شماره روزنامه ۶۳۱۴
|

تنش‌های بین ایران و اسرائیل چه اثری بر اقتصاد ایران و جهان می‌گذارد؟

تنش‌های اخیر بین اسرائیل و ایران، زنگ خطر جدیدی برای اقتصاد جهانی به صدا درآورده است. به گفته کارشناسان، این تنش‌ها در صورت ادامه‌دار شدن و گسترش، تنها یک درگیری منطقه‌ای نخواهد بود، بلکه با توجه به جایگاه استراتژیک ایران در بازار انرژی و موقعیت ژئوپلیتیک اسرائیل، پیامدهای آن می‌تواند مرزهای منطقه…

بازارهای جهانی به نوسانات ناشی از جنگ ادامه دادند؛

روز گذشته بازارهای جهانی، هفته کاری را با نوساناتی عمدتا متاثر از تداوم تنش‌‌ها در خاورمیانه آغاز کردند. در این روز، طلای جهانی توانست به رکورد تاریخی خود در سطح ۳۵۰۰ دلار برای هر اونس نزدیک‌‌تر شود؛‌‌ با این حال در ادامه معاملات، با کاهش قیمت رو‌‌به‌‌رو شد. این در حالی است که شاخص دلار نیز روندی…

اخبار بازار پول و ارز

    سه‌شنبه، ۲۷ خرداد ۱۴۰۴
  • تنش‌های بین ایران و اسرائیل چه اثری بر اقتصاد ایران و جهان می‌گذارد؟

    روزنامه شماره ۶۳۱۴

    اثر جهانی تنش منطقه‌ای

    تنش‌های اخیر بین اسرائیل و ایران، زنگ خطر جدیدی برای اقتصاد جهانی به صدا درآورده است. به گفته کارشناسان، این تنش‌ها در صورت ادامه‌دار شدن و گسترش، تنها یک درگیری منطقه‌ای نخواهد بود، بلکه با توجه به جایگاه استراتژیک ایران در بازار انرژی و موقعیت ژئوپلیتیک اسرائیل، پیامدهای آن می‌تواند مرزهای منطقه را پشت سر گذاشته و اقتصاد جهانی را دستخوش بی‌ثباتی کند.
  • بازارهای جهانی به نوسانات ناشی از جنگ ادامه دادند؛

    روزنامه شماره ۶۳۱۴

    سوخت ژئوپلیتیک فلز زرد

    روز گذشته بازارهای جهانی، هفته کاری را با نوساناتی عمدتا متاثر از تداوم تنش‌‌ها در خاورمیانه آغاز کردند. در این روز، طلای جهانی توانست به رکورد تاریخی خود در سطح ۳۵۰۰ دلار برای هر اونس نزدیک‌‌تر شود؛‌‌ با این حال در ادامه معاملات، با کاهش قیمت رو‌‌به‌‌رو شد. این در حالی است که شاخص دلار نیز روندی نزولی را طی کرده بود. هفته آتی همچنین موعد برگزاری جلسات سیاستگذاران پولی در خصوص نرخ بهره است. بانک‌های مرکزی انگلستان ، سوئیس و آمریکا در این هفته در خصوص آینده اقدامات خود تصمیم خواهند گرفت.
  • برنامه دریافت سکه‌های پیش‌فروش‌شده

    بانک مرکزی: حدود ۹۷درصد متقاضیان سکه‌های پیش فروش با موعد تحویل ۳۱اردیبهشت ماه، سکه‌های خود را دریافت کردند و از هفته آینده ۲۴ هزار و ۶۴۲ قطعه انواع سکه پیش‌فروش با موعد تحویل ۳۱خردادماه۱۴۰۴ تحویل خواهد شد.
  • اتحادیه طلا فعلا نرخ اعلام نمی‌کند

    دانشجو: رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره علت اعلام نشدن قیمت هر گرم طلا در بازار گفت: به‌دلیل آنکه معاملات طلا در بازار به حداقل رسیده و بازار نیمه‌تعطیل است، فعلا نرخی از سوی اتحادیه اعلام نمی‌شود.
    دوشنبه، ۲۶ خرداد ۱۴۰۴
  • «دنیای اقتصاد» اثر تنش‏‏‌های اخیر را بر اقتصاد جهان بررسی کرد؛

