شماره روزنامه ۶۲۳۲
|
    پنجشنبه، ۰۲ اسفند ۱۴۰۳
  • ایلان ماسک قصد بازدید از ذخایر طلای فورت‏‏‌ناکس را دارد؛

    فتح قله طلایی جدید

    روز گذشته طلای جهانی برای چندمین بار در سال جاری به رکورد قیمتی جدیدی دست یافت. این فلز ارزشمند، طی سه‌روز اخیر، بیش از ۲درصد رشد را به ثبت رسانده و از ابتدای سال، نزدیک به ۱۲.۲واحد درصد با افزایش قیمت همراه بوده است. این رشد قیمت، بیشتر ناشی از وضع تعرفه‏‏‌های پی‏‏‌درپی از سوی ترامپ است. به‌علاوه تردیدها در مورد ذخایر طلای آمریکا، کنجکاوی ایلان ماسک را تحریک کرد.
  • شاخص ارزی از قیمت جدید رونمایی کرد؛

    رفتار پاندولی دلار

    روز گذشته قیمت دلار آزاد در شروع معاملات، وارد کانال ۹۳هزار تومانی شد. با این حال در ادامه روز کاهش قیمت را تجربه کرد و در نهایت به نیمه دوم کانال ۹۲هزار تومانی رسید. با وجود اینکه اخبار مثبتی در بازار وجود دارد، اما همچنان تقاضا برای دلار بیشتر از عرضه آن است؛ زیرا انتظارات تورمی در میان مردم در سطح بالایی قرار دارد.
  • زندگی اعتباری؛ بازی پنج‌سر برد

    بدون شک ظهور سبک زندگی اعتباری، تحولی بزرگ در چرخه‌‌ اقتصاد کشور بوده که به منتفع‌شدن گروه‌‌‌های مختلف و ذی‌نفعان متعددی منجر شده است. مجموعه‌‌‌های لندتک، ارائه‌‌‌دهنده‌‌ اعتبارهای خرد، با افزایش توان خرید مصرف‌کنندگان نهایی، به مثابه نیروی محرکه‌‌‌ای پیشران برای چرخه‌‌ اقتصاد کشور هستند.
  • رشد اقتصادی روسیه به ۴.۱‌درصد رسید

    مهر: رشد اقتصادی روسیه در سال ۲۰۲۴، به ۴.۱‌درصد رسید که مطلوب‏‏‌تر از پیش‌بینی‏‏‌های رسمی بوده است. میخائیل میشوستین، نخست‏‏‌وزیر روسیه، در گزارش خود به ولادیمیر پوتین، رئیس‏‏‌جمهور این کشور اظهار کرد اقتصاد روسیه در سال ۲۰۲۴، به میزان ۴.۱‌درصد رشد کرد که این نرخ رشد، کمی بالاتر از پیش‌بینی رسمی ۳.۹درصدی بود. همچنین اعلام شد که تولید ناخالص داخلی این کشور، به رکورد ۲۰۰‌هزار میلیارد روبل برابر ۲.۰۶‌هزار میلیارد دلار رسیده است. رئیس‏‏‌جمهور روسیه از عملکرد اقتصادی کشورش، ابراز خرسندی و نتایج را «خوب و رضایت‏‏‌بخش» توصیف کرد. با این‏‏‌حال، تمایل خود به کاهش نرخ تورم را تکرار کرد؛ نرخ تورم روسیه در سال ۲۰۲۴، به بالای ۹.۵‌درصد رسیده بود. او همچنین مقایسه‏‏‌ای با کشورهای توسعه‏‏‌یافته انجام داد و اشاره کرد که رشد اقتصادی روسیه در سال ۲۰۲۴، از ایالات‏‏‌متحده، آلمان و فرانسه پیشی گرفته است.
  • رئیس کل بانک مرکزی عازم روسیه شد

    بانک مرکزی: محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی، برای دیدار با رئیس بانک مرکزی روسیه و ادامه مذاکرات برای پیشرفت همکاری‌های پولی و بانکی ایران و روسیه و همچنین رایزنی درخصوص ادامه همکاری‌های دو کشور در گروه بریکس، تهران را به مقصد یکاترینبورگ روسیه ترک کرد.
    چهارشنبه، ۰۱ اسفند ۱۴۰۳
  • بر اساس گزارش بانک مرکزی؛

