شماره روزنامه ۶۱۴۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۴۰ دنیای اقتصاد

اخبار باشگاه اقتصاددانان - روزنامه شماره ۶۱۴۰

  • خودرو در قاب آینده

    سالانه حدود ۳۴۰میلیون دستگاه خودروی مسافری، ون، وانت، اتوبوس و کامیون و دوچرخه و سه‎چرخه در جهان تولید می‌شود که از موتور الکتریکی استفاده می‌کنند. این حجم از تولید محصولات پاک و الکتریکی در حالی هر روز ابعاد بزرگ‌تری از بازار خودروی جهان را به خود اختصاص می‌دهد که در بسیاری از کشورها نظیر ایران هنوز بر سر ورود یا عدم‌ورود به این بخش از فناوری تصمیم روشنی اتخاذ نشده است.
  • چرا برقی شدن حمل‌ونقل مهم است؟

    محبوبه دهاقین/پژوهشگر صنعت خودرو
    تردیدی نیست که توسعه حمل‌‌‌ونقل جاده‌‌‌ای به دلیل نقشی که در توسعه اقتصادی و صنعتی دارد و تبعات مثبت آن در توسعه اجتماعی و فرهنگی، ضروری است. براساس پیش‌بینی سازمان بین‌المللی انرژی، تا سال ۲۰۵۰ مجموع سفرهای جاده‌‌‌ای در سراسر جهان، اعم از جابه‌جایی بار و سفر با وسایل نقلیه مسافربری، موتورسیکلت و اتوبوس، سالانه ۵۰تریلیون مایل خواهد بود. اما این نگرانی هم وجود دارد که رشد این بخش به شیوه‌‌ فعلی و بدون تغییرات بنیادی در میزان استفاده از سوخت‌های فسیلی می‌‌‌تواند آثار زیست‌محیطی زیان‌‌‌باری در پی داشته باشد.
  • راز سرعت ناچیز ما

    علی یکه‏‏‌فلاح/رئیس هیات‌مدیره تعاونی قطعه‏‏‌سازان کشور
    شکی نیست که کشور برای بازگشت به دوره پیش از تحریم و حل چالش رفاهی خود در وضعیت کنونی چاره‌‌‌ای جز رشد‌‌‌های ۸درصدی و بیشتر ندارد، اما عقل سلیم می‌‌‌گوید برای رقم‌زدن چنین سطحی از رشد لازم است کشور به سمت سرمایه‌گذاری و توسعه زیرساخت‌‌‌ها برود؛ کاری که کمک می‌کند هم پتانسیل رشد اقتصادی در کشور تقویت شود و هم بستر کار برای خیل عظیم‌‌‌تری از افراد مستعد کارآفرینی فراهم آید. اما برای تحقق چنین موضوع مهمی لازم است به یک رشته اقدامات دومینووار دست زد تا فضا و فرصت چنین تحولی فراهم شود.
  • قطب‌نمای خودروسازی در دنیای آینده

    سجاد دانشی/تحلیلگر بازار خودرو
    صنعت خودرو به‌زودی تغییرات اساسی خواهد داشت و اکنون در میانه‌‌ مسیر تحولات عظیم هستیم. شاید اگر به تصمیم‌‌‌های جدید کمپانی‌‌‌های موثر بر جهان خودرو‌سازی توجه کنیم یا به مقایسه‌‌ خبرهای امروز این صنعت با دو دهه‌‌ گذشته بپردازیم، تفاوت‎‌‌‌ها بیشتر به چشم‌‌‌مان بیایند. این تغییرات چند دسته هستند: مدل‌‌‌های کسب‌وکار، استفاده از طراحی و تکنولوژی‌‌‌های جدید، خودروهای خودران، قوای محرکه با مصرف سوخت کمتر یا استفاده از سوخت غیر‌فسیلی. سعی می‌‌‌کنم در این تحلیل به طور اجمالی تغییرات گذشته‌‌ نزدیک تا امروز را شرح دهم و جایگاه ایران را نسبت به این تغییرات مقایسه کنم.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر