شماره روزنامه ۶۱۷۳
|

بی‌توجهی اهالی بازار سهام به ریسک‌ها؛

دنیای اقتصاد: بورس تهران معاملات سه‌شنبه را توفانی آغاز کرد؛ اما در نیمه دوم داد و ستدها بخشی از این رشد از دست رفت و شاخص کل نتوانست سقف تاریخی خود را بشکند.

ناترازی انرژی و نقش بورس در حل چالش‌ها؛

دنیای اقتصاد: رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تأکید بر نقش سازوکار بازار در حل ناترازی انرژی، تحریم، ضعف مدیریت و بی‌توجهی به محیط زیست را سه عامل اصلی این چالش دانست و راه‌حل آن را تبدیل برق به کالای اقتصادی عنوان کرد.

    سه‌شنبه، ۲۰ آذر ۱۴۰۳
  • بی‌توجهی اهالی بازار سهام به ریسک‌ها؛

    شتاب بورس در کانال ۲.۵ میلیونی

    دنیای اقتصاد: بورس تهران معاملات سه‌شنبه را توفانی آغاز کرد؛ اما در نیمه دوم داد و ستدها بخشی از این رشد از دست رفت و شاخص کل نتوانست سقف تاریخی خود را بشکند.
  • ناترازی انرژی و نقش بورس در حل چالش‌ها؛

    رئیس سازمان بورس: احترام به سازوکار بازار، کلید رفع ناترازی‌ها است

    دنیای اقتصاد: رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تأکید بر نقش سازوکار بازار در حل ناترازی انرژی، تحریم، ضعف مدیریت و بی‌توجهی به محیط زیست را سه عامل اصلی این چالش دانست و راه‌حل آن را تبدیل برق به کالای اقتصادی عنوان کرد.
  • گزارش دنیای اقتصاد از میانه معاملات بورس؛

    نیمه اول بازار سهام با هیجان آغاز شد؛ شاخص در سودای فتح قله تاریخی

    دنیای اقتصاد: بورس تهران پس از تجربه صعود همه ­جانبه در جریان معاملات روز دوشنبه، از ابتدای ساعات معاملاتی روز جاری با برتری تقاضا بر عرضه همراه شد.
  • شروط صعود قیمت سهام بررسی شد؛

    جهش بورس با سه فاکتور

    دنیای اقتصاد: بورس سه‌شنبه قصد سفر به کدام فاز را دارد؟ به گفته کارشناس بازار سرمایه، سه عامل مثبت می‌تواند منجر به تداوم روند صعودی شاخص‌های سهامی شود.
  • چرا ورود پول رکورد ۱۹ماهه را شکست؟

    موتورهای نوسان بورس

    شرایط منفی حاکم بر بورس تهران در جریان معاملات روز گذشته تداوم نیافت و شاخص کل با رشد ۲.۲۱درصدی به سطح ۲میلیون و ۵۰۶هزار واحدی رسید. عوامل اثرگذار بر نوسانات اخیر بازار سهام را می‌توان از دو منظر مورد بررسی قرار داد. در گام نخست عوامل درونی قرار دارد که می‌توان به استراحت بازار اشاره کرد. ریسک‌های سیاسی نیز از دیگر مولفه‌های تاثیرگذار بر نوسانات اخیر بورس است که یک روز خروج پول را رقم می‌زند و ۲۴ساعت بعد رکورد ورود پول را می‌شکند.
  • شاخص‌کل بورس در بالاترین سطح خود از اردیبهشت سال‌گذشته قرار گرفت؛

    موج تقاضا در بورس

    معاملات بورس تهران روز گذشته با رشد قابل‌‌‌‌‌‌توجه نماگرهای سهامی پیگیری شد. در معاملات دیروز، شاخص‌کل بورس با رشد ۲.۲۱‌درصدی همراه شد و به سطح ۲‌میلیون و ۵۰۶‌هزار‌واحدی رسید. سطح کنونی شاخص‌کل از اردیبهشت سال‌گذشته تاکنون بی‌سابقه بوده‌است. شاخص هموزن نیز با رشد ۲.۱۱‌درصدی همراه شد و به سطح ۸۰۶‌هزار‌واحدی رسید. در فرابورس نیز شاخص‌کل این بازار با رشد ۱.۵۵‌درصدی همراه شد.
  • ورود پول حقیقی به حدود ۲ همت رسید

    شتاب صعودی بورس با همراهی محرک‌ها

    روز دوشنبه ۱۹آذرماه، بورس تهران توانست افت دو روز گذشته خود را جبران کند و در مرز ۲میلیون و ۵۰۷‌هزار واحد قرار بگیرد. همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد ورود پول حقیقی به بیشترین مقدار طی ۱۹ماه گذشته رسیده است.
  • بازپس‌گیری کانال حساس

    بازار سرمایه پس از دو روز سرخ‌پوشی روز دوشنبه سبز‌پوش شد؛ به طوری که تابلوی معاملاتی حتی در ساعات ابتدایی معاملات سرتاسر سبز بود. سبزپوشی بازار تحت‌تاثیر حمایت سیاستگذار و متولیان با بهبود متغیرهای تاثیرگذار، مانند رشد دلار نیما، به وقوع پیوسته است.
  • ارزش بالای معاملات؛ نشانه‏‏‏‏‏‏‏‏‌ای از تداوم روند صعودی در بورس

    دنیای‌اقتصاد: در بازارهای مالی، یکی از شاخص‌های مهم برای تحلیل روند حرکت شاخص‌های بورس و پیش‌بینی آینده بازار، میزان و ارزش معاملات است. وقتی ارزش معاملات در بورس به‌طور چشمگیری افزایش می‌‌‌‌‌‌‌‌‌یابد، این می‌تواند نشان‌دهنده ادامه روند صعودی بازار باشد.
  • فروشندگان یک‌شنبه پشیمان می‌شوند؟

    در سومین روز معاملاتی هفته بازار سرمایه رشد بیش از ۵۴‌هزار واحد را به‌ثبت رساند و توانست فروشندگان بورس یکشنبه را پشیمان کند. همچنین تمامی نمادهای پتروشیمی و یوتیلیتی (شرکت‌های تامین‌کننده منابع پتروشیمی) روز دوشنبه بسته شدند. دعوای میان این دو گروه از چند سال‌گذشته تاکنون ادامه پیدا کرده‌است که در بخشی از این گزارش به دعوای حقوقی میان این دو گروه پرداخته خواهدشد. روز شنبه، رئیس سازمان بورس و اوراق‌بهادار در کنار رئیس بانک‌مرکزی به اهمیت توسعه سرمایه‌گذاری و رفع محدودیت در بازار ارزهای دیجیتال پرداختند، به‌نظر می‌رسد یکی از مهم‌ترین مباحث، پرداختن به موانعی است که بانک‌مرکزی و سازمان برای توسعه این ابزارها پیش‌روی خود دارند و در صورتی‌که موانع موجود برطرف نشود، توسعه ETFهای رمزارز در زودهنگام دور از انتظار است.
  • رشد سودآوری صنایع بورسی در چهارسال گذشته بررسی شد

    رشد ۲۸ درصدی سودصنایع بورسی

    بررسی گزارش «سنا» که براساس گزارش اداره میزهای صنعت و رتبه‌‌‌بندی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار تهیه شده، نشان می‌دهد که در چهارسال اخیر، سود خالص دلاری کل صنایع بورسی ۲۸‌درصد رشد داشته است. همچنین، رشد ریالی سود خالص کل صنایع بورسی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۳۹۹ معادل ۱۲۰‌درصد برآورد شده است.
  • ارزش دفتری هر سهم؛ معیاری ساده و مهم ولی مغفول

