ارز نهادههای دام و طیور تامین شدهاست؟
عضو هیاتمدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده دام و طیور افزود: اگر به آمار اسکلههای بندر امامخمینی مراجعه کنید، متوجه خواهید شد که کشتیهایی مدتهاست که منتظر تخصیص ارز هستند. البته در کنار آن نیز بسیاری از کالاها تخلیه و بخش قابلتوجهی از آنها بهفروش رسیدهاند که هنوز ارزی دریافت نکردهاند. وی با بیان اینکه طبق آمار و اطلاعاتی که واردکنندگان نهادههای دام و طیور رسما منتشر کردهاند بیش از ۶/ ۱میلیارد یورو معادل ارزش کالاهایی است که در سامانه بازارگاه تحتنظارت وزارت جهاد عرضه و توزیع شده، گفت: بیش از دو ماه است که به دلیل توقف تخصیص ارز، نهادههای دامی ارزی دریافت نکردهاند و کالاهای آماده نیز اجازه پهلوگیری از طریق صاحبانکالا را ندارند.
این فعال بخشخصوصی در ادامه افزود: در حالحاضر ۳۶ کشتی منتظر دریافت ارز، پهلوگیری و تخلیه هستند که ۲۵کشتی مربوط به بخشخصوصی است و این در حالیست که سالگذشته همین ایام تعداد کشتیهای منتظر در اسکله حدود ۱۵ فروند بود و علت عدمپهلوگیری نیز پربودن اسکلهها بود. به گفته وی بخشخصوصی کشور به دلیل شرایط موجود، عدمتخصیص ارز و همچنین شرایط حاکم بر صنعت در حال حذف و کوچکشدن هستند.
ضیغمی در ادامه افزود: چندی پیش بانکمرکزی اعلام کرد که حجم تجارت خارجی و منابع دادوستد ارزی ما نسبت به سالگذشته ۳۰درصد افزایش یافتهاست. اگر گزارش ۱۰ماهه گمرک از واردات را درنظر بگیریم در ۱۰ماهه ۱۴۰۱ در بخش نهادههای دام و طیور مجموعا ۱۷درصد کاهش واردات داشتیم که این کاهش در کنجاله سویا به ۴۷درصد نسبت به سالقبل رسیده است. وی در پایان گفت: ادامه این روند ممکن است بخش تولید مواد پروتئینی و لبنی کشور را دچار مشکل کند. هرچند که با همت بخشخصوصی کالا به قدر کافی وارد کشور شدهاست اما اگر این شرایط ادامه یابد، تعداد شرکتهای بخشخصوصی کاهش مییابد و این شرکتها در جوامع بینالمللی مخدوش میشوند. درخواست ما این است که مسوولان مربوط به این مهم ورود کنند که مشکلی برای بخش تولید ایجاد نشود.