رکورد مصرف بنزین شکسته شد
وی تاکید کرد: بهطور میانگین از ابتدای نوروز امسال تاکنون (یکم تا یازدهم فروردینماه) ۱۲۱میلیون و ۷۰۰هزار لیتر بنزین در کشور توزیع شده که این عدد در مقایسه با مدت مشابه پارسال با ۱۱۴.۵میلیون لیتر، ۷.۲میلیون لیتر معادل ۶.۲درصد افزایش یافتهاست. شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با هشدار درباره روند افزایشی مصرف سوخت در کشور، از هموطنان خواست با مدیریت مصرف سوخت و رعایت موارد مربوط به مصرف بهینه، کارکنان این شرکت را در سوخترسانی مطلوب به هموطنان یاری کنند. به گزارش «شانا»، در روز ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۲ (آخرین روز پارسال)، بیش از ۱۵۲میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شد که این عدد رکوردی بیسابقه در مصرف بنزین سراسر کشور بهشمار میآید. دستیار و مشاور معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت با بیان اینکه یکی از دغدغههای اصلی شرکتهای دانشبنیان وجود بازاری پایدار و ایجاد تقاضا از سوی وزارت نفت بود، گفت: خوشبختانه از سوی چهار شرکت اصلی این نیازها احصا و تجمیع تقاضا انجام شدهاست.
مهدی عباسی با بیان اینکه در ابتدای دولت سیزدهم ۱۵۰شرکت دانشبنیان فعال وجود داشت و سال۱۴۰۱ تعداد آنها به ۵۵۰ شرکت رسید، اظهار کرد: هماکنون تعداد شرکتهای دانشبنیان در صنعت نفت به ۶۶۳ رسیدهاست و بهدنبال اتخاذ و پیگیری سیاستهای حمایتی وزارت نفت از سازندگان داخلی، تعداد شرکتهای سازنده داخلی و دانشبنیان در فهرست بلند منابع واحد دستگاه مرکزی وزارت نفت از هزار و ۵۰۰ شرکت در ابتدای دولت سیزدهم به ۲هزار و ۵۰۰ شرکت رسیده و برای نخستینبار در فهرست بلند صنعت نفت، تعداد سازندگان ایرانی نسبت به تامینکنندگان پیشیگرفتهاست.
وی افزود: وزیر نفت اردیبهشتماه سال۱۴۰۲ از ۵۴۰ قلم کالا برای شرکتهای دانشبنیان رونمایی کرد که بخشی از این تجهیزات و کالاها وارد مرحله ساختبار اول و امضای قرارداد شدهاند. دستیار و مشاور معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت با بیان اینکه از دیگر دغدغههای شرکتهای دانشبنیان، موضوع خرید تجهیزات و کالاهای خارجی مشابه داخل است، گفت: وزیر نفت در اینباره ممنوعیت خرید خارجی بیش از ۲۵۰قلم کالا و تجهیزات را افزون بر فهرست وزارت صمت به شرکتهای تابع وزارت نفت ابلاغ کردهاست. عباسی ادامه داد: وزارت نفت بهمنظور بومیسازی و ساخت تجهیزات گلوگاهی موردنیاز صنعت نفت و استفاده حداکثری از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان موافقتنامههایی به ارزش ۵.۲میلیارد دلار با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری امضا کردهاست. وی با اشاره به تامین مالی شرکتهای دانشبنیان گفت: وزارت نفت همسو با اجرای مفاد تبصره۱۸ قانون بودجهسالانه نسبت به ارائه تسهیلات در رستههای اولویتدار صنعت نفت از جمله بهینهسازی مصرف انرژی، تحول دیجیتال در صنعت نفت، افزایش ضریب بازیافت از طریق احیای چاههای غیرفعال، جمعآوری گازهای همراه و مشعل، ساختبار اول محصولات راهبردی صنعت نفت و تکمیل زنجیره ارزش صنایع پاییندستی اقدام کرد.
عباسی افزود: یکی از اقدامهای انجامشده از سوی صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت رفع دغدغه وصول دیرهنگام مطالبات شرکتهای دانشبنیان با اجرای سازوکار اعتبار اسنادی داخلی (LC) است که در پروژههای مربوط به شرکتهای دانشبنیان و با اولویت قراردادهای تولید باراول در حال اجراست. دستیار و مشاور معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت با اشاره به اینکه وزارت نفت در سال۱۴۰۲ برای دومین سال پیاپی بهعنوان رتبه نخست در تولید باراول و استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان شناخته شد، افزود: تاکنون ۶۲ طرح به ارزش ۹۲میلیون دلار با ۵۱شرکت دانشبنیان به مرحله امضای قرارداد رسیدهاست، همچنین با اجرای قراردادهای یادشده هزینه تامین کالا به ۳۰ تا ۶۰درصد نمونه خارجی کاهش مییابد که با به سرانجام رسیدن طرحهای مصوب، سالانه بیش از ۳۵۰میلیون دلار صرفهجویی ارزی ناشی از واردنکردن اقلام موردنیاز برای کشور حاصل خواهد شد.