دنیای اقتصاد:
دولت جدید ایالات متحده به رهبری دونالد ترامپ با طرحی بیسابقه برای کاهش هزینهها و برچیدن بوروکراسیهای زائد، احتمالا دست به تغییرات عظیمی خواهد زد. ترامپ در جدیدترین اقدام خود، ایلان ماسک و ویوک راماسوامی را برای رهبری دپارتمان کارآیی دولت (D.O.G.E) منصوب کرده است. نهادی که هدف آن کاهش هزینههای فدرال و اصلاح ساختارهای پیچیده دولتی است.
بررسی دنیای کریپتوکارنسی و بلاکچین نشاندهنده تحولات بنیادین است. از جمله موضوعات مطرحشده در این گزارش میتوان به پروژههای نوآورانه مانند Taiko و Safe، نقش رولآپها و اعتبارسنجها در بهبود مقیاسپذیری و تاثیرات EIP-۷۷۰۲ و حسابهای هوشمند اشاره کرد، همچنین روندهای بازار و سرمایهگذاری در ETFهای بیتکوین و اتریوم و تاثیرات آنها بر قیمت بررسی شدهاست.
تصمیم نهادهای نظارتی، بهویژه کمیسیون بورس و اوراقبهادار ایالاتمتحده تاثیر گستردهای بر سرنوشت پروژهها و سرمایهگذاریهای بازار ارزهای دیجیتال دارد. یکی از اقدامات این کمیسیون، صدور اخطاری بهنام اعلام ولز (SEC Wells Notice) است که نشاندهنده آغاز بررسیهای کمیسیون و احتمال اعمال اقدامات قانونی برای فرد یا شرکتهای متخلف است. صدور اعلام ولز را صرفا نباید هشداری برای دریافتکننده آن بدانیم؛ چراکه امکان دارد پیامدهای مهمی را برای کل فعالان بازار بههمراه داشتهباشد. اعلام ولز (Wells Notice) پیامی از سوی کمیسیون بورس و اوراقبهادار ایالاتمتحده (SEC) بوده که بهصورت مکتوب یا در قالب تماس تلفنی به افراد یا شرکتها ابلاغ میشود. این پیام حکایت از آن دارد که SEC قصد دارد بهصورت قانونی علیه فرد یا شرکتی اقدام کند.کمیسیون در محتوای این اخطاریه، تخلفات مربوط به نقض قوانین و همچنین مجازات و تدابیری که بهدنبال اعمال آنها است را اعلام میکند.
دنیای اقتصاد:
بیتکوین با رشدی چشمگیر و ورود به فاز کشف قیمت جدید، چشمانداز خود را روشنتر از همیشه میبیند. پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا، پذیرش بیشتر ارزهای دیجیتال و تحلیلهای بنیادی نشان میدهد که بیتکوین در مسیر صعودی بیوقفهای قرار دارد. اما در این میان سوالی که مطرح میشود این است که آیا قیمت بیتکوین تا پایان سال۲۰۲۴ از ۱۲۵هزار دلار عبور میکند؟
دنیای اقتصاد:
شکستن رکورد ۷۹هزار دلاری بیتکوین و تحولات سیاسی و اقتصادی اخیر، نگاههای جهانی را به سوی این رمزارز جلب کرده است. تحلیلگران بهطور همزمان به بررسی علل رشد و ریسکهای پیش روی این ارز پرداخته و پیشبینیهایی برای آینده آن ارائه میدهند.
پس از پیروزی دونالد ترامپ (Donald Trump) در انتخابات و کاهش ۰.۲۵واحد درصدی نرخ بهره، قیمت همستر، توکن بازی همستر کامبت، در طول ۴۸ساعت گذشته رشد قابل توجه ۱۳۰درصد داشته و در بین آلتکوینهایی قرار گرفته است که بهترین عملکرد را داشتهاند. به گزارش میهن بلاکچین، افزایش قیمت این ارز دیجیتال باعث افزایش خوشبینی سرمایهگذاران شده است.
نات کوین (NOT) از ماه ژوئن (خرداد) در یک روند نزولی ثابت بوده و با افت قیمتهای قابلتوجهی مواجه شده است. با این حال، تحولات اخیر نشان از نزدیک بودن یک نقطه عطف احتمالی در نمودار این دارایی مبتنی بر تلگرام دارد.
چارلز هاسکینسون، بنیانگذار کاردانو، اعلام کرده است که قصد دارد با دولت ایالات متحده به رهبری دونالد ترامپ در زمینه شکلدهی به قوانین مرتبط با ارزهای دیجیتال همکاری کند. هدف از این اقدام، ایجاد چارچوبهای قانونی شفاف برای صنعت ارزهای دیجیتال است که سالها با چالشهای قانونگذاری و عدم قطعیتهای قانونی مواجه بوده است.
دنیای اقتصاد:
انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ ایالاتمتحده، بهویژه با بازگشت دونالد ترامپ به کاخسفید، نقطهعطفی برای صنعت کریپتوکارنسی محسوب میشود. این پیروزی نهتنها برای طرفداران کریپتو، بلکه برای حامیان آزادی اقتصادی و کاهش مداخلات دولتی در بازارهای مالی بهعنوان یک تحول بزرگ تلقی میشود. پس از اعلام پیروزی ترامپ و تسلط جمهوریخواهان بر مجلس سنا، تغییرات مثبت چشمگیری در بازار رمزارزها، بهویژه بیتکوین و سایر رمزارزها رخداد که پیشبینیهای زیادی را درخصوص تغییرات نظارتی و قانونگذاری در آینده نزدیک بههمراه داشت.
دنیایاقتصاد:
شهر دیترویت (در ایالت میشیگان در ایالاتمتحده آمریکا) بهزودی برای شهروندان خود امکان پرداخت مالیاتها و سایر هزینههای شهری با استفاده از ارزهای دیجیتال را فراهم خواهد کرد. این اقدام در راستای مدرنسازی سامانههای پرداخت و جذب شرکتهای فعال در حوزه بلاکچین به این شهر صورت میگیرد. بر اساس بیانیهای که در تاریخ ۷ نوامبر توسط دفتر خزانهداری دیترویت منتشر شد، گزینههای جدید پرداخت از اواسط سال۲۰۲۵ از طریق یک پلتفرم امن پرداخت که توسط شرکت PayPal مدیریت میشود، ارائه خواهدشد.
دنیای اقتصاد - علیرضا کریمی:
حملات باجافزاری همچنان دنیای ارزهای دیجیتال را تهدید میکند و یکی از برجستهترین گروههای فعال در این زمینه، گروه «بلککت» است. حملات باجافزاری که ارزهای دیجیتال را هدف قرار میدهند، بهشدت گسترش یافتهاند. ارزهای دیجیتال بهدلیل ناشناسماندن و غیرمتمرکز بودن، برای مجرمان سایبری جذابیت دارند. این افراد بهطور فزایندهای از امکان ناشناسماندن نسبی و انتقال آسان بینالمللی آنها استقبال میکنند.
دنیای اقتصاد:
در سالهای اخیر، ارزهای دیجیتال بهویژه در مناطق شرق اروپا و روسیه، تحولات قابل توجهی را تجربه کردهاند. این مناطق به سرعت در حال تبدیل شدن به مراکز مهم فعالیتهای مالی دیجیتال هستند و تحولات اخیر نشاندهنده گسترش و پذیرش فناوریهای نوین مانند بلاکچین و مالی غیرمتمرکز (DeFi) است. در این گزارش به بررسی وضعیت کنونی بازار ارزهای دیجیتال در روسیه و شرق اروپا، تاثیرات اقتصادی و سیاسی آن و چشماندازهای آینده پرداخته شده است.
دنیای اقتصاد:
بازار رمزارزها بهعنوان یکی از سریعترین و ناپایدارترین بازارهای مالی جهان شناخته میشود. در چند هفته گذشته، بیتکوین و آلتکوینها دستخوش تحولات قابلتوجهی شدهاند که توجه بسیاری از سرمایهگذاران و تحلیلگران را به خود جلب کردهاست.
دنیای اقتصاد-فائزه پوزش:
محدودیتهای جدید بانک مرکزی ایران بر فعالیتهای صرافیهای رمزارزی، به کاهش اعتماد کاربران به کسبوکار ایرانی و آسیب به کسبوکارهای خصوصی این حوزه منجر شده است. این فشارها، بهویژه در شرایطی که کشور با کسری بودجه و افزایش نقدینگی مواجه است، امکان بهرهبرداری از پتانسیلهای فناوریهای نوین مالی را کاهش میدهد. در عین حال، گرایش افراد به روشهای غیررسمی و پرریسکتر برای تامین نیازهای مالی خود، نشاندهنده چالشهای موجود در این حوزه است. در این راستا، همچنان با نبود قانونی مدون، نهادی مانند بانک مرکزی در راستای اهداف خود بدون توجه به آسیبهای وارده به بخش خصوصی بهصورت سلیقهای وارد عمل میشود و بیش از هر زمانی کمبود قانون مدون از سوی مجلس شورای اسلامی محسوس است.
پولشویی با ارزهای دیجیتال یکی از مهمترین چالشهای بازار کریپتوکارنسیهاست. ماهیت غیرمتمرکز، ناشناس و انتقالهای سریع فرامرزی رمزارزها، این فضا را به محیط جذابی برای جرائم مالی مانند پولشویی و تامین مالی تروریسم تبدیل کرده است. همین موضوع باعث شده است تا نهادهای نظارتی در سراسر جهان، بیشازپیش به دنبال تقویت قوانین ضدپولشویی (AML) در ارزهای دیجیتال باشند. تمام شرکتها و افراد فعال در این حوزه نیز میتوانند با شناخت و پیادهسازی مقررات AML مانع سوءاستفادههای احتمالی از ارزهای دیجیتال شوند و با افزایش اعتماد عمومی به توسعه پایدار این بازار کمک کنند.
در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا، بهطرز غیرمنتظرهای، موضوع ارز دیجیتال به یکی از محورهای اصلی رقابتها تبدیل شده است. هر دو حزب بزرگ، دموکرات و جمهوریخواه، در تلاشند تا از جامعه رمزارزها بهعنوان ابزاری برای دستیابی به پیروزی در انتخابات بهرهبرداری کنند.
قیمت اتریوم نسبت به بیتکوین به پایینترین حد خود در سه سال اخیر رسیده است. دلیل این روند نزولی قیمت اتریوم، افزایش تقاضا برای بلاکچینهای دیگر مانند سولانا عنوان شده است. با وجود این خیلی از تحلیلگران همچنان به آینده اتریوم امیدوار هستند.
طبق گزارش منتشرشده توسط Lookonchain، شرکت بلک راک، بزرگترین مدیر دارایی جهان، با افزایش قابلتوجه خریدهای بیت کوینی خود، اکنون بیش از ۴۰۰هزار بیتکوین را در سبد داراییهایش جای داده است. موجودی فعلی بیتکوین این شرکت به ۴۰۳هزار و ۷۲۵واحد رسیده و ارزشی بالغ بر ۲۶.۹۸میلیارد دلار دارد.
یک باند متقلب اتریشی با استفاده از یک کلاهبرداری بزرگ در حوزه ارزهای دیجیتال، زندگی لوکس خود را تامین مالی کرده است. این کلاهبرداری منجر به فریب حدود ۴۰هزار سرمایهگذار و جمعآوری حدود ۲۱.۶میلیون دلار (۲۰ میلیون یورو) از این افراد شده است. طبق گزارشها، اعضای این باند با پولهای بهدستآمده از کلاهبرداری، هزینههای زندگی تجملی خود از جمله خرید مخزن کوسه، ویلا، ماشینهای لوکس، مسافرت با جت خصوصی و شبنشینی در باشگاههای خاص را تامین کردهاند.
ولادیمیر پوتین قانون جدیدی را امضا کرده است که سطح نظارت دولت روسیه بر ارزهای دیجیتال و استخراج آنها را افزایش میدهد. این قانون از اول ماه نوامبر (آبان) امسال اجرایی میشود و امکان اعمال محدودیتهای منطقهای را برای دولت روسیه فراهم میکند. به گزارش میهنبلاکچین، طبق این قانون جدید، دولت روسیه میتواند فعالیت ماینینگ در برخی از مناطق را متوقف کند. همچنین، نهادهای اجرایی و امنیتی دسترسی بیشتری به تراکنشهای ارزهای دیجیتال خواهند داشت تا بتوانند از پولشویی و فعالیتهای تروریستی جلوگیری کنند.
کانال یوتیوبی همستر کامبت از نظر تعداد اعضا با رشد بسیاری خوبی مواجه شده و ممکن است رکورد گینس را هم بشکند. اکنون هولدرهای توکن HMSTR امیدوارند که این اتفاق به رشد آن کمک کند.
ظهور رمزارزها و پروژههای ارز دیجیتال ملی (CBDC) در سراسر جهان، تحولی در ساختارهای پولی و بانکی ایجاد کردهاست. بسیاری از کشورها بهدنبال بهرهبرداری از این فناوریها هستند تا کنترل بیشتری بر سیاستهای پولی خود داشته باشند و از فشارهای اقتصادی و تحریمهای بینالمللی رهایی یابند. در این میان، سوال مهم این است: آیا ارز دیجیتال ملی ایران نیز میتواند بهعنوان یک راهکار موثر برای رسیدن به استقلال پولی و مقابله با تحریمها عمل کند؟ یا این اقدام خود منجر به بیثباتی جدید در اقتصاد کشور خواهدشد؟
سولانا یکی از محبوبترین ارزهای دیجیتال بهشمار میرود که در سالگذشته شاهد رشد قیمتی زیادی بودهاست. سولانا درحجم معاملات روزانه و هفتگی صرافیهای غیرمتمرکز از اتریوم و سایر رقبای خود پیشیگرفت که این موضوع باعث شد تا پیشبینی برآوردها درخصوص احتمال موفقیت بیشتر سولانا از اتریوم و تسلط آن بر بازار تقویت شود.
دادههای موجود نشان میدهد برای شکست رکورد تاریخی قیمت بیتکوین، نیاز است که رالی اخیر طلا متوقف شود، درحالیکه قیمت طلا بهسرعت افزایش یافته، بیتکوین هنوز در تلاش است تا به قلههای قبلی خود برسد.
دنیای اقتصاد:
درحالی که در سالهای ابتدایی فعالیت ارزهای دیجیتال کمتر کسی نام بیتکوین را شنیده بود، اما امروزه داراییهای رمزنگاریشده محبوبیت قابل توجهی در سراسر جهان پیدا کردهاند و میلیونها نفر از این داراییها برای انجام تراکنشهای مالی و دسترسی به طیف وسیعی از خدمات استفاده میکنند. طی چند سال گذشته و بهویژه پس از دورههای صعودی ۲۰۱۷ و ۲۰۲۱، میزان توجه قانونگذاران و دولتها نیز نسبت به داراییهای رمزنگاریشده افزایش یافته است و امروزه بسیاری از کشورهای جهان در تلاش برای ایجاد چارچوب فعالیت مشخص و واضحی برای فعالیت ارزهای دیجیتال و فناوری بلاکچین هستند. در نتیجه این تلاشها، هماکنون برخی از تحرکات تقنینی و تنظیمگری کلیدی مهم از جمله قانون بازارهای اتحادیه اروپا درخصوص داراییهای رمزنگاریشده (MiCA)، قانون نوآوری و فناوری مالی آمریکا برای قرن بیستویکم (FIT۲۱) و دیگر چارچوبهای حقوقی در قارههای آسیا، آفریقا و خاورمیانه دیده میشود. روز شنبه ۲۸مهرماه، پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی نیز در گزارش ترجمهای
«تنظیمگری داراییهای رمزنگاریشده؛ پیمایش تغییرات مقرراتگذاری» به این موضوع پرداخته است که علاوه بر آخرین تحولات قانونگذاری داراییهای رمزگذاریشده، به موضوعات دیگری مانند اقدامات مبارزه با پولشویی (AML)، حفاظت از دارایی سرمایهگذار، مقررات مربوط به استیبلکوین، الزامات مربوط به کسب مجوز برای ارائهدهندگان خدمات داراییهای رمزنگاریشده و تعادل بین نوآوری و نظارت میپردازد. چکیدهای از این گزارش در ادامه آورده شده است.
دنیای اقتصاد:
پلتفرمهای شرطبندی غیرمتمرکز ارز دیجیتال با وجود جذابیتهای اولیه و سودهای احتمالی، ریسک بالایی دارند. همچنین اعتیاد به قمار، نوسانات شدید ارزهای دیجیتال و نبود نظارت قانونی، آنها را به گزینهای خطرناک برای سرمایهگذاری تبدیل میکند که میتوان سرمایهگذاریهای امنتر با ریسک کمتر را جایگزین آن کرد.
اتریوم، بهعنوان یکی از بزرگترین شبکههای بلاکچین، با معرفی تغییرات و بهروزرسانیهای جدید به دنبال حفظ غیرمتمرکز بودن و کاهش تمرکز قدرت در دست بازیگران بزرگ در این صنعت است. هدف اصلی این تغییرات، جلوگیری از تسلط بازیگران بزرگ بر فرآیند اعتبارسنجی و ساخت بلوکها و همچنین محدود کردن استخراج ناعادلانه ارزش (MEV) است. این اقدامات مستقیم به بهبود امنیت و کارآیی شبکه کمک میکند و مشارکت بازیگران کوچکتر را نیز افزایش میدهد.
دنیای اقتصاد:
گروههای هکری مورد حمایت دولت کرهشمالی، بهویژه گروه لازاروس، به سرقت ارزهای دیجیتال برای تامین مالی کشور و برنامههای تسلیحاتی آن مشغولند. آنها با استفاده از حملات فیشینگ، مهندسی اجتماعی و بهرهبرداری از آسیبپذیریهای بلاکچین، مقادیر زیادی سرمایه از پلتفرمهای ارز دیجیتال به سرقت میبرند. این حملات یکی از مهمترین منابع درآمد خارجی کرهشمالی است و تهدیدی جدی برای امنیت سایبری جهانی محسوب میشود. افزایش همکاریهای بینالمللی و پیشرفت در امنیت سایبری برای مقابله با این تهدید ضروری است.
دنیای اقتصاد:
سولانا در سال۲۰۲۴ با میزبانی بیش از ۸۷درصد از توکنهای جدید بازار ارزهای دیجیتال، به پلتفرمی پیشرو تبدیل شده است. این موفقیت بهدلیل سرعت بالای تراکنش، کارمزدهای پایین و بستر مناسب برای توسعهدهندگان حاصل شده است. رشد سولانا تدریجی بوده و چالشهایی مانند وقفههای شبکه را پشت سر گذاشته است. با بهبود پایداری و تعاملات میان شبکههای بلاکچینی، سولانا توانسته توجه توسعهدهندگان و سرمایهگذاران را جلب کند و نقش مهمتری در بازار غیرمتمرکز پیدا کند.
دنیای اقتصاد:
در سالهای اخیر، هوش مصنوعی به یکی از مباحث مهم در فناوری تبدیل شده و به صنایع مختلف از جمله ارزهای دیجیتال نفوذ کرده است. این فناوری با ارائه ابزارهایی برای جمعآوری و تحلیل دادهها، پیشبینی روندهای قیمتی و ثبت معاملات هوشمند، به معاملهگران در کاهش ریسک و افزایش سود کمک میکند. با این حال، هوش مصنوعی به ابزاری برای کلاهبرداران نیز تبدیل شده است. روشهای فیشینگ و استفاده از فناوری دیپفیک برای فریب کاربران و سرقت اطلاعات از جمله تهدیدات جدیدی هستند که به کمک هوش مصنوعی بهوجود آمدهاند. کلاهبرداران از روباتهای معاملاتی برای فریب سرمایهگذاران استفاده میکنند و به ادعای کسب سود تضمینی میپردازند؛ درحالیکه این روباتها نمیتوانند به تنهایی معاملات سودآور انجام دهند. علاوه بر این، باجافزارها و تکنیکهای تولید محتوای جعلی از دیگر روشهای سوءاستفاده از هوش مصنوعی هستند. بهطور کلی، سرمایهگذاران باید از روشهای کلاهبرداری جدید آگاه باشند و از اعتماد بیمورد به وعدههای دروغین خودداری کنند.
دنیای اقتصاد:
فناوری بلاکچین به دلیل ماهیت غیرمتمرکز خود محبوبیت یافته، اما شبکههای مختلف آن بهدلیل پروتکلهای متمایز، به شکل ایزوله و مجزا عمل میکنند. این جداسازی، مشکلاتی همچون تکهتکهشدن اکوسیستم بلاکچین را ایجاد کردهاست. راهحل این مشکل، استفاده از «پلهای بلاکچینی» است که امکان انتقال داراییها و اطلاعات بین شبکههای مختلف را فراهم میکند. این پلها به کاربران اجازه میدهند از مزایای چندین بلاکچین بهطور همزمان بهرهبرداری کنند، هزینهها را کاهش دهند، تراکنشها را سریعتر انجام دهند و خدمات غیرمتمرکز را گسترش دهند. پلهای بلاکچینی برای همکاری و تعامل بین شبکههای مختلف، گسترش خدمات و تجربه بهتر کاربران حیاتی هستند.
دنیای اقتصاد -فاطمه زارعپور نبیل:
براساس گزارش سالانه چینآنالیز از میزان پذیرش جهانی کریپتو، هند و نیجریه بار دیگر به ترتیب رتبههای اول و دوم جهانی را به خود اختصاص دادند. اندونزی به واسطه پذیرش سریع مالی غیرمتمرکز از رشد بالاتری نسبت به بقیه کشورها برخوردار است و موفق شد رتبه سوم را به خود جای دهد. براساس این گزارش ایران در رتبه ۱۳۰ام شاخص پذیرش جهانی قرار دارد؛ البته میتوان بخشی از آن را مربوط به استفاده ایرانیان از vpnها نسبت داد. هرچند چینآنالیز در توجیه این مشکل میگوید با توجه به بزرگی مجموعه دادهها تاثیر استفاده از vpn در این مطالعه حاشیهای بوده است.
دنیایاقتصاد:
در بازه زمانی ۳ تا ۷اکتبر، بیتکوین ۵.۲درصد رشد داشت؛ اما از ۳۱ژوئیه تاکنون نتوانسته سطح ۶۶هزار دلار را حفظ کند. به نظر میرسد رویدادهای سیاسی و اجتماعی، عامل اصلی این محدودیت در رشد قیمت بیتکوین باشند. با اینکه پایه پولی جهانی (M۲) از ژوئن تا اکتبر افزایش یافته، بیتکوین چندین بار در عبور از سطح ۶۸هزار دلار ناکام مانده و این نشان میدهد که افزایش به ۶۴هزار دلار به وضعیت مالی ایالاتمتحده مرتبط نیست.
دنیای اقتصاد:
فناوری بلاکچین پس از معرفی بیتکوین در سال۲۰۰۹ به سرعت درخشید و با ظهور استارتآپها در عرصه مالی غیرمتمرکز، صرافیها و کیفپولها به یکی از ارکان مهم اقتصاد دیجیتال تبدیل شد. براین اساس بازارهای جانبی رمزارزها با سرعتی چشمگیر در حال رشد و جلب توجه سرمایهگذاران هستند.
قیمت اتریوم طی سه روز گذشته ۵.۷۰درصد افزایش یافته و به بالای ۲۴۴۰ دلار رسیده؛ در نتیجه شاخصهای زنجیرهای به فشار فروش احتمالی اشاره دارند و این مورد میتواند به رکود غیرمنتظره برای سرمایهگذاران منجر شود.
بر اساس گزارش شرکت امنیت بلاکچین پک شیلد (PeckShield) از حملات هکری حوزه کریپتو در ماه سپتامبر ۲۰۲۴، در این ماه در مجموع بیش از ۲۰مورد هک اتفاق افتاده و هکرها حدود ۱۲۰.۲۳میلیون دلار به جیب زدهاند. پک شیلد تاکید کرد که به جز سرقت ۳۲.۴میلیون دلاری اسپارک رپد اتریوم (spWETH) در تاریخ ۲۷سپتامبر که طی یک حمله فیشینگ رخ داد، در این ماه حدود ۱۲۰.۲۳میلیون دلار ارز دیجیتال به سرقت رفته است.
دنیای اقتصاد:
محبوبترین دارایی بازار رمزارزها (بیتکوین) در پی تنشهای ژئوپلیتیکی واکنش منفی از خود نشانداد و عصر سهشنبه ۱۰ مهرماه با حمله ایران به اسرائیل از کانال ۶۳هزار دلاری با افت ۶درصدی به کانال ۶۰هزار دلاری تنزل یافت. البته شواهد تاریخی نشان میدهد وحشت در بازار بیتکوین موقتی بوده و قیمت این دارایی در آیندهای نهچندان دور به مسیر صعودی خود بازخواهد گشت.
زک تاونزند، مدیرعامل و یکی از بنیانگذاران شرکت Meanwhile، درباره طرح پیشنهادی کامالا هریس برای مالیات ۲۵درصدی بر سود تحققنیافته سرمایه، ابراز نگرانی کردهاست.
دنیای اقتصاد:
اتریوم نهتنها یک ارز دیجیتال است، بلکه بستری برای توسعه برنامههای جدید و نوآورانه در زمینههای مختلف، از جمله امور مالی، بازی، و مالکیت داراییهای دیجیتال به شمار میرود. شبکه اتریوم از زمان عرضه در سال۲۰۱۵ تا به امروز فراز و نشیبهای مختلفی از جمله هاردفورک را تجربه کرده است.
دنیایاقتصاد:
شواهد نشان میدهد که در تاریخ ۳۰سپتامبر، قیمت بیتکوین با افتی معادل ۲.۹درصد، بدترین کاهش یکروزه خود در سه هفته اخیر را تجربه کرد و به حدود ۶۳ هزار و ۷۳۵دلار رسید. این کاهش قیمت همزمان با بمباران مرکز بیروت توسط اسرائیل به وقوع پیوست؛ حملهای که نخستینبار در نزدیک به یک سال گذشته و در پی تشدید خصومتها با حزبالله لبنان صورت گرفت.
دنیای اقتصاد:
شکلگیری و از بین رفتن حبابها در بازار بیثبات ارزهای دیجیتال روندی آشنا و تکراری است و محبوبیت توکن عرضههای اولیه در اواخر دهه ۲۰۱۰ و میمکوینها در بازار صعودی ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ تنها دو نمونه از حبابهای بازار به شمار میروند.
دنیای اقتصاد:
پس انداز و نگهداری از سرمایه یکی از چالشهای همیشگی افراد است که میتواند چالشهایی مانند تامین امنیت داراییها و خطر کاهش ارزش را بهدنبال داشتهباشد. برای مدت زمان زیادی است که بانکها در سیستم مالی سنتی یک راهکار برای این چالش بهشمار میروند و با ارائه طرحهای سپردهگذاری، علاوهبر تامین امنیت داراییها، سود و بازده نیز ارائه میدهند تا تاثیر تورم را کاهش داده و از ارزش سرمایه و داراییها محافظت کنند.
بازار ارزهای دیجیتال بهطور مداوم تحتتاثیر شرایط اقتصادی جهانی و بهویژه آمریکا نوسانات قیمتی را تجربه میکند؛ به همیندلیل، تورم اخیر این کشور و استراتژی افزایش نرخ بهره فدرالرزرو در بازار داراییهای بلاکچینی اهمیت بسیاری داشتهاست و سرمایهگذاران، شرکتها و روندهای قیمتی ارزها به آن واکنش نشان میدهند.
دنیای اقتصاد:
در سالهای اولیه عرضه بیتکوین، ارزهای دیجیتال تنها بهعنوان ابزاری برای ثبت معاملات محدود مالی و سرمایهگذاریهای سوداگرانه به شمار میرفتند. با این حال به مرور زمان و با پیشرفت شبکههای بلاکچینی، کاربرد ارزهای دیجیتال نیز گسترش یافت و خدمات مهمی به کمک این بازار نوین مالی در اختیار کاربران قرار گرفتند. یکی از بزرگترین پیشرفتها در تاریخ فعالیت شبکههای بلاکچینی، عرضه شبکه اتریوم و معرفی قراردادهای هوشمند به شمار میرود. قراردادهای هوشمند خودکارسازی فرآیندها، مدیریت بخشهای مختلف و عرضه برنامههای غیرمتمرکز را بر بستر شبکههای بلاکچینی امکانپذیر کردند و به ایجاد بازارهای مختلف مالی و عرضه محصولات متنوع کاربردی منجر شدند.
ارز دیجیتال: تیم همستر کامبت آنگونه که اعلام کرده، با هدف حفاظت از کاربران واقعی، مکانیسم ضد تقلب جدیدی را معرفی کرده است. نتیجه این مکانیسم جدید، مسدود شدن ۲.۳میلیون کاربر به اتهام تقلب و محرومیت این تعداد بازیکن از مشارکت در ایردراپ و دریافت توکن! در واقع با حذف این تعداد کاربر، ۴۳درصد از کل کاربران ادعایی بازی، یعنی ۱۳۱میلیون نفر از مجموع ۳۰۰میلیون کاربر، واجد شرایط شرکت در ایردراپ هستند. تیم همستر کامبت درخصوص شناسایی متقلبان میگوید که برای مثال یکی از آنها بیش از ۴۰۰حساب همستر کامبت را به یک آدرس بایننس متصل کرده بود یا یک کاربری دیگر بیش از ۲۰۰۰ دوست به بازی دعوت کرده بود که تمام آن دوستان توسط سیستم ضد تقلب، بهعنوان متقلب شناسایی شده بودند.
دنیای اقتصاد:
اتریوم با قرارگیری در رتبه دومین ارز دیجیتال برتر از اهمیت زیادی در بازار ارزهای دیجیتال برخوردار است و تغییرات و شرایط آن میتواند بهطور مستقیم بر روندهای قیمتی تاثیرگذار باشد. اتریوم تنها یک ارز دیجیتال ساده به شمار نمیرود و با پشتیبانی از قراردادهای هوشمند، به توسعهدهندگان این امکان را میدهد تا برنامههای غیرمتمرکز و پلتفرمهای بلاکچینی را براساس قوانین و نیازهای خود ایجاد و عرضه کنند. در نتیجه، امروزه بسیاری از برنامههای غیرمتمرکز از امور مالی گرفته تا بازیها در این شبکه بلاکچینی فعالیت دارند و اتریوم به یکی از میزبانهای اصلی خدمات حوزه دیفای تبدیل شده است؛ درحالیکه این شرایط از دلایل اصلی ارتقای جایگاه اتریوم در بازار ارزهای دیجیتال به شمار میرود، اما همراه با رشد تعداد کاربران و برنامههای کاربردی تقاضا نیز در شبکه اتریوم افزایش یافت که مشکلاتی مانند کارمزدهای بالا، پردازش کند تراکنشها و چالشهای مقیاسپذیری را به همراه داشت.
دنیای اقتصاد-فاطمه زارعپور نبیل:
ارائه نسخه دیجیتالی داراییها از طریق توکنهای قابل تبادل در بلاکچین در حال رشد است. توکنهای داراییهای دنیای واقعی RWA (Real World Assets) مانند سهام، اوراق قرضه، وجوه، املاک و مستغلات و اوراق بهادار امسال بیش از هر زمان دیگری توجهها را به خود جلب کردهاند. RWAها که در دنیای داراییهای رمزنگاریشده تحت عنوان «داراییهای دنیای واقعی» شناخته میشوند، تبدیل به جدیدترین سوگلی غولهای مالی مانند BlackRock، Hamilton Lane، JP Morgan، DTCC و Broadridge شدهاند. شرکتهای بزرگ مالی جهان اکنون بیش از هر زمان دیگری توکنسازی را جدی گرفتهاند و در حال کاوش مرزهای فناوری بلاکچین هستند؛ زیرا کارآییهای عملیاتی و بازده آنها در حوزههای مختلف همچنان متفاوت ظاهر میشود.
دنیای اقتصاد:
درحالیکه دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا، از پروژه رمزارزی مرموزی که میتواند رقیب بیتکوین باشد، حرف میزند، اقتصاددانان از چین میخواهند تا ۱.۴تریلیون دلار محرک «شوک و هیبت» را آزاد کند که میتواند شروع دوبارهای برای اقتصادش باشد و باعث رونق «شکوهمند» قیمت بیتکوین شود.
با وجود ماهیت غیرمتمرکز، بازار ارزهای دیجیتال بهشدت به شرایط نظارتی و اقتصادی کشورهای بزرگ جهان وابسته است که بررسی آخرین تغییرات قانونگذاری کشورهای جهان را برای بسیاری از معاملهگران ارزهای دیجیتال ضروری میکند. قانونگذاری در بازار ارزهای دیجیتال همواره با حاشیههای مختلفی همراه بوده است.
میهن بلاکچین: از سال۲۰۲۲، جامعه ارز دیجیتال از طریق رسانههای اجتماعی و پیامرسانها گری گنسلر (Gary Gensler) رئیس کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده را بهدلیل سختگیریهای این نهاد در برابر شرکتهای دارایی دیجیتال مورد انتقاد قرار داده است.
طی سالیان گذشته، میمکوینها همواره یکی از موضوعات داغ بحث و گفتوگو در فضای ارزهای دیجیتال بودهاند. درحالیکه بسیاری این ارزهای دیجیتال را شتکوین میدانستند و انتظار شکست آنها را داشتند، برخی از این ارزها مانند دوجکوین و شیبا اینو موفق شدند در بازار صعودی ۲۰۲۱ توجهات بسیاری را به خود جلب کنند و نسل جدیدی از سرمایهگذاران را به کاوش بازار ارزهای دیجیتال سوق دهند.
دنیایاقتصاد: همستر کامبت، یکی از موفقترین بازیهایی که بنا به فعالیت بازیکنان به آنها جایزه میدهد، ماههاست که به بازیکنان خود وعدهایردراپ و رسمیشدن توکن خود را میدهد و هربار تاریخ مربوطه را به عقب میاندازد. تیم همستر به بازیکنان این بازی که از مرز ۳۰۰میلیون گذشتهاند، در نهایت
رمزارز نیوز: شرکت سرمایهگذاری گریاسکیل (Grayscale) با انتشار اطلاعیهای در تاریخ ۱۲ سپتامبر اعلام کرد؛ یک صندوق تراست جدید برای ریپل (XRP) راهاندازی کردهاست. این تراست جدید امکان دسترسی به XRP، توکن بومی شبکه XRP Ledger را به سرمایهگذاران میدهد؛ یک شبکه غیرمتمرکز همتابههمتا که برای تسهیل تراکنشهای مالی بینالمللی طراحی شدهاست.
دنیای اقتصاد:
زمانی که پاول دوروف، بنیانگذار تلگرام دستگیر شد، سیل حمایت از صنعت چند تریلیون دلاری رمزارز در حمایت از او آغاز شد. دستگیری پاول دورف در فرانسه به اتهام ناتوانی در کنترل محتوای مجرمانه در تلگرام، سوالات زیادی را در مورد محدودیتهای آزادی بیان و مسوولیت شرکتهای بزرگ فناوری برای تعدیل پلتفرمهای خود به راه انداخت. با این حال، باید در نظر داشت که از نظر مالی، ارز دیجیتال به اندازه پیامرسانی برای تلگرام اهمیت دارد. هر چند تمرکز زیادی بر استفاده از کانالهای تلگرامی برای نشر خبر وجود دارد، اما بررسی «دنیای اقتصاد» از پرطرفدارترین کانالها در تلگرام نشان میدهد ۱۵عدد از ۲۰کانال پرطرفدار متعلق به دنیای رمزارز است. جالبتر آنکه ۵کانال باقیمانده، کانالهای رسمی تلگرام و کانال شخصی دوروف است.
دنیای اقتصاد:
فناوری بلاکچین که زمانی بهعنوان آینده امور مالی و میزبان بسیاری از برنامههای کاربردی شناخته میشد، با گذشت سالها همچنان با چالش تکراری و مهم مقیاسپذیری مواجه است؛ درحالیکه در سالهای ابتدایی عرضه بیتکوین اکثر شبکههای بلاکچینی بدون مشکل و قطعی فعالیت میکردند، اما به مرور زمان و با گسترش محبوبیت این فناوری نوین و داراییهای بلاکچینی یکی از مهمترین چالشها و مشکلات به نام مقیاسپذیری پدیدار شد. قطعی ۷ساعته شبکه تون پس از عرضه ارز دیجیتال داگز یک رویداد عجیب و غیرقابل پیشبینی به شمار نمیرفت؛ زیرا بارها در گذشته شبکههای بلاکچینی مختلف تحت تاثیر افزایش حجم معاملات و تعداد کاربران با قطعی و تاخیر در انجام تراکنشها مواجه شدهاند.
دنیای اقتصاد:
بازیگران جدیدی که با عجله وارد موج محبوبیت استیبل کوینها شدهاند بر این استدلال تکیه دارند که شرایط در حال تغییر است و با وجود موارد محدود استفاده از استیبلکوینها در زندگی روزمره امروز، همراهی شرکتهای همچون پیپال در ارائه استیبل کوین نگاه مصرفکنندگان به آن را تغییر خواهد داد. تازهواردان تا حد زیادی به این استدلال دل بستهاند که استیبلکوینها پرداخت را آسانتر، سریعتر و ارزانتر میکنند؛ حتی اگر تعداد بسیار کمی از کالاها و خدمات برای خرید با آنها دردسترس باشد.
دنیای اقتصاد:
پس از آنکه چین در سال۲۰۲۱ هرگونه فعالیت مرتبط با بیتکوین را ممنوع کرد، ماینرهای این ارز دیجیتال راهی جستوجو و پیدا کردن پناهگاهی امن شدند. تگزاس، همه آنچه را که این مهاجران دیجیتال میطلبیدند را در خود داشت: انرژی ارزان، زمینهای گسترده، مالیاتهای اندک و فضایی آزاداندیشانه همسو با باورهای آنان. در عرض سه سال، ایالاتمتحده به قطب جهانی استخراج بیتکوین تبدیل شد و تگزاس سهم اعظمی از این فعالیت را به خود اختصاص داد. قانونگذاران تگزاسی که معمولا از چیزهای جدید استقبال میکنند، حالا نگرانیهایی را درباره ارزهای دیجیتال ابراز کردهاند. دلیل این نگرانی، مصرف بالای انرژی است.
دنیای اقتصاد:
همیشه یک قلمرو محدود از احتمالات در زمان وجود دارد که بینهایت تکرار میشوند؛ این گزاره در گذر زمان بارها خودش را ثابت کردهاست: «تاریخ تکرار میشود.» تنها کاری که واقعا میتوان انجام داد این است که رویکردی که در قبال مشکلات گرفته میشود را تغییر داد. تکنولوژیهای مختلف در آزمون زمان قرارگرفتهاند و نویسنده بنابر نتیجهای که از مرور اتفاقات تاریخی پیرامون سایر تکنولوژیها میگیرد، در مورد بیتکوین مینویسد: بیم آن میرود با فراگیرشدن بیتکوین در سراسر جهان و تلاش برای ادغام آن با نظام مالی قبل از آنکه ظرفیت آن را داشتهباشد، منجر به نابودی بیتکوین شود. منظور از نابودی بیتکوین، نابودی این تکنولوژی نیست بلکه نحوه استفاده از آن است. شبکه بیتکوین بدون سرور مرکزی، شبکهای همتا به همتا است که هیچ نهاد مرکزی کنترل آن را در اختیار ندارد. ساتوشی ناکاموتو وایتپیپر بیتکوین را در دورانی منتشر کرد که جهان درگیر یک بحران مالی بسیار شدید شده بود و به عقیده بسیاری او تحتتاثیر همین بحران اقتصادی و با هدف انتقال قدرت از نهادهای متمرکز ناکارآمد به مردم و حذف نقش واسطهها دست به راهاندازی بیتکوین زد.
درحالیکه ساتوشی ناکاموتو، ایده اولیه بیتکوین را مطرح کرد و این ارز دیجیتال را توسعه داد، اما غیرقابلانکار است که بیتکوین بدون کمک جامعه و افراد مشتاق موفق نمیشد تا به پروژه امن، کاربردی و محبوب امروز تبدیل شود. این حمایت بهویژه در روزهای اول اهمیت زیادی داشت و باعث شد تا بیتکوین بدون مشکل، قدمهای اول خود را بردارد. یکی از این افراد، هال فینی نام دارد که نقش بزرگی در توسعه این ارز دیجیتال محبوب ایفا کرد و حتی باعث شد تا بسیاری او را خود ساتوشی ناکاموتو بدانند. در زمان شکلگیری ایده اولیه بیتکوین، هال فینی یک دانشمند کامپیوتر و رمزنگار بود که به دلیل اشتیاق به رمزنگاری به این ارز دیجیتال علاقهمند شد.
دنیایاقتصاد: ماجرای هک شدن نوبیتکس از حدود ۲۰ مرداد ماه در میان علاقهمندان حوزه بلاکچین و بهویژه در فضای مجازی و از سوی اینفلوئنسرها به بحث داغ روزهای اخیر تبدیل شده و نگرانیهایی را در بین کاربران این صرافی ایجاد کرد. ادعای هک نوبیتکس ابتدا از طریق گزارشهایی مبنی بر افشای آدرس کیف پولهای این صرافی و در خطر بودن دارایی کاربران شروع شد. ادعای مطرحشده به یک صفحه در پلتفرم Arkham ارجاع داده میشد که تراکنشهای منتسب به کیف پولهای نوبیتکس را به نمایش میگذاشت. در نتیجه، برخی کاربران معتقدند که افشای این آدرسها به معنای وجود خطر برای داراییهایشان است و خواستار تشریح این مساله از سوی مدیران نوبیتکس و افراد متخصص در این زمینه شدند. بر این اساس «دنیایاقتصاد» با امیرحسین راد، کاوه مشتاق و همچنین حجت عباسی به گفتوگوی اختصاصی در خصوص شفافسازی این موضوع پرداخت.
در روزهای اخیر، موج خبری گستردهای درباره نوبیتکس به راه افتاده که در آن ادعاهایی مبنی بر هکشدن والتهای کاربران و دسترسی غیرمجاز به داراییهای ایشان مطرح شده است. این ادعاها از اساس نادرست هستند و هیچگونه شواهد معتبری برای پشتیبانی از این ادعاها وجود ندارد. در حقیقت، هیچ هکی در نوبیتکس رخ نداده و داراییهای کاربران در امنیت کامل قرار دارند. به نظر میرسد این اطلاعات نادرست بهمنظور تضعیف اعتبار نوبیتکس منتشر شدهاند.
حجت عباسی / مدیر کارگروه آموزش و پژوهش انجمن بلاکچین
تراکنشهای رمزارزی به دلیل اتکا بر زیرساخت بلاکچین، دارای ویژگی ذاتی شفافیت هستند. این ویژگی باعث میشود که هر مقدار کوچک از رمزارزهایی که بین آدرسهای مختلف جابهجا میشوند، قابل رهگیری باشند. همچنین این امکان وجود دارد که مشاهده شود چه مقدار رمزارز (مانند بیتکوین یا تتر) از لحظه خلق تاکنون از چه آدرسهایی عبور کرده و در چه زمانهایی بین افراد جابهجا شده است. با تحلیل این دادهها، حتی میتوان بهطور تقریبی منشأ جغرافیایی و مقصد تراکنشها را تشخیص داد.
دنیای اقتصاد:
با بیش از ۹۵۰میلیون کاربر فعال، هماکنون تلگرام یکی از محبوبترین پیامرسانهای جهانی است. همراه با رشد تعداد کاربران، تلگرام خدمات خود را نیز گسترش داده است و دیگر نمیتوان آن را صرفا یک پیامرسان ساده دانست. در این بین تیم تلگرام توجه ویژهای به معاملات مالی داشتهاند و اخیرا ابزارها و گزینههای مختلفی را برای انتقال پول و پرداخت هزینهها در اختیار کاربران قرار دادهاند.
دنیایاقتصاد:
پاول دوروف، مدیر عامل پیامرسان محبوب تلگرام، شامگاه شنبه توسط پلیس فرانسه دستگیر شد. منابع آگاه به خبرگزاری فرانسه گفتند، میلیاردر فرانسوی-روسی که از باکو آمده بود، قرار است روز یکشنبه در دادگاه حاضر شود. وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد سفارت این کشور در پاریس در حال شفافسازی وضعیت پیرامون دوروف است و از سازمانهای غیر دولتی غربی خواست تا خواستار آزادی او شوند. دوروف، در اوت۲۰۲۱ تابعیت فرانسه را دریافت کرد و البته تابعیت امارات متحده عربی را نیز دارد.
دنیای اقتصاد:
برق مصرفی استخراج ارز دیجیتال و مراکز پردازش داده هوشمصنوعی در کنار هم ۲درصد از تقاضای برق جهان را در سال۲۰۲۲ بهخود اختصاص دادند. همانطور که صندوق بینالمللی پول در نمودار خود نشان میدهد، مراکز پردازش داده هوشمصنوعی انرژی بیشتری از ماینرهای رمزارز استفاده میکنند، اما چرا توجه اصلی همچنان متمرکز بر رمزارزهاست و متهم اصلی انتشار بالای گازهای گلخانهای معرفی میشوند؟ این سوال زمانی جالبتر میشود که این نکته درنظر گرفته شود که تابستان امسال مراکز پردازش داده هوشمصنوعی در حال استفاده از ظرفیت ماینرها به نفع خود بودهاند.
بازار ارزهای دیجیتال همانند دیگر بازارهای مالی اصطلاحات و قوانین خود را دارد که برخی از آنها اهمیت بسیاری دارند. «کلیدهای خود را نداشته باشید، سکهای ندارید» از جمله این قوانین و اصطلاحات مهم در بازار ارزهای دیجیتال بهشمار میرود که خطرات و مسوولیتهای کاربران در قبال نگهداری سرمایه خود را خاطرنشان میکند.
دنیای اقتصاد:
با افزایش محبوبیت ارزهای دیجیتال و معاملات این داراییهای بلاکچینی، استفاده از صرافیهای ارز دیجیتال نیز گسترش یافته است و بسیاری از سرمایهگذاران از این پلتفرمهای معاملاتی برای فعالیت امن و راحت در بازار پرنوسان ارزهای دیجیتال استفاده میکنند. در این بین صرافیهای متمرکز به انتخاب اول بسیاری از سرمایهگذاران تبدیل شدهاند، زیرا کار با آنها بسیار ساده است و خدماتی مانند تیم پشتیبانی را در اختیار کاربران قرار میدهند.
دنياي اقتصاد:
ظاهرا به دلیل برخی مشکلات فنی اساسی در بازی، همستر کامبت ایردراپ خود را برای بازیکنان به تاخیر انداخته است. ایردراپ همستر در ابتدا برای پایان ژوئیه برنامهریزی شده بود، تاخیر در این امر باعث ناامیدی میلیونها بازیکن شده است، حتی با وجود اینکه توسعهدهندگان بازی آن را به «استقبال بیش از حد» و «مقیاس بزرگ» نسبت دادهاند.
دنیای اقتصاد:
ماهیت ضد تورم بیتکوین، ماینرها را وادار میکند تا به دلیل واقعه هاوینگ که در آن پاداش استخراج بیتکوین به نصف میرسد، هر چهار سال یکبار، هزینهها را به حداقل برسانند و به این واسطه مجبورند استراتژیهای خود را بهروز کنند.
دنیای اقتصاد:
مجمع جهانی اقتصاد پتانسیل بلاکچین را برای تغییر زنجیره تامین غذا با افزایش شفافیت، امنیت و پایداری در صنعت ۹ تریلیون دلاری آمریکا بررسی کرده است. زنجیره تامین غذای جهانی، به ارزش ۹ تریلیون دلاری آمریکا، سهم قابل توجهی در انتشار کربن دارد. مجمع جهانی اقتصاد (WEF) بهطور جدی در حال بررسی استراتژیهایی برای پایدارتر کردن این صنعت پیچیده بدون به خطر انداختن در دسترس بودن مواد غذایی بوده است. گزارش مجمع جهانی اقتصاد همچنین بر اهمیت نوآوری پایدار در سراسر زنجیره تامین مواد غذایی، از مواد خام تا تحویل تاکید دارد. بلاکچین با تسهیل شیوههای کنترل انتشار آلودگی و فناوریهای نوآورانه که میتواند انتشار گازهای گلخانهای را کاهش دهد، میتواند حتی مدیریت خاک و تکنیکهای کلی کشاورزی را بهبود بخشد.
