شماره روزنامه ۶۱۷۵
|

آنکتاد بررسی کرد؛

سال‌هاست که بازار کالاهایی که امکان ارائه به صورت دیجیتالی را داشته باشند، تحت حاکمیت کشورهای توسعه‌یافته قرار دارد. حالا اما آمارها از یک اتفاق جالب خبر می‌دهند؛ در سال ۲۰۲۳ و برای اولین بار در تاریخ، صادرات خدمات قابل ارائه دیجیتالی در اقتصادهای درحال‌توسعه از مرز یک‌تریلیون دلار عبور کرد. این…

پس‌لرزه‌های تصمیم مایکروسافت برای عدم پذیرش BTC؛

دنیای اقتصاد: داده‌های وب‌سایت‌های تحلیلی نشان می‌دهند که قیمت بیت‌کوین به بالاترین سطح روزانه خود قبل از باز شدن بازارهای وال استریت رسید.

    پنجشنبه، ۲۲ آذر ۱۴۰۳
  • آنکتاد بررسی کرد؛

    رشد صادرات خدمات دیجیتال در کشورهای در حال‌ توسعه

    سال‌هاست که بازار کالاهایی که امکان ارائه به صورت دیجیتالی را داشته باشند، تحت حاکمیت کشورهای توسعه‌یافته قرار دارد. حالا اما آمارها از یک اتفاق جالب خبر می‌دهند؛ در سال ۲۰۲۳ و برای اولین بار در تاریخ، صادرات خدمات قابل ارائه دیجیتالی در اقتصادهای درحال‌توسعه از مرز یک‌تریلیون دلار عبور کرد. این آمار توسط کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد) منتشر شده‌اند و بر همین اساس، در سال گذشته میلادی صادرات جهانی خدمات قابل ارائه دیجیتالی به ۴.۵تریلیون دلار رسید.
  • تلاش تیک‌تاک برای سرپا ماندن در کانادا

    مهر: شاخه تیک‌تاک در کانادا درخواستی اضطراری برای بررسی قضایی دستور تعطیلی عملیات‌هایش در این کشور بر مبنای نگرانی‌های امنیت ملی را به دادگاه فدرال این کشور ارائه کرد. به گزارش رویترز، این شبکه اجتماعی چینی از دادگاه خواسته است دستور دولت مبنی بر الزام تیک‌تاک به تعطیلی کسب‌و‌کارش در کانادا را باطل کند. در سند ارائه شده به دادگاه، تیک‌تاک خواسته دستور تعطیلی فعالیت‌هایش به دولت بازگردانده شود تا بررسی و راهنمایی‌های بیشتری در این زمینه انجام شود. دولت کانادا تحقیق درباره طرح تیک‌تاک جهت سرمایه‌گذاری و گسترش کسب‌و‌کارش در این کشور را از سال گذشته میلادی آغاز کرد. در نتیجه این بررسی دولت ماه گذشته به تیک‌تاک دستور داد تا فعالیت‌هایش در این کشور را به دلیل نگرانی‌های امنیت ملی متوقف کند.
  • یک کارشناس حوزه سایبری:

    اختلالات فیلترینگ، عامل عدم امکان مقابله پایدار با حملات DDOS است

    سیتنا: به اعتقاد یک کارشناس حوزه سایبری، با افزایش حملات DDos به شبکه‌های کشور باید روی سرویس‌های آنتی DDoS کار شود تا GRE در ارتباطات شبکه به صورت پایدار قابل استفاده باشد، چرا که اکنون به دلیل اختلالات فیلترینگ روی پروتکل‌های شبکه، امکان استفاده پایدار از این پروتکل‌ها وجود ندارد و به همین دلیل شرکت‌های ایرانی نمی‌توانند از سرویس‌دهنده‌های بین‌المللی برای خدمات آنتی DDoS استفاده کنند.
  • هوش مصنوعی اقتصاد تایوان را جلا داد

    ایسنا: صادرات تایوان در ماه نوامبر بیش از حد انتظار افزایش یافت، زیرا از صنعت پررونق هوش مصنوعی و بازگشت تقاضا از طرف چین، شریک تجاری برتر، بهره می‌برد و چشم‌انداز اقتصاد آن خوش‌بینانه شده است.
  • تصویب لایحه گسترش کنترل اینترنت در مالزی

    ایسنا: قانون‌گذاران مالزیایی بدون توجه به انتقادها، به نفع گسترش کنترل دولت بر اینترنت رای دادند. فهمی فاضل، وزیر ارتباطات مالزی، به پارلمان این کشور اعلام کرد دولت باید قوانین موجود را برای مقابله با آسیب‌های آنلاین، از جمله کلاهبرداری، قلدری سایبری، کودک‌آزاری و هرزه‌نگاری کودکان اصلاح کند. فهمی گفت: «آزادی بیان وجود دارد، اما از طریق پارلمان نیز به ما این اختیار داده شده است که هرگونه محدودیت لازم را برای امنیت مردم اعمال کنیم.»
  • مدیرکل دفتر نظارت بر خدمات پستی تاکید کرد

    ارائه خدمات پستی با تعرفه مناسب‌تر در فضای رقابتی

    ایسنا: مدیرکل دفتر نظارت بر خدمات پستی و دفاتر پیشخوان خدمات رگولاتور، ضمن تاکید بر ارائه خدمات با تعرفه مناسب‌تر در فضای رقابتی سالم، گفت که دارندگان پروانه تلاش می‌کنند برای حفظ بقا در بازار، خود را با نیاز مشتریان تنظیم کرده و کیفیت خدمات خود را ارتقا دهند. شهرام حی‌شاد، مدیرکل دفتر نظارت بر خدمات پستی و دفاتر پیشخوان خدمات رگولاتوری، اظهار کرد: «علاوه بر شرکت ملی پست که امور مربوط به خدمات حاکمیتی پستی (خدمات پایه) را بر عهده دارد، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در راستای اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی برای واگذاری خدمات دولتی به بخش خصوصی، به منظور ایجاد فضای رقابتی سالم و دسترسی آسان‌تر مردم به خدمات پستی متنوع و باکیفیت به دو اپراتور سراسری در سال ۱۳۹۶ پروانه فعالیت اعطا کرد.»
  • تراشه کوانتومی گوگل مسائل ریاضی را ۵ دقیقه‌ای حل می‌کند

    مهر: گوگل اعلام کرد با کمک نسل جدیدی از تراشه بر یک چالش کلیدی در رایانش کوانتومی غلبه کرده و یک مساله رایانشی که رایانه‌های کلاسیک سال‌ها وقت صرف حل آن می‌کنند را فقط در ۵ دقیقه حل می‌کند. به گزارش رویترز، گوگل نتایجی را منتشر کرده که مربوط به یک تراشه جدید به نام «ویلو» (Willow) با ۱۰۵ کیوبیت است که از بخش‌های تشکیل‌دهنده رایانه‌های کوانتومی به حساب می‌آید. کیوبیت‌ها بسیار سریع هستند، اما در معرض اشتباه قرار دارند. برخی رقبای گوگل تراشه‌ای با تعداد کیوبیت‌های بیشتر تولید می‌کنند، اما این شرکت روی توسعه مورد اعتمادترین کیوبیت‌ها تمرکز کرده است.
    چهارشنبه، ۲۱ آذر ۱۴۰۳
  • پس‌لرزه‌های تصمیم مایکروسافت برای عدم پذیرش BTC؛

    بیت‌کوین در آستانه جهش به ۱۰۰ هزار دلار

    دنیای اقتصاد: داده‌های وب‌سایت‌های تحلیلی نشان می‌دهند که قیمت بیت‌کوین به بالاترین سطح روزانه خود قبل از باز شدن بازارهای وال استریت رسید.
  • بررسی موانع اصلی گسترش نسل پنجم شبکه تلفن همراه در کشور؛

    اینترنت ۵G همچنان دور از دسترس کاربران ایرانی

    در حالی که گسترش پوشش نسل پنجم شبکه تلفن همراه و کاهش اختلال‌های ارتباطی به واسطه آن در اکثر کشورهای جهان تجربه جدیدی از استفاده از اینترنت را رقم زده است، کاربران ایرانی هنوز به‌طور رسمی و در عمل به شبکه ۵G دسترسی ندارند؛ مشکلی که با هم‌نشینی در کنار اختلال‌های مکرر و فیلترینگ، کیفیت دسترسی آنها به اینترنت را به‌شدت کاهش داده و سطح نارضایتی‌شان را بالا برده است. کارشناسان معتقدند که وجود موانعی مانند تحریم‌های بین‌المللی و ضعف‌های زیرساختی در این زمینه ردپای پررنگی دارند و طی سال‌های گذشته از گسترش این شبکه در کشور جلوگیری کرده‌اند.
  • ابزار تبدیل متن به ویدئوی اوپن ‌ای‌آی عرضه شد

    مهر: اوپن ‌ای‌آی مدل هوش مصنوعی تولید‌کننده ویدئو از متن را برای کاربران چت جی‌پی‌تی پلاس و پرو عرضه کرده است. به نقل از رویترز، این شرکت که با عرضه چت جی‌پی‌تی در نوامبر ۲۰۲۲ هیاهوی زیادی به پا کرد، اکنون ابزارهای تبدیل متن به ویدئویی مشابه آنچه متا و گوگل ساخته‌اند را هدف گرفته است.
  • قربانیان سوءاستفاده جنسی کودکان از اپل ۱.۲میلیارد دلار غرامت می‌خواهند

    مهر: قربانیان سوءاستفاده جنسی از کودکان به دلیل ناتوانی اپل در پیروی از برنامه‌ها برای اسکن ‌آی‌کلود جهت بررسی محتوای سوءاستفاده جنسی از کودکان (CSAM) از این شرکت شکایت کرده‌اند. به نقل از انگجت، در سال ۲۰۲۱ میلادی اپل اعلام کرد مشغول توسعه ابزاری برای رصد محتوای سوءاستفاده جنسی از کودکان است که تصاویر نشان‌دهنده سوءاستفاده را برچسب می‌زند و به مرکز ملی کودکان گمشده و مورد سوءاستفاده قرار گرفته، هشدار می‌دهد. اما اپل به سرعت با بازخورد منفی درباره نقض حریم خصوصی به دلیل استفاده از این فناوری روبه‌رو شد و در نهایت برنامه را رها کرد.
  • هوش مصنوعی تصویرگر جدید «ایکس» نیامده رفت!

    ایسنا: هوش مصنوعی مولد تصویر جدید شبکه اجتماعی ایکس موسوم به آرورا (Aurora) ارائه و سپس به سرعت حذف شد. روز شنبه یک مولد تصویر جدید به نام «آرورا» برای برخی از کاربران هوش مصنوعی ایکس به نام گروک (Grok) در دسترس قرار گرفت و بسیاری از کاربران تصاویر تولیدی این ابزار را در ایکس (X) به اشتراک گذاشتند.
  • روابط عمومی این پیام‌رسان اعلام کرد‌

    اختلال فنی ایتا در روز گذشته

    ایسنا: بنابر اعلام کاربران در فضای مجازی، پیام‌رسان ایتا دچار اختلال شده است. طبق گفته کاربران در فضای مجازی و بررسی‌های انجام شده، پیام‌رسان داخلی ایتا روز گذشته دچار اختلال شده و امکان ارسال و دریافت پیام در آن وجود ندارد.
  • آغاز تحقیقات تلافی‌جویانه چین علیه تراشه‌ساز آمریکایی

    ایسنا: چین در اقدامی که به نظر می‌رسد به تلافی تحریم‌های واشنگتن علیه شرکت‌های فناوری چینی است، تحقیقات ضد انحصارطلبی را علیه شرکت آمریکایی انویدیا به جریان انداخت. رسانه‌های دولتی چین اعلام کردند اداره مقررات بازار، تحقیقاتی را از انویدیا در خصوص احتمال نقض قوانین ضد انحصارطلبی آغاز کرده است.
  • تحقیقات اروپا از توافق تبلیغاتی محرمانه گوگل و متا

    ایسنا: کمیسیون اروپا سرگرم تحقیقات درباره همکاری تبلیغاتی محرمانه میان شرکت‌های گوگل و متا است که احتمالا مقررات گوگل برای حفاظت از کاربران خردسال را نقض کرده است. در بحبوحه کنکاش اتحادیه اروپا از شرکت‌های شبکه اجتماعی، رگولاتورهای این بلوک در اکتبر، از آلفابت‌(شرکت مادر گوگل) درخواست کردند اطلاعات داخلی، ایمیل‌ها و ارائه‌های مربوط به این برنامه تبلیغاتی را ارائه کند. رگولاتورهای اروپایی از گوگل خواسته‌اند اطلاعات بیشتری درباره همکاری تبلیغاتی محرمانه خود با شرکت متا که اکنون لغو شده و مقررات این شرکت جست‌وجو درباره حفاظت آنلاین از کاربران خردسال را نقض کرده است، فراهم کند.
  • سخنگوی دولت: برای رفع فیلترینگ به دنبال اجماعیم، نه دستور

    ایسنا: فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در نشست خبری درباره مخالفان رفع فیلترینگ با بیان اینکه اختیارات رئیس‌جمهور در شورای عالی فضای مجازی بالاست، اظهار کرد: «دولت، دولت وفاق است و قرار است ما اجماع کنیم، نه اینکه لزوما فقط دستور دهیم. البته این جزو اختیارات رئیس‌جمهور است، ولی طبیعتا در راستای وفاق تلاش خواهیم کرد که اجماع حداکثری ایجاد کنیم.»
    سه‌شنبه، ۲۰ آذر ۱۴۰۳
  • دنیای اقتصاد گزارش می‌دهد؛

    چرا قیمت دوج‌کوین کاهش یافت؟

    دنیای اقتصاد: قیمت دوج‌کوین (DOGE) در تاریخ ۹ دسامبر به ۱۱.۶۰% کاهش یافت و از بالاترین قیمت سالانه خود یعنی ۰.۴۸۴ دلار به ۰.۴۲۸ دلار رسید.
  • نبض بازار از لنز دنیای اقتصاد؛

    آخرین قیمت گوشی های پرچم دار سامسونگ در بازار

    دنیای اقتصاد: در این گزارش به بررسی آخرین قیمت گوشی های پرچم دار سامسونگ در بازار تهران پرداخته ایم.
  • از هفته آخر آذر تمام تجار ملزم به مبادله در سامانه ارز تجاری هستند؛

    الزام بازار دیجیتال به تطبیق با ارز توافقی

    انتشار خبر حذف ارز نیمایی از گروه موبایل، لپ‌تاپ و تبلت در اوایل هفته، اگرچه اتفاق تازه‌ای نبود و به فاصله چند ساعت بعد هم تکذیب شد؛ اما ابهاماتی به همراه آورد. سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران در این راستا اعلام کرد که حذف ارز نیمایی به تازگی صورت نگرفته و تنها اتفاق جدید در این زمینه مربوط به انتقال بازرگان‌ها به سامانه ارز تجاری است و تغییری نسبت به قبل ایجاد نشده. البته حتی با این وجود از ابهامات در این باره کاسته نشده است، مردم می‌خواهند بدانند حذف ارز نیمایی تا کنون چه تاثیراتی در بازار داشته است و این روند در آینده چه ردپایی از خود به جای خواهد گذاشت.
  • وزیر ارتباطات: برنامه تحول دیجیتال هنوز نهایی نشده است

    ایرنا: ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه همایش تحول دیجیتال با بیان اینکه برنامه تحول دیجیتال وزارت ارتباطات هنوز نهایی نشده است، گفت: «در دستگاه‌های مختلف شاهد توسعه سامانه‌هایی هستیم که به صورت جزیره‌ای کار می‌کنند.
  • واعظی: مخالفان رفع فیلترینگ خودشان از فیلترشکن استفاده می‌کنند

    سیتنا: محمود واعظی، وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: «شاید در کوتاه‌مدت، تندروها بتوانند رفع فیلترینگ را عقب بیندازند؛ اما نمی‌توانند در مقابل اراده مردم مقاومت کنند؛ نکته جالب‌توجه این است که مخالفان رفع فیلترینگ خودشان از فیلترشکن استفاده می‌کنند.»
  • سخنگوی دولت: رئیس‌جمهور هنوز نتوانسته در رفع فیلترینگ موفق شود

    سیتنا: فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت خطاب به حاضران در آیین گرامیداشت روز دانشجو گفت: «شما درست می‌گویید آقای رئیس‌جمهور هنوز نتوانسته در انجام بعضی از وعده‌ها از جمله فیلترینگ موفق شود، این موضوع جزو وعده‌هایی است که تلاش می‌کنیم محقق شود.»
    دوشنبه، ۱۹ آذر ۱۴۰۳
  • کارشناسان به بهانه اظهارات مدیرعامل مخابرات مطرح کردند: در ایران اینترنت باکیفیتی نداریم که ارزان یا گران باشد

    رفع فیلترینگ به جای افزایش تعرفه 

    مدیرعامل شرکت مخابرات در اظهارات اخیر خود از اینترنت ارزان در ایران انتقاد و تاکید کرده است که برای افزایش کیفیت سرویس‌های اپراتورها ناچار به افزایش تعرفه هستیم. این در حالی است که اینترنت همراه به تازگی و در اواخر سال گذشته معادل ۳۴ درصد گران شد و با این حال تغییر چشمگیری در سرعت و کیفیت خدمات اپراتورها رخ نداد که رضایت کاربران را در پی داشته باشد. از طرف دیگر، کارشناسان معتقدند که مانع بزرگ بهبود کیفیت و سرعت در اپراتورها فیلترینگ است و تا زمانی که این محدودیت‌ها رفع نشود، گرانی اینترنت صرفا نارضایتی‌ کاربران را تشدید می‌کند. همچنین اپراتورها بارها از ضررهای میلیاردی فیلترینگ بر درآمدهایشان گفته‌اند و به نظر می‌رسد که مسوولان می‌توانند به جای افزایش تعرفه اینترنت نسبت به رفع فیلترینگ اقدام کنند تا از ضررهای مالی این سیاست اشتباه برای اپراتورها کاسته شود.
  • شورای فضای مجازی فعلا رفع محدودیت‌های اینترنتی را به صلاح نمی‌داند

    رفع فیلترینگ منتفی شد؟

    شنبه شب و به فاصله کوتاهی از انتشار ویدئویی از حضور وزیر ارتباطات در کوی دانشگاه تهران که در آن ستار هاشمی با هیجان نوید اعلام دو خبر خوب را به مردم داد، معاون اجرایی رئیس‌جمهور از عدم موافقت شورای عالی فضای مجازی با رفع فیلترینگ خبر داد. محمدجعفر قائم‌پناه، معاون امور اجرایی رئیس‌جمهور در مراسم روز دانشجو در محل تالار وحدت تبریز اعلام کرد: «شورای فضای مجازی با ۱۵ عضو حقیقی فعلا رفع فیلترینگ را به صلاح نمی‌دانند.» او در ادامه با تاکید بر نارضایتی مردم گفت: «۶۰ درصد مردم با فیلترینگ مخالف هستند و البته هر ساله مردم ما ۲۰ همت صرف هزینه فیلترینگ می‌کنند. شورای فضای مجازی با ۱۵ عضو حقیقی فعلا رفع فیلترینگ را به صلاح نمی‌دانند. ما باید اینها را قانع کنیم که فیلترینگ حتی امنیت کشور را هم به هم می‌ریزد، چرا که دشمنان با همین ابزار‌های فیلترینگ به اطلاعات مردم دست می‌یابند.»
  • بودجه ۳ میلیارد دلاری آمریکا برای حذف تجهیزات چینی

    ایسنا: مجلس نمایندگان آمریکا طی روزهای آینده درباره لایحه دفاعی سالانه رای‌گیری خواهد کرد که شامل بیش از سه میلیارد دلار برای حذف تجهیزات ساخت شرکت‌های چینی هوآوی و ZTE در شرکت‌های مخابراتی آمریکا است.
  • وزیر ارتباطات خبر داد

    آغاز پایش کیفیت اینترنت در همه نقاط کشور

    ایرنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعلام اینکه پایش میدانی سازمان تنظیم مقررات برای بررسی کیفیت اینترنت در همه نقاط کشور در حال انجام است، گفت: «اینترنت حدود ۱۰ هزار روستا که اغلب در مناطق صعب‌العبور و کوهستانی قرار دارند، نیازمند اتصال، ارتقا و بهبود است.»
  • آمریکا تراشه هوش‌مصنوعی به امارات صادر می‌کند

    مهر: به گفته دو منبع آگاه دولت آمریکا صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی پیشرفته به یک واحد متعلق به مایکروسافت در امارات متحده عربی را تایید کرده که بخشی از همکاری آن با شرکت اماراتی هوش مصنوعی G۴۲ است. به گزارش رویترز، مایکروسافت در اوایل سال جاری میلادی ۱.۵ میلیارد دلار در G۴۲سرمایه‌گذاری کرد و به این ترتیب بخشی از سهام شرکت و یک کرسی در هیات‌مدیره آن را به دست آورد. G۴۲ به عنوان بخشی از این معامله از سرویس‌های ابر مایکروسافت برای فعال‌سازی اپلیکیشن‌های هوش مصنوعی خود استفاده می‌کند.
  • هوش مصنوعی گوگل بهتر از برترین مدل‌ پیش‌بینی آب‌وهوا

    ایسنا: شرکت هوش مصنوعی دیپ‌مایند متعلق به گوگل اخیرا از مدل هوش مصنوعی جنکست(GenCast) خود برای پیش‌بینی آب‌وهوا رونمایی کرد. پژوهشگران دیپ‌مایند گفته‌اند جنکست حتی از سیستم ENS متعلق به مرکز پیش‌بینی‌ میان‌مدت وضع هوای اروپا که ظاهرا برترین سیستم عملیاتی پیش‌بینی آب‌وهوای جهان است، بهتر عمل می‌کند. پژوهشگران درباره نحوه تقابل با ENS گفتند که جنکست را روی داده‌های آب‌وهوایی به دست آمده تا سال ۲۰۱۸ آموزش داده‌اند. سپس پیش‌بینی‌های آن را با سال ۲۰۱۹ مقایسه کرده و دریافته‌اند که جنکست در ۹۷.۲ درصد مواقع دقیق‌تر است.
    یکشنبه، ۱۸ آذر ۱۴۰۳
  •  فعالان صنعت بازی درباره خطر افزایش بازی‌های کِرَک‌شده هشدار می‌دهند؛

    بازی‌های موبایلی ایرانی در حال زوال

    صنعت بازی کشور و بازی‌سازهای ایرانی یک‌بار از بازی‌های کامپیوتری مودشده (تغییر یافته) متضرر شدند؛ تا جایی که بازار داخلی بازی‌های کامپیوتری از بین رفت و حالا این تهدید به نسخه موبایلی بازی‌ها هم رسیده است. فعالان و کارشناسان از گسترش انتشار بازی‌های موبایلی کرک‌شده (قفل شکسته) در وب‌سایت‌ها و استورهای داخلی دانلود و نصب بازی هشدار می‌‌دهند و به اعتقاد آنها تداوم حضور این بازی‌ها موجب حذف بازی‌های داخلی می‌شود؛ زیرا بازی‌سازهای ایرانی توان رقابت با بازی‌های خارجی کرک و دستکاری‌شده را که نیازی به پرداخت هزینه ندارند، نخواهند داشت؛ درحالی‌که دبیر کمیسیون نرم‌افزارهای بازی و سرگرمی سازمان نصر تهران در این‌باره از جلسات و مذاکرات این کمیسیون با بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای و استورهای داخلی برای حذف بازی‌های مودشده خبر می‌دهد؛ اما همچنان امکان دانلود و نصب این بازی‌ها در پلتفرم یک استور داخلی وجود دارد.
  • معاون سازمان تنظیم مقررات:

    تعرفه پایین اینترنت همراه انگیزه مردم برای استفاده از فیبر نوری را کاهش می‌دهد

    مهر: معاون سازمان تنظیم مقررات ارتباطات از پوشش فیبر نوری برای ۸میلیون و ۱۴۰هزار خانوار خبر داد و روی برنامه‌های این سازمان برای افزایش سرعت اینترنت و رفع موانع اجرایی تا سال۱۴۰۴ تاکید کرد.