شماره روزنامه ۶۱۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۹۹ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۶۰۹۹

  • دو بال رشد ۱۴۰۳

    دنیای اقتصاد: رئیس کل بانک مرکزی در سی‌وچهارمین همایش بانکداری اسلامی آمار رشد اقتصادی بهار۱۴۰۳ را اعلام کرد. رشد بهار به رقم ۴.۲درصد رسیده که نسبت به زمستان سال قبل ۰.۳ واحد درصد کاهش یافته است. اگرچه جزئیات این آمار هنوز اعلام نشده، با این حال «دنیای‌اقتصاد» به بررسی روند رشد براساس این آمار شفاهی پرداخته است. در این همایش همچنین عنوان شد که رشد اقتصادی سال‌های اخیر به‌دلیل افزایش فروش نفت بوده‌است. از نظر کارشناسان، اثر رشد اقتصادی مبتنی بر نفت، در طول زمان در حال کاهش است و به نظر می‌رسد، اکنون کشور نیازمند موتور جدیدی برای رشد اقتصادی است. رشد اقتصادی مبتنی بر تولید غیر نفتی به بازنگری در سیاستگذاری در دو حوزه داخلی و خارجی نیاز دارد. اصلاح سیاستگذاری داخلی باید در راستای بهبود زیرساخت‌های مربوط به انرژی، اصلاحات قیمتی حامل‌های انرژی، رفع موانع کسب‌وکار، پیش‌بینی‌پذیر کردن اقتصاد و کنترل تورم باشد و اصلاح سیاستگذاری خارجی نیز با حرکت به سوی رفع دائمی تحریم‌ها، پذیرش FATF و جذب سرمایه‌های خارجی صورت می‌گیرد. همان‌طور که رئیس‌جمهور پیش‌تر عنوان کرد، مادامی که ۱۰۰میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی جذب نشده است، کشور در دام رشد پایین اقتصادی خواهد ماند، بدون رشد اقتصاد، سیاست‌های رفاهی مد نظر برای فقرزدایی نیز چندان موفقیت‌آمیز نخواهد بود و اهداف مرتبط با عدالت اجتماعی نیز محقق نخواهند شد. اقتصاددانان پیش‌بینی می‌کنند بدون انجام شدن اصلاحات ساختاری، رشد اقتصادی کشور در بلندمدت به رقمی پایین‌تر از ۲درصد نزول خواهد کرد و کشور همچنان درگیر بحران‌ها و ناترازی‌های متعدد خواهد بود. ریسک‌های اقتصادی و غیر اقتصادی متعددی رشد مبتنی بر نفت را تهدید می‌کند و بدون گام برداشتن در راستای راه‌اندازی موتور غیر نفتی رشد اقتصادی، اقتصاد کشور با چالش‌های متعدد و دشواری دست و پنجه نرم خواهد کرد. اصلاح سیاست‌های داخلی و خارجی، دو بال رشد اقتصادی در سال۱۴۰۳ هستند.
  • هدف‌گذاری کاهش شکاف ارزی

    دنیای اقتصاد-میکائیل زین‌الدین: عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد در تازه‌ترین اظهارنظر خود از تلاش برای کاهش شکاف میان نرخ‌های ارز موجود خبر داد. سیاستی که به عقیده کارشناسان منجر به اصلاح نظام ارزی کشور خواهد شد. در این گزارش تاثیر کاهش شکاف ارزی بر رانت موجود در بازار بررسی می‌شود.
  • مسیر بازگشت به FATF

    دنیای اقتصاد: بررسی‌های پژوهشکده پولی و بانکی نشان می‌دهد که ایران برای خروج از لیست سیاهFATF باید با اصلاح قوانین به دنبال تصویب و اجرای دو کنوانسیون‌ پالرمو و مقابله با تامین مالی تروریسم باشد. علاوه بر این، اقداماتی با هدف بهبود شفافیت مالی و مبارزه با پول‌شویی می‌تواند راه‌گشا باشد.
  • چشم‌انداز اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۵

    ایسنا: با نزدیک شدن به سال۲۰۲۵، تحلیلگران کپیتال اکونومیکس اظهار کردند انتظار دارند پس از نیمه دوم چالش‌برانگیز سال۲۰۲۴، در اکثر اقتصادهای بزرگ جهانی اندک بهبودی مشاهده شود. بر اساس تحلیل این شرکت، دو موضوع کلیدی اقتصادهای پیشرفته را شکل خواهند داد و شامل عادی‌سازی تورم و کاهش سیاست پولی است که هر دوی این موارد باید از رشد تولید ناخالص داخلی حمایت کنند. علاوه بر این، انتظار می‌رود بهبود اقتصادی چین با محرک‌های مالی افزایش یابد؛ اگرچه تنش‌های تجاری مداوم با ایالات‌متحده و متحدانش ممکن است پتانسیل رشد آن را محدود کند.
  • سیگنال رکود از تورم چین

    دنياي اقتصاد: تورم هسته چین به کمترین میزان در بیش از سه‌سال گذشته کاهش یافت. این می‌تواند نشان‌دهنده کاهش سرعت رشد اقتصادی یا حتی رکود در یک اقتصاد باشد. کاهش شاخص قیمت تولیدکننده نیز در ماه اوت نگرانی اقتصاددانان را برانگیخت. چراکه نیروهای کاهش‌دهنده قیمت در دومین اقتصاد بزرگ جهان ریشه دوانده‌اند. آیا چین به رکود نزدیک است؟
  • ۱۹۵ کیلو شمش طلا در ۲۰شهریور ماه به فروش رسید

    مرکز مبادله ایران: با معامله ۱۹۵کیلوگرم شمش طلا در حراج چهل‌ونهم مرکز مبادله ایران، حجم تجمیعی معاملات در این مرکز به بیش از ۹.۵تن رسید. در چهل‌ونهمین جلسه حراج شمش طلا که روز سه‌‌شنبه ۲۰شهریور ماه ۱۴۰۳ در مرکز مبادله ایران برگزار شد، از مجموع ۱۹۷کیلوگرم شمش طلای استاندارد عرضه‌شده در حراج‌های عمده و خرد تالار معاملات طلای این مرکز، ۱۹۵کیلوگرم با میانگین قیمت ۴میلیارد و ۷۸۶میلیون تومان به ازای هر شمش طلای استاندارد معامله شد. طی ۴۹جلسه حراج شمش طلا در مرکز مبادله ایران، ۹۵۴۶کیلوگرم شمش به ارزش بیش از ۴۲هزار میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفته است.
  • اقتصاد فرانسه معکوس شد

    ایسنا: آژانس آمار فرانسه پیش‌‌‌بینی کرد اقتصاد فرانسه در سه ماه سوم با بازی‌های المپیک شتاب گرفت، اما قرار است تا قبل از پایان سال به عقب برگردد. هجوم گردشگرانی که در بازی‌های المپیک پاریس شرکت کردند، باعث افزایش هزینه‌های مصرف‌‌‌کننده در دومین اقتصاد بزرگ منطقه یورو شد اما کشمکش‌‌‌های سیاسی پارلمان معلق در ماه ژوئیه، کسب‌‌‌وکارها را متلاطم کرد. آژانس در آخرین چشم‌‌‌انداز اقتصادی خود گفت اقتصاد در سه ماه سوم نسبت به سه ماه قبل که رشد ۰.۲ درصدی داشت ۰.۴ درصد رشد خواهد کرد و پیش‌‌‌بینی خود را از ۰.۵ درصد قبلی کاهش داد. انتظار می‌رود دستاوردهای اقتصادی المپیک به کمک رشد بیاید که دلیل عمده آن فروش بلیت، پخش تلویزیونی و پرداخت پول نقد از سوی گردشگران به هتل‌‌‌ها و رستوران‌‌‌هاست.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر