«تابش خورشید» بانک‌ها را روشن می‌کند

اجرای این مصوبه سال‌ها با اما و اگر‌‌های زیادی رو‌‌به‌‌رو شد تا اکنون که ناترازی انرژی ضرورت توجه به توسعه انرژی‌‌های تجدیدپذیر را دوچندان ساخته است و توسعه انرژی‌‌های نوین به یکی از ضرورت‌‌های کشورمان برای غلبه بر ناترازی انرژی تبدیل شده است.

بروز خاموشی‌‌های برقی در سال‌های اخیر نیز مزید بر علت شده تا بسیاری از سازمان‌ها، نهاد‌‌ها و دستگاه‌‌های اجرایی تلاش خود را برای استفاده از انرژی‌‌های تجدیدپذیر برای تولید برق به کار گیرند که یکی از این نهاد‌‌ها نظام بانکی کشور است که توسعه انرژی‌‌های تجدیدپذیر را در شعب بانکی مورد توجه قرار داده است.

نظام بانکی بر اساس برخی گزارش‌‌ها دارای ۲۱‌هزار و ۴۵۴ شعبه در سراسر کشور است که چنانچه هر شعبه نسبت به راه‌اندازی حداقل یک مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر بر بام خود اقدام کند، ظرفیت انرژی‌‌های تجدیدپذیر افزایش چشمگیری خواهد یافت ضمن آنکه بار مصرف برق شبکه بانکی از روی دوش شبکه سراسری برداشته خواهد شد.

در این راستا محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی یکی از راهبرد‌‌های نظام بانکی برای تامین برق موردنیاز خود را بهره‌‌گیری بانک‌ها از انرژی‌‌های تجدیدپذیر عنوان کرده است که تحقق آن نیازمند تامین منابع مالی، اختصاص زیرساخت‌‌های لازم و بررسی همه جوانب امر است. محسن طرزطلب معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی‌‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران از این تلاش نظام بانکی برای توسعه انرژی‌‌های تجدیدپذیر استقبال کرد و گفت: یکی از موانع توسعه انرژی‌‌های تجدیدپذیر تامین مالی است و از آنجا که نظام بانکی در این بخش مشکل ندارد، بهتر می‌تواند در توسعه تجدیدپذیر‌‌ها عمل کند.

معاون وزیر نیرو خاطرنشان کرد: اگر نظام بانکی برای توسعه تجدیدپذیر‌‌ها به ساتبا مراجعه کند، همراهی لازم را برای تامین تجهیزات انجام خواهیم داد.

بر اساس آخرین آمار سازمان انرژی‌‌های تجدیدپذیر ظرفیت این نوع انرژی در کشور که در ابتدای دولت چهاردهم ۱۲۳۱ مگاوات بود، با رشد ۲۸۹ مگاواتی، در پایان آذرماه به‌هزار و ۵۲۰ مگاوات رسیده است.

در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه انرژی‌‌های تجدیدپذیر که دی ماه جاری برگزار شد، چند قرارداد و تفاهم نامه احداث نیروگاه‌‌های تجدیدپذیر به امضا رسید که از جمله می‌توان به ساخت‌هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر توسط مپنا و ۲۸۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی توسط وزارت دفاع اشاره کرد.