    حجم کل معاملات بازار ارز تجاری تا اول اسفند اعلام شد

    دنیای اقتصاد: حجم کل معاملات بازار ارز تجاری مستقر در مرکز مبادله ارز و طلای ایران طی دو جلسه معاملاتی روز سه‌شنبه ۳۰ بهمن ماه به ۶۲.۶ میلیون دلار (معادل ارزش دلاری) رسید.
  • «دنیای‌اقتصاد» بازدهی ۱۱ ماهه دارایی‌ها را بررسی می‌کند؛

    درخشش طلا در بازارها

    طلای ۱۸عیار با بازدهی ۱۰۲درصدی در ۱۱ماه نخست سال جاری بالاترین سود را نصیب سرمایه‌گذاران کرده است. در بهمن‌ماه سکه طلای طرح جدید با بازدهی ماهانه ۳۲.۷درصدی صدرنشین شد. افزایش قیمت جهانی طلا و رشد نرخ دلار از عوامل اصلی این روند بوده است. دلار آزاد نیز تحت تاثیر نوسانات شدید و افزایش ریسک‌های سیاسی، بازدهی ۱۳.۵درصدی را در بهمن ماه و بازدهی ۵۳درصدی را از ابتدای سال جاری ثبت کرد. ادامه تحریم‌ها و کاهش امید به رفع آنها موجب افزایش انتظارات تورمی شد که به رشد قیمت دلار انجامید. همچنین، افزایش تقاضای فصلی در سه‌ماه پایانی سال، عامل دیگر رشد نرخ ارز است. به نظر می‌رسد حراج‌های بانک مرکزی، رشد قیمت ربع‌سکه را کنترل کرده و باعث شده است که این دارایی نسبت به سایر بازارها رشد کمتری را ثبت کند. در میان بازارها، بورس کمترین بازدهی را در بازه ماهانه و ۱۱ماهه ثبت کرد.
  • گلدمن‌ساکس، چشم‌انداز قیمتی طلا را به ۳۱۰۰دلار افزایش داد؛

    پاس گل ترامپ به طلای جهانی

    طلای جهانی از ابتدای سال۲۰۲۵ با نزدیک به ۱۱درصد رشد مواجه شده است. این رشد دو رقمی در کمتر از ۵۰روز از آغاز سال، نشان‌دهنده عملکرد قابل توجه فلز زرد در مقایسه با سایر دارایی‌هاست. کارشناسان بازار بر این باورند که یکی از نیروی‌های اصلی پشت این ماجرا، افزایش نااطمینانی حاکم بر فضای تجارت جهانی بعد از حضور ترامپ در کاخ سفید است.
  • نرخ رشد نقدینگی تا پایان بهمن به ۲۷.۴درصد رسید

    حمایت پزشکیان از فرزین

    درحالی‌که روزهای گذشته اخبار رفتن فرزین از میرداماد به گوش می‌رسید، روز گذشته رئیس‌جمهور با حضور سرزده در بانک مرکزی بر ادامه‌دار بودن ریاست محمدرضا فرزین بر بانک مرکزی تاکید کرد.
  • ساعت کاری بانک‌های دولتی در اسفند ماه

    ایسنا: طبق اطلاعیه شورای هماهنگی بانک‌ها، از اول اسفند ماه، زمان خدمات‌رسانی و ساعت کاری شعب بانک‌ها در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۷:۳۰ الی ۱۳:۳۰ و در روزهای پنج‌شنبه از ساعت ۷:۳۰ الی ۱۲:۳۰ است. شورای هماهنگی بانک‌ها اعلام کرد: به استناد اطلاعیه قبلی سازمان اداری و استخدامی کشور مبنی بر تغییر ساعت کاری ادارات و بانک‌ها تا پایان بهمن ماه، ساعت کاری شعب و واحدهای ستادی بانک‌ها از روز چهارشنبه اول اسفندماه۱۴۰۳ به روال سابق باز می‌گردد. بر این اساس، زمان خدمت‌رسانی به مشتریان در شعب بانک‌ها در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۷:۳۰ الی ۱۳:۳۰ و ساعات حضور کارکنان در این ایام از ساعت ۷:۰۰ الی ۱۴:۳۰ است. همچنین در روزهای پنج‌شنبه، زمان خدمت‌رسانی به مشتریان در شعب بانک‌ها از ساعت ۷:۳۰ الی ۱۲:۳۰ و ساعات حضور کارکنان در شعب از ساعت ۷:۰۰ الی ۱۳:۰۰ خواهد بود. علاوه براین، ساعات کاری واحدهای ستادی بانک‌ها در تهران نیز همچون روال عادی، در روزهای شنبه تا سه‌شنبه از ساعت ۷:۰۰ الی ۱۶:۰۰ و در روزهای چهارشنبه از ساعت ۷:۰۰ الی ۱۵:۰۰ است.
  • اعلام آمادگی بانک‌های خصوصی برای پرداخت وام فرزندآوری

    دنیای‌اقتصاد: کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی اعلام کرد: از مبلغ ۶هزار و ۹۰۷میلیارد و ۵۰۰میلیون تومان سهمیه برای متقاضیان تسهیلات فرزندآوری در ۹ماه اولیه سال جاری مبلغ ۴هزار و ۳۸۶میلیارد و ۹۰۰میلیون تومان به متقاضیان پرداخت شده است که از این رو بانک‌ها و موسسات مزبور آمادگی دارند بنا به درخواست متقاضیان دارای فرزند تازه متولدشده، قرض‌‌الحسنه پرداخت کنند. بر اساس این گزارش، میزان تسهیلات قرض‌الحسنه برای افرادی که برای بار اول صاحب فرزند می‌شوند مبلغ ۴۰میلیون تومان و فرزند دوم مبلغ ۸۰میلیون تومان، فرزند سوم مبلغ ۱۲۰میلیون تومان، فرزند چهارم مبلغ ۱۵۰میلیون تومان و فرزند پنجم به بعد ۲۰۰میلیون تومان قرض‌الحسنه تعیین شده است. نرخ کارمزد تسهیلات قرض‌الحسنه اعطایی ۴درصد برای اقساط باقی‌مانده در ابتدای هر سال بوده و حداکثر مدت بازپرداخت برای فرزند اول ۳سال، فرزند دوم ۴سال، فرزند سوم ۵سال، فرزند چهارم ۶سال و فرزند پنجم به بعد ۷سال خواهد بود. متقاضیان می‌توانند پس از اعتبارسنجی از سوی بانک عامل و معرفی یک ضامن، تسهیلات خود را دریافت کنند.
    سه‌شنبه، ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
  • مرکز مبادله طلا و ارز آمار داد؛

    در نودمین جلسه حراج شمش چه میزان طلا معامله شد؟

    دنیای اقتصاد: در نودمین جلسه حراج شمش طلا که امروز سه‌شنبه ۳۰ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در مرکز مبادله ایران برگزار شد، از مجموع ۲۲۳ کیلوگرم شمش طلای استاندارد عرضه شده در حراج های عمده و خرد تالار معاملات طلای این مرکز، همه شمش‌ها، با میانگین قیمت ۸ میلیارد و ۶۵۵ میلیون تومان به ازای هر شمش طلای استاندارد معامله شد.
  • میم‌کوین لیبرا در سراشیبی سقوط؛

    «میلی» در دام کریپتو

    طی روزهای اخیر، میم‌کوین لیبرا که پیش‌تر خاویر میلی از آن حمایت کرده بود، با سقوط ارزش چشم‌گیری مواجه و باعث شد که انگشت اتهام برخی از مال‌باختگان و رسانه‌ها به سوی میلی دراز شود. پس از این اتفاق، میلی بابت تبلیغ این توکن، ابراز تاسف و عذر‌خواهی کرد. این رئیس‌جمهور لیبرتارین که در ماه‌های اخیر موفق شد نرخ تورم آرژانتین را به کف پنج‌ساله برساند، اکنون با چالش بزرگی روبه‌رو شده است. باید دید که محبوبیت او تا چه حد آسیب خواهد دید؟
  • آیا سیاست‌های دستوری،‌بازار را سامان خواهد داد؟

    پینگ‌پنگ بازگشت ارزی

    دیوان محاسبات کشور به تازگی اعلام کرده که ۵۱درصد از کل تعهدات سررسیدشده شرکت‌های پتروشیمی، پالایشی و فلزی در سال۱۴۰۳ ایفا نشده و ارز حاصل از صادرات در این حوزه‌ها به سامانه ارز تجاری وارد نشده است. دیوان محاسبات به‌دلیل عدم ایفای این تعهدات و عدم اقدام قانونی بانک مرکزی، این پرونده را به دادسرا ارسال کرده است. بانک مرکزی در واکنش به اتهامات واردشده از سوی دیوان محاسبات، منکر عدم اقدام قانونی خود شده و اعلام کرده که بانک مرکزی «در چارچوب مقررات، پرونده تمام موارد تخلف از ایفای تعهدات ارزی و صادرکنندگان متخلف را به مراجع قانونی و قوه قضائیه به‌صورت رسمی ارسال کرده است.»
  • شکاف قیمتی دلار آزاد و رسمی به ۳۱.۸ درصد رسید؛

    سایه ریسک‌های سیاسی بر بازار ارز

    قیمت دلار در معاملات غیررسمی روز گذشته به قله تاریخی رسید و وارد کانال ۹۱هزار تومانی شد. برخی تحلیلگران معتقدند که این افزایش قیمت ناشی از وجود ریسک‌های سیاسی بلندمدت در فضای کشور است. ورود بازارساز به بازار ممکن است در کوتاه‌مدت نوسانات را کنترل کند، اما اثر پایدار نخواهد داشت. در نهایت تا زمانی که ریسک‌های سیاسی کاهش پیدا نکنند، افت محسوسی در قیمت دلار قابل انتظار نخواهد بود.
  • اقتصاد ژاپن فراتر از پیش‌بینی‌ها رشد کرد

    رشد اقتصادی ژاپن برای سومین فصل متوالی ادامه یافت. این رشد عمدتا به‌دلیل افزایش سرمایه‌گذاری‌های شرکتی و به‌رغم شروع افزایش نرخ بهره بانک مرکزی بود. بر اساس گزارش اولیه منتشرشده توسط دفتر کابینه ژاپن در روز دوشنبه، تولید ناخالص داخلی (GDP) این کشور در سه‌ماه اکتبر تا دسامبر۲۰۲۴ با نرخ سالانه ۲.۸درصد رشد کرده است.
  • آیا دولت ترامپ می‏‌تواند نرخ بهره را کاهش دهد؟

    دولت ترامپ در تلاش است تا هزینه‌های استقراض (نرخ بهره) را کاهش دهد؛ اما این هدف با چالش‌های اقتصادی و سیاست‌های مالی خود او روبه‌رو است. رئیس‌جمهور آمریکا همچنان از فدرال‌رزرو می‌خواهد که نرخ بهره را کاهش دهد؛ اما وزیر خزانه‌داری، اسکات بسنت اخیرا اعلام کرده است که تمرکز دولت بیشتر بر کاهش نرخ بازدهی اوراق ۱۰ساله خزانه‌داری است.
  • مقابله بانک مرکزی با تراکنش‌های مظنون به پول‌شویی

    بانک مرکزی با همکاری وزارت امور اقتصاد و دارایی و سایر دستگاه‌های نظارتی نسبت به رصد و شناسایی تراکنش‌های مشکوک اقدام کرد و مرحله نخست، حساب‌های اشخاص مظنون به پول‌شویی به‌ویژه در بازارهای طلا و ارز و رمزارز را مسدود کرد و این فرآیند ادامه خواهد داشت.
    دوشنبه، ۲۹ بهمن ۱۴۰۳
  • سخنگوی مرکز مبادله ایران اعلام کرد؛

    متقاضیان بخوانند؛ جزئیات دومین روز پیش فروش سکه

    دنیای اقتصاد: سخنگوی مرکز مبادله ایران جزئیات دومین روز پیش فروش سکه امروز ۲۹ بهمن‌ماه را اعلام کرد.
  • پیش بینی میزان رشد قیمت سکه‌های پیش خرید، در زمان تحویل

    دنیای اقتصاد: محاسبات «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد با توجه به قیمت‌های اعلامی مرکز مبادله ایران، درصورتی‌که قیمت سکه‌های طلا تا زمان سررسید به اندازه تورم رشد کند، پیش‌خرید سکه تمام به سررسید ۳۱خردادماه۱۴۰۴، ۱۱درصد سود، پیش‌خرید سکه تمام به سررسید ۳۰مردادماه۱۴۰۴، ۱۴.۵درصد سود و پیش‌خرید سکه تمام به سررسید ۳۰مهرماه۱۴۰۴، ۱۶درصد سود خواهد داشت.
  • رکورد جدید معاملات بازار ارز تجاری؛

    حجم کل معاملات از ۳.۴ میلیارد دلار گذشت

    دنیای اقتصاد: ​از ابتدای فعالیت بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران تا ۲۸ بهمن‌ماه، حجم کل معاملات بر اساس ارزش دلاری، از ۳.۴ میلیارد دلار گذشت.
  • مقصد پول‌های خارج‌شده از بورس کجاست؟

    ترافیک در جاده سکه

    در روز نخست پیش‌فروش سکه، سامانه پیش‌فروش با استقبال زیادی مواجه شد و به‌دلیل ترافیک متقاضیان، بسیاری از مشتریان نتوانستند احراز هویت خود را انجام دهند. محاسبات نشان می‌دهد قیمت‌های اعلام‌شده انواع سکه سودهای تقریبی ۱۱ تا ۲۰درصد برای خریداران خواهد داشت. به گفته کارشناسان، فروش سکه انتظارات تورمی را کنترل نمی‌کند. همچنین شاخص کل بورس در سه روز معاملاتی اخیر افت ۵درصدی را به ثبت رسانده است. به نظر می‌رسد که مقصد پول‌های خارج‌شده از بورس، طرح پیش‌فروش سکه بانک مرکزی است.
  • نخستین همایش ملی صنعت لیزینگ و تامین مالی برگزار شد

    راه‌ فعال‌سازی لیزینگ

    دنیای‌اقتصاد: نخستین همایش صنعت لیزینگ و تامین مالی برگزار شد. در این نشست، محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی، حسین عبده‌تبریزی مشاور رئیس جمهور، کوروش پرویزیان رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی، فرشاد محمدپور معاون تنظیم‌گری و نظارت بانک مرکزی و روح‌اله جراحی رئیس هیات‌مدیره انجمن لیزینگ ایران به سخنرانی پرداختند.
  • حراج شمش طلا به ۹۰جلسه رسید

    مرکز مبادله ایران: نودمین جلسه حراج شمش طلا روز سه‌شنبه ۳۰بهمن برگزار خواهد شد. متقاضیان خرید شمش طلای مرکز مبادله ایران می‌توانند با واریز مبلغ سه میلیارد و پانصد میلیون ریال (۳۵۰ میلیون تومان) به‌عنوان وجه الضمان به ازای هر قطعه شمش طلا تا ساعت ۲۴ روز دوشنبه ۲۹بهمن‌ماه، در نودمین حراج این مرکز شرکت کنند.
  • شاخص ارزی کاهشی شد؛

    افت دلار با حراج سکه

    قیمت دلار در معاملات غیررسمی روز گذشته کاهشی جزئی داشت. برخی تحلیلگران بر این باورند که برگزاری حراج سکه توسط مرکز مبادله ایران در هفته جاری یکی از عوامل کاهش قیمت دلار در روز گذشته بوده است. به‌طوری که این اقدام باعث شده تا بخشی از نقدینگی که می‌توانست منجر به تقاضا برای دلار شود، به سمت خرید سکه سوق پیدا کند.
  • «دنیای اقتصاد» حواشی مربوط به اقتصاد ایالات‌متحده را بررسی کرد؛

    چالش نهادهای اقتصادی آمریکا

    با حضور دونالد ترامپ در کاخ سفید و صدور فرمان‌های اجرایی متنوع و غیرقابل پیش‌بینی، بسیاری از بازارهای جهان با تنش مواجه شدند. هرچند موتور اقتصادی ایالات‌متحده همچنان پرقدرت به تولید ادامه می‌دهد و یک بازار کار پررونق از این تولید حمایت می‌کند، اما سایه ترامپ حواشی زیادی را در نهادهای اقتصادی این کشور ایجاد کرده است.
  • موسسه فیچ:

    سیاست تجاری آمریکا مانع بهبود اقتصادی اروپا می‌شود

    ایبنا: آژانس بین‌المللی رتبه‌‌‌‌‌بندی اعتباری اعلام کرد که سیاست تجاری آمریکا مانع دیگری بر سر راه بهبود اقتصادی اروپا در سال ۲۰۲۵ خواهد بود.