شماره روزنامه ۶۱۷۵
|

قیمت فلز زرد به سقف دو هفته اخیر رسید؛

پس از گذشت دو هفته کم‌رونق، روز گذشته طلای جهانی توانست بار دیگر قیمت دو هزار و ۷۰۰ دلار را تجربه کند. قیمت این فلز گران‌بها از آغاز هفته کاری در جهان، بیش از دو درصد افزایش یافت. در همین حال، شاخص دلار نیز به بالاترین سطح دو هفته اخیر رسید. سرمایه‌گذاران در این روز منتظر انتشار داده‌های کلیدی…

پس‌لرزه‌های تصمیم مایکروسافت برای عدم پذیرش BTC؛

دنیای اقتصاد: داده‌های وب‌سایت‌های تحلیلی نشان می‌دهند که قیمت بیت‌کوین به بالاترین سطح روزانه خود قبل از باز شدن بازارهای وال استریت رسید.

    پنجشنبه، ۲۲ آذر ۱۴۰۳
  • سیاست‌های پولی باعث رشد نرخ ارز شد؟

    شارژ دلار با محرک اقتصادی

    روند نرخ ارز در معاملات غیررسمی روز گذشته افزایشی بود. ریسک‌های سیاسی تاثیر بسزایی در شکل‌گیری این روند افزایشی داشته است. اما به عقیده کارشناسان اقتصادی عوامل مهم دیگری مانند سیاست‌های انبساطی نیز در این رشد قیمت موثر است. با افزایش نقدینگی و وجود همزمان انتظارات تورمی، سطح تقاضا‌ برای دارایی‌های ضد تورمی مانند طلا و اسکناس‌های خارجی بالا رفته است.
  • قیمت فلز زرد به سقف دو هفته اخیر رسید؛

    خیزش طلای جهانی

    پس از گذشت دو هفته کم‌رونق، روز گذشته طلای جهانی توانست بار دیگر قیمت دو هزار و ۷۰۰ دلار را تجربه کند. قیمت این فلز گران‌بها از آغاز هفته کاری در جهان، بیش از دو درصد افزایش یافت. در همین حال، شاخص دلار نیز به بالاترین سطح دو هفته اخیر رسید. سرمایه‌گذاران در این روز منتظر انتشار داده‌های کلیدی اقتصاد، از جمله نرخ تورم ایالات‌متحده بودند.
  • حقوق کارمندان سوری ۲۵ دلار در ماه بود

    پوست‌اندازی فرآیندها در سوریه

    سقوط ناگهانی بشار اسد پس از بیش از پنج دهه حکومت خانواده‌اش بر سوریه، نقطه‌عطفی تاریخی در این کشور جنگ‌زده به شمار می‌رود. پس از ۱۳سال جنگ داخلی، مخالفان به رهبری هیات تحریر الشام (HTS) کنترل دمشق را به دست گرفتند، تحولی که نشان‌دهنده پایان یک دوره و آغاز دورانی نامشخص است. با فروپاشی دولت پیشین، بقایای ساختارهای فرسوده دولت پیشین اکنون در دست مخالفانی قرار گرفته که وعده اصلاح و وحدت را می‌دهند. اما این تغییرات ناگهانی با سوالاتی جدی درباره آینده سوریه همراه است. آیا مخالفان قادر خواهند بود حکومتی باثبات و فراگیر ایجاد کنند؟ یا نفوذ گذشته آنها به‌عنوان یک گروه تروریستی، مانع از بازسازی کشور خواهد شد؟ در این میان، مردم سوریه با امید و اضطراب، نظاره‌گر تلاش‌هایی هستند که می‌تواند کشورشان را از دهه‌ها بحران خارج کرده یا به آشوبی تازه بکشاند. به گزارش فایننشال‌تایمز تکنوکرات‌های سوری در دولت جدید گام‌هایی در راستای بازسازی دولت جدید برداشته‌اند، اما سوریه تا رسیدن به وضعیتی باثبات مسیری طولانی در پیش دارد.
  • سرپرست سازمان حسابرسی وظایف این سازمان را تشریح کرد

    انقلاب در نظام حسابرسی کشور

    دنیای‌اقتصاد: سرپرست سازمان حسابرسی کشور در برنامه تلویزیونی اعلام کرد که نظام حسابداری دولت از نقدی به سمت تعهدی تغییر پیدا کرده است و به عبارتی یک انقلاب در نظام حسابرسی کشور به‌وجود آمده که در حال پیاده‌سازی است. او درخصوص شفاف‌سازی شرکت‌های دولتی و نقش آن در اقتصاد توضیح داد که در حال حاضر سوءتفاهم‌هایی وجود دارد که هنوز برطرف نشده است.
  • آخرین آمار معاملات سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران

    مرکز مبادله ایران: سخنگوی مرکز مبادله ایران اعلام کرد: حجم کل معاملات سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران تا ۲۰آذرماه، ۳۰۱میلیون درهم، ۵۱میلیون دلار، ۱۰میلیون یوآن و ۱.۱میلیون یورو بوده است. اصغر بالسینی، سخنگوی مرکز مبادله ایران با اعلام اینکه طی این دوره ۳۹۲معامله در نتیجه ۸۲۷ثبت سفارش به روش معاملاتی جورسازی (مچینگ) انجام گرفت، گفت: تعداد ۱۸۸بازرگان طی دوره مذکور معاملات خود را از طریق کارگزاران یا بانک‌های عامل در این سامانه انجام داده‌اند. او اظهار کرد: تاکنون ۲۲بانک به سامانه معاملات ارز تجاری متصل شده و ۱۹بانک نیز تاکنون اقدام به ثبت سفارش و معامله کرده‌اند. بانک ملی بیشترین آمار معاملات را به خود اختصاص داده است. بانک تجارت بیشترین معامله را به‌عنوان بانک عامل واردکننده‌ها انجام داده و بانک سامان نیز بیشترین معامله را به‌عنوان بانک عامل صادرکنندگان ثبت کرده است. این گزارش حاکی است، پیرو بخشنامه بانک مرکزی، صنایع روانکار، دوده، کامپاند، سیمان، سرامیک و انواع لبنیات از تاریخ سوم آذرماه۱۴۰۳ ملزم به واگذاری ارز حاصل از صادرات خود در مرکز مبادله ایران به واردکنندگان بر اساس نرخ توافقی و سازوکار اجرایی این مرکز هستند. سایر صادرکنندگانی که در گروه‌های مذکور قرار ندارند، فعلا می‌توانند واگذاری ارز حاصل از صادرات خود را طبق روال سابق انجام دهند یا به‌صورت اختیاری در سامانه ارز تجاری عرضه کنند؛ اما از ۲۶آذرماه کلیه صادرکنندگان و واردکنندگان غیر نیمایی ملزم به خرید و فروش ارز در این سامانه هستند.
  • قاطعیت در برخورد با متخلفان فروش طلا در فضای مجازی

    ایلنا: رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک گفت: مساله فروش طلا در فضای مجازی با توجه به مخاطرات احتمالی برای مردم به‌صورت جدی توسط کمیته اقدام مشترک پیگیری می‌شود. امین کلاهدوزان، رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک گفت: تاکنون هفت جلسه برای رصد و بررسی میزان انطباق کسب‌وکارهای فعال فروش طلا در فضای مجازی با ضوابط قانونی با حضور نمایندگانی از دستگاه‌های نظارتی، قضایی، بانک مرکزی، دبیرخانه هیات عالی نظارت بر سازمان‌های صنفی کشور و اتاق اصناف ایران برگزار شده است. او با اشاره به اقدامات انجام‌شده تصریح کرد: به‌دلیل اینکه پای سرمایه مردم در میان است، در برخورد با متخلفان به هیچ عنوان تسامح نداشتیم و بر رعایت ضوابط تعیین‌شده تاکید شده و به همان نسبت نیز فضای کار برای فعالیت کسب‌وکارهای شفاف و ضابطه‌مند را تسهیل و حمایت کرده و خواهیم کرد.
  • حجم کل معاملات شمش طلای مرکز مبادله از ۱۳تن عبور کرد

    مرکز مبادله ایران: ۱۱۱کیلوگرم شمش طلا به ارزش بیش از ۶۹۰ میلیارد تومان در حراج شماره۷۵ مرکز مبادله ایران مورد معامله قرار گرفت. در هفتاد و پنجمین جلسه حراج شمش طلا که روز سه‌شنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۳ در مرکز مبادله ایران برگزار شد، از مجموع ۱۱۱کیلوگرم شمش طلای استاندارد عرضه‌شده در حراج‌های عمده و خرد تالار معاملات طلای این مرکز، همه شمش‌ها، با میانگین قیمت ۶میلیارد و ۲۲۷میلیون تومان به ازای هر شمش طلای استاندارد معامله شد. شمش‌های معامله شده در این حراج یک‌کیلوگرمی و با عیار حداقل ۹۹۵ در هزار بوده است. این گزارش حاکی است، طی ۷۵حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران، ۱۳ هزار و ۲۷ کیلوگرم شمش مورد دادو‌ستد قرار گرفت که در نتیجه آن نزدیک به ۶۱.۷هزار میلیارد تومان ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد کشور وارد شد.
  • صندوق توسعه تابع قانون برای تسویه بدهی‌های دولت است

    تسنیم: رئیس صندوق توسعه ملی گفت: درخصوص حذف مصوبه تسویه بدهی‌های دولت به صندوق از طریق قرارد‌های نفت و گاز از برنامه هفتم، تابع قانون هستیم. مهدی غضنفری، رئیس صندوق توسعه ملی درخصوص برداشت ۱۰میلیارد دلار از ذخایر صندوق توسط دولت گفت: دولت‌ها هر سال در فرآیند تصویب و اجرای بودجه، کسری‌های خود را با اجازه رهبر انقلاب از صندوق برداشت می‌کنند. طبیعتا وضعیت درآمد ارزی کشور ایجاب می‌کند که روسای‌جمهور چنین درخواستی داشته باشند. رئیس صندوق توسعه ملی درباره حذف مصوبه‌ای از برنامه هفتم با موضوع نحوه تسویه بدهی‌های دولت گفت: در خلال تصویب مصوبات در مجلس و مجمع تشخیص مصلحت ممکن است گفت‌وگو‌ها و اختلاف نظراتی بروز کند و دیدگاه‌های مختلفی مطرح باشد. اما زمانی که متنی رای می‌آورد و به قانون تبدیل می‌شود، قاعدتا مورد احترام است و همگی باید آن را اجرا کنیم. غضنفری در ادامه تاکید کرد: شاید ما نظر دیگری در این موضوع داشتیم و اختلاف نظر وجود داشته باشد؛ اما تمام این موارد در زمان تضارب آرا و ارائه دیدگاه‌ها مطرح می‌شود؛ ممکن است برخی بپذیرند و برخی دیگر مخالف باشند. اما زمانی که همان موضوع به قانون تبدیل می‌شود هم باید خود قانون رعایت شود و هم حرمت قانون‌گذار حفظ شود. طبیعتا ما هم مثل آحاد ملت تابع قانون هستیم. بر اساس این گزارش، در زمان تصویب برنامه هفتم و در ماده این قانون، مقرر شده بود تا دولت بدهی‌های خود به صندوق توسعه ملی را از طریق قرارداد‌های نفت و گاز تسویه کند؛ اما این موضوع در متن نهایی قانون حذف شده است.
  • دیدار سفیر صربستان با وزیر اقتصاد

    شادا: دمیر کواچویچ سفیر جمهوری صربستان با دکتر عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد کشورمان دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدار که در محل وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد، طرفین بر ضرورت توسعه همکاری‌های دوجانبه اقتصادی، با توجه ‌به اراده رهبران سیاسی ایران و صربستان تاکید کردند. این گزارش حاکی است، وزیر اقتصاد کشورمان در سخنانی در این دیدار، با اشاره به ظرفیت‌های بالای کشورمان برای سرمایه‌گذاری، از جمله منابع عظیم معدنی و انرژی در کنار نیروی کار ماهر و تحصیل‌کرده، ایران را فضایی مناسب برای سرمایه‌گذاری تجار صربستانی عنوان و تصریح کرد: در دولت چهاردهم، هیچ مانعی برای توسعه روابط دوجانبه دولت و ملت ایران و صربستان وجود ندارد. بنابراین گزارش، «دمیر کواچویچ» سفیر جمهوری صربستان نیز در سخنانی با اشاره به آمادگی این کشور برای دعوت از رئیس‌جمهور و رئیس مجلس ایران به صربستان، بر اراده قوی دولت متبوع خود در سطوح سیاسی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی با ایران تاکید کرد. وی با اشاره به امضای توافق‌نامه‌های اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و حمایت از سرمایه‌گذاری متقابل بین ایران و صربستان در سال‌های گذشته، بر علاقه دولت متبوع خود برای اجرایی‌شدن این توافقات و نیز برگزاری کمیسیون مشترک دو کشور تا پیش از پایاان سال۱۴۰۳ تاکید کرد.
  • معاون ارزی بانک مرکزی در نشست با فعالان اقتصادی:

    بازارهای ارزی در مرکز مبادله ادغام می‌شوند

    معاون ارزی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه بازار ارز تجاری با هدف تک‌نرخی شدن ارز از ۲۶ آذرماه عملیاتی می‌شود، کشف قیمت در این بازار را مبتنی بر عرضه و تقاضا اعلام کرد و گفت: تمام شعب ارزی شبکه بانکی به سامانه ارز تجاری متصل می‌شوند و ادغام سایر بازارهای ارزی در مرکز مبادله نیز با عملیاتی شدن سامانه معاملاتی بازار ارز تجاری محقق می‌شود.
  • نرخ بیکاری ترکیه به ۸ درصد رسید

    ایسنا: نرخ بیکاری ترکیه در ماه اکتبر رقم ۸.۸ درصد را ثبت کرد. بر اساس اطلاعات منتشرشده توسط موسسه آمار ترکیه، نرخ بیکاری ترکیه در ماه اکتبر به ۸.۸ درصد افزایش یافته که ۰.۱ درصد نسبت به ماه قبل صعود کرده است. تعداد افراد بیکار در ماه اکتبر ۶۱ هزار نفر افزایش یافتند و به ۳.۱۷ میلیون نفر رسیدند و نرخ بیکاری برای مردان ۶.۹ درصد و برای زنان ۱۲.۳ درصد ثبت شده است.بیزینس گزارش کرد، در گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال، نرخ بیکاری جوانان با ۰.۳ واحد درصد کاهش نسبت به ماه قبل به ۱۶.۶ درصد رسیده است. نیروی کار این کشور در ماه اکتبر ۲۱۹ هزار نفر افزایش یافت و به ۳۶.۱۵ میلیون نفر رسید. نرخ مشارکت نیروی کار به ۵۴.۷ درصد صعود کرد که نشان‌دهنده افزایش ۰.۳ درصدی نسبت به ماه سپتامبر است.
  • تورم بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا به ۲ درصد رسید

    ایسنا: اداره آمار فدرال در گزارش نهایی خود اعلام کرد که تورم سالانه آلمان در ماه نوامبر به ۲.۲ درصد رسیده است و شاخص قیمت مصرف‌‌‌کننده(CPI) نیز به‌‌‌صورت ماهانه ۰.۲ درصد کاهش داشت که هر دو رقم مطابق با ارقام اعلام شده اولیه بودند.
    چهارشنبه، ۲۱ آذر ۱۴۰۳
  • پس‌لرزه‌های تصمیم مایکروسافت برای عدم پذیرش BTC؛

    بیت‌کوین در آستانه جهش به ۱۰۰ هزار دلار

    دنیای اقتصاد: داده‌های وب‌سایت‌های تحلیلی نشان می‌دهند که قیمت بیت‌کوین به بالاترین سطح روزانه خود قبل از باز شدن بازارهای وال استریت رسید.
  • معاون ارزی بانک مرکزی تاکید کرد:

    تقاضای کارمزد ارزی از سوی بانک‌ها تخلف است/ شعب ارزی بانک ها به سامانه ارز تجاری متصل می شوند

    دنیای اقتصاد: معاون ارزی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه بازار ارز تجاری با هدف تک نرخی شدن ارز از ۲۶ آذرماه عملیاتی می شود، کشف قیمت در این بازار را مبتنی بر عرضه و تقاضا اعلام کرد.
  • شکاف ارزی ثابت ماند

    دلار رسمی در مسیر کانال ۵۶؟

    روند شاخص‌های هر دو بازار رسمی و غیررسمی ارز کشور مثبت است. بازار غیررسمی به پشتوانه ریسک‌های سیاسی منطقه‌ای نوسان می‌کند و در مقابل نرخ رسمی ارز نیز جهت جلوگیری از افزایش شکاف میان بازارهای کشور رو به جلو حرکت می‌کند. به عقیده تحلیلگران اقتصادی همراهی بازار رسمی با رشد نرخ‌های غیررسمی گرچه می‌تواند موجب به وجود آمدن انتظارات شود، اما فواید اقتصادی مهمی دارد.
  • در سلسله‌ نشست‌های نقد و نظر «دنیای اقتصاد» بررسی شد؛

    قانون جدید بانک‌مرکزی؛ پیشرفت یا پسرفت؟

    قانون جدید بانک مرکزی در ۸آبان‌ماه۱۴۰۲ از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسید و جایگزین قانون پولی و بانکی کشور مصوب سال۱۳۵۱ شد. با این حال، این قانون از همان ابتدا با نقدهایی روبه‌رو شده است. در همین راستا «گروه رسانه‌ای دنیای‌اقتصاد» در سلسله نشست‌های نقد و نظر به بررسی عملکرد این قانون پرداخت. امیرحسین امین‌آزاد، مدیر کل اسبق نظارت بر بانک‌ها در بانک مرکزی قانون جدید بانک مرکزی را نسبت به قانون پولی و بانکی گامی به جلو دانست. درحالی‌که حمید قنبری، مدیر کل اسبق بین‌الملل بانک مرکزی و احمد عزیزی، معاون ارزی اسبق بانک مرکزی با اشاره به نقاط ضعف و ناهماهنگی‌های این قانون، آن را فاقد کارآمدی لازم دانستند و هشدار دادند که قانون جدید می‌تواند عملکرد بانک مرکزی را با چالش مواجه کند.
  • چشم‌انداز طلای جهانی برای سال ۲۰۲۵ مثبت است؛

    خرید طلایی اژدهای زرد

    طلای جهانی طی دو روز گذشته با رشدی بیش از ۱.۱ درصد به کانال ۲۶۷۰ دلار رسید. تحلیلگران می‌گویند که قیمت فلز گران‌بها از طریق عوامل مختلفی همچون محرک‌های مالی و تقاضای طلای بانک مرکزی چین و تنش‌های ژئوپلیتیک در خاورمیانه شارژ شده است. در این میان ترامپ اعلام کرد که تا پایان دوره ریاست فدرال‌رزرو، برای برکناری جروم پاول تلاشی نمی‌کند.
  • معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی تشریح کرد

    دستاورد‏‏‌ها و چالش‏‏‌های توسعه رمز‌پول در اقتصاد ملی

    بانک مرکزی: معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی با بیان اینکه توسعه پول‌‌‌های دیجیتال به ارتقای اثربخشی و کیفیت اعمال سیاست‌های پولی بانک مرکزی کمک می‌کند، یادآور شد: یکی از مهم‌ترین طرقی که بانک مرکزی با استفاده از آن نسبت به مدیریت تورم و بازارهای مختلف اقدام می‌‌‌کند، از طریق ابزار سرعت گردش نقدینگی است. به عنوان نمونه بانک مرکزی با توسعه ابزاری مانند پول دیجیتال بانک مرکزی، باتوجه به اشراف و مدیریت متمرکز که بر این ابزار دارد، می‌تواند نسبت به اعمال سیاست‌های پولی خود به صورت موثرتری اقدام کند.
  • ۵۵۵هزار سکه در ۴۵حراج تخصیص یافت

    مرکز مبادله ایران: چهل‌وپنجمین حراج سکه طلا با تخصیص ۶۸۱۲قطعه انواع سکه طلا در برابر ۱۶۹۱۶قطعه ثبت سفارش به پایان رسید. این آمار نشان می‌دهد ۴۰درصد متقاضیان برنده شده‌اند. چهل‌وپنجمین حراج سکه طلا روز دوشنبه ۱۹آذر‌ماه۱۴۰۳ برگزار شد و از مجموع ۸۰۰۲قطعه تمام‌سکه ثبت سفارش‌شده، ۳۱۹۹قطعه با میانگین قیمت ۵۱میلیون و ۸۸هزار تومان به متقاضیان تخصیص داده شد. همچنین، در حراج ربع سکه نیز ۸۹۱۴ قطعه ربع‌سکه ثبت سفارش شد که ۳۶۱۳ قطعه با میانگین قیمت ۱۶میلیون و ۳۵۳هزار تومان تخصیص داده شد. تمام سکه‌های عرضه‌شده در این حراج، ضرب سال۱۴۰۳ است.
  • وصول بیش از ۹۰.۴درصد چک‌ها در مهر ماه

    بانک مرکزی: براساس آمار چک‌های مبادله ای در مهر ماه سال جاری، بیش از ۱۰میلیون و ۲۰۰هزار فقره چک به ارزشی بالغ بر ۷۸۸۹هزار میلیارد ریال در سامانه چکاوک مبادله‌ شد که از این میزان، بیش از ۹میلیون و ۲۰۰هزار فقره به ارزش ۶۷۴۰هزار میلیارد ریال وصول شده است. براساس اطلاعات سامانه انتقال تصویر چک (چکاوک) طی مهرماه سال جاری، نسبت تعداد چک‌های وصولی به مبادله‌ای، ۹۰.۴درصد و نسبت مبلغ چک‌های وصولی به مبادله‌ای ۸۵.۴درصد است. بر اساس این گزارش نسبت تعداد چک‌های وصولی به مبادله‌ای در شهریورماه سال جاری، ۹۰.۱درصد و نسبت مبلغ چک‌های وصولی به مبادله‌ای ۸۳.۹درصد بود. بر اساس اطلاعات این گزارش، میزان مبادلات چک در مهرماه نسبت به ماه قبل از نظر تعداد، ۳۴.۹درصد و از نظر مبلغ، ۳۰.۸درصد افزایش نشان می‌دهد. همچنین بیشترین نسبت تعداد چک‌های وصولی به مبادله‌ای در استان‌های گیلان، کرمانشاه و ایلام بوده است. از لحاظ ارزشی نیز بیشترین نسبت چک‌های وصولی به مبادله‌ای در استان‌های کرمانشاه، البرز و گلستان بوده است.
  • عبور حجم کل معاملات شمش طلای مرکز مبادله از ۱۳تن

    مرکز مبادله ایران: ۱۱۱کیلوگرم شمش طلا به ارزش بیش از ۶۹۰میلیارد تومان در حراج شماره۷۵ مرکز مبادله ایران مورد معامله قرار گرفت. در هفتادوپنجمین جلسه حراج شمش طلا که روز سه‌شنبه ۲۰آذرماه۱۴۰۳ در مرکز مبادله ایران برگزار شد، از مجموع ۱۱۱کیلوگرم شمش طلای استاندارد عرضه‌شده در حراج‌های عمده و خرد تالار معاملات طلای این مرکز، همه شمش‌ها، با میانگین قیمت ۶میلیارد و ۲۲۷میلیون تومان به ازای هر شمش طلای استاندارد معامله شد. شمش‌های معامله‌شده در این حراج یک کیلوگرمی و با عیار حداقل ۹۹۵ در هزار بوده است. این گزارش حاکی است، طی ۷۵حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران، ۱۳هزار و ۲۷کیلوگرم شمش مورد دادو‌ستد قرار گرفت که در نتیجه آن نزدیک به ۶۱.۷هزار میلیارد تومان ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد کشور وارد شد.
  • نقش‌ صنعت لیزینگ در تامین مالی تولید و خانوار

    پژوهشکده پولی و بانکی: سرپرست پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی گفت: اگر بتوانیم چارچوبی طراحی کنیم تا نقش لیزینگ‌ها در تامین مالی تولید و خانوارها توسعه یابد، این صنعت جایگاه مناسب خود را پیدا می‌کند. کورش پرویزیان در جلسه هماهنگی همایش ملی صنعت لیزینگ و تامین مالی اظهار کرد: باید تلاش کنیم تعامل بین بانک مرکزی و اشخاص تحت نظارت، مثبت و رو به جلو باشد و تمهیداتی که در پژوهشکده دنبال می‌کنیم در همین راستا است. وی افزود: اگر بتوانیم چارچوبی طراحی کنیم تا نقش لیزینگ‌ها (شرکت‌های واسپاری) در تامین مالی تولید و خانوارها توسعه یابد، این صنعت جایگاه مناسب خود را پیدا خواهد کرد.
    سه‌شنبه، ۲۰ آذر ۱۴۰۳
  • دنیای اقتصاد گزارش می‌دهد؛

    چرا قیمت دوج‌کوین کاهش یافت؟

    دنیای اقتصاد: قیمت دوج‌کوین (DOGE) در تاریخ ۹ دسامبر به ۱۱.۶۰% کاهش یافت و از بالاترین قیمت سالانه خود یعنی ۰.۴۸۴ دلار به ۰.۴۲۸ دلار رسید.
  • آمار چک‌های مبادله‌ای در مهرماه؛

    میزان و مبلغ چک های وصولی اعلام شد

    دنیای اقتصاد: بر اساس آمار چک‌های مبادله‌ای در مهرماه سال جاری، بیش از ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار فقره چک به ارزشی بالغ بر ۷۸۸۹ هزار میلیارد ریال در سامانه چکاوک مبادله‌ شد که از این میزان، بیش از ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار فقره به ارزش ۶۷۴۰ هزار میلیارد ریال وصول شده است.
  • کاربرد یادگیری ماشین در حوزه‌های اقتصادی بررسی شد؛

    ماشین پیشرو سیاستگذاری

    در عصر دیجیتال، رشد سریع داده‌ها و ظهور یادگیری ماشین تحول چشم‌گیری در تحقیقات اقتصادی ایجاد کرده است. یادگیری ماشین، با توانایی تحلیل داده‌های بزرگ و غیرساختاریافته مانند متن و تصاویر، فرصت‌های جدیدی برای پیش‌بینی و تحلیل فراهم می‌کند. تمرکز این روش، برخلاف اقتصادسنجی که بر روابط علی تمرکز دارد، بیشتر به پیش‌بینی دقیق معطوف است. با این حال، چالش‌هایی مانند کیفیت پایین داده‌های اقتصادی، نیاز به شفافیت الگوریتم‌ها و مسائل نظارتی در استفاده از روش‌های یادگیری ماشین وجود دارد. استفاده بهینه از این فناوری نیازمند تطبیق روش‌ها، توسعه ابزارهای جدید و توجه به مسائل اخلاقی و نظارتی برای بهره‌گیری از پتانسیل کامل آن است.
  • عوامل رشد نرخ ارز بررسی شد؛

    بازار ارز در محاصره اخبار سیاسی؟

    شاخص‌های ارزی همچنان درحال رکوردشکنی هستند. به‌نظر می‌رسد اخبار سیاسی منفی منتشر شده در چند روز اخیر فشار افزایشی قابل توجهی را در بازار ایجاد کرده‌اند. اما در این میان باید اشاره کرد که نرخ ارز عمدتا در نیمه دوم سال صعودی است و بخشی از رشد قیمت‌های اخیر به عنوان روند طبیعی بازار ارز شناخته می‌شود.
  • با وجود محرک‌های اقتصادی، تورم همچنان نزدیک به صفر است

    امید چین به رهایی از رکود

    رهبران چین سعی دارند که اقتصاد این کشور را تقویت کنند. با این حال آمار تورم چین در ماه نوامبر حاکی از آن است که سیاستگذاران چینی چندان در رسیدن به اهداف خود موفق نبوده‌اند. ترامپ گفت در روزهای گذشته برای نخستین بار پس از انتخابات با شی‌جین‌پینگ تماس مستقیم گرفته است.