چشمانداز طلای جهانی برای سال ۲۰۲۵ مثبت است؛
خرید طلایی اژدهای زرد
پس از تثبیت قیمت طلای جهانی بین سطوح قیمتی ۲۶۳۰تا ۲۶۵۰ دلار در طول هفته گذشته، قیمت طلا در اواسط معاملات روز دوشنبه آمریکا با رشد روبهرو شد. قیمت این فلز گرانبها روز گذشته به بالاترین حد دو هفته اخیر خود رسید. تقاضای طلا به عنوان پناهگاه امن ذخیره ارزش، پس از تحولات مهم سیاسی در جهان، افزایش یافت. روز گذشته قیمت هر اونس طلا به کانال ۲۶۷۰ دلار رسید. در کنار طلا، قیمت نقره نیز به بالاترین سطح یک ماه اخیر خود رسید. قیمت این فلز درخشان، طی دو روز گذشته با رشد بیش از ۲.۵ درصدی روبهرو شد.
هر اونس نقره در روزهای اخیر از قیمت حوالی ۳۱ دلار، به ۳۱ دلار و ۸۲ سنت در روز گذشته رسید. دفتر سیاسی دولت چین روز دوشنبه اعلام کرد که قصد دارد تا از طریق سیاستهای پولی انبساطی، اقتصاد را تحریک و احساسات بازار را در خصوص آینده بازارهای این کشور تقویت کند. علاوه بر این، بانک مرکزی چین برای نخستین بار در هفت ماه گذشته خرید شمش طلا را آغاز کرد و ذخایر طلای خود را افزایش داد.
همچنان که سرمایهگذاران در جستوجوی داراییهای امن بودند، تنشهای ژئوپلیتیک در خاورمیانه، به ویژه سقوط بشار اسد، از رشد قیمت طلا حمایت کرد. تمرکز بازار اکنون معطوف به آمار تورم ایالات متحده است که امروز از سوی اداره آمار کار این کشور منتشر خواهد شد و میتواند بر چشمانداز سیاست پولی فدرالرزرو تاثیر بگذارد.
پیشبینی اقتصاددانان در مورد نرخ تورم ماه نوامبر در آمریکا حاکی از رشد ۰.۱ واحد درصدی نرخ تورم این کشور است. افزایش نرخ تورم آمریکا به سطح ۲.۷ درصدی میتواند باعث شود که فدرالرزرو با سرعت کمتری نرخ بهره را کاهش دهد. بهطور معمول، کاهش نرخ بهره میتواند قیمت طلای جهانی را تقویت کند. در این راستا، انتظار میرود بانک مرکزی اروپا در ماههای اخیر نرخ بهره را کاهش دهد.
ناتوانی شخص اول آمریکا در برابر قانون
دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، در مصاحبهای با شبکه NBC تاکید کرد که قصد ندارد جروم پاول، رئیس فدرال رزرو را قبل از پایان دورهاش در سال ۲۰۲۶ برکنار کند. با این حال، او همچنان از حق اظهارنظر رئیسجمهور در تصمیمگیریهای پولی حمایت کرد. ترامپ گفت که اگر از پاول درخواست کنارهگیری کند، او احتمالا این کار را انجام نمیدهد. پاول تاکید کرده که حتی در صورت درخواست ترامپ، از سمت خود استعفا نخواهد داد و استقلال فدرال رزرو را مهم میداند. در حال حاضر، نگرانیهایی در مورد تهدید استقلال فدرال رزرو در دوران ریاستجمهوری ترامپ وجود دارد. ترامپ قصد دارد تا با کاهش مالیات کارخانهها، همچنین وضع تعرفههای تجاری بر کالاهای وارداتی، از تولید ایالات متحده حمایت کند.
با این حال ممکن است پس از پیادهشدن این سیاستهای تورمزا، فدرالرزرو سعی کند با بالا بردن نرخ بهره تورم را کنترل کند. افزایش نرخ بهره نیز هزینه تسهیلات را افزایش داده و بر رشد تولید تاثیر منفی دارد. از اینرو برای ترامپ مهم است که همیاری سران پولی فدرالرزرو را در کنار خود داشته باشد. در صورت تغییر رئیس بانک مرکزی، دیدگاه و طرز تفکر رئیس بعدی میتواند جهت چشمگیری به روند قیمت طلای جهانی بدهد.