    روزنامه شماره ۶۳۱۳

    تلاطم جدید بازار جهانی

    در پی تبادل آتش بین ایران و اسرائیل، بازارهای جهانی روز جمعه دچار تلاطم شدند و احتمالا در روزهای آتی به نوسانات خود ادامه دهند. به‌‌‌ویژه بازار انرژی که با جهش ۷ درصدی قیمت نفت مواجه شد.
  • دلار در سه بازار رصد شد؛

    روزنامه شماره ۶۳۱۳

    مانور سیاستگذار ارزی

    دنیای‌اقتصاد: دلار آزاد پس از بازگشایی بازار در روز یکشنبه نوسان روزانه ۱۳.۳درصدی را ثبت کرد که باتوجه به شرایط کنونی کشور امری طبیعی به نظر می‌رسد. تحلیلگران معتقدند که در حال حاضر بازار غیررسمی اهمیت چندانی ندارد؛ چرا که بیشتر منعکس کننده انتظارات فعالان بازار است و انتظار می‌‌‌رود حجم معاملات در این بازار طی هفته جاری چندان بالا نباشد.
  • سخنگوی مرکز مبادله:

    روزنامه شماره ۶۳۱۳

    بازار ارز تجاری برقرار است

    ایسنا: به گفته سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلا، فعالیت بازار ارز تجاری به صورت عادی برقرار است و بر اساس آخرین آمارها از تامین ارز واردات کالاها از ابتدای سال‌جاری تا روز یکشنبه، بیش از ۱۱ میلیارد دلار ارز تخصیص یافته که بیش از ۱.۶ میلیارد دلار آن به صورت رسمی برای تامین کالاهای اساسی بوده است.
  • رئیس بانک مرکزی اروپا:

    روزنامه شماره ۶۳۱۳

    هدف تورم ۲ درصدی در دسترس است

    ایسنا: کریستین لاگارد گفت: بانک مرکزی اروپا به هدف تعیین‌شده خود دست یافته است. لاگارد در مصاحبه‌‌‌ای با خبرگزاری شینهوا چین گفت: ثبات مالی پیش‌‌‌نیاز ثبات قیمت است و ما در حال دستیابی به هدف تورم میان‌‌‌مدت ۲درصدی هستیم که آن را به‌‌‌عنوان ثبات قیمت تعریف کرده‌‌‌ایم.
    یکشنبه، ۲۵ خرداد ۱۴۰۴
  • شاخص ارزی به محدوده ۸۳ هزار تومان وارد شد؛

    روزنامه شماره ۶۳۱۲

    تغییر فاز بازار دلار

    قیمت دلار آزاد از ابتدای خرداد در محدوده ۸۱ تا ۸۲ هزار تومان نوسان داشت. با این حال تصویب قطعنامه شورای حکام درباره عدم پایبندی ایران به تعهدات هسته‌ای باعث شد تا دلار در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته به محدوده قیمتی ۸۳ هزار تومان وارد شود. از سوی دیگر حمله رژیم صهیونیستی به ایران در ساعات اولیه روز جمعه نیز باعث شد تا دلار فردایی با نرخ بالاتری معامله شود. بانک مرکزی نیز برای کنترل نوسانات بازار، فعالیت خرید و فروش صرافی‌های رمزارز را متوقف و این اقدام به کنترل شوک اولیه بازار کمک کرد.
  • جایگاه طلا به عنوان دارایی امن تقویت شد

    روزنامه شماره ۶۳۱۲

    اوج‌گیری طلای جهانی

    در روزهای اخیر، همزمان با تهاجم نظامی رژیم اسرائیل به ایران و تبادل آتش بین این دو کشور، بازار طلای جهانی شاهد جهشی چشمگیر بود و قیمت هر اونس طلا به اوج تاریخی خود نزدیک شد. در همین حال، دلار آمریکا، برخلاف انتظارات سنتی، عملکرد ضعیفی از خود نشان داد. این واگرایی در رفتار دارایی‌های امن، نشانه‌ای از تحولات عمیق در درک سرمایه‌گذاران از پناهگاه‌های امن مالی است.
    پنجشنبه، ۲۲ خرداد ۱۴۰۴
  • شاخص ارزی به محدوده ۸۲ هزار تومان بازگشت؛

    روزنامه شماره ۶۳۱۱

    هسته سخت قیمت دلار

    برآیند شرایط سیاسی کشور باعث شده تا نرخ دلار آزاد همچنان تمایلی به خارج شدن از روند باثبات خود نداشته باشد. تحلیلگران بر این باورند که انتظار فعالان بازار برای برگزاری گام ششم مذاکرات از جمله مهم‌ترین سیگنال‌ها برای این ثبات قیمتی است. به نظر می‌رسد که در حال حاضر محدوده ۸۱ هزار و ۵۰۰ تومان هسته سخت روند کاهشی دلار است.
  • تورم آمریکا در ماه مه،۲.۴ درصد ثبت شد

    روزنامه شماره ۶۳۱۱

    روز شلوغ بازارهای جهانی

    روز گذشته با وجود انتشار تورم ماه مه ایالات‌متحده و اعلام ترامپ درخصوص معاملات تجاری با چین، بازارها نوسانات جزئی قیمتی را تجربه کردند. با وجود تنش‌های تجاری جهانی و سیاست‌های غیرقابل پیش‌بینی دولت ایالات‌متحده، تورم آمریکا در ماه مه افزایش چندانی را حس نکرد. با این حال کارشناسان معتقدند که تعرفه‌های تجاری اثر خود را با تاخیر بر روی قیمت‌ها نشان می‌دهند.
  • آیا یورو می‌تواند در عرصه بین‌الملل با دلار رقابت کند؟

    روزنامه شماره ۶۳۱۱

    رالی ارزها بر سر فراگیری

    در سال ۲۰۲۴، استفاده بین‌المللی از یورو تقریبا ثابت باقی ماند و سهم آن در ذخایر ارزی جهان حدود ۱۹ تا ۲۰ درصد بود؛ رقمی که حدود یک‌‌‌سوم سهم دلار آمریکا (۵۸ درصد) است. طبق گزارش سالانه بانک مرکزی اروپا (ECB)، این آمارها نشان‌دهنده فاصله قابل توجه یورو با دلار به عنوان ذخیره ارزی است. این در حالی است که برخی مقامات اروپایی از جمله کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا، نسبت به فرصتی برای تقویت نقش جهانی یورو صحبت کرده‌‌‌اند، به‌‌‌ویژه در شرایطی که بی‌‌‌ثباتی سیاسی و اقتصادی ناشی از بازگشت دونالد ترامپ به ریاست‌جمهوری آمریکا، اعتماد سرمایه‌‌‌گذاران به دلار را کاهش داده است.
  • سیاست‌های فعالانه ارزی آناتولی

    در سال ۲۰۲۴، ترکیه بار دیگر به مقصدی جذاب برای سرمایه‌‌‌گذاران کوتاه‌‌‌مدت تبدیل شده که به‌‌‌دنبال منتفع‌‌‌شدن از اختلاف نرخ بهره بین کشورها هستند؛ پدیده‌‌‌ای که در ادبیات مالی به نام «معاملات انتقالی» یا carry trade شناخته می‌شود. با وجود نرخ بهره نزدیک به ۵۰درصد، لیر ترکیه سود قابل‌‌‌توجهی برای این دسته از سرمایه‌‌‌گذاران به همراه دارد. اما بانک مرکزی ترکیه تلاش کرده است تا ورود این نوع سرمایه‌های کوتاه‌‌‌مدت که به اصطلاح «پول داغ» (hot money) نامیده می‌شوند را محدود کند، چرا که خروج ناگهانی آنها می‌تواند باعث بی‌‌‌ثباتی شدید در بازار ارز شود. به‌‌‌ویژه در روزهای جمعه، روند کاهش ارزش لیر سرعت گرفته و به‌‌‌طور میانگین ۳‌تا‌۴ برابر سریع‌‌‌تر از روزهای دیگر افت کرده است. این حرکت که طبق محاسبات بلومبرگ مشاهده شده، عمدا برای ناکام گذاشتن استراتژی‌‌‌های سوداگرانه‌‌‌ای طراحی شده که شامل خرید لیر در معاملات شبانه پنج‌‌‌شنبه و فروش آن در دوشنبه برای کسب سود آخر هفته است. کاهش شدید ارزش لیر در جمعه‌ها این استراتژی را پرریسک و کم‌‌‌سود کرده است.