شماره روزنامه ۶۰۴۲
|

  • پهن‌شدن تور فیشینگ در شبکه تون

    افزایش‌‌‌‌‌های شدید و ناگهانی قیمت ارز‌‌‌‌‌های دیجیتال برای سرمایه‌گذاران بازار‌‌‌‌‌های مالی جذابیت‌‌‌‌‌های زیادی دارد و این روند‌‌‌‌‌های قیمتی باعث شده‌است تا طی چند سال‌اخیر این بازار مالی با سرعت زیادی گسترش پیدا کند. در این شرایط ،‌میلیون‌ها کاربر و سرمایه‌گذار در سراسر جهان بدون انجام تحقیقات و صرفا براساس هیجانات و فرصت‌های بهره‌بردن از نوسانات قیمتی ارز‌‌‌‌‌های دیجیتال به این بازار مالی واردشده‌‌‌‌‌اند؛ روندی که به نفع کلاهبرداران و سارقان بوده‌است تا از کمبود دانش سرمایه‌گذاران سوءاستفاده کرده و به روش‌های مختلفی دارایی‌های فعالان ارز‌‌‌‌‌های دیجیتال را به سرقت ببرند. یکی از روش‌های محبوب مورد‌استفاده کلاهبرداران، فیشینگ نام دارد که برای به‌دست آوردن اطلاعات مهم و حساس مانند رمز عبور، عبارت‌‌‌‌‌های بازیابی و دیگر موارد استفاده می‌شود.
  • کوین‌بیس علیه SEC و FDIC شکایت کرد

    میهن بلاک‌چین: صرافی کوین‌بیس علیه کمیسیون بورس و اوراق‌بهادار آمریکا(SEC) و شرکت بیمه سپرده فدرال(FDIC) به دلیل مقررات کریپتو شکایت کرد.
  • کاهش ۹۰‌ درصدی خروج بیت‌کوین از کیف‌پول ماینرها

    ارز دیجیتال: طبق داده‌ها، خروج بیت‌کوین از کیف‏‏‏‌پول‌های شناخته‌شده ماینرها از زمان هاوینگ، حدود ۹۰‌درصد کاهش‌یافته‌است. پلتفرم تحلیلی CryptoQuant اخیرا در یک پست خاطرنشان کرد که فشار فروش ماینرها در حال تضعیف‌شدن است. ماینرهای بیت‌کوین چند ماه است که با واقعیت اقتصادی جدیدی پس از نصف‌شدن پاداش استخراج در آوریل، روبه‌رو هستند.
  • اثر توکن‌سوزی بر قیمت نات‌‌‌‌کوین چگونه خواهد بود؟

    ارز دیجیتال: قیمت نات‌کوین (Notcoin)، تحت‌تاثیر ابتکارات جدید آن احتمالا در هفته‌های آینده یک حرکت صعودی قابل‌توجه را تجربه خواهد کرد. این توکن مبتنی بر بازی محبوب تلگرامی، آماده رشد قابل‌توجهی است و پیش‌بینی می‌شود ارزش بازار آن در هفته‌های آینده با افزایش چشمگیری مواجه شود. این چشم‌‌‌‌انداز خوش‌‌‌‌بینانه، توسط شاخص‌های تکنیکال قوی و عوامل بنیادی، به‌ویژه اعلام توکن‌سوزی اخیر این اکوسیستم، پشتیبانی می‌شود. حالا گزارش تحلیلی جدید وب‌سایت کوین‌تلگراف (Cointelegraph) درباره آینده نات‌کوین را با هم بررسی می‌کنیم و خواهیم دید که آیا این ارز دیجیتال محبوب، پتانسیل رشد قیمت ۱۰۰‌درصدی را دارد یا ماجرا به شکل دیگری است.
  • ریال دیجیتال در دستان مردم کیش

    دنیای اقتصاد: درحالی‌که در روز‌های ابتدایی فعالیت بیت‌کوین اکثر دولت‌ها و قانون‌گذاران توجهی به فناوری نوین بلاک چین نداشتند، اما به مرور زمان و با گسترش استفاده از بیت‌کوین، اهمیت بررسی مزایا و معایب محبوبیت ارز‌های دیجیتال و دارایی‌های بلاک‌چینی افزایش یافت. با توجه به ماهیت فعالیت غیرمتمرکز، اعمال کنترل و نظارت بر این ارز‌های دیجیتال امکان‌پذیر نبود و به همین دلیل اکثر کشور‌های جهان در ابتدا محدودیت و ممنوعیت این دارایی‌های بلاک‌چینی را در دستور کار خود قرار دادند. با این حال، این سختگیری‌ها و حتی اعمال محدودیت کامل در کشور بزرگ چین به‌عنوان مانعی برای رشد و گسترش بازار ارز‌های دیجیتال عمل نکرد.
  • خوب و بد توکن‌ سازی

