دنياي اقتصاد:
پس از آزادسازی دلارهای بلوکه شده ایران در کره و رسیدن این منابع به حساب بانکهای ایرانی در قطر، بانکمرکزی از برنامه خود برای استفاده از این منابع جهت تقویت ریال خبر داده است.
دنیایاقتصاد - امین مکرمی:
عامل تعیینکننده قیمت طلا چیست؟ پاسخ این سوال در گذشته آسان بود: قیمت تمامشده پول. کاهش نرخ بهره به معنای افزایش قیمت طلا بوده است و بالعکس. طلا نمونه تمامعیاری از یک دارایی «ضد دلار» محسوب میشود و جایی است که افراد بیاعتماد به ارز فیات، به آن پناه میبرند. بنابراین طبیعی است که وقتی نرخهای حقیقی بهره پایین و دلار ارزان است، قیمت طلا رشد کند یا هنگامی که نرخ بهره بالا میرود، طلا که بدون بازده است، جذابیت کمتری داشته باشد و قیمتها افت کنند.
تجارتفردا:
آیا یک اتحادیه پولی میتواند بدون اتحادیه مالی دوام آورد؟ این پرسش از زمان پیدایش منطقه یورو در اذهان بوده است. بلوک پولی که آشکارا انتقالات مالی (بودجهای) را حذف میکند از نظر برخی اقتصاددانان از همان ابتدا محکوم به شکست بود؛ اما از یک بحران بزرگ در سال ۲۰۱۲-۲۰۱۰ و تنها به لطف راهحلهای موقت جان بهدر برد و امروز هم نمیتواند پاسخی برای پرسش بالا پیدا کند.
بانک مرکزی:
بهمنظور حمایت از مستاجرین و در راستای اجرای مصوبه مورخ ۳/ ۳/ ۱۴۰۱ شورای پول و اعتبار، اعطای تسهیلات کمک ودیعه مسکن از محل منابع بانکی موضوع ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن تا پایان سال۱۴۰۲ تداوم مییابد. پیرو نامه شماره ۱۶۸۷/ ۰۲ مورخ ۰۷/ ۰۱/ ۱۴۰۲ درخصوص اعطای تسهیلات کمک ودیعه مسکن از محل منابع موضوع ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن و حسب تصمیمات متخذه در پانزدهمین جلسه کمیسیون عملیات پولی و اعتباری مورخ ۲۲/ ۰۶/ ۱۴۰۲ مقرر شد: «بهمنظور حمایت از مستاجرین و در راستای اجرای مصوبه مورخ ۳/ ۳/ ۱۴۰۱ شورای پول و اعتبار، اعطای تسهیلات کمک ودیعه مسکن از محل منابع بانکی موضوع ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن در قالب سقف کلی مصوب شورای پول و اعتبار مورخ ۳/ ۳/ ۱۴۰۱ (۴۰۰ هزار میلیارد ریال) و سهمیههای ابلاغی به بانکهای عامل تا پایان سال ۱۴۰۲ تداوم یابد.»
بیمه مرکزی:
بر اساس گزارش دفتر برنامهریزی و امور فنیِ معاونت طرح و توسعه بیمه مرکزی صنعت بیمه در ۵ماه اول سال۱۴۰۲ حدود ۶/ ۵۳همت (هزار میلیارد تومان) خسارت پرداخت کرده است. به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل بیمه مرکزی، بنابر گزارش تحلیلی آمار عملکرد بازار بیمه در ۵ماه اول سال۱۴۰۲ به ترتیب حدود ۸/ ۱۱۰ و ۶/ ۵۳همت (هزار میلیارد تومان) حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی داشته است. همچنین مبالغ حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی نسبت به ۵ماه سال گذشته به ترتیب ۵/ ۵۹ و ۸۷درصد رشد دارد.
ایرنا:
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان بعد از دیدار با وزیر دارایی مصر که پس از یک دهه انجام شد، از تشکیل کمیتهای بین دو کشور برای اجرای پروژههای مشترک خبر داد. سیداحسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان که برای شرکت در نشست بانک زیرساخت آسیایی به مصر سفر کرده است با «محمد معیط» وزیر دارایی مصر دیدار و درباره تحولات روابط دو جانبه بهویژه مناسبات تجاری و اقتصادی فیمابین دو کشور گفتوگو کرد.
ایبِنا:
مردم میتوانند با مراجعه به سامانه شکایات و ارتباط مردمی بانک مرکزی، شکایات خود را نسبت به بانکها و موسسات اعتباری اعلام کنند. سامانه پاسخگویی به «شکایات و ارتباط مردمی بانک مرکزی» برای تکریم ارباب رجوع و صیانت از حقوق شهروندی طراحی شده است.
دنياياقتصاد:
شاخص جهانی دلار با شروع روند معاملاتی بازارهای جهانی در روز گذشته مقاومت خود را در کانال ۱۰۵ واحدی حفظ کرد و در ساعت ۱۵ به وقت تهران سطحی معادل ۶۵/ ۱۰۵ واحد را به ثبت رساند. در سازوکار اقتصادی هرگاه دلار جهانی شیب صعودی به خود بگیرد، بازارهای مالی از جمله طلا و رمزارزها که داراییهای محبوب سرمایهگذاران به شمار میرود بر خلاف حرکت دلار به نوسان میپردازند.
ایبِنا: اساندپی گلوبال اعلام کرد که تولید بخش خصوصی بریتانیا در ماه سپتامبر کاهش یافته و شرکتها را بر آن داشته تا کارکنان خود را تعدیل کنند. به گزارش راشاتودی، بر اساس دادههای منتشر شده اساندپی گلوبال، شرکتهای بخش خصوصی بریتانیا، فارغ از قرنطینههای همهگیری کرونا، نیروی کار خود را از زمان بحران مالی جهانی بسیار سریع تعدیل کردهاند.
مهر: یک کارشناس اقتصادی گفت: چنانچه به برخی از صادرکنندگان و تجار اجازه داده شود تا بخشی از ارز حاصله را به چرخه تجارت کشور برنگردانند، بهطور رسمی بازار قاچاق ارز بزرگتر میشود.
پژوهشکده پولی و بانکی: اسکناس جدید اروپا در راه است و به زودی یوروهای جدید از دستگاههای خودپرداز خارج میشوند. به گزارش نشریه اکونومیست، پول میتواند هر شکلی را به خود بگیرد. در چین باستان چاقوهای برنزی به عنوان ابزار پرداخت در گردش بودند، در دوران رکود بزرگ آمریکا مردم کالیفرنیا به جای پول نقد از صدف استفاده میکردند، خریداران ایرلندی در ۱۹۷۰، زمان اعتصاب بانکها مجبور شدند از سفتههایی استفاده کنند که روی کاغذ توالت نوشته میشد.
ایرنا: براساس گزارش کارکنان صندوق بینالمللی پول، حدود ۹۳درصد از بانکهای مرکزی جهان در حال بررسی ارزهای دیجیتال هستند و این ممکن است دلارزدایی را تسریع کند.
به گزارش وبگاه مارکِتس اینسایدِر، بر اساس گزارش تحقیقاتی منتشرشده از سوی کارکنان صندوق بینالمللی پول در ماه جاری، قریب به اتفاق بانکهای مرکزی جهان در حال بررسی دامنههای ارزهای دیجیتال خود هستند و این روندی است که در نهایت ممکن است به کارزار بینالمللی برای کنار گذاشتن دلار از مبادلات تجاری کمک کند. محققان این موسسه با استناد به ارقام بانک تسویهحسابهای بینالمللی اظهار کردند تا ۹۳درصد از بانکهای مرکزی در سراسر جهان در حال بررسی ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) هستند. به گفته کارمندان صندوق بینالمللی پول، این اقدام ممکن است یاریدهنده جنبش ضد دلار حداقل در برخی اقتصادها باشد. آنها معتقدند که ارزهای دیجیتال بانک مرکزی ممکن است به دلارزدایی یا مقابله با «کریپتویی شدن» کمک کند. در اقتصادهایی که با دلار یا یورو دادوستد میکنند، ممکن است معرفی ارزهای دیجیتال بانک مرکزی با جذابتر کردن پول محلی، باعث رواج استفاده از آن شود.
مهر: یک موسسه مالی بینالملل گزارش داد که نرخ بدهی جهانی در سه ماهه دوم امسال به ۳۰۷ تریلیون دلار رسیده و این در حالی است که افزایش نرخ بهره موجب شده تا روند پرداخت اعتبارات کاهش یابد. به گزارش رویترز، موسسه مالی بینالملل اعلام کرد بدهی جهانی در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۳ به رکورد ۳۰۷ تریلیون دلاری رسیده و این در حالی است که افزایش نرخ بهره در بسیاری از کشورهای جهان، پرداخت اعتبارات از سوی بانکها را کاهش داده است. در این بین آمریکا و ژاپن بیشترین افزایش نرخ بهره را به ثبت رساندهاند. این موسسه اعلام کرد که در ۶ ماه نخست امسال مجموع بدهی جهان ۱۰ تریلیون دلار رشد کرده و طی ۱۰ سال گذشته ۱۰۰تریلیون دلار افزایش داشته است. موسسه مالی بینالملل میگوید: افزایش اخیر بدهی جهانی موجب شده تا نسبت آن به تولید ناخالص داخلی جهان هم برای دومین دوره سه ماهه متوالی افزایش یابد و به ۳۳۶ درصد کل تولید ناخالص داخلی جهان برسد. تا پیش از سال ۲۰۲۳ این نسبت برای ۷ دوره سه ماهه متوالی کاهشی بود.
ایبِنا: بانک مرکزی چین ۳۱۹ میلیارد یوآن بازپرداخت معکوس انجام داد. به گزارش شینهوا، روز دوشنبه بانک مرکزی چین ۳۱۹میلیارد یوآن (حدود ۴۷/ ۴۴ میلیارد دلار آمریکا) بازپرداخت معکوس ۱۴ روزه را با نرخ بهره ۹۵/ ۱ درصد انجام داد. بانک مرکزی چین در بیانیهای اعلام کرد که این اقدام با هدف ثابت نگه داشتن نقدینگی در پایان این دوره سه ماهه است. ریپوی معکوس فرآیندی است که در آن بانک مرکزی اوراق بهادار را از طریق مناقصه از بانکهای تجاری خریداری و برای فروش مجدد آن در آینده توافق میکند.
ایرنا: حرکت بینالمللی علیه سلطه دلار بر تجارت جهانی و جریانهای سرمایهگذاری، کشورهای بیشتری را به سوی خود میکشاند بهطوری که اندونزی هم به این پویش پیوسته است. به گزارش وبگاه مارکتس اینسایدر، بنا بر اعلام بانک مرکزی اندونزی، این کشور یک کارگروه ملی برای گسترش استفاده از تراکنشهای ارز محلی (LCT) با کشورهای شریک تشکیل داده است.
تسنیم: باریستاها در کافههای کوزوو به خود زحمت بررسی سکههای ۲ یورویی را نمیدهند، چرا که اکثر آنها جعلی هستند و کیفیت بالای آنها تشخیص تقلبی از اصلی را تقریبا غیرممکن کرده است.