شماره روزنامه ۶۱۴۰
|

  • بازوکای چین برای ترامپ

    دنیای اقتصاد: از میان همه کسانی که با نگرانی انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را دنبال می‌کنند، افراد اندکی هستند که به سرمایه‌گذاری در چین فکر می‌کنند. اقتصاد چین درحال‌حاضر با رکود صنعت مسکن که بیش از سه سال پیش آغاز شده و کاهش مداوم قیمت‌ها که از ۱۸ ماه پیش آغاز شده، دست‌و‌پنجه نرم می‌کند. اکنون آنها باید به فکر بازگشت احتمالی دونالد ترامپ به کاخ سفید و تهدید اعمال تعرفه‌های سنگین نیز باشند. به گزارش اکونومیست، پس از انتخابات، و به‌ویژه در صورت پیروزی ترامپ، توجه‌ها در چین به گردهمایی مقامات چینی سه روز بعد از انتخابات در پکن در تاریخ ۸ نوامبر معطوف خواهد شد. در این نشست کمیته دائمی قوه مقننه چین بسته‌ای از اقدامات مالی مورد انتظار را تصویب خواهد کرد که احتمالا اهدافی همچون افزایش سرمایه بانک‌ها، تامین مالی بدهی‌های دولت محلی و احیای مصرف را دنبال خواهد کرد. ارقام مالی منتشرشده چیزهای زیادی در مورد طرز فکر رهبران چین آشکار خواهد کرد. آیا آنها بالاخره شدت مشکلات اقتصادی کشور را تشخیص می‌دهند؟ و آیا حاضرند برای رفع آنها هزینه کنند؟
  • سایه انتخابات بر بازار ارز؟

    دنیای اقتصاد: دلار آزاد زیر مرز قیمت ۶۹‌هزار تومانی معامله شد. تحلیلگران معتقدند با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، ریسک‏‏‌های مرتبط با این رویداد در فضای بازار پررنگ‏‏‌تر شده است. فعالان بازار نسبت به پیروزی نامزد حزب جمهوری‌خواه سوگیری منفی دارند که علت آن نیز افزایش سطح تحریم‏‏‌های اقتصادی در دوره ریاست جمهوری این شخص است.
  • رای منفی اقتصاد هریس؟

    دنیای اقتصاد: گزارش اداره آمار ایالات‌متحده نشان می‌دهد که اقتصاد این کشور در سه‏‏‏‏‏‌ماهه سوم سال‌۲۰۲۴ به میزان ۲.۸درصد رشد‌کرده که کمتر از پیش‌بینی‌های تحلیلگران (۳‌درصد) است. این رشد به دلیل افزایش هزینه‌های مصرف‌کننده، هزینه‌های دولتی و بهبود خالص تجارت حاصل شده‌است. در عین‌حال، موجودی‏‏‏‏‏‌های خصوصی و کاهش سرمایه‌گذاری ثابت، عوامل منفی تاثیرگذار بر رشد اقتصادی بودند. با نزدیک‌شدن به انتخابات ریاست‏‏‏‏‏‌جمهوری، این آمار می‌تواند تاثیر زیادی بر نظر رأی‏‏‏‏‏‌دهندگان داشته‌باشد. کارشناسان بر این باورند که کاهش رشد اقتصادی ممکن است به نفع رقبای دموکرات‌ها، به‌ویژه دونالد ترامپ باشد، همچنین بانک‌مرکزی ایالات‌متحده برای اولین‌بار از سال‌۲۰۲۰، نرخ‌های بهره را کاهش داده و این موضوع در شرایط کنونی اهمیت بیشتری پیدا کرده‌است. در مجموع وضعیت اقتصادی و آمار‌های مربوط به آن می‌تواند سرنوشت نامزدها در انتخابات آینده را تعیین کند.
  • اسب طلایی می‌تازد

    دنیای اقتصاد: طلای جهانی روز گذشته در ادامه رکوردزنی‌های سریالی خود، رکورد دیگری را به ثبت رساند و توانست قیمت ۲۷۸۹ دلار را لمس کند. به علاوه، بیت‌کوین نیز در این روز به بالاترین قیمت خود در بیش از شش ماه اخیر رسید و حدود قیمت ۷۲ هزار دلار به نوسان ادامه داد. این رشدها همزمان با نااطمینانی‌های پیش از انتخابات آمریکا روی داد.
  • کارنامه جدید تامین ارز

    دنیای‌اقتصاد: بانک مرکزی از اول فروردین ماه تا ۹ آبان ماه امسال، ۴۰ میلیارد و ۹۱۳ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۸ میلیارد و ۸۱۴ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۲۲ میلیارد و ۲۵۶ میلیون دلار، برای خدمات ۹۰۳ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۸ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است.
  • انتظار رکود اقتصادی آلمان در سال ۲۰۲۵

    ایسنا: انتظار می‌‌‌رود رشد اقتصادی آلمان در سال جاری کاهش یابد و در سال ۲۰۲۵ دچار رکود شود. اتاق بازرگانی و صنعت آلمان (DIHK) به دلیل بحران ساختاری مداوم، پیش‌‌‌بینی رشد اقتصاد آلمان را از صفر درصد به منفی ۰.۲درصد برای سال ۲۰۲۴ کاهش داد. اتاق بازرگانی و صنعت آلمان در بیانیه‌‌‌ای اعلام کرد: انتظار دارد اقتصاد آلمان در سال آینده دچار رکود شود و ۳۱ درصد از شرکت‌های شرکت‌‌‌کننده در نظرسنجی نیز انتظار دارند وضعیت کسب‌‌‌وکارشان بدتر شود. نتایج نظرسنجی قبلی نیز نشان داد که فقط ۲۶ درصد انتظار مشابهی داشتند.
  • سرمایه ایران در صندوق بین‌المللی پول افزایش می‌‌‌یابد

    ایبنا: پس از توضیحات محمدرضا فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی، نمایندگان مجلس در مصوبه‌‌‌ای به دولت اجازه افزایش سرمایه در صندوق بین‌المللی پول را دادند. نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز، جزئیات لایحه اجازه افزایش سهمیه دولت جمهوری اسلامی ایران در صندوق بین‌المللی پول را بررسی و تصویب کردند.
  • طلای جهانی در قله جدید

    دنیای اقتصاد: طلای جهانی روز گذشته تا ساعت ۱۸ به وقت تهران، به رکورد جدیدی در قیمت ۲۷۷۰ دست یافت. قیمت بیت‌کوین نیز برای چهارمین روز به روند صعودی خود ادامه داد و با گذشتن از مقاومت ۷۰ هزار دلاری، به رکورد تاریخی خود در کانال ۷۳ هزار دلار نزدیک شد. گفته می‌شود که این نوسانات به خاطر نااطمینانی‌های قبل از انتخابات ایالات‌متحده است.
  • سریال ریسک‌های سیاسی در بازار ارز

    دنیای اقتصاد: قیمت دلار آزاد مجددا به سقف تاریخی خود رسید. تحلیلگران معتقدند با وجود تعدیل بخشی از ریسک‌های سیاسی، هنوز معامله‌گران به جمع‌بندی درستی از فضای سیاست خارجی نرسیده‌اند. درنتیجه همچنان انتظارات تورمی نقش موتور افزایشی را در بازار ایفا می‌کند. علاوه بر مسائل منطقه‌ای به عقیده برخی از کارشناسان انتخابات پیش‌روی آمریکا نیز از جمله دیگر ریسک‌های مهم بازار است.
  • فرار میلیاردرها از چین

    دنیای اقتصاد: براساس آمارهای منتشرشده تعداد میلیاردرهای چینی در سه سال گذشته ۳۶درصد کاهش یافته است. در این میان، افول صنعت مسکن و مستغلات و سختگیری چین در قبال برخی کسب‌وکارهای های‌تک، مهم‌ترین عوامل کاهش تعداد میلیاردرهای چینی محسوب می‌شوند.
  • رشد سومین اقتصاد بزرگ آسیا صعودی خواهد ماند؟

    ايسنا: اقتصاددانان بر این باور هستند که رشد اقتصادی هند قوی خواهد ماند، اما در بخش مشاغل و مخارج خانوارها چالش‌‌‌هایی وجود دارد. اقتصاددانان اظهار کردند که اقتصاد هند در سال مالی جاری و سال آینده با سرعت ثابتی رشد خواهد کرد، اما هشدار دادند که محرک‌‌‌های کلیدی مانند ایجاد شغل و مخارج خانوارها تنها در ۱۲ ماه آینده به میزان اندکی افزایش خواهند یافت. سومین اقتصاد بزرگ آسیا در سال مالی گذشته ۸.۲ درصد رشد ثبت کرد که بیشترین میزان رشد در میان اقتصادهای بزرگ است. این رشد اقتصادی به دلیل سال‌ها هزینه‌های دولت تقویت شده اما نتوانسته است شغل‌‌‌های با درآمد کافی برای میلیون‌ها نفری که هر سال وارد نیروی کار می‌شوند را ایجاد کند.
  • پشت‌صحنه ارقام بودجه

    دنیای اقتصاد: روز گذشته، کلیات لایحه بودجه۱۴۰۴ در کمیسیون تلفیق تصویب شد. از سوی دیگر، سخنگوی ستاد بودجه سازمان برنامه، ابهامات بودجه را در یک نشست خبری مطرح کرد و مرکز پژوهش‌های مجلس، در یک گزارش با عنوان بودجه به زبان ساده، یک تصویر کلان از سند مالی دولت در سال آینده ارائه کرد. این بررسی‌ها چند نکته کلیدی را نشان می‌دهد: بزرگ‌ترین مزیت لایحه بودجه سال۱۴۰۴، تجمیع و یکپارچه‌سازی بودجه‌های جداگانه در جهت شفاف‌سازی کسری بودجه است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که دولت حدود هزار همت از منابع لایحه را از محل استقراض تامین خواهد کرد که در حکم کسری بودجه است. حرکت به سمت اصلاحات اقتصادی و کاهش هزینه‌ها می‌تواند کمی از شدت کسری بودجه بکاهد. نکته دیگر بررسی انبساطی یا انقباضی بودن بودجه است. مطابق بررسی‌ها با در نظر گرفتن تمام اجزای بودجه، میزان رشد لایحه بودجه۱۴۰۴ نسبت به مصوب۱۴۰۳، رقم ۴۷درصد بوده است که اگر تورم انتظاری ۳۰درصد را برای سال بعد در نظر بگیریم، بودجه انبساطی بسته شده است و انقباضی نیست.
  • دوئل انتخاباتی با آمار اشتغال

    دنیای اقتصاد: آمار مشاغل ایالات‌متحده برای ماه اکتبر، تنها چهار روز پیش از انتخابات این کشور منتشر خواهد شد. این درحالی است که اکتبر، به خاطر توفان‌های اخیر، ماه مناسبی برای بازار کار ایالات متحده نبوده است. این امر می‌تواند بر انتخابات آمریکا تاثیر شایانی بگذارد. از سوی دیگر اقتصاددانان هشدار دادند که نرخ تورم این کشور می‌تواند بعد از انتخابات، روند کاهشی خود را رها کرده و رشد کند، زیرا هر دو نامزد، سیاست‌های پرخرجی را در برنامه خود دارند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر