شماره روزنامه ۶۱۶۴
|

گزارش دنیای اقتصاد از روند امروز بازارهای جهانی؛

دنیای اقتصاد: به رغم برخی انتظارات مبنی بر کاهش قیمت کامودیتی‌ها در روز چهارشنبه پس از اعلام آتش‌بس دائمی رژیم…

صندوق‌­های بازار سرمایه در یک نگاه؛

دنیای اقتصاد: با ثبات نرخ دلار در کانال ۶۹ هزار تومان و مخابره اخبار مرتبط با آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان، ریسک…

    چهارشنبه، ۰۷ آذر ۱۴۰۳
  • آمادگی بازار برای بازپس‏‏‏‏‌گیری سقف اردیبهشت به حداکثر رسیده‌است‌

    بورس بر فراز قله تاریخی؟

    بورس تهران طی روز چهارشنبه برخلاف روزهای گذشته با افت و خیزهایی همراه بود. به‌‌‌‌‌رغم آنکه با نزدیک‌‌‌‌‌شدن نماگر اصلی به سقف اردیبهشت سال‌گذشته، بازار با کم‌‌‌‌‌رمقی‌‌‌‌‌هایی روبه‌رو می‌شود، اما همچنان خریداران به‌صورت فعال ظاهر می‌شوند. قیمت‌ها برای ورود سرمایه‌گذاران جامانده بسیار بالاست و یک روند اصلاحی برای ظهور مجدد تقاضا در بازار ضرورت دارد. احتمالا شاخص تا مرز ۲.۵میلیون ‌واحدی، با قدرت حرکت خواهد کرد و می‌توان در تابلوی معاملات، شاهد ارزش بالایی از دادوستدهای سهام بود. به‌نظر می‌رسد پس از فتح قله، شاخص‌کل بورس روندی اصلاحی را دنبال کند. در این شرایط اگر ارزش معاملات بین ۷تا ۱۰هزار‌ میلیارد‌تومان باقی‌بماند، می‌توان به یک روند جدید برای سقف‌‌‌‌‌شکنی و رکوردشکنی‌‌‌‌‌های جدید امیدوارتر شد، با این‌حال بازار طی آخرین روز هفته با ورود پول ۱۱۸میلیارد‌تومانی و ارزش معاملات بیش از ۷هزار‌میلیارد‌تومانی همراه بوده‌است. همچنین نسبت P/E بازار هنوز با میانه تاریخی ۷.۵واحدی خود فاصله دارد، از این‌رو بورس برای عبور از مانع ۲.۵میلیون‌واحدی، بیشترین آمادگی را دارد.
  • چراغ سبز بازار به اخبار

    شاخص اصلی بازار سرمایه در آخرین روز هفته با افزایش ارتفاع ۰.۴۶درصدی همراه شد و در پایان ساعات معاملاتی روز چهارشنبه در سطح ۲میلیون و ۴۲۶‌هزار واحدی ایستاد. رشد ۱۱‌هزار و ۱۷۸واحدی شاخص کل در حالی محقق شد که نماگر هم‌وزن با صعود ۰.۴۷درصدی روبه‌رو شد و در سطح ۷۶۶‌هزار و ۸۶۴واحدی قرار گرفت. در این بین شاخص کل فرابورس نیز که معیار مناسبی برای بررسی وضعیت سهام مختلف فرابورسی است، حدود ۰.۲۱‌درصد سبزپوش شد و در نهایت در سطح ۲۳‌هزار و ۴۲۴واحدی کار خود را به پایان رساند.
  • هفته پر رکورد بورس

    بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت شاهد رکوردشکنی‌‌‌‌‌‌‌‌‌های کم‌‌‌‌‌‌‌‌‌سابقه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای بود. رشد قابل‌توجه شاخص‌ها، افزایش ارزش معاملات و ورود نقدینگی از سوی سرمایه‌گذاران حقیقی همگی نشان از تغییرات مثبت و تقویت فضای خوش‌بینی در بازار داشت. شاخص‌کل با رشدی ۷.۴۳درصدی به محدوده دو‌میلیون و ۴۲۶‌هزار و ۱۵۵ واحد رسید ‌و بهترین عملکرد هفتگی خود را در ۶۵ هفته اخیر ثبت کرد. این میزان رشد از هفته منتهی به ۸شهریور ۱۴۰۲ تاکنون بی‌سابقه بوده، زمانی‌که شاخص‌کل ۸.۱۲درصد رشد را تجربه کرده‌بود.
  • موعد تغییر دامنه نوسان چه زمانی فرامی‌رسد؟

    بازار اولین هفته ماه آذر، در شاخص‌کل ۷.۴۳‌درصد، در شاخص هموزن ۶.۵‌درصد و در شاخص‌کل فرابورس ۴.۹۴‌درصد رشد را به‌ثبت رساند. همچنین مجموع ورود پول هفتگی یک‌‌هزار و ۹۰۵‌میلیارد‌تومان و میانگین ارزش معاملات هفتگی ۷‌هزار و ۱۰۰‌میلیارد‌تومان بوده‌ که نسبت به هفته قبل رشد ۱۸‌درصدی را به‌ثبت رسانده‌است. بازار در هفته گذشته تحت‌تاثیر اخبار متفاوتی قرارگرفت، مانند؛ شروع مذاکرات هسته‌‌‌‌‌‌ای و کاهش قیمت ارز، سفر وزیر امور اقتصادی و دارایی به ریاض و... که پمپاژ اخبار مثبت خود را در افزایش حجم و ارزش معاملات نشان‌داد و بسیاری از کارشناسان مجددا به بازگشایی دامنه پرداختند. به‌زعم برخی از کارشناسان، تا زمان رسیدن به تعادل در بازار، باز‌شدن دامنه منطقی نخواهد بود و به‌زعم برخی دیگر، دامنه محدود، هیجان را در بازار تشدید می‌کند و تعادل را به تاخیر می‌‌‌‌‌‌اندازد. همچنین بسیاری از کارشناسان هفته آینده را متعادل و مثبت پیش‌بینی می‌کنند و به‌نظر برخی از فعالان احتمال چرخش بازار به سمت نمادهای کوچک‌‌‌‌‌‌تر وجود دارد.
  • انتظار اطلاع‌رسانی دقیق از نهاد ناظر

    مزیت اصلی بازارسرمایه، نقدشونگی و ایجاد ابزارهای جدید برای تسهیل سرمایه‌گذاری در تمامی شرایط است تا سرمایه‌گذار انگیزه کافی برای حضور دائم در آن را داشته باشد.در شرایط کنونی در بازارسرمایه‌‌‌ای به ‌‌‌سر می‌‌‌بریم که تمامی فعالان آن به قیمت‌گذاری دستوری دولت نقد دارند، اما بستر خرید و فروش در همین بازار، خود دستوری است.در چنین روزهایی پس از جوانه‌زدن بامبوی چهارساله بازار سرمایه، در حالی که همچنان سایه ریسک‌‌‌های غیرسیستماتیک از جمله درگیری‌‌‌های احتمالی در منطقه رفع نشده، حواشی در خصوص بازگرداندن دامنه نوسان به روال سابق خود مطرح می‌شود.
  • آیا بازار سال ۱۳۹۹ تکرار خواهد شد؟

    در این یادداشت به این سوال پاسخ خواهم داد که آیا بورس سال ۱۳۹۹ تکرار خواهد شد؟ اما ابتدا نگاهی به شرایط کنونی بازار می‌‌‌اندازیم. هفته گذشته، بازار سرمایه با ثبت رکوردی تاریخی به کار خود پایان داد. چند روزی است که رنگ سبز به بازار بازگشته و پس از مدت‌‌‌ها، خوشحالی به میان سهامداران برگشته است. در این شرایط، انتظار می‌‌‌رفت سازمان بورس با افزایش دامنه نوسان، به روان‌‌‌تر شدن معاملات و ورود پول به بازار کمک کند، اما گویا تصمیم سیاستگذار این نبود. جالب اینکه کسانی که پیش‌تر مدافع حذف دامنه نوسان بودند، حالا مخالف آن شده‌‌‌اند! استدلال این افراد چیست؟ اینکه با افزایش دامنه نوسان، بازار منفی می‌شود و آنها ضرر می‌کنند. چه توجیه ناعادلانه‌‌‌ای!
  • توقف نماد «تکیمیا» برای ارتقا

    در معاملات دیروز بازار سهام، نماد معاملاتی شرکت تامین سرمایه کیمیا (تکیمیا) متوقف شد. مدیریت عملیات بازار فرابورس ایران اعلام کرد که نماد «تکیمیا» به دلیل پذیرش در بازار دوم فرابورس ایران در پایان معاملات متوقف شد. گشایش نماد معاملاتی شرکت در بازار دوم فرابورس ایران متعاقبا اطلاع‌‌‌رسانی می‌شود. هیات پذیرش فرابورس تیرماه امسال با پذیرش شرکت تامین سرمایه کیمیا (سهامی عام) در بازار دوم فرابورس ایران موافقت کرد. این در حالی است که پس از احراز کلیه شرایط پذیرش از ﺗﺎرﯾﺦ ۱۴ آبان‌ماه ۱۴۰۳، به عنوان سیصد و سی و پنجمین نماد معاملاتی (دویست و بیست و چهارمین شرکت در بازار دوم) در فهرست نرخ‌های فرابورس ایران درج و دیروز برای انتقال به بازار دوم، متوقف شد. یادآور می‌شود، شرکت تامین سرمایه کیمیا سهامی عام به‌عنوان تامین سرمایه تخصصی شرکت ملی صنایع مس ایران در تاریخ ۲۳ آذرماه ۱۴۰۱ فعالیت خود را آغاز کرد و به عنوان نخستین نهاد تامین‌‌‌سرمایه تخصصی در حوزه معادن و صنایع معدنی در بازارسرمایه کشور پا به عرصه ظهور گذاشت.
  • گزارش دنیای اقتصاد از روند امروز بازارهای جهانی؛

    طلا و نقره در مسیر صعودی/ بی‌تفاوتی کامودیتی‌ها به آتش‌بس

    دنیای اقتصاد: به رغم برخی انتظارات مبنی بر کاهش قیمت کامودیتی‌ها در روز چهارشنبه پس از اعلام آتش‌بس دائمی رژیم صهیونیستی و لبنان، از همان ابتدای روز کامودیتی‌ها روند صعودی به خود گرفتند.
  • صندوق‌­های بازار سرمایه در یک نگاه؛

    جذابیت صندوق‌های درآمد ثابت بعد از انتشار خبر آتش‌بس/ چرا عطش خرید طلا کم شد؟

    دنیای اقتصاد: با ثبات نرخ دلار در کانال ۶۹ هزار تومان و مخابره اخبار مرتبط با آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان، ریسک سیستماتیک در منطقه کاهش یافته و این موضوع از عطش خرید در بازار طلا و سکه کم کرده است.
  • دنیای اقتصاد گزارش می‌دهد؛

    تب تند خرید سهام/ چگونه جریان نقدینگی مثبت در بازار رقم خورد؟

    دنیای اقتصاد: آخرین روز معاملاتی هفته نیز با سبزپوشی بورس اوراق بهادار به پایان رسید تا مجددا بازار سهام یک هفته سراسر صعودی را تجربه کند. بررسی آمار مربوط به معاملات روز چهارشنبه نشان می‌دهد؛ انتظارات برای تداوم رشد بازار در هفته آینده افزایش یافته است.
  • گزارش دنیای اقتصاد از پایان معاملات بورس؛

    پایان سبز بورس ۷ درصدی/ صنایع و بازیگران بازار امروز

    دنیای اقتصاد: بورس تهران در آخرین روز هفته فراز و فرود بسیاری را تجربه کرد. در نیمه اول معاملات به رغم نزول شاخص کل، شاخص هموزن در محدوده مثبت باقی ماند. همین امر در نهایت جو منفی شاخص کل را خنثی کرد.
  • گزارش دنیای اقتصاد از میانه معاملات؛

    جدال عرضه و تقاضا در تالار سهام/ ورود بورس به محدوده سرخ؟

    دنیای اقتصاد: ورق معاملات در تالار سهام برگشت و عرضه و تقاضا در میانه معاملات آخرین روز هفته در بورس، بالا گرفته و سهام شاخص‌ساز بیشتر شاهد عرضه و سهام خرد شاهد تقاضا هستند.
  • دنیای اقتصاد خبر می‌دهد؛

    اجرای آتش‌بس در بیروت از ساعت ۵.۳۰ صبح به وقت تهران/ سایه ریسک‌ برون‌مرزی از سر بورس برداشته شد

    دنیای اقتصاد: با اجرای حکم آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان و توقف حملات، یکی از عوامل مهم افزایش قیمت دلار فعلا منتفی شد. حال باید دید پول‌هایی که برای پوشش ریسک جنگ به سمت طلا حرکت کرده، به سمت بورس خواهد آمد؟ پاسخ این سوال را باید در روند امروز بورس جست وجو کرد.
  • در گفت وگوی یک کارشناس با دنیای اقتصاد بررسی شد؛

    شرط تداوم رکورد شکنی‌های بورسی/ شاخص در مسیر اصلاح؟

    دنیای اقتصاد: بورس در آخرین روز معاملاتی هفته با چه عملکردی به استقبال تعطیلات خواهد رفت؟ ارزش بالای معاملات خرد در چهارمین روز هفته نشان داد که میزان عرضه‌ها تا حدودی افزایش یافته است.
    سه‌شنبه، ۰۶ آذر ۱۴۰۳
  • محدودیت دامنه نوسان زیر ذره‌بین فعالان بازار سرمایه

    چندی پیش باتوجه به تنش‌های خاورمیانه، نهاد ناظر سیاست محدودیت دامنه نوسان را اتخاذ کرد که این موضوع در جهت کاهش شدت افت شاخص‌ها و صیانت از حقوق سهامداران بود.اکنون گرچه تنش‌های خاورمیانه کاهش یافته، اما همچنان تهدیدها پابرجاست؛ به همین دلیل برخی از فعالان بازار سرمایه مخالف بازگشایی دامنه نوسان هستند و به عقیده آنها، ریسک‌های سیاسی در بازار سرمایه همچنان وجود دارد و باید دامنه نوسان به صورت پلکانی افزایش یابد. ولی برخی دیگر بر این باورند که محدودیت‌های نهاد ناظر در بلندمدت جوابگو نیست و بی‌تاثیر خواهد شد. همچنین در صورت روند ریزشی بازار، صف‌های فروش به صورت مداوم خواهد بود؛ در نتیجه بهتر است دامنه نوسان برای جلوگیری از صف‌نشینی‌های موجود افزایش یابد. اما برخی دیگر معتقدند نباید با ابزارهای موجود در بازار سرمایه دستکاری کرد و از نهاد ناظر درخواست شده بازار سرمایه را به حال خود رها کند.اهمیت این موضوع روزنامه «دنیای اقتصاد» را بر آن داشت تا در خصوص افزایش یا کاهش دامنه نوسان در شرایط کنونی بازار سرمایه پرسمانی انجام دهد که در ادامه می‌خوانید.
  • الزام تجدید ارزیابی دارایی‌ها در تمام صنایع بررسی شد

    خبردرمانی با تجدید ارزیابی؟

    بورس این روزها تحت‌تاثیر انتشار اخبار مثبت و گوناگون، روزهای مطلوبی را تجربه می‌کند. یکی از اخبار مهمی که طی هفته‌های اخیر منتشر شد، اصلاح و بررسی استاندارد حسابداری شماره ۱۵ (حسابداری سرمایه‌گذاری‏‏‌ها) در سازمان حسابرسی بود. براساس چارچوب اصلاح انجام‌شده در خصوص سرمایه‌گذاری‏‏‌های غیرجاری که در صورت‌وضعیت مالی به روش تجدید ارزیابی منعکس می‏‏‌شود، مطابق‏‏‌ استاندارد حسابداری‏‏‌ شماره‏‏‌ ۱۱ (دارایی‏‏‌های‏‏‌ ثابت‏‏‌ مشهود) عمل‏‏‌ خواهد شد. باید اظهار کرد در تاثیرگذاری این اقدام با وجود عملیاتی شدن آن ، شک و تردیدهای زیادی وجود دارد، چرا که تجدید ارزیابی دارایی‌ها در صورتی می‌تواند موثر واقع شود که در تمام طبقات دارایی و در همه شرکت‌ها اتفاق بیفتد.
  • بورس در حال ریکاوری

    معاملات بورس تهران در چهار روز معاملاتی اخیر بازدهی قابل‌‌‌توجه ۷درصدی را کسب کرده؛ امری که بعد از مدت‌‌‌ها دلسری و بی‌‌‌انگیزگی بورس‌‌‌بازان، اکنون حال و هوای دیگری را بر فضای تالار شیشه‌‌‌ای حاکم کرده است. همزمان با این صعود، ارزش معاملات سهام نیز تقویت و روند خروج سرمایه خرد از گردونه معاملات سهام متوقف شد. به نظر می‌رسد نگاه این هفته فعالان بازار مطابق خوش‌بینی‌‌‌های رخدادهای سیاسی و اخبار مثبت بوده است، به طوری که می‌‌‌توانیم انتظار داشته باشیم سرمایه‌گذاران به‌مرور وارد معاملات سهام شوند. اما یکی از موضوعاتی که باید در مورد رشد اخیر بازار سرمایه درنظر گرفت، واکاوی این نکته است که روند ایجادشده در بازار یک نسیم رونق است یا این هم یک هیجان موقتی است؟
  • استراحت بورس در مسیر سبز

    روز گذشته بازار سرمایه شاهد حجم بالای معاملات بود و حالا می‌توان با قطعیت گفت؛ نقدینگی‌‌‌‌‌های جدیدی وارد بازار شده‌اند. این روند با مقایسه ارزش معاملات و خروج پول حقیقی از صندوق‌های درآمد ثابت که تطابق ندارند نمایان شده و نشان می‌دهد؛ سرمایه‌گذاران جدید، به‌ویژه از خارج از بازار، به جمع فعالان بازار اضافه شده‌اند، اما با این حال، بازار سه‌شنبه با چند ابهام به پایان رسید، اگرچه صف‌‌‌‌‌های فروش قابل‌توجهی در بازار شکل نگرفت، ولی از طرف دیگر، برخلاف سه هفته گذشته، بازار نتوانست صف‌‌‌‌‌های خرید خود را بازیابی کند، بنابراین وضعیت بازگشایی بازار در روز جاری اگرچه با ابهام مواجه است اما در نهایت می‌تواند چراغ راهی برای روند بازار در هفته‌های آینده باشد.
  • حجم معاملات بورس با عبور از ۲۵میلیارد سهم، رکورد جدیدی را ثبت کرد‌

    آشتی بورس با کانال ۲.۴

    رکوردشکنی‌های بازارسهام ادامه دارد. شاخص بورس پس از ۱۹ماه از مرز ۲.۴میلیون واحد عبور کرد تا موجی از آدرنالین، تالار شیشه‌ای را فرابگیرد. در جریان معاملات سه‌شنبه، ارزش معاملات خرد درحالی رکورد ۱۸ماهه را زد که خبر تجدید ارزیابی دارایی خودرویی‌ها توجه بازار را جلب کرد.
  • فایننشال تایمز ادعا کرد:

    فاصله شانگهای از مرکز مالی جهانی شدن/ متهم تقلب ۶۰۰ میلیون دلاری!

    فاینانشال تایمز از متهم شدن کن لیچ، مدیر سابق یک شرکت سرمایه‌گذاری بزرگ به تقلب بورسی ۶۰۰ میلیون دلاری خبر داد؛ علاوه بر این، فایننشال تایمز ادعا کرد شانگهای هم اکنون فرسنگ ها از هدف خود جهت تبدیل شدن به مرکز مالی جهانی فاصله گرفته است.
  • دنیای اقتصاد گزارش می‌دهد؛

    بازارها در انتظار نشست فدرال رزرو/ خط و نشان تعرفه‌ای ترامپ

    دنیای اقتصاد: پس از اعلام رویکرد دونالد ترامپ،رئیس جمهور منتخب در خصوص برقراری تعرفه برای واردات از کشورهای مختلف، بار دیگر التهاب در بازارها افزایش یافت.
  • دنیای اقتصاد منتشر کرد؛

    کارنامه صندوق‌های بازار سرمایه در چهارمین روز هفته/ کدام صندوق‌ها درخشیدند؟

    دنیای اقتصاد: در معاملات امروز (سه‌شنبه ۶ آذر)، مجموع ارزش معاملات ۱۳ صندوق طلای حاضر در بازار به هزار و ۶۱۳ میلیارد تومان رسید و در عین حال، ۵۲ میلیارد تومان پول حقیقی نیز وارد این صندوق­‌ها شد.