    ارزش دفتری هر سهم نشان‌دهنده ارزش واقعی یک سهم براساس خالص دارایی‌های گزارش‌شده شرکت (دارایی‌ها منهای بدهی‌ها) است. نکته حائز اهمیت اینکه خالص دارایی‌‌‌ها براساس رویکرد محافظه‌‌‌کارانه حسابداری و بر مبنای بیشترین قابلیت اتکا در صورت‌های مالی ارائه می‌شود و جالب توجه اینکه ارزش دارایی‌ها در دفاتر شرکت‌ها فقط در مواردی نظیر تجدید ارزیابی به‌روز می‌‌‌شوند. پس این ارزش‌‌‌ها برای کشوری مانند ایران به لطف شرایط تورمی همواره کمتر از ارزش منصفانه آنها (ارزش روز بازار دارایی‌‌‌ها) است.
  • دو شرکت غیربورسی با ارزش افزوده بالای شرکت توسعه صنعت و تجارت عرضه اولیه می‏‏‌شوند

    چشم‏‏‌انداز روشن «وصنعت»

    دنیای‌اقتصاد: شرکت سرمایه‏‏‌گذاری توسعه صنعت و تجارت که با نماد «وصنعت» در بازار سرمایه معامله می‌شود، فعالیت خود را از سال ۱۳۶۲ آغاز کرده است. موضوع اصلی فعالیت این شرکت، سرمایه‏‏‌گذاری در سهام و کلاس‏‏‌های مختلف دارایی است. در سال‌های گذشته، پس از برگزاری مجامع شرکت، مدیرعامل همراه با سایر اعضا نشست‏‏‌های خبری برگزار کرده و به سوالات خبرنگاران حوزه بازار سرمایه پاسخ می‏‏‌داد. امسال، شرکت تصمیم گرفت اهم فعالیت‏‏‌ها و برنامه‏‏‌های آینده خود را از طریق مصاحبه اختصاصی ارائه دهد تا مسیر آینده سرمایه‏‏‌گذاری را برای سهامداران شفاف‏‏‌تر کند. در این راستا، مهران سلطانی، مدیرعامل شرکت سرمایه‏‏‌گذاری توسعه صنعت و تجارت، در مصاحبه‏‏‌ای اختصاصی با نشریه «دنیای اقتصاد» به بررسی وضعیت فعلی «وصنعت» و برنامه‏‏‌های آتی آن پرداخت.
  • گروهی فراتر از مدیریت سرمایه‏‏‌ها

    گروه سرمایه‌گذاری یکی از پایه‌‌‌های اصلی و تاثیرگذار در بازار سرمایه ایران به شمار می‌‌‌آید و نقش کلیدی در تخصیص بهینه منابع مالی و تقویت پویایی اقتصادی ایفا می‌کند. شرکت‌های حاضر در این گروه با تنوع در مدیریت دارایی‌‌‌ها و سرمایه‌گذاری در حوزه‌‌‌های مختلفی مانند سهام، پروژه‌‌‌های عمرانی و صنعتی، و حتی بازارهای موازی نظیر املاک، بستر گسترده‌‌‌ای برای توسعه اقتصادی فراهم می‌‌‌آورند. این شرکت‌ها نه‌تنها با مدیریت منابع موجود و کاهش ریسک‌‌‌های مرتبط، به پایداری اقتصاد کمک می‌کنند، بلکه با جذب سرمایه‌گذاران خرد و کلان، موجبات رشد و شکوفایی صنایع مختلف را فراهم می‌کنند و اهمیت گروه سرمایه‌گذاری از چند منظر قابل بررسی است.
    دوشنبه، ۱۹ آذر ۱۴۰۳
  • گزارش وال استریت ژورنال از اقتصاد چین؛

    دغدغه رشد اقتصادی در شرق آسیا؛ آیا ترامپ تهدیدی برای منطقه یورو به حساب می آید؟

    دنیای اقتصاد: وال استریت ژورنال به اقتصاد چین و ژاپن و فایننشال تایمز به دنیای پس از ترامپ پرداخت.
  • چرا معامله‌گران به طلا و نفت هجوم بردند؟

    هراس در بازارهای جهانی

    دنیای اقتصاد: همزمان با تشدید ریسک‌های سیاسی نشات گرفته از تغییر حکومت در سوریه، بسیاری از کارشناسان اقتصادی انتظار داشتند، انس جهانی و شاخص دلار با افزایش قیمت همراه شوند.
  • رشد همزمان صندوق­‌های طلا، اهرمی و بخشی؛

    عملیات ورود پول به صندوق‌ها

    دنیای اقتصاد: با روند رو به رشد نرخ دلار در بازار آزاد متاثر از تحولات اخیر سوریه ، مجددا تنور معاملات صندوق‌­های طلا داغ شده است و این صندوق‌­ها با ورود پول حقیقی روبه رو هستند.
  • محدودیت خریداران مانع رقابت قیمتی در رینگ فولاد

    ترمز رقابت فولادی‌ها کشیده شد

    ۵۳ درصد عرضه شمش فولاد در رینگ صنعتی بورس کالای ایران در محدوده قیمت پایه مورد دادوستد قرار گرفت, محدود کردن خریداران به متقاضیان مصرفی، ترمز رقابت در این رینگ را کشید. در شرایط کنونی با توجه به رکود سنگین حاکم بر بازار محصولات نهایی، خرید شمش عمدتا با واهمه از رشد قیمت در میان مدت با حمایت سیگنال‌های تورمی انجام می‌شود.
  • فعالان بازار چشم‌انتظار داده‌های اقتصادی از غرب و شرق

    بی‌ثباتی خاورمیانه کامودیتی‌ها را گران کرد؛ کاهش مجدد نرخ بهره روی میز

    دنیای اقتصاد: کامودیتی‌ها هفته دوم ماه دسامبر را سبزپوش آغاز کردند؛ این رشد قیمت شامل حال نفت، طلا و فلزات اساسی بود. افزایش تنش‌های ژئوپلتیک در خاورمیانه و تضعیف همزمان شاخص دلار آمریکا، عامل اصلی این رشد قیمتی بود. با این وجود فعالان بازارهای کالایی چشم‌انتظار انتشار نتایج داده‌های نشست کار اقتصادی چین و همچنین شاخص تورم مصرف‌کننده آمریکا هستند و بنابراین این انتظار باعث شده تا واکنش قیمتی به تنش‌های ژئوپلتیک به مراتب محدود باشد.
  • رشد شاخص‌های سهامی بر خلاف انتظارات؛

    رکورد شکنی در بورس تهران

    دنیای اقتصاد: بورس تهران بعد از دو روز رو به افول، دوشنبه را پر قدرت آغاز کر و در بازگشتی امیدوارانه مجددا سقف‌ تاریخی را پس گرفت.
  • شروط فقهی عرضه توکن در بورس اعلام شد

    دنیای اقتصاد: دبیر کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار، با اشاره به اهمیت توکن‌سازی دارایی‌ها در بازار سرمایه، گفت: کمیته فقهی این سازمان ابعاد مختلف توکن‌سازی را مورد بررسی قرار داده و مقررات انتشار آن را تنظیم کرده است.
  • گزارش دنیای اقتصاد از میانه معاملات؛

    شاخص کل بار دیگر کانال ۲.۵میلیون واحدی را فتح کرد

    بورس تهران پس از ثبت دو روز منفی متوالی از ابتدای هفته، سرانجام در روز دوشنبه با جو مثبت بازگشایی شد. این موج تقاضا از پیش گشایش مشهود بود و عمده نمادها در محدوده مثبت تابلو جای گرفتند. شاخص کل در همان ۱۵دقیقه ابتدای معاملات روز جاری توانست رشد ۱.۳درصدی را به ثبت برساند و به سطح ۲میلیون و ۴۸۴هزار واحد افزایش یابد. بیش از ۶۳۰نماد در یک­ ربع ابتدایی بازار سبز پوش بودند و ارزش صفوف خرید بیش از ۹۸۳میلیارد تومان بود.
  • دلار نیمایی به نیمه‏‏‏‏‏‏‌های کانال ۵۳‌هزار ‌تومان رسید؛

    کامبک بورس در نیمه دوم

    در معاملات روز گذشته بورس تهران برای دومین روز متوالی شاخص‌کل با افت همراه شد. شاخص‌کل بورس تهران که در روند صعودی اخیر بازار سهام تا محدوده ۲‌میلیون و ۵۰۳‌هزار‌واحدی پیشروی کرده‌بود، در دو روز معاملاتی ابتدایی هفته‌جاری با افت همراه شده‌است. طبیعتا بعد از یک دوره افزایش قیمت‌ها در یک بازار، اصلاح و استراحت قیمتی امری حتمی و ضروری به‌نظر می‌رسد. این موضوع به رد و بدل‌شدن سهام میان سرمایه‌گذاران مختلف می‌انجامد و در این اثنا سرمایه‌گذارانی که در گذشته و در قیمت‌های پایین‌تر اقدام به خرید سهام‌کرده بوند، اکنون با فروش سهم خود شناسایی سود می‌کنند و پول خود را به سمت سهم‌‌‌‌‌‌‌ها و صنایعی می‌برند که از رشد کلی بازار جا مانده‌‌‌‌‌‌‌اند یا پتانسیل رشد بیشتری در ماه‌های آتی دارند.
  • اشتیاق سهامداران به بازار سهام برمی‌گردد؟

    دومین گام اصلاحی در بورس

    دومین روز متوالی سرخ‌پوشی بازار، در سایه موج جدیدی از تنش‌های خاورمیانه کلید خورد. بازار سرمایه که طی هفته‌های اخیر نوسان مطلوبی از خود متبادر ساخته بود، از روز شنبه نزول ناخوشایندی را دنبال کرده است. در این بین روز یکشنبه دماسنج اصلی بازار سرمایه با کاهش ارتفاع ۰.۶۵درصدی همراه شد و در پایان ساعات معاملاتی در سطح ۲میلیون و ۴۵۲‌هزار واحدی ایستاد.
  • محاسن توسعه صندوق‌های سرمایه‌گذاری رمزارز

    صحبت‌‌‌های رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و وزیر امور اقتصادی و دارایی روز شنبه در رویداد ملی ارز دیجیتال گام‌‌‌ رو‌‌‌به‌‌‌جلویی محسوب می‌شود و با توجه به تغییر نگاه سیاستگذار نسبت به گذشته، این وعده‌‌‌ها بسیار قابل تحسین است.
    یکشنبه، ۱۸ آذر ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» حساسیت صنایع در برابر شوک‌ها را بررسی کرد؛

    نقشه‌برداری ریسک بورس

    شاخص بتا به‌عنوان معیاری از ریسک سیستماتیک، نقشی کلیدی در ارزیابی حساسیت صنایع نسبت به نوسانات شاخص کل و تحلیل رفتار صنایع دارد. داده‌ها نشان می‌دهند برخی از صنایع مانند پتروشیمی و فلزات اساسی، در تمامی بازه‌های زمانی نوسان بالاتری نسبت به شاخص کل دارند. این در حالی است که صنایع غذایی و دارویی از ثبات بیشتری بهره‌مند هستند. این شاخص ابزار مفیدی برای بازیگران بورسی به‌منظور مدیریت ریسک و چینش سبد بوده و به بهبود تصمیمات سرمایه‌گذاری کمک می‌کند.