شماره روزنامه ۶۱۹۶
|

«دنیای‌اقتصاد» گزارش می‌دهد؛

دنیای اقتصاد: سایت «بن‌بست» که هفته گذشته مورد انتقاد رئیس بانک مرکزی قرار گرفته بود، تعطیل شد.

گفتگوی ویدئویی با دبیر گروه سیاستگذاری روزنامه «دنیای‌اقتصاد»؛

دنیای اقتصاد: آیا بازار ارز در کوتاه‌مدت شاهد تغییرات چشمگیری خواهد بود، یا تنها کاهش فاصله بین نرخ‌های مختلف را تجربه می‌کنیم؟ این سوالی است که مجید حیدری، دبیر گروه سیاستگذاری روزنامه «دنیای‌اقتصاد» به آن پاسخ می‌دهد.

    دوشنبه، ۱۷ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» گزارش می‌دهد؛

    انتقاد فرزین کارساز شد؛ پایان کار سایت ارزی «بن‌بست»؟!

    دنیای اقتصاد: سایت «بن‌بست» که هفته گذشته مورد انتقاد رئیس بانک مرکزی قرار گرفته بود، تعطیل شد.
  • بانک مرکزی اعلام کرد؛

    دلار توافقی نیما، ۶۶ هزار و ۱۷۲ تومان شد

    دنیای اقتصاد: نرخ بازار توافقی نیما در روز دوشنبه ۱۷ دی ماه ۱۴۰۳ شاهد مبادله دلار با نرخ ۶۶ هزار و ۱۷۲ تومان، مبادله یورو با نرخ ۶۸ هزار و ۲۱۵ تومان و مبادله درهم با نرخ ۱۸ هزار و ۱۸ تومان بود
  • بانک مرکزی اعلام کرد؛

    بیش از ۳.۴ میلیارد دلار ارز واردات دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی تامین شد

    دنیای اقتصاد: با تمهیدات بانک مرکزی و از ابتدای سال تا به امروز، در مجموع بالغ بر ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار برای واردات دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی تامین ارز صورت گرفته است.
  • گفتگوی ویدئویی با دبیر گروه سیاستگذاری روزنامه «دنیای‌اقتصاد»؛

    کاهش شکاف نرخ اسکناس رسمی و بازار

    دنیای اقتصاد: آیا بازار ارز در کوتاه‌مدت شاهد تغییرات چشمگیری خواهد بود، یا تنها کاهش فاصله بین نرخ‌های مختلف را تجربه می‌کنیم؟ این سوالی است که مجید حیدری، دبیر گروه سیاستگذاری روزنامه «دنیای‌اقتصاد» به آن پاسخ می‌دهد.
  • زمان تزریق ارزی جدید مشخص شد؛

    شکل جدید سیگنال‌دهی ارزی

    بررسی‌ها حاکی از آن است که مدل بازارسازی بانک‌مرکزی تغییر کرده است. پیش از این نهاد بازارساز از طریق عرضه مستقیم در بازار آزاد و همچنین انتشار اخبار مثبت در رابطه با میزان درآمد‌های ارزی کشور تلاش می‌کرد تا نوسانات نرخ ارز در بازار غیررسمی را کنترل کند. اما با عبور از یک گام مهم در راستای یکپارچه‌سازی بازار ارز، سیگنال‌دهی به معاملات آزاد از طریق تغییرات بازار رسمی صورت می‌پذیرد.
  • ماجرای استقبال سرد سرمایه‌گذاران خارجی از بازسازی سوریه پسااسد چیست؟

    میراث ماندگار تحریم‌ها

    یک پژوهش علمی نشان می‌دهد در سال‌های اخیر میزان تحریم‌ها به شکل نمایی در جهان زیاد شده و سطح تحریم‌های جدید نسبت به تحریم‌های لغوشده بیشتر شده است. در این پژوهش از برجام به‌عنوان یک تجربه مبتنی بر دیپلماسی که باعث لغو تحریم‌ها شد، یاد شده است. اکونومیست نیز به تازگی در یک گزارش به بررسی اقتصاد سوریه در دوران پسااسد پرداخته است. این گزارش به میراث تحریمی حکومت سابق سوریه برای حکومت جدید و دشواری لغو تحریم‌ها در این دوره اشاره کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد رفع تحریم‌های اقتصادی در صورت ماندگاری آنها، با گذشت زمان دشوارتر می‌شود. در این شرایط به نظر می‌رسد گام برداشتن در راستای لغو هر چه زودتر تحریم‌ها به‌صورت دائم و با دیپلماسی اهمیت ویژه‌ای دارد؛ زیرا با طولانی‌تر شدن عمر تحریم‌ها رفع آنها نیز در آینده سخت‌تر می‌شود. روز گذشته در یک نشست تخصصی در تهران اثر تحریم بر گسترش فقر بررسی شد.
  • در سال۲۰۴۰ ژاپن با کمبود ۱۱میلیونی نیروی کار مواجه خواهد شد