دنیای اقتصاد:
درحالیکه بیتکوین به تلاش چند ماهه خود برای عبور از محدوده ۷۰هزار دلار ادامه میداد، به ناگهان بازار ارزهای دیجیتال به رنگ قرمز درآمد و بیتکوین در یک روند نزولی شدید تنها در طول یک هفته از ۶۹هزار دلار به زیر ۵۰هزار دلار رسید. درحالیکه طی هفته گذشته بیتکوین مقداری از این کاهش قیمت را جبران کردهاست، اما همچنان در زیر ۶۰هزار دلار نوسان دارد و بهنظر میرسد که بازار تحتتاثیر عواملی مانند شرایط اقتصادی آمریکا و تنشهای خاورمیانه فعلا فرصت ورود به محدودههای قیمتی بالاتر را پیدا نکردهاست. طی سالیان گذشته بیتکوین و بهطور کلی بازار ارزهای دیجیتال همواره به شرایط اقتصادی جهانی واکنش دادهاند و حتی بهنظر میرسد که روند قیمتی این ارز به اقتصاد آمریکا وابسته شدهاست. این موضوع نشان میدهد که فعالان بازار ارزهای دیجیتال باید توجه بیشتری به این موضوع داشته باشند و مواردی مانند دادههای اقتصادی آمریکا را همواره در زمان سرمایهگذاری درنظر بگیرند.
دنیای اقتصاد:
در مسابقات فرمول یک، کسری از ثانیه هم برای تیمها حیاتی است. در رقابتی که اختلاف زمان بین برنده و بازنده گاهی به چند دهم ثانیه میرسد، زمان از اهمیت زیادی برخوردار است. یک دفترکل غیرمتمرکزی میتواند تمامی تیمهایی را که در مسابقه هستند، کنترل کند و بدینترتیب اختلافنظر و واکاوی ثانیهها را به ابزار رمزنگار واگذار کند. البته همه مزایای استفاده از بلاکچین در صنعت خودرو در مسابقات خلاصه نمیشود. با استفاده از بلاکچین میتوان برای تکتک قطعههای تولید شده یک کد اختصاص داد و حال اگر شرکتی مانند تویوتا بخواهد فراخوانی برای خودروهای معیوب بدهد کافی است سری تولید آن قطعه را از دفترکل غیرمتمرکز خود بخواند.
دنیای اقتصاد:
از زمان عرضه بیتکوین در سال ۲۰۰۹، بازار ارزهای دیجیتال دستخوش تغییرات زیادی شده است. در حالی که بیتکوین و دیگر ارزهای دیجیتال اولیه به هدف ارائه ابزاری برای پرداخت هزینه و تراکنشها فعالیت خود را آغاز کردند، به مرور زمان کاربردها و اهداف این داراییهای بلاکچینی گسترش یافت که منجر به ایجاد شبکههای پیشرفته مانند اتریوم شد.
دنیای اقتصاد:
همراه با افزایش قیمت ارزهای دیجیتال، تعداد کلاهبرداران و سارقان این بازار مالی نیز افزایش پیدا میکند تا در میان هیجانات ایجادشده و افزایش تعداد سرمایهگذاران مبتدی، سرمایه کاربران را به سرقت ببرند. این موضوع به خوبی در سال۲۰۲۱ دیده شد و در زمانی که بیتکوین به اوج قیمتی خود رسید، میزان سرقت داراییها و کلاهبرداریها در بازار ارزهای دیجیتال نیز رکورد جدیدی را ثبت کرد. با شروع سال۲۰۲۴، بازار ارزهای دیجیتال دوباره در روند صعودی قرار گرفت و طی چند ماه گذشته بیتکوین بارها در محدوده نزدیک به ۷۰هزار دلار به نوسانات قیمتی خود ادامه داده است. این شرایط، افزایش توجه کلاهبرداران ارزهای دیجیتال را به همراه داشته است و این سارقان دیجیتال بار دیگر بهطور گسترده فعالیت خود را آغاز کردهاند.
رمزارز نیوز:
استیبلکوین USDT شرکت تتر با رسیدن به ارزش بازار ۱۱۵میلیارد دلار، به نقطه عطف جدیدی دست یافته است. این استیبلکوین اکنون به یک بخش ضروری از اکوسیستم ارز دیجیتال تبدیل شده و بهعنوان ابزاری عمومی برای معاملات، بهویژه در دورههای عدم اطمینان، برای کاهش ریسک توسط سرمایهگذاران استفاده میشود.
میهن بلاکچین:
میکردائو (MakerDAO)، یک بازیگر مهم در امور مالی غیرمتمرکز (DeFi)، در حال ارزیابی دقیق پیامدهای یک تغییر قریبالوقوع در حضانت بیتکوین رپشده (WBTC) است. این اقدام به دنبال اعلامیه بیتگو (BitGo) مبنی بر انتقال کنترل WBTC به یک سرمایهگذاری مشترک جدید با بیت گلوبال (BiT Global) است؛ توسعهای که میکردائو را بر آن داشته تا رویکرد محتاطانهای را نسبت به استراتژیهای مدیریت ریسک اتخاذ کند.
دنیای اقتصاد:
ترامپی که زمانی ارزهای دیجیتال را «کلاهبرداری» مینامید، در مقام مدافع داراییهای رمزنگاریشده در کنفرانس بیتکوین۲۰۲۴ شرکت کرد و با وعدههایی که داد بازار را هیجانزده کرد؛ همانطور که با انتخاب جیدی ونس بهعنوان معاون اول همه را شگفتزده کرد. این سناتور در تغییر مسیر ترامپ چه نقشی داشت؟
میهن بلاکچین:
بهدنبال پایان یافتن دعوی حقوقی بین ریپل و کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC)، گمانهزنیها درباره احتمال تایید اولین ETF مرتبط با XRP افزایش یافته است. نتیجه این دعوی میتواند بهطور چشمگیری بر بازار تاثیر بگذارد و راه را برای ورود سرمایهگذاران سازمانی به ریپل هموار کند. درحالیکه ریپل پس از موفقیتهای قانونی اخیر خود، امیدوار است که با صدور حکم نهایی، پرونده به نفع این شرکت به پایان برسد، برخی از تحلیلگران بر این باورند که راهاندازی ETFهای ریپل میتواند نقش کلیدی در رشد آینده این ارز دیجیتال ایفا کند. با این حال، هنوز احتمال تجدیدنظرخواهی از سوی هر دو طرف وجود دارد که ممکن است فرآیند را پیچیدهتر کند و تاثیرات آن را بر بازار به تاخیر بیندازد.
میهن بلاکچین: تتر (Tether)، بزرگترین صادرکننده استیبلکوین جهان، قصد دارد تعداد کارکنان خود را تا اواسط سال۲۰۲۵ دوبرابر کند و به حدود ۲۰۰نفر برساند. پائولو آردوینو (Paolo Ardoino)، مدیرعامل تتر در مصاحبهای با بلومبرگ (Bloomberg) اعلام کرد که این شرکت بهویژه بر تیم انطباق خود تمرکز خواهد کرد. آردوینو تاکید کرد که تتر به دنبال حفظ انعطافپذیری و استخدام افراد ارشد است. او همچنین به نیاز به ابزارهای خودکار برای نظارت بر فعالیتهای احتمالی غیرقانونی در بازارهای ثانویه اشاره کرد. تتر که اخیرا یک استیبلکوین با پشتوانه طلا راهاندازی کرده، در نیمه اول سال۲۰۲۴ سود بیسابقه ۵.۲میلیارد دلاری را ثبت کرده است. عرضه استیبلکوین دلاری تتر از ابتدای سال۲۰۲۴ بیش از ۲۵درصد رشد داشته و درحالحاضر با ۱۱۵میلیارد دلار در گردش، حدود ۷۰درصد از کل بازار استیبلکوین را در اختیار دارد.
میهن بلاکچین:
گمرک هنگکنگ در عملیاتی موسوم به حصارکشی، یک شبکه پیچیده پولشویی را که از ارزهای دیجیتال استفاده میکرد، متلاشی کرد. چهار نفر به اتهام پولشویی حدود ۱.۵میلیارد دلار از طریق شرکتهای صوری و ارزهای دیجیتال دستگیر شدند. مظنونین ۳۱ تا ۶۶ساله، از اوت۲۰۲۰ تا اوت۲۰۲۲ این مبلغ را از طریق شرکتهای تجاری مختلف جابهجا کردهاند. طبق قوانین هنگکنگ، مجازات این جرم تا ۵میلیون دلار جریمه و ۱۴سال زندان است. حدود ۲.۲میلیون دلار از داراییهای مرتبط با این جرم مسدود شده و مدارکی شامل تلفنهای همراه، کامپیوترها و کیف پولهای ارز دیجیتال ضبط شده است. این عملیات بخشی از تلاشهای مستمر مقامات هنگکنگ برای مقابله با جرایم مالی در حوزه ارزهای دیجیتال است.
دنیای اقتصاد:
همراه با عرضه بیتکوین بهعنوان اولین ارز دیجیتال بازار، مفهوم غیرمتمرکز نیز توجهات بیشتری را به خود جلب کرد و امروزه به پایه و اساس فناوری نوین بلاکچین تبدیل شده است. ماهیت غیرمتمرکز این امکان را به فعالان، پلتفرمها و ارزهای دیجیتال فعال بازار داده است تا بدون وابستگی به دولتها، شرکتها و سازمانها فعالیت داشته باشند و قدرت خود را از کاربران بگیرند.
بیتکوین بهعنوان اولین و محبوبترین ارز دیجیتال بازار، بهعنوان یک ابزار غیرمتمرکز و ناشناس برای انجام تراکنشهای مالی معرفی شد. با این حال، با گذشت زمان و همراه با گسترش بازار ارزهای دیجیتال، به نظر میرسد که ماهیت ناشناسی تراکنشهای بیتکوین و دیگر ارزهای دیجیتال در حال کمرنگتر شدن است و دولتها برای ردیابی تراکنشها و هویت افراد به ابزارها و روشهای مختلفی دسترسی دارند.
ارز دیجیتال: در دنیای پرشتاب ارزهای دیجیتال، ایردراپها بهعنوان روشی جذاب برای جذب کاربران جدید و توزیع توکنهای جدید مطرح شدهاند. امروزه پروژههای مختلفی را میبینیم که بر بستر بلاکچین تون (TON) و از طریق پلتفرم تلگرام (Telegram)، اقدام به برگزاری ایردراپهایی با وعدههای سودآور میکنند. اما آیا این پروژهها واقعا به اندازه ادعایشان سودآور هستند؟ در این گزارش قصد داریم به بررسی جوانب مختلف مشارکت در این نوع از پروژهها بپردازیم و به شما کمک کنیم تا تصمیمات آگاهانهتری اتخاذ کنید.
دنیای اقتصاد:
دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا اخیرا در کنفرانس بیتکوین۲۰۲۴ وعدههای جسورانهای داد که باعث شکل گرفتن موجهایی در بخش ارزهای دیجیتال و انرژی شد. ترامپ خواستار آن بود که حتما تمام بیتکوین باقیمانده در خاک آمریکا استخراج شود؛ درحالیکه این هدف به دلیل ماهیت غیرمتمرکز استخراج بیتکوین از نظر فنی دستنیافتنی است؛ اما سوالاتی را درباره پتانسیل آمریکا برای تسلط بر این صنعت در حال رشد نیز ایجاد میکند. بر اساس شاخص مصرف برق بیتکوین کمبریج، در سال۲۰۲۴، ایالات متحده تقریبا ۳۷.۸درصد از استخراج بیتکوین جهانی را به خود اختصاص داده است. به فرض امکانپذیری این ادعا، به چه میزان انرژی برای رساندن سهم آمریکا از استخراج بیتکوین به ۹۰درصد نیاز است؟ ژان موگنتی، مدیر عامل CoinShares در این مورد مینویسد این هدف بلندپروازانه، در عین چالشبرانگیز بودن، میتواند چشمانداز فناوری و اقتصادی آمریکا را عمیقا تغییر دهد.
زمانی که بیتکوین، بهعنوان اولین ارز دیجیتال بازار، فعالیت خود را آغاز کرد، سر و صدای زیادی به پا نشد و کمتر کسی به آن توجه کرد. خالق این ارز دیجیتال که با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو فعالیت میکرد، به کمک انجمنهای آنلاین، پروژه خود را تبلیغ کرد و از این طریق موفق شد با تعداد اندکی از علاقهمندان فناوری بلاکچین ارتباط برقرار کند و توسعه بیتکوین را ادامه دهد. تقریبا یکسال پس از عرضه، بیتکوین برای اولین بار بهمنظور پرداخت هزینه خرید محصول و خدمات مورد استفاده قرار گرفت و فردی در سال۲۰۱۰ هزینه پیتزای خود را با بیتکوین پرداخت کرد.
دنیای اقتصاد:
هفته گذشته در گردهمایی نشویل، دونالد ترامپ در میان طرفداران پروپا قرص کریپتو قرار گرفت و برای آنها از برنامههایش برای ایجاد ذخیره استراتژیک از جنس بیتکوین، گفت. صحبتهای نامزد انتخاباتی جمهوریخواهان طرفداران رمزارزها را هیجانزده کرد و حتی بازار ارز دیجیتال نیز در واکنش به صحبتهای ترامپ واکنش مثبتی نشان داد و صعودی شد. اما همانطور که فایننشالتایمز در گزارش خود به آن اشاره میکند از نگاه اقتصادی هنوز هیچ منطقی در سخنان نامزد ریاستجمهوری وجود ندارد.
دنیای اقتصاد:
هرچند ممکن است نماینده دموکراتها به اندازه دونالد ترامپ خود را طرفدار ارزهای دیجیتال نشان ندهد، اما برخی معتقدند اگر کامالا هریس بهعنوان رئیسجمهور انتخاب شود، میتواند نگرش سیاستی ایالات متحده درباره داراییهای دیجیتال را به کلی تغییر دهد. تونیا ایوانز، استاد حقوق دیکنسون در ایالت پن، طرحی را ارائه کرده است که چه چیزی میتواند (و باید) رویکرد هریس نسبت به دنیای رمزنگاریشدهها باشد.
دنیای اقتصاد:
بازار پرنوسان و جذاب ارزهای دیجیتال، شاهد تحولی شگرف است. حضور پررنگ غولهای سرمایهگذاری سنتی در این عرصه، فصل جدیدی را در تاریخ ارزهای دیجیتال رقم زده است. شرکتهای بزرگی مانند بلک راک، بیتوایز اینوستمنتس و فیدلیتی با راهاندازی صندوقهای سرمایهگذاری بر روی اتریوم، دومین ارز دیجیتال بزرگ جهان، گام بلندی در جهت ادغام دنیای سنتی سرمایهگذاری و بازار کریپتو برداشتهاند. این رویداد مهم، نشاندهنده پذیرش روزافزون ارزهای دیجیتال بهعنوان یک کلاس دارایی معتبر و جذاب برای سرمایهگذاران بزرگ است. ورود این شرکتها به بازار ارزهای دیجیتال، نه تنها به افزایش نقدینگی و حجم معاملات کمک میکند، بلکه به ایجاد اعتماد بیشتر سرمایهگذاران سنتی نیز منجر میشود.
بنابر گفته ویکیپدیا، بلاکچین یک دفتر کل توزیع شده با فهرستهای رو به رشد از سوابق (بلوکها) است که بهطور امن از طریق هشهای رمزنگاری به هم مرتبط شدهاند اما «توزیع شده» چیست؟ و «هشهای رمزنگاری» به چه معنا هستند؟!
دنیای اقتصاد:
درحالیکه مسیر بازار ارزهای دیجیتال با عرضه بیتکوین در سال۲۰۰۹ آغاز شد، اما تحول و گسترش فناوری بلاکچین با عرضه اتریوم رقم خورد؛ شبکهای پیشرفته که دیدگاه کاربران نسبت به این فناوری نوین را تغییر داد و کاربردهای جدیدی معرفی کرد.
دنیای اقتصاد:
با افزایش محبوبیت بازار ارزهای دیجیتال و معاملات این داراییهای بلاکچینی، هکرها بهطور گستردهای در تلاش هستند تا به روشهای مختلف کاربران را فریب داده و سرمایه آنها را به سرقت ببرند. امروزه یکی از روشهای محبوب مورداستفاده کلاهبرداران و سارقان بازار، هک شبکههای اجتماعی بهشمار میرود. طی سالیان گذشته هک شبکههای اجتماعی به موضوعی مهم در عصر دیجیتال تبدیل شدهاست و افرادی مانند بازیگران و افراد مشهور بهطور فزایندهای قربانی این حملات سایبری میشوند.
دنیای اقتصاد:
از زمان عرضه بیتکوین در سال ۲۰۰۹ تا به امروز بازار ارزهای دیجیتال تغییرات قابل توجهی را به خود دیده است؛ درحالیکه این داراییهای بلاکچینی در ابتدا تنها ابزاری برای پرداخت تراکنشها و انتقال پول به شمار میرفتند، امروزه بلاکچین و داراییهای مرتبط با آن کاربردهای بسیار بیشتری پیدا کردهاند. امروزه در نتیجه گسترش خدمات بلاکچینی، مفهومهای جدیدی مانند برنامههای غیرمتمرکز و دیفای پدیدار شدهاند که میتوانند آینده اینترنت را رقم بزنند و نحوه تعامل کاربران با فضای دیجیتال را برای همیشه تغییر دهد. در میان این پیشرفت سریع بازار ارزهای دیجیتال، مفهوم مالکیت دیجیتال از جمله مهمترین مواردی به شمار میرود که دستخوش تحولی عمیق شده است.
کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا بهویژه در دوران ریاستجمهوری جو بایدن نقش فعالی در نظارت و اعمال سختگیریها در بازار ارزهای دیجیتال داشته است. یکی از اولین قربانیهای این روند قانونگذاری، صرافیها به شمار میروند و طی چند سال گذشته و با رشد محبوبیت ارزهای دیجیتال بسیاری از پلتفرمهای ارائهدهنده خدمات معاملاتی داراییهای بلاکچینی با سختگیری، جرائم مالی و حتی ممنوعیت فعالیت در خاک آمریکا مواجه شدهاند. تمرکز کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا تنها متوجه صرافیها و پلتفرمهای متمرکز نبوده است و این کمیسیون طی سالهای گذشته در تلاش برای شناسایی ارزهای دیجیتالی بوده است که ماهیتی مشابه اوراق بهادار دارند؛ روندی که به مواردی مانند شکایت از ریپل در سال۲۰۲۰ منجر شده است.
رمزارز نیوز: قیمت یکی از میمکوینهای با تم دونالد ترامپ، با نام ماگا (TRUMP)، پس از انتشار پستی جدید توسط ایلان ماسک، ۲۰درصد افزایش یافت. در ۲۴ ساعت گذشته، قیمت ماگا به ۷.۶دلار رسید که نشاندهنده رشد بیش از ۲۰درصدی است. البته در زمان نگارش این خبر، قیمت این میمکوین به محدوده ۷.۱دلار عقبنشینی کرده است.
میهن بلاکچین: دوجکوین به دلیل چشمانداز کاهش نرخ بهره در ماه سپتامبر و هیجان ناشی از موضع طرفداری از ارزهای دیجیتال از سوی دونالد ترامپ، افزایش یافته است.
دنیای اقتصاد:
با افزایش محبوبیت ارزهای دیجیتال، نوسانات قیمتی شدید این داراییهای بلاکچینی به جذابیت جدیدی در بازارهای مالی تبدیل شدهاست و بسیاری از معاملهگران در سراسر جهان در تلاش برای بهرهبردن از این تغییرات قیمتی و کسب سود هستند؛ تلاشی که آسان نیست و به تحلیل و بررسیهای مداوم و دقیق روندها نیازمند است. این فرآیند زمانگیر، باعث شدهاست تا برخی سرمایهگذاران و فعالان بازار دیگر توجه کافی به موارد امنیتی نداشته باشند و در نتیجه سرمایه خود را با ورود به پروژههای کلاهبرداری یا ناامن از دست بدهند، بههمیندلیل ضروری است تا علاوهبر روندهای قیمتی، پلتفرمها، تراکنشها و دیگر موارد مرتبط نیز با دقت بررسی شوند تا از امنیت سرمایه و فعالیت ایمن در بازار پرخطر ارزهای دیجیتال اطمینان حاصل شود.
دنیای اقتصاد:
همانند دیگر بازارهای مالی، در بازار ارزهای دیجیتال نیز تغییرات عرضه و تقاضا عامل نوسانات قیمتی است. علاوه بر مواردی مانند شرایط اقتصادی جهان، در برخی زمانها تغییرات شبکههای بلاکچینی و مکانیزمهای آنها نیز میتواند بر عرضه تاثیرگذار باشد و نوسانات ارزش ارزهای دیجیتال را رقم بزند. از مهمترین مکانیزمهای شبکههای بلاکچینی توکنسوزی است که طی سالهای گذشته بارها مورد بحث و توجه سرمایهگذاران قرار گرفته است و بهعنوان سیگنالی مثبت برای تغییرات قیمتی دیده میشود.
با وجود روند صعودی کلی بیتکوین در طول سال۲۰۲۴، سرمایهگذاران طی چند ماه گذشته بارها کاهش و اصلاحهای قیمتی شدید و قابلتوجهی را تجربه کردهاند؛ شرایطی که ریسک و خطرات سرمایهگذاری در بیتکوین را افزایش دادهاست و بهنظر میرسد که حتی با وجود اخبار و احساسات مثبت، این ارز دیجیتال در ثبت اوج قیمتی جدید خود با موانع مختلفی مواجه میشود. با عدمموفقیت در حفظ روند صعودی، سیگنالهای نزولی اثرگذاری بیشتری پیدا میکنند و حتی انتشار یک خبر میتواند مقاومت چند ماهه سرمایهگذاران برای حفظ محدودههای بالای قیمتی را بشکند. در نهایت، سیگنال نزولی در اواسط ماه ژوئن دیده شد و کاهشهای قیمتی را آغاز کرد؛ روندی که هفته پیش به اوج خود رسیدو پس از ماهها بیتکوین را به محدوده ۵۵هزار دلار برگرداند.
دنیایاقتصاد:
نوسانات شدید قیمتی ارزهای دیجیتال همواره یکی از دلایل اصلی محبوبیت و انتقاد از این بازار مالی بودهاست. در بازار این داراییهای بلاکچینی ثبات چندانی دیده نمیشود و هرساله لیست ارزهای دیجیتال برتر دستخوش تغییرات است، درحالیکه این شرایط ریسک سرمایهگذاری در این بازار مالی را افزایش داده، اما فرصتهای متنوعی برای کسب سودهای هنگفت نیز فراهم کردهاست، در نتیجه امروزه میلیونها نفر در سراسر جهان با درنظرگرفتن ریسکهای موجود در این بازار فعالیت دارند تا از نوسانات قیمتی ارزهای دیجیتال به سود برسند و سرمایه خود را افزایش دهند. هرچند این کار به هیچوجه آسان نیست زیرا همواره عوامل مختلفی بر روندهای قیمتی ارزهای دیجیتال تاثیر میگذارند.
درحالیکه نوسانات قیمتی ارزهای دیجیتال همواره عامل اصلی محبوبیت این داراییهای بلاکچینی و فناوری مورد استفاده آنها بوده، اما این بازار مالی امروزه به چیزی بزرگتر از صرفا فرصتهای سرمایهگذاری تبدیل شده است. با گسترش محبوبیت رمزداراییها، بلاکچین نیز به رشد و پیشرفت خود ادامه داده که به معرفی و ارائه خدمات و حوزههای جدیدی مانند امور مالی غیرمتمرکز منجر شده است.
رمزارز نیوز: قیمت سولانا (SOL) پس از ثبت درخواست بورس معاملات آپشن شیکاگو (CBOE) برای راهاندازی صندوق قابل معامله در بورس (ETF) اسپات این ارز دیجیتال، با افزایشی ۸درصدی روبهرو شد. بورس CBOE با در پیش گرفتن مسیری مشابه با ETFهای اتریوم، پروندههای ۱۹b۰-۴ برای ETF اسپات سولانا را به نمایندگی از شرکتهای ۲۱ shares و VanEck، برای کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) ارسال کرده است.
میهن بلاکچین: روز گذشته تمام شرکتهای متقاضی راهاندازی ETF اسپات نسخه بهروز شده اظهارنامه S-۱ خود را به کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) ارسال کردند. در همین حال شرکت ماتریکس پورت معتقد است SEC بالاخره این هفته تایید نهایی صندوقهای ETF اسپات اتریوم را صادر خواهد کرد. شرکتهای مدیریت دارایی وناک، گری اسکیل، فیدلیتی، بلک راک، توئنتیوان شرز، فرانکلین تمپلتون و بیتوایز روز گذشته نسخه بهروزشده فرم S-۱ خود را به کمیسیون بورس ارسال کردند.
دنیای اقتصاد:
«باید تمام بیتکوینهای باقیمانده، در آمریکا ساخته شود!» دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه ریاستجمهوری آمریکا، ماه گذشته چنین جملهای را در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد و به این ترتیب حمایت قاطع خود را از بیتکوین نشان داد. در همان پست، او همچنین به اهمیت ژئوپلیتیک بزرگترین ارز دیجیتال جهان اشاره کرد و هشدار داد هر سیاستی که بخواهد بر سر راه بیتکوین قرار گیرد «کمک به چین و روسیه است». پست ترامپ نه تنها او را بهعنوان اولین نامزد طرفدار بیتکوین از حزب سیاسی بزرگ میکند، بلکه بحثها درباره طبقهبندی بیتکوین بهعنوان ذخیره استراتژیک را بر سر زبانها انداخت.
دنیای اقتصاد:
دهه گذشته با پیشرفت نمایی تکنولوژی، فناوری دفترکل توزیعشده و بلاکچین همراه بود، اگرچه تا به امروز بلاکچین بیش از هر چیزی با ارزهای رمزنگاریشده عجین شدهاست، با این حال طی چند سالگذشته کاربردهای غیرکریپتو بیشتری از بلاکچین معرفی شدهاند. علم غیرمتمرکز (Decentralized Science) یکی از پروژههای جدید و جذاب نوظهور غیررمزنگاری بلاکچین است که پتانسیل تحول آفرینی را برای جامعه علمی دارد. علم غیرمتمرکز یک رویکرد غیرمتمرکز جدید برای تامین مالی تحقیقات و همکاری بین سهامداران مختلف در تحقیقات علمی است و پتانسیل ایجاد تغییرات لازم در علم را بهعنوان یک صنعت دارد.
دنیای اقتصاد-فاطمه زارعپور:
گروه مشاوره بوستون و ۲۱Shares در گزارشهای قبلی خود در سناریوهای خوشبینانه بیش از ۱۰تریلیون دلار دارایی توکنشده را تا پایان دهه پیشبینی کرده بودند. اکنون مکنزی در جدیدترین چشمانداز خود تا سال۲۰۳۰ دستیابی به فقط ۲تریلیون دلار از کل ارزش بازار توکنشده و پذیرش گسترده این دسته از داراییها را هنوز دور از دسترس میبیند.
از آغاز فعالیت بیتکوین در سال۲۰۰۹، ماهیت غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال همواره بهعنوان ابزاری برای اهداف کلاهبرداری و تخلفات مالی شناخته شده است. موضوعی که چندان دور از واقعیت نیست و ویژگیهای فناوری بلاک چین این امکان را به کلاهبرداران و سارقان داده است تا در یک محیط کاملا دیجیتال فعالیت داشته باشند و ردی از هویت خود به جا نگذارند.
ارز دیجیتال: بازار ارزهای دیجیتال مملو از فرصتها و عدم تقارنهای ارزشی است که ناظران هوشیار میتوانند از آن بهرهمند شوند. در این میان، ارزش بازار بهعنوان یک معیار قوی برای مقایسه پروژههای رقیب برای تحلیل بنیادی بهکار میرود.
افزایشهای شدید و ناگهانی قیمت ارزهای دیجیتال برای سرمایهگذاران بازارهای مالی جذابیتهای زیادی دارد و این روندهای قیمتی باعث شدهاست تا طی چند سالاخیر این بازار مالی با سرعت زیادی گسترش پیدا کند. در این شرایط ،میلیونها کاربر و سرمایهگذار در سراسر جهان بدون انجام تحقیقات و صرفا براساس هیجانات و فرصتهای بهرهبردن از نوسانات قیمتی ارزهای دیجیتال به این بازار مالی واردشدهاند؛ روندی که به نفع کلاهبرداران و سارقان بودهاست تا از کمبود دانش سرمایهگذاران سوءاستفاده کرده و به روشهای مختلفی داراییهای فعالان ارزهای دیجیتال را به سرقت ببرند. یکی از روشهای محبوب مورداستفاده کلاهبرداران، فیشینگ نام دارد که برای بهدست آوردن اطلاعات مهم و حساس مانند رمز عبور، عبارتهای بازیابی و دیگر موارد استفاده میشود.