در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا، بهطرز غیرمنتظرهای، موضوع ارز دیجیتال به یکی از محورهای اصلی رقابتها تبدیل شده است. هر دو حزب بزرگ، دموکرات و جمهوریخواه، در تلاشند تا از جامعه رمزارزها بهعنوان ابزاری برای دستیابی به پیروزی در انتخابات بهرهبرداری کنند.
قیمت اتریوم نسبت به بیتکوین به پایینترین حد خود در سه سال اخیر رسیده است. دلیل این روند نزولی قیمت اتریوم، افزایش تقاضا برای بلاکچینهای دیگر مانند سولانا عنوان شده است. با وجود این خیلی از تحلیلگران همچنان به آینده اتریوم امیدوار هستند.
طبق گزارش منتشرشده توسط Lookonchain، شرکت بلک راک، بزرگترین مدیر دارایی جهان، با افزایش قابلتوجه خریدهای بیت کوینی خود، اکنون بیش از ۴۰۰هزار بیتکوین را در سبد داراییهایش جای داده است. موجودی فعلی بیتکوین این شرکت به ۴۰۳هزار و ۷۲۵واحد رسیده و ارزشی بالغ بر ۲۶.۹۸میلیارد دلار دارد.
یک باند متقلب اتریشی با استفاده از یک کلاهبرداری بزرگ در حوزه ارزهای دیجیتال، زندگی لوکس خود را تامین مالی کرده است. این کلاهبرداری منجر به فریب حدود ۴۰هزار سرمایهگذار و جمعآوری حدود ۲۱.۶میلیون دلار (۲۰ میلیون یورو) از این افراد شده است. طبق گزارشها، اعضای این باند با پولهای بهدستآمده از کلاهبرداری، هزینههای زندگی تجملی خود از جمله خرید مخزن کوسه، ویلا، ماشینهای لوکس، مسافرت با جت خصوصی و شبنشینی در باشگاههای خاص را تامین کردهاند.
ولادیمیر پوتین قانون جدیدی را امضا کرده است که سطح نظارت دولت روسیه بر ارزهای دیجیتال و استخراج آنها را افزایش میدهد. این قانون از اول ماه نوامبر (آبان) امسال اجرایی میشود و امکان اعمال محدودیتهای منطقهای را برای دولت روسیه فراهم میکند. به گزارش میهنبلاکچین، طبق این قانون جدید، دولت روسیه میتواند فعالیت ماینینگ در برخی از مناطق را متوقف کند. همچنین، نهادهای اجرایی و امنیتی دسترسی بیشتری به تراکنشهای ارزهای دیجیتال خواهند داشت تا بتوانند از پولشویی و فعالیتهای تروریستی جلوگیری کنند.
کانال یوتیوبی همستر کامبت از نظر تعداد اعضا با رشد بسیاری خوبی مواجه شده و ممکن است رکورد گینس را هم بشکند. اکنون هولدرهای توکن HMSTR امیدوارند که این اتفاق به رشد آن کمک کند.
ظهور رمزارزها و پروژههای ارز دیجیتال ملی (CBDC) در سراسر جهان، تحولی در ساختارهای پولی و بانکی ایجاد کردهاست. بسیاری از کشورها بهدنبال بهرهبرداری از این فناوریها هستند تا کنترل بیشتری بر سیاستهای پولی خود داشته باشند و از فشارهای اقتصادی و تحریمهای بینالمللی رهایی یابند. در این میان، سوال مهم این است: آیا ارز دیجیتال ملی ایران نیز میتواند بهعنوان یک راهکار موثر برای رسیدن به استقلال پولی و مقابله با تحریمها عمل کند؟ یا این اقدام خود منجر به بیثباتی جدید در اقتصاد کشور خواهدشد؟
سولانا یکی از محبوبترین ارزهای دیجیتال بهشمار میرود که در سالگذشته شاهد رشد قیمتی زیادی بودهاست. سولانا درحجم معاملات روزانه و هفتگی صرافیهای غیرمتمرکز از اتریوم و سایر رقبای خود پیشیگرفت که این موضوع باعث شد تا پیشبینی برآوردها درخصوص احتمال موفقیت بیشتر سولانا از اتریوم و تسلط آن بر بازار تقویت شود.
دادههای موجود نشان میدهد برای شکست رکورد تاریخی قیمت بیتکوین، نیاز است که رالی اخیر طلا متوقف شود، درحالیکه قیمت طلا بهسرعت افزایش یافته، بیتکوین هنوز در تلاش است تا به قلههای قبلی خود برسد.
دنیای اقتصاد:
درحالی که در سالهای ابتدایی فعالیت ارزهای دیجیتال کمتر کسی نام بیتکوین را شنیده بود، اما امروزه داراییهای رمزنگاریشده محبوبیت قابل توجهی در سراسر جهان پیدا کردهاند و میلیونها نفر از این داراییها برای انجام تراکنشهای مالی و دسترسی به طیف وسیعی از خدمات استفاده میکنند. طی چند سال گذشته و بهویژه پس از دورههای صعودی ۲۰۱۷ و ۲۰۲۱، میزان توجه قانونگذاران و دولتها نیز نسبت به داراییهای رمزنگاریشده افزایش یافته است و امروزه بسیاری از کشورهای جهان در تلاش برای ایجاد چارچوب فعالیت مشخص و واضحی برای فعالیت ارزهای دیجیتال و فناوری بلاکچین هستند. در نتیجه این تلاشها، هماکنون برخی از تحرکات تقنینی و تنظیمگری کلیدی مهم از جمله قانون بازارهای اتحادیه اروپا درخصوص داراییهای رمزنگاریشده (MiCA)، قانون نوآوری و فناوری مالی آمریکا برای قرن بیستویکم (FIT۲۱) و دیگر چارچوبهای حقوقی در قارههای آسیا، آفریقا و خاورمیانه دیده میشود. روز شنبه ۲۸مهرماه، پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی نیز در گزارش ترجمهای
«تنظیمگری داراییهای رمزنگاریشده؛ پیمایش تغییرات مقرراتگذاری» به این موضوع پرداخته است که علاوه بر آخرین تحولات قانونگذاری داراییهای رمزگذاریشده، به موضوعات دیگری مانند اقدامات مبارزه با پولشویی (AML)، حفاظت از دارایی سرمایهگذار، مقررات مربوط به استیبلکوین، الزامات مربوط به کسب مجوز برای ارائهدهندگان خدمات داراییهای رمزنگاریشده و تعادل بین نوآوری و نظارت میپردازد. چکیدهای از این گزارش در ادامه آورده شده است.
دنیای اقتصاد:
پلتفرمهای شرطبندی غیرمتمرکز ارز دیجیتال با وجود جذابیتهای اولیه و سودهای احتمالی، ریسک بالایی دارند. همچنین اعتیاد به قمار، نوسانات شدید ارزهای دیجیتال و نبود نظارت قانونی، آنها را به گزینهای خطرناک برای سرمایهگذاری تبدیل میکند که میتوان سرمایهگذاریهای امنتر با ریسک کمتر را جایگزین آن کرد.
اتریوم، بهعنوان یکی از بزرگترین شبکههای بلاکچین، با معرفی تغییرات و بهروزرسانیهای جدید به دنبال حفظ غیرمتمرکز بودن و کاهش تمرکز قدرت در دست بازیگران بزرگ در این صنعت است. هدف اصلی این تغییرات، جلوگیری از تسلط بازیگران بزرگ بر فرآیند اعتبارسنجی و ساخت بلوکها و همچنین محدود کردن استخراج ناعادلانه ارزش (MEV) است. این اقدامات مستقیم به بهبود امنیت و کارآیی شبکه کمک میکند و مشارکت بازیگران کوچکتر را نیز افزایش میدهد.
دنیای اقتصاد:
گروههای هکری مورد حمایت دولت کرهشمالی، بهویژه گروه لازاروس، به سرقت ارزهای دیجیتال برای تامین مالی کشور و برنامههای تسلیحاتی آن مشغولند. آنها با استفاده از حملات فیشینگ، مهندسی اجتماعی و بهرهبرداری از آسیبپذیریهای بلاکچین، مقادیر زیادی سرمایه از پلتفرمهای ارز دیجیتال به سرقت میبرند. این حملات یکی از مهمترین منابع درآمد خارجی کرهشمالی است و تهدیدی جدی برای امنیت سایبری جهانی محسوب میشود. افزایش همکاریهای بینالمللی و پیشرفت در امنیت سایبری برای مقابله با این تهدید ضروری است.