    زنگ خطر اقتصاد ژاپن

    کاهش نرخ تولد و کاهش جمعیت جوان در ژاپن به حدی جدی است که شرکت‌های کوچک و متوسط برای بقا و ادامه‌ی فعالیت خود با چالش مواجه شده‌اند؛ به‌طوری‌که براساس گزارش بلومبرگ پیش‌بینی می‌شود ژاپن در سال۲۰۴۰ با کمبود بیش از ۱۱میلیون نیروی کار روبه‌رو خواهد شد.
  • بانک مرکزی چین وعده حمایت بیشتر از نوآوری و مصرف داد؛

    نقشه شی برای جنگ تجاری

    سال آینده، سال چالش‌برانگیزی برای رهبران چین خواهد بود. به نظر می‌رسد شی‌جین‌پینگ، برنامه‌هایی را برای جنگ تجاری با ترامپ در نظر گرفته باشد. رهبر حزب کمونیست چین می‌تواند سه استراتژی تلافی، تطبیق و تنوع‌بخشی را در دستور کار خود قرار دهد. همچنین بانک مرکزی چین وعده‌های بیشتری مبنی بر حمایت از نوآوری و تحریک مصرف داد.
    یکشنبه، ۱۶ دی ۱۴۰۳
  • یادداشت اختصاصی«دنیای‌اقتصاد»؛

    بازار توافقی پایدار می‌ماند؛ استیضاح وزیر اقتصاد هم سیاست را تغییر نمی‌دهد

    دنیای اقتصاد: با توجه به هماهنگی‌های انجام شده از ماهها قبل توسط دولت به نظر می‌رسد نظر مجمع به نظر خروجی جلسه سران قوا نزدیک باشد که در آن به عرضه بیشتر در بازار توافقی تاکید شده است؛ بنابراین بازار توافقی پا برجا خواهد ماند و حتی استیضاح دکتر همتی هم نمی تواند در اصل مساله مشکلی ایجاد نماید.
  • چرا تعداد ورشکستگی‌ها در آلمان روند صعودی داشته است؟

    تهدید نزدیک اقتصاد صنعتی

    در حالی که اقتصاد منطقه یورو با چالش‏‏‌های مهمی دست‏‏‌وپنجه نرم می‏‏‌کند، تعداد ورشکستگی‏‏‌ها در بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا، به سقف ۱۰ سال اخیر خود نزدیک می‌شود. همچنین نرخ بیکاری این کشور در بالاترین سطح چهار سال اخیر قرار دارد. اقتصاد آلمان در سال ۲۰۲۴ مشکلاتی نظیر رکود، کاهش تقاضای صادراتی، رقابت با خودروهای چینی و تورم نسبتا بالا روبه‌رو بود. باید دید که آیا آلمان می‌تواند از فرازونشیب اقتصادی سال‌های اخیر عبور کند؟
  • بررسی آماری دخل‌وخرج صندوق توسعه ملی؛

    سلطه دولتی بر صندوق ثروت

    از ابتدای تاسیس صندوق در سال۱۳۸۹ تا پایان آذر ماه امسال، ۱۷۲میلیارد دلار به صندوق توسعه ملی واریز شده است. از این مبلغ ۹۶.۵میلیارد دلار به دولت تسهیلات داده شده و در واقع، در حال حاضر دولت ۹۶.۵میلیارد دلار بدهی به صندوق دارد. این آماری است که در نشست خبری چهاردهمین سالگرد تاسیس صندوق توسعه ملی مطرح شد. بر این اساس بدهی دولت که بخش بزرگی از منابع صندوق را تشکیل می‌دهد، می‌تواند مانعی جدی برای تحقق اهداف اصلی صندوق باشد.
  • شاخص ارزی به کانال ۷۹ بازگشت؛

    شروع کاهشی دلار در هفته جدید

    بازار ارز غیررسمی فعالیت خود در هفته جدید را با افت ارزش شاخص‌ها آغاز کرد. قیمت دلار آزاد که در بازار روزهای پایانی هفته گذشته به نیمه دوم کانال ۸۰هزار تومانی بازگشته بود در بازار روز شنبه حوالی مرز کانال‌های ۷۹ و ۸۰ به فروش رسید. این درحالی است که نرخ دلار رسمی در روز گذشته افزایشی بود. تحلیلگران معتقدند که بازار غیررسمی از پیک تقاضا گذر کرده است.
  • تسهیلات پرداختی به تفکیک بخش‌های اقتصادی بررسی شد؛

    سهم بخش‌ها از تسهیلات‏ ۹ ماهه

    بانک مرکزی در روز گذشته آمار مربوط به تسهیلات پرداختی توسط شبکه بانکی طی ۹ ماه ابتدایی سال جاری را منتشر کرد. براساس این آمار در این بازه، بانک‌‌‌ها مجموعا ۴ هزار و ۹۱۴ همت تسهیلات پرداخت کرده‌‌‌اند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۴.۶ درصد افزایش داشته است.
  • انتصاب دوعضو جدید هیات عالی بانک مرکزی

    بانک مرکزی: رئیس‌جمهور با صدور احکام جداگانه‌ای به موجب قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و به پیشنهاد رئیس کل بانک مرکزی، آقایان داود دانش جعفری و محمدعلی نادعلی را به‌عنوان «عضو هیات عالی بانک مرکزی» منصوب کرد.
  • تسهیلات قرض‌الحسنه ۳میلیارد تومانی برای دانش‌بنیان‌های ۱۰استان

    صندوق نوآوری و شکوفایی: رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: در راستای تحقق عدالت اجتماعی و افزایش ضریب نفوذ صندوق در سراسر کشور، امکان بهره‌مندی شرکت‌های دانش‌بنیان ۱۰استان‌ کمتر برخوردار از تسهیلات قرض‌الحسنه بانکی تا سقف ۳میلیارد تومان تنها با ارائه چک و سفته شرکت و با ضمانت صندوق نوآوری و شکوفایی فراهم شده است.
    شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳
  • برگزاری نشست سران قوا با موضوع مدیریت بازار ارز؛

    تاکید بر اختیارات کامل بانک مرکزی برای نظارت بر بازار رمزارزها

    دنیای اقتصاد: نشست سران قوا با موضوع مدیریت بازار ارز تشکیل و گزارش رئیس کل بانک مرکزی از مجموع مولفه‌های موثر بر بازار و نرخ ارز در این جلسه ارائه شد.
  • بانک مرکزی اعلام کرد؛

    قیمت دلار توافقی نیما افزایش یافت

    دنیای اقتصاد: بر اساس گزارش بانک مرکزی، نرخ بازار توافقی نیما در روز شنبه ۱۵ دی ماه ۱۴۰۳ شاهد مبادله دلار با نرخ ۶۶ هزار و ۲۵۰ تومان، مبادله یورو با نرخ ۶۸ هزار و ۱۷۰ تومان و مبادله درهم با نرخ ۱۸ هزار و ۳۹ تومان بود
  • عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی؛

    تامین مالی ۳۷۴ طرح به ارزش ۳۸ میلیارد دلار در ۱۴ سال گذشته

    دنیای اقتصاد:عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی با ارائه گزارشی از عملکرد صندوق توسعه ملی در تامین مالی طرح‌های مختلف گفت: در طول ۱۴ سال گذشته، تامین مالی ۳۷۴ طرح به ارزش ۳۸ میلیارد دلار انجام شده است.
  • عضو هیأت‌ عامل صندوق توسعه ملی:

    تنها ۱۱ میلیارد دلار منابع قابل مدیریت داریم

    دنیای اقتصاد: عضو هیأت عامل صندوق توسعه ملی با ارائه گزارشی از منابع و مصارف این صندوق گفت: از سال ۱۳۸۹ تا پایان آذر ۱۴۰۳، مجموعاً ۱۷۴ میلیارد دلار به صندوق توسعه ملی وارد شده است.
  • تورم ماهانه ترکیه به یک‌درصد رسید؛

    مهار تورم با ابزار سیاست انقباضی

    تورم سالانه ترکیه در دسامبر۲۰۲۴ به ۴۴.۳۸درصد کاهش یافت و به کمترین میزان از ژوئن سال۲۰۲۳ رسید. در این ماه تورم ماهانه نیز نسبت به ماه نوامبر ۱.۲۱واحد درصد کاهش یافت و به ۱.۰۳درصد رسید. این روند نزولی تورم سالانه که برای هفتمین ماه متوالی تداوم یافته است، نتیجه سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی ترکیه است. پس از افزایش شدید نرخ تورم در ترکیه که نتیجه سیاست‌های نامتعارف اردوغان بود، بانک مرکزی این کشور از ماه ژوئن سال۲۰۲۳ با هدف مهار تورم سیاست‌های انقباضی اتخاذ کرد و نرخ بهره را از ۸.۵درصد به ۵۰درصد رساند.
  • بازار ارز در سطوح قیمتی جدید رنج شده است؟

    هفته توافق بر سر دلار ۸۰

    در هفته‌ای که گذشت نرخ دلار آزاد در معاملات غیررسمی بازار تهران نوسانات رفت و برگشتی در کانال‌های ۸۰ و ۸۱ هزارتومانی را تجربه کرد. به عقیده تحلیلگران دو نیروی عرضه و تقاضای بازار دلار بر سر این بازه قیمتی به توافق رسیده‌اند. در این صورت احتمال افت نرخ به کانال‌هایی پایین‌تر کم‌رنگ خواهد شد.
  • چرا ذخایر فلز زرد در ایران با میزان تولید آن هماهنگ نیست؟

    پناهگاه امن بانک‏‏‌های مرکزی

    بانک‌‌‌های مرکزی برای کاهش ریسک‌‌‌های ناشی از تورم و تنش‌‌‌های سیاسی بخشی از ذخایر خود را به‌‌‌صورت طلا نگهداری می‌‌‌کنند. براساس گزارش بازوی پژوهشی مجلس پیش از بحران مالی سال‌های ۲۰۰۸-۲۰۰۹ روند نگهداری طلا رو به کاهش بود، اما پس از این سال‌ها این روند معکوس شده و رو به افزایش است. به‌‌‌طوری که در سه‌‌‌ماهه سوم سال ۲۰۲۲، بانک‌‌‌های مرکزی ۲۰ میلیارد دلار به ذخایر بین‌المللی خود اضافه کردند.
  • تقابل مشاوران اقتصادی ترامپ سودمند است؟

    دعوا بر سر اقتصاد آمریکا

    دونالد ترامپ هنوز به‌عنوان رئیس‌جمهور وارد کاخ سفید نشده، اما پیشاپیش اختلافات و کشمکش‌ها میان مشاوران اقتصادی پرهیاهوی او آغاز شده است. در روزهای اخیر، ایلان ماسک و دیگر رهبران حوزه فناوری درباره موضوع مهاجرت نیروی کار ماهر به آمریکا با حامیان جنبش «عظمت را به آمریکا بازگردانیم» (ماگا) به مجادله پرداخته‌اند. اما آنچه که در ظاهر یک جدال پیش‌پاافتاده و کوچک بر سر مقررات دریافت ویزا محسوب می‌شود، در واقعیت نشانه شکاف بسیار عمیق‌تر است. برای اولین‌بار، حامیان فناوری به واشنگتن می‌آید و جهان‌بینی آنها به طرز چشمگیری با جنبش ماگا در تضاد است. نحوه حل‌وفصل این تنش‌ها و اینکه چه کسی دست برتر را به‌دست می‌آورد، در چهار سال آینده، عمیقا بر اقتصاد آمریکا و بازارهای مالی آن تاثیر خواهد گذاشت.
  • توافق جدید برای حمایت از مدیریت کارگزاران رمزپول

    بانک ‌مرکزی: در جلسه‌ای که صبح روز پنج‌شنبه با حضور حسین افشین معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی برگزار شد، موضوعات کلیدی مرتبط با حمایت از زیست ‌بوم فناوری‌های دیجیتال، به‌ویژه مدیریت کارگزاران رمزپول مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
  • چشم‌انداز مثبت موسسات وال‌استریت از آینده فلز زرد

    سمت‌وسوی طلا در ۲۰۲۵

    طبق بررسی کارشناسان، قیمت طلا در سال ۲۰۲۵ همچنان به روند صعودی خود ادامه خواهد داد. با این حال، تحلیلگران وال‌استریت معتقدند که سرعت رشد طلای جهانی در سال ۲۰۲۵ کمتر از سود این فلز در سال گذشته خواهد بود. قیمت فلز زرد در سال پیش‌رو متاثر از خرید بانک‌های مرکزی و چشم‌انداز تورمی، رشد خواهد کرد.
  • کاهش ۳۲۶ میلیارد دلاری ذخایر فدرال رزرو در یک هفته

    ذخایر سیستم بانکی آمریکا به پایین‌‌‌ترین سطح از اکتبر ۲۰۲۰ رسید. این ذخایر که به کمتر از ۳ تریلیون دلار (۲.۸۹ تریلیون دلار در هفته منتهی به اول ژانویه) سقوط کرده، نشان‌دهنده کاهش ۳۲۶ میلیارد دلاری در یک هفته است که بزرگ‌ترین کاهش هفتگی در بیش از دو سال و نیم گذشته است.
  • فرآیند تامین ارز در بستر مرکز مبادله ارز و طلای ایران

    ایسنا: به گفته سامانه جامع تجارت پیرو اقدامات بانک مرکزی در خصوص شکل‌‌‌گیری و تعمیق بازار یکپارچه ارز، محل تامین ارز کلیه درخواست‌‌‌های نیمایی در صف تخصیص ارز توسط سامانه به مرکز مبادله ارز و طلای ایران تغییر کرده است.