    دنیای اقتصاد: در روزگاری که با صعود دوباره بیت‏‏‌کوین و فراگیر شدن بازی‌های رمزارزی مانند همستر در بین مردم توجه‌ها دوباره به صنعت رمزنگاری‏‏‌شده و دارایی‏‏‌های دیجیتال جلب شده است، کماکان منتقدانی وجود دارند که به ماهیت نامتمرکز فناوری بلاک‌چین نقد وارد می‏‏‌کنند. منتقدان می‌گویند بلاک‌چین‏‏‌های بدون مجوز عمومی «توسط مردم طراحی شده، توسط مردم کنترل می‌شوند و توسط مردم اداره می‌شوند» و لزوما اطلاعاتی در دست نیست که مشخص شود این افراد چه کسانی هستند. امروزه موسسات مالی سنتی به‌طور فزاینده‏‏‌ای به «توکن‏‏‌سازی» دارایی‏‏‌های دنیای واقعی علاقه نشان می‌دهند، به این معنی که آنها کنجکاو هستند که بدانند چگونه این دارایی‏‏‌ها را می‌توان در قالب دیجیتالی با توکن‏‏‌های قابل برنامه‏‏‌ریزی ثبت شده در دفتر کل مشترک نشان داد. هیلاری آلن، استاد دانشگاه حقوق در واشنگتن می‌گوید ممکن است توکنیزاسیون دستاوردهای واقعی داشته باشد اما باید در نظر داشت حرکت به سمت آن می‌تواند روی تاریکی نیز داشته باشد. خطرناک‏‏‌ترین پیامدی که ممکن است توکنیزاسیون دارایی‏‏‌های دنیای واقعی داشته باشد تحت عنوان «حرکت ماشینی دائمی به سوی دنیایی که همه‌چیز رمزنگاری‏‏‌شده» توصیف می‌شود.
  • پارادوکس پذیرش عمومی

    دنیای اقتصاد-فاطمه زارع‌پور نبیل: از اوت ۲۰۰۸ با معرفی بیت‌کوین و تولد اولین رمزارز، داعیه دفاع از آزادی و امنیت افراد به واسطه تمرکززدایی و خودتنظیمی سیستم مالی نوین آغاز شد، پس از آغاز استخراج بیت‌کوین تا ۳۰ ماه «راه‌ابریشم»، بازار سیاه مواد مخدر، اولین گروه بزرگ از کاربران بودند که بیت‌کوین را پذیرفتند. با توجه به ادعاهای آزادی‏‏‏‌بخش در استفاده از کریپتو به‌نظر منطقی می‌رسد که افراد معدودی مخاطبان واقعی آن باشند، اما آیا تضادی میان استفاده روزمره و پذیرش انبوه با رویای تمرکززدایی و حفظ حریم شخصی وجود دارد؟
  • پایان رقابت داغ اتریوم و سولانا؟

    دنیای اقتصاد: سولانا به‌دلیل پشتیبانی از قرارداد‌های هوشمند، بهره بردن از مقیاس‌پذیری بالا و کارمزد‌های پایین امروزه به‌عنوان یکی از قوی‌ترین رقبای شبکه اتریوم به شمار می‌رود و توانسته است جایگاه خود را به‌عنوان پنجمین ارز دیجیتال برتر از نظر ارزش بازار محکم کند. شبکه پیشرفته و سریع سولانا اخیرا در رشد قیمتی ارز دیجیتال آن نیز تاثیرگذار بود و با عرضه برخی از پروژه‌های محبوب میم‌کوینی جدید بر بستر این شبکه، ارز دیجیتال سولانا موفق شد تا طی سال۲۰۲۴ رشد قابل توجهی ثبت کند و از محدوده ۱۰۰دلار به بیش از ۲۰۰دلار برسد. علاوه بر افزایش‌های قیمتی، سولانا در حوزه دیفای نیز عملکرد خوبی داشت و موفق شد تا در برخی زمان‌ها حتی عملکرد بهتری نسبت به اتریوم داشته باشد. با این حال به نظر می‌رسد که با توقف روند صعودی بازار و عدم موفقیت بیت‌کوین در عبور و حفظ قیمت در بالای محدوده ۷۰هزار دلار، این رقابت نیز به پایان خود رسیده است و طی یک ماه اخیر ارزش سولانا در میان ۱۰ارز برتر بازار یکی از بیشترین کاهش‌های قیمتی را ثبت کرده است. درحالی‌که روند قیمتی اخیر زنگ خطری برای سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت و خریداران سولانا به صدا در آورده است؛ اما بررسی تاریخچه فعالیت و روند‌های گذشته قیمتی نشان می‌دهد که سولانا همچنان در شرایط خوبی قرار دارد و کاهش قیمتی اخیر چندان عجیب نیست.
  • شانس پیشاانتخاباتی اتر

    دنیای اقتصاد: از سال۲۰۰۹ و عرضه بیت‌کوین به‌عنوان اولین ارز دیجیتال بازار، این دارایی‌های بلاک‌چینی در یک مبارزه با قانون‌گذاران و دولت‌ها در سراسر جهان قرار گرفتند. به‌عنوان یک دارایی مالی جدید که امکان کنترل و نظارت بر آنها وجود ندارد، اکثر کشور‌های جهان دید مثبتی نسبت به این ارز‌های نوین نداشتند و در نتیجه به مخالفت با این بازار مالی پرداختند. تلاشی که چندان اثربخش نبود و ارز‌های دیجیتال طی ۱۵سال گذشته موفق شده‌اند به یکی از محبوب‌ترین فناوری‌های نوین و بازار‌های مالی در سراسر جهان تبدیل شوند. این افزایش محبوبیت در دیدگاه و استراتژی قانون‌گذاران نیز تغییراتی را به همراه داشته است و درحالی‌که در سال‌های ابتدایی بسیاری از کشور‌ها در تلاش برای ممنوعیت کامل این دارایی‌های بلاک‌چینی بودند، هم‌اکنون هدف اصلی به افزایش قانون‌گذاری و نظارت بر این بازار مالی تغییر کرده است.
  • الگویی برای بازار

    دنیای اقتصاد: دنیای ارز‌های دیجیتال همواره در حال تغییر است و به‌طور مداوم ارز‌های جدیدی عرضه می‌شوند که بازار ارز‌های دیجیتال را بیش از پیش رقابتی می‌کنند. بنابراین در میان هزاران ارز دیجیتال متنوع، برای پروژه‌های جدید رشد ارزش بازار کار آسانی نیست. با این حال، تون‌کوین از جمله ارز‌هایی به شمار می‌رود که از زمان عرضه در سال۲۰۲۱ تا به امروز ناممکن را ممکن کرده و در یک روند صعودی ادامه‌دار قرار گرفته است. با ادامه یافتن روند صعودی و گسترش اکوسیستم پیرامون تون‌کوین، این ارز دیجیتال به لیست ۱۰ارز دیجیتال برتر بازار نیز راه پیدا کرد و هم‌اکنون توجه بسیاری از سرمایه‌گذاران و فعالان بلاک‌چینی به این پروژه جذاب جلب شده است.
  • بیت‌کوین در مسیر رکوردشکنی جدید

    دنیای اقتصاد: یک‌سال گذشته روز‌های خوبی برای سرمایه‌گذاران بیت‌کوین به شمار می‌رود و حتی پس از ثبت اوج قیمتی جدید در سال۲۰۲۴، محبوب‌ترین ارز دیجیتال بازار همچنان در روند صعودی قرار دارد. البته این روند صعودی در ثبت اوج قیمتی جدید موفق نبوده است و طی چند ماه اخیر بیت‌کوین بار‌ها برای افزایش قیمت به ۷۰هزار دلار و حفظ قیمت در بالای این محدوده تلاش کرده است؛ تلاش‌هایی که موفقیت‌آمیز نبوده‌اند و به نظر می‌رسد که این ارز با وجود تمام سیگنال و اخبار‌های مثبت هنوز آمادگی ثبت اوج قیمتی جدیدی را ندارد.
  • کوین‌بیس از معیار H-Index رونمایی کرد

    ميهن بلاک‌چين: در حوزه‌‌‌ای که اندازه‌‌‌گیری دقیق سلامت شبکه اهمیت زیادی دارد، کوین‌‌‌بیس، یک صرافی پیشرو در ارزهای دیجیتال، اخیرا معیار جدیدی به نام H-Index را معرفی کرده است. این معیار نحوه ارزیابی پذیرش بلاک‌چین و حل مشکل تحریف‌‌‌های ناشی از حملات سیبل (Sybil) و فعالیت‌‌‌های مرتبط با ایردراپ را بازتعریف می‌‌‌کند. معیارهای سنتی مانند تراکنش‌‌‌های روزانه مدت‌هاست که سنگ بنای ارزیابی پذیرش بلاک‌چین بوده است. با این حال، این معیارها اغلب قربانی دستکاری بازیگران مخرب با استفاده از تاکتیک‌‌‌هایی مانند حملات سیبل یا پروژه‌هایی می‌شوند که کمپین‌‌‌های ایردراپ ایجاد می‌‌‌کنند. این فعالیت‌‌‌های پلید، آمار معیارها را افزایش می‌دهند، تعامل واقعی کاربر را پنهان و تصویر واقعی پذیرش بلاک‌چین را مخدوش می‌‌‌کنند. برای پرداختن به این موضوع، کوین‌‌‌بیس معیار جدیدی به نام شاخص H را پیشنهاد می‌‌‌کند که عمق و وسعت پذیرش بلاک‌چین را متعادل می‌‌‌کند. H-Index تعداد آدرس‌‌‌هایی را که تراکنش‌‌‌هایی از حداقل همان تعداد آدرس‌‌‌های ارسالی یکتا دریافت می‌‌‌کنند، می‌‌‌شمارد. کوین‌بیس بیان کرد: H-Index با نمره۱۰۰ به این معنی است که ۱۰۰آدرس دریافت‌‌‌کننده مختلف تراکنش‌‌‌هایی را از حداقل ۱۰۰آدرس ارسال منحصر‌به‌فرد در یک بازه زمانی معین دریافت کرده‌‌‌اند.
  • ماجرای هک ۲ میلیون دلاری توکن اندی

    یک هکر ناشناس با سوءاستفاده از یک باگ امنیتی در میم کوین اندی (ANDY)، حدود ۲میلیون دلار از این ارز دیجیتال را به سرقت برد. این خبر را یک کارشناس برتر امنیت بلاک‌چین به نام ZachXBT، در کانال تلگرام خود منتشر کرد. وی همچنین هشدار داد که مجرم سایبری همچنان حدود یک‌میلیون دلار از اندی سرقتی را در اختیار دارد و سرمایه‌‌‌گذاران باید نسبت به هر تراکنشی که از آدرس این فرد انجام می‌شود، محتاط باشند. نصف دیگر این توکن‌‌‌ها بلافاصله با اتریوم معاوضه شده است. قیمت توکن اندی پس از این حمله و همراه با اصلاح قیمتی کل بازار ارزهای دیجیتال، بیش از ۲۱درصد سقوط کرد و در حال حاضر، با قیمت ۰.۰۰۰۰۲۳۹۹ دلار معامله می‌شود. اندی به‌عنوان دوست صمیمی پپه قورباغه (PEPE) و با داشتن ارزش بازار بیش از ۲۰۰میلیون دلار، یکی از جدیدترین پدیده‌های بازار میم‌‌کوین‌‌‌ها به شمار می‌‌‌رود. هدف این پروژه، فراتر رفتن از یک میم‌‌‌کوین ساده عنوان شده است. درحالی‌که وب‌‌‌سایت و وایت‌‌‌پیپر اندی این ارز دیجیتال را نمادی از جامعه، خلاقیت و پتانسیل بی‌‌‌حد و مرز تخیل جمعی معرفی می‌‌‌کنند، حمله‌‌‌ سایبری اخیر، ابهاماتی را در مورد امنیت و آینده‌‌‌ آن ایجاد کرده است. این حملات امنیتی نشان می‌دهند که حتی پروژه‌های محبوب و باارزش نیز می‌توانند در برابر سوءاستفاده‌های سایبری آسیب‌‌‌پذیر باشند.
  • سراب سرانگشتی میلیونر شدن

    دنیای اقتصاد: بازی تلگرامی «همستر کامبت» طی هفته‌های گذشته با وعده پخش توکن، بسیاری را متقاعد کرد تا بر همستر روی صفحه نمایشگر ضربه بزنند. مشاهده اقبال عمومی برای پیوستن به این بازی این سوال را در ذهن متبادر می‌کند که آیا واقعا می‌توان از این طریق به درآمد دلاری دست یافت؟
  • مرز باریک دارایی فیزیکی و دیجیتال

    درحالی‌که نوسانات شدید قیمتی ارز‌‌‌‌‌های دیجیتال در سالیان گذشته از جمله عوامل اصلی محبوبیت فناوری بلاک‌چین و گسترش استفاده از آن به‌شمار می‌رود، اما سرمایه‌گذاری مالی تنها کاربرد بلاک‌چین نیست و امروزه این فناوری نوین اهمیت و موارد استفاده بیشتری نسبت به گذشته پیدا کرده‌است. پس از عرضه بیت‌کوین به‌عنوان اولین ارز دیجیتال بازار، بسیاری این دارایی‌های بلاک‌چینی را تنها به‌عنوان ابزاری برای انجام پرداخت‌ها می‌دانستند و اکثر ارز‌‌‌‌‌های ابتدایی بازار نیز تمرکز ویژه‌ای بر این موضوع داشتند تا با افزایش سرعت و کاهش کارمزد‌‌‌‌‌ها، به گزینه مناسبی برای پرداخت هزینه‌ها تبدیل شوند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر