شماره روزنامه ۶۲۲۹
|

کارشناسان دلایل نوسانات منفی اخیر شاخص را بررسی کردند؛

بازار سرمایه این روزها در پی افزایش ریسک‌های سیستماتیک و غیرسیستماتیک، در برابر نوسانات شدیدی قرار گرفته است. در‌حالی‌که بسیاری از سرمایه‌گذاران به دنبال پناه بردن به بازارهای امن‌تری مانند صندوق‌های طلا هستند، بورس با افزایش عرضه‌ها و خروج نقدینگی دست‌وپنجه نرم می‌کند. در این میان رشد سریع…

شاخص‌کل کانال ۲‌ میلیون و ۷۰۰‌ هزار‌ واحدی را از دست داد؛

معاملات بورس تهــران در روز یکشنبه با تداوم افت نماگرهای سهامی پیگیری شد. در معاملات دیروز، شاخص‌کل با افت ۱.۷۵‌درصدی همراه شد و به سطح ۲‌میلیون و ۶۷۸‌هزار‌واحدی رسید. شاخص هموزن نیز ۱.۳۸‌درصد از ارتفاع خود را از دست داد و به محدوده ۸۳۴‌هزار‌واحدی رسید. شاخص‌کل در سه روز معاملاتی اخیر جامه سرخ…

    دوشنبه، ۲۹ بهمن ۱۴۰۳
  • شاخص‌کل کانال ۲‌ میلیون و ۷۰۰‌ هزار‌ واحدی را از دست داد؛

    مقصد پول‌های گریزان از بورس

    معاملات بورس تهــران در روز یکشنبه با تداوم افت نماگرهای سهامی پیگیری شد. در معاملات دیروز، شاخص‌کل با افت ۱.۷۵‌درصدی همراه شد و به سطح ۲‌میلیون و ۶۷۸‌هزار‌واحدی رسید. شاخص هموزن نیز ۱.۳۸‌درصد از ارتفاع خود را از دست داد و به محدوده ۸۳۴‌هزار‌واحدی رسید. شاخص‌کل در سه روز معاملاتی اخیر جامه سرخ بر‌تن کرده‌ و ۵‌درصد از ارتفاع خود را در این سه روز از دست داده‌است.
  • بازار سرمایه در ماه پایانی سال ‌افت خود را جبران می‌کند؟

    فیل بورس در اتاق تاریک دولت

    عاطفه چوپان: بازار سرمایه در روزهای اخیر تحت‌تاثیر مجموعه‌‌‌‌ای از عوامل داخلی و خارجی با روندی نزولی مواجه شده‌است، با این وجود کارشناسان مختلف دلایل متعددی برای این افت ذکر می‌کنند، اما به‌طور کلی و در مجموع پیش‌‌‌‌فروش‌های گسترده سکه و خودرو، عرضه اوراق دولتی و برخی سیاست‌های پولی بانک‌مرکزی به‌عنوان دلایل خروج بخشی از نقدینگی از بازار سرمایه عنوان می‌شود.
  • سرمایه‌گذاری خصوصی؛ پیشران توسعه اقتصادی

    موضوع محوری گزارش کنونی، بررسی معنا و جایگاه سرمایه‌گذاری خصوصی است. اشاره به یک آمار مهم می‌تواند آغازی مفید برای پرداختن به این موضوع مهم اقتصادی باشد. در بازه زمانی ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۳، دارایی‌های تحت‌مدیریت شرکت‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی سالانه به ‌‌‌‌‌طور متوسط ۱۴‌درصد رشد داشته‌است. تحلیل‌های اقتصادی بر ادامه‌‌‌‌‌دار‌بودن این روند روبه‌رشد؛ دلالت دارد.
  • بورس‌‏‏‌بازان آمریکایی هراسی از جنگ تعرفه‏‏‌ای ندارند؛

    فراموشی ترس در وال‏‏‌استریت

    ظرفیت وال‌‌‌استریت برای مواجهه با رویدادهای مختلف در هفته‌‌‌ای که خبرهای متعددی در مورد تعرفه‌‌‌ها، تورم و سیاست‌‌‌های فدرال‌رزرو منتشر شد، بار دیگر به چالش کشیده شد و معامله‌‌‌گران ثابت کردند کماکان از توان تطبیق خود با این شرایط پرهیجان برخوردار هستند.
  • موازی‌کاری بانک‌مرکزی با پیش‌فروش گواهی سپرده سکه

    دنیای اقتصاد: در روزهای اخیر، تصمیم بانک‌مرکزی برای پیش‌‌‌فروش گسترده سکه واکنش‌‌‌های متعددی را در بازارهای مالی به همراه داشته است. بورس‌کالای ایران به‌عنوان یکی از نهادهای اصلی بازار سرمایه، به این اقدام اعتراض کرده و آن را مغایر با قوانین بازار سرمایه دانسته است. جواد جهرمی، مدیرعامل بورس‌کالا، در نامه‌‌‌ای به معاون حقوقی رئیس‌‌‌جمهور تاکید کرد که این اقدام بدون هماهنگی با بورس‌کالا انجام شده و می‌‌‌تواند موجب اخلال در نظم بازار شود. وی خاطرنشان کرد که از ۹سال پیش، بورس‌کالا بستری شفاف و قانونمند را برای معاملات گواهی سکه فراهم کرده و بانک‌مرکزی به‌‌‌جای بهره‌‌‌گیری از این ظرفیت، سیاستی موازی و مبهم را دنبال می‌کند.
  • کارشناسان دلایل نوسانات منفی اخیر شاخص را بررسی کردند؛

    مسیر پرتلاطم پیش روی بورس

    بازار سرمایه این روزها در پی افزایش ریسک‌های سیستماتیک و غیرسیستماتیک، در برابر نوسانات شدیدی قرار گرفته است. در‌حالی‌که بسیاری از سرمایه‌گذاران به دنبال پناه بردن به بازارهای امن‌تری مانند صندوق‌های طلا هستند، بورس با افزایش عرضه‌ها و خروج نقدینگی دست‌وپنجه نرم می‌کند. در این میان رشد سریع نرخ‌های اوراق اخزا، که در روزهای گذشته به حدود ۳۴درصد رسیده، روند صعودی بازار را پیچیده‌تر کرده و در کنار آن، شکاف رو به گسترش بین دلار توافقی و دلار آزاد، ریسک‌های بیشتری را برای سرمایه‌گذاران به همراه داشته است.
  • آیا پیش‌فروش سکه می‌تواند نوسانات بازار ارز و سکه را کنترل کند؟

    بانک مرکزی ایران بار دیگر برای کنترل نرخ دلار و سکه، اقدام به پیش‌‌فروش سکه با قیمت ۶۰میلیون تومان برای سال آینده کرده است. این سیاست که پیش‌تر نیز اجرا شده اما نتایج مثبتی در پی نداشته، اکنون در شرایطی اعمال می‌شود که اقتصاد ایران با چالش‌های متعددی مواجه است. در نگاه نخست، پیش‌‌فروش سکه با هدف مدیریت نقدینگی، کاهش نوسانات بازار و کنترل انتظارات تورمی انجام شده است، اما بررسی دقیق‌تر نشان می‌‌دهد که این سیاست نه‌‌تنها به تحقق این اهداف کمکی نکرده، بلکه در گذشته باعث کاهش ذخایر طلای بانک مرکزی و افزایش سفته‌‌بازی شده است.
  • پرونده باز بورس

    برخلاف برخی واکنش‌های منفی نسبت به روند نزولی اخیر بورس، مسیری را که بازار سهام در پیش گرفته می‌توان ادامه راه اصلاح این بازار مطرح کرد. بعد از رونق اخیر بورس تهران، اهالی بازار سرمایه انتظار این استراحت را داشتند. اما با توجه به تلاقی اصلاح مذکور با جهش بازارهای موازی طبیعی است که پول بیشتری از تالار شیشه‌ای خارج شود.
    یکشنبه، ۲۸ بهمن ۱۴۰۳
  • در پادکست «تریبون بورس» مطرح شد

    وداع بورسی‌ها در ۱۰ دقیقه

    دنیای اقتصاد: بورس‌بازان این روزها با احتیاط زیادی عمل کرده و استراتژی خود را بر مبنای فروش و خروج از بازار قرار داده‌اند. این رویکرد محتاطانه ناشی از ابهاماتی است که بازگشت ترامپ به همراه داشته است.
  • کامودیتی‌ها از صعود تورم آمریکا سیگنال افزایشی گرفتند؛

    نفت از فلزات جاماند

    دنیای اقتصاد: دومین ماه از سال ۲۰۲۵ درحالی به نیمه رسید که فلزات در بازار جهانی بازده ماهانه و سالانه مثبتی را ثبت کردند. سیاست‌های تجاری ترامپ، تورم‌زا شمرده می‌شود و این رویه از رشد بهای کامودیتی‌ها با محوریت فلزات آهنی و غیرآهنی در هفته‌‌های ابتدایی سال جدید میلادی حمایت کرد. از ابتدای سال ۲۰۲۵ تا روز جمعه چهاردهم فوریه سنگ‌آهن وارداتی به چین ۳.۱ درصد، میلگرد فولادی در بازار داخلی چین ۱۱.۳ درصد، مس ۱۶ درصد، آلومینیوم ۳.۴ درصد، قلع ۹.۹ درصد و سرب ۱.۷ درصد گران شدند. این رشد قیمتی شامل فلزات گرانبها از جمله طلا، نقره و پلاتین نیز شد. نفت و محصولات زیرگروه انرژی از قافله رشد قیمت در این زمان جا مانده‌اند.
  • «دنیای اقتصاد» دلایل خروج هیجانی پول از تالار شیشه‌ای را بررسی کرد؛

    شوک بورس به بازارها

    دنیای اقتصاد: ریزش و خروج پول از بورس تهران به سومین روز متوالی رسید و شاخص کل با کاهش امروز، کانال ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحدی را نیز از دست داد. آخرین بار که شاخص در ارقامی پایین‌تر از کانال ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحدی قرار داشت؛ به بیست و هشتم آذر ماه امسال بازمی‌گردد.
  • حمایت مهم شاخص کل از دست رفت؛

    موج جدید خروج پول از بورس

    دنیای اقتصاد آنلاین: رویکرد محتاطانه بورس‌بازان ناشی از ابهامات حاکم بر وضعیت اقتصادی و‌ سیاسی کشور، امروز هم منجر به قدرت نمایی فروشندگان شد. موج تردید در میان معامله‌گران شرایطی را در بازار سهام به وجود آورده که پول با سرعت زیاد در حال خارج شدن است. امروز شدت عرضه به حدی بالا بود که در کمتر از ١٠دقیقه نماگر اصلی حمایت ٢.٧میلیون واحدی را از دست داد.
  • «دنیای‌اقتصاد» ریشه‌های هیجان منفی در بازار سهام را بررسی می‌کند؛

    روز هراس در بورس

    غلبه هیجان منفی در بازار سهام، طی اولین روز معاملاتی هفته سبب شد تا شاخص کل بورس با افت بیش از ۲درصدی حمایت مهمی را از دست بدهد. این میزان نوسان روزانه، از ۱۴مرداد سال جاری تکرار نشده بود. همچنین خروج گسترده پول از بازار سهام و صندوق‌های درآمد ثابت نیز، نشان از نوعی هراس در بازار سرمایه است. سیاست عرضه سکه، سبب شد تا پول‌ها تمایلی به حضور در ابزارهای بورسی نداشته باشند. ارزش معاملات خرد بازار سهام نیز به کانال ۵هزار میلیارد تومان رسید. این میزان، کمترین مقدار از ۲۶آبان امسال است. ارزش دلاری بازار سهام و P/E بورس تهران نیز به پایین‌ترین سطح سه‌ماه اخیر نزدیک شده است. افزایش ریسک‌های سیاسی و احتمال تشدید تحریم‌ها موجب شده است خریداران رغبتی برای ورود به بازار ارزنده‌ بورس نداشته باشند. این درحالی است که رونق بورس می‌توانست برگ سبزی در کارنامه ۶ماهه دولت چهاردهم باشد.
  • «دنیای‌اقتصاد» اوضاع کنونی بازار سرمایه را بررسی می‌کند؛

    چرا بورس برای خروج از تور اصلاح تمایلی ندارد؟

    بازار سرمایه در اولین روز معاملاتی هفته شاهد یک افت قابل‌توجه در شاخص‌کل به میزان بیش از ۵۷‌هزار واحد بود، همچنین شاخص‌کل‌‌‌‌‌هموزن نیز بیش از ۱۳‌هزار واحد اصلاح را تجربه کرد.
  • فرمول جدید گاز؛ فرصتی برای رشد یا تهدیدی برای صنایع؟

    در روزهای اخیر، شرکت ملی صنایع پتروشیمی با ارسال نامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای به ۲۷شرکت پتروشیمی، نرخ جدید خوراک گاز طبیعی را برای سال‌۱۴۰۳ اعلام کرد. بر اساس ابلاغیه شرکت ملی پتروشیمی و افشاهای منتشرشده توسط شرکت‌های پتروشیمی بازار سهام در کدال، نرخ خوراک گاز طبیعی واحدهای پتروشیمی از حدود ۴‌هزار ‌تومان در فروردین‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ماه به بیش از ۱۲‌هزار ‌تومان در دی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ماه افزایش ‌یافته‌است. این تغییرات، واکنش‌های متفاوتی را درمیان کارشناسان و فعالان بازار سرمایه ‌برانگیخته‌است.
  • عملکرد بازارها پس از تحلیف ترامپ بررسی شد؛

    برندگان و بازندگان بورس خاورمیانه

    بورس تهران بار دیگر نشان داد که بیشترین حساسیت را نسبت به تحولات سیاسی و اقتصادی دارد. بیشتر بورس‏‏‌های منطقه به‌واسطه ریسک‌ها و نااطمینانی‌های اخیر خاورمیانه دچار ریزش شده‏‏‌اند، شاخص کل بورس تهران نیز از زمان تحلیف دونالد ترامپ تاکنون، کاهش ۲.۶۶درصدی را تجربه کرده است. این ریزش، شدیدترین واکنش در میان سایر بازارهای مالی منطقه به شمار می‌آید. این مساله نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران داخلی، نسبت به ریسک‏‏‌های سیاسی، نااطمینانی‏‏‌های اقتصادی و چشم‏‏‌انداز مبهم آینده، نگرانی‌های جدی دارند.
  • عوامل موثر بر ریزش و خروج پول بررسی شد؛

    ایست پرتکرار بورس

    فضای معاملات بورس تهران مجددا پرحاشیه و متلاطم شده است. در یک شوک نابهنگام، رالی اخیر بازار سهام در حالی با «چاشنی رونق مضاعف بازارهای موازی» متوقف شد که سیاستگذار قید رشد نرخ دلار توافقی را نیز زده تا در کنار پیشروی ریسک‌های سیاسی، همه عوامل دست به دست هم بدهند و بورس به مسیر نزولی هدایت شود.
  • شرایط احیای بازار سهام چیست؟

    بازار سرمایه در روزهای گذشته با افت شدیدی مواجه بوده و این کاهش قیمتی، نگرانی‌های زیادی را در میان فعالان بازار ایجاد کرده است. اما چه عواملی باعث این افت شدند و آیا نشانه‌هایی از بازگشت بازار در هفته‌های آینده وجود دارد؟ در ادامه به بررسی علل ریزش بازار و همچنین عواملی که می‌توانند نشانه‌ای از بازگشت آن باشند، پرداخته شده است.
    شنبه، ۲۷ بهمن ۱۴۰۳
  • در پادکست «تریبون بورس» مطرح شد؛

    ریزش بورس بعد از ویکند

    درنخستین روز هفته، حمایت ۲میلیون و ۷۵۰هزار واحدی شاخص اصلی نیز از دست رفت و ارزش معاملات خرد به ۵هزار و ۵۰۰میلیارد تومان رسید که کمترین مقدار از ۲۶ابان سال جاری است.
  • گلدمن ساکس در گزارشی تاکید کرد:

    املاک چین، حمایت بیشتری می‌خواهد

    دنیای اقتصاد: اخباری مبنی بر حمایت دولت چین از شرکت ساختمانیChina Vanke با هدف ممانعت از نکول این شرکت منتشر شده؛ با این وجود گلدمن ساکس معتقد است که بازار املاک دومین اقتصاد برتر دنیا به حمایت‌های بیشتری نیاز دارد. این بانک آمریکا معتقد است که سیاست‌های حمایتی دولت چین از بازار املاک این کشور از ماه سپتامبر ۲۰۲۴ رو به کاهش گذاشته و استمرار این رویه می‌تواند به اقتصاد چین در ۲۰۲۵ لطمه وارد کند.