارزش معاملات و ورود نقدینگی به صندوق‌های طلا و سهامی نشان‌دهنده اعتماد سرمایه‌گذاران به آینده بازار است. همزمان، تغییرات نرخ ارز و تاثیر آن بر شرکت‌های کامودیتی‌‌‌‌‌محور، توجه بسیاری از تحلیلگران را جلب کرده‌است. روند صعودی نرخ نیما و کاهش فاصله آن با نرخ بازار آزاد، زمینه‌‌‌‌‌ساز افزایش سودآوری و بهبود نسبت‌های مالی شرکت‌ها شده‌است، با این‌حال نوسانات کوتاه‌مدت و ورود و خروج سرمایه در صندوق‌های مختلف، پویایی و جذابیت بازار را دوچندان کرده‌است. در این گزارش، تحلیل ابراهیم سماوی و مهدی ساسانی، دو‌ تن از کارشناسان بازار سرمایه، درباره آخرین وضعیت و چشم‌‌‌‌‌انداز بازار ارائه شده‌است. این گفت‌وگوها به بررسی عوامل موثر بر رشد شاخص‌ها، نقش ابزارهای جدید سرمایه‌گذاری و انتظارات تورمی می‌پردازد.