دنياي اقتصاد:
به زودی خرید موبایلهای میانرده هم به رویایی برای مردم تبدیل خواهد شد! گزارهای که با عدم تخصیص ارز نیمایی به موبایلهای زیر ۶۰۰ دلار محقق میشود. در واقع نرخ تلفنهای همراه وابستگی زیادی به ارز نیمایی دارد. در اوایل سال جاری تخصیص ارز به موبایلهای بالای ۶۰۰ دلار که از نظر قانونگذاران کالای لوکس به حساب میآیند، منتفی شد. از آن زمان ارز نیمایی تنها به گوشیهای همراه میانردهای تخصیص یافت که قیمتشان زیر ۶۰۰ دلار بود. به این ترتیب بود که عملا واردات گوشیهای بالای ۶۰۰ دلار مختل شد و حالا تصمیم اخیر برای حذف ارز نیمایی از واردات گوشیهای زیر ۶۰۰ دلار هم خرید گوشیهای میانرده را به تصمیمی سخت برای مردم تبدیل میکند. فعالان بازار با اعلام خبر عدم تخصیص این ارز به موبایلهای زیر ۶۰۰ دلار در سال آینده، درباره افزایش نجومی قیمت موبایل هشدار داده و معتقدند که به این ترتیب قیمت موبایلهای میانرده برابر با آیفونها میشود.
ایسنا: وزیر ارتباطات با بیان اینکه تمام زیرساختهای وزارت ارتباطات پای کار پیامرسانها آمده تا بتوانند خدمات با کیفیتی را به مردم ارائه کنند، گفت: چنانچه پلتفرمهای خارجی نیز تعهد حداقلی به قواعد خودشان داشته باشند نیز از فعالیت آنها استقبال میکنیم. روز گذشته عیسی زارعپور در حاشیه نشست هیات دولت به اظهارنظر مجدد درباره فیلترینگ شبکههای اجتماعی خارجی مانند اینستاگرام و تلگرام پرداخت.
تسنیم: بر اساس گزارشهای به دست آمده، اپلیکیشنهای بانکی خارج از اپ استور که از طریق پروفایل نصب شدهاند، اجرا نمیشوند؛ ظاهرا پروفایل این اپلیکیشنها نیز از بخش تنظیمات آیفون حذف شده و امکان نصب مجدد آنها وجود ندارد.
سیتنا: رئیسجمهور در جدیدترین گفتوگوی تلویزیونی خود به محدودیتهای اینترنتی اخیر اشاره کرد و گفت: بر اساس خواسته مردم از دولت، ما حتما موافق نیستیم که در اینترنت کوچکترین اختلالی باشد تا مردم بتوانند کاملا از این فضا، در زمینههای علمی و هنری گرفته تا ارتباطات و کسبوکارشان استفاده کنند، اما نحوه عملکرد پلتفرمهای خارجی و جلوگیری از تبدیل شدن آنها به بستر ناامنی، شرطی است که دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و فضای مجازی بررسی و اعلام کردهاند.
مهر: دستورالعمل «کمیته مبارزه با مواد مخدر در فضای مجازی» در مرکز ملی فضای مجازی نهایی شد.
به گزارش «معاونت فرهنگی، اجتماعی و امور محتوایی مرکز ملی فضای مجازی»، به دنبال تلاشهای صورت گرفته در حوزه مقابله با آسیبهای فرهنگی و اجتماعی، جلسهای تخصصی برای نهاییسازی دستورالعمل «کمیته مبارزه با مواد مخدر در فضای مجازی» در معاونت فرهنگی، اجتماعی و امور محتوایی مرکز ملی فضای مجازی تشکیل شد. در این جلسه که با حضور مدیرکل روابط عمومی و کارشناسان ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، متن پیشنویس دستورالعمل نخست کمیته مبارزه با مواد مخدر در فضای مجازی بررسی و اصلاح شد که این اصلاحات با استفاده از نظرات واصل شده از دستگاهها(سپاه و فراجا) صورت پذیرفته و به تایید نهایی رسیده است. در این سند یک کمیته ملی با حضور نمایندگان ۱۸ دستگاه تخصصی ایجاد شده که علاوه بر این کمیته، کمیتههای استانی با حضور نمایندگان مرکز ملی فضای مجازی و ستاد مبارزه با مواد مخدر تشکیل شود.
ایسنا: گارتنر پیشبینی کرد فروش رایانههای شخصی و گوشیهای موبایل در سال ۲۰۲۳، برای دومین سال متوالی کاهش پیدا خواهد کرد و احتمالا رکورد پایینترین میزان فروش در ۱۰ سال گذشته به ثبت خواهد رسید. شرکت تحقیقات فناوری اطلاعات گارتنر در گزارشی پیشبینی کرد فروش تلفن همراه از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دستگاه در سال ۲۰۲۲، با افت چهار درصدی همراه خواهد شد و به یک میلیارد و ۳۴۰میلیون دستگاه در سال ۲۰۲۳ میرسد. تعداد موبایلهای فروشرفته در سال ۲۰۲۱، یک میلیارد و ۴۳۰ میلیون دستگاه اعلام شده بود. این رکورد، نزدیک به سطح فروش سال ۲۰۰۹ است که گوشیهای بلکبری و نوکیا، بازار را در اختیار داشتند و اپل تلاش کرد از نفوذ آنها کم کند. بازار تلفن همراه در سال ۲۰۱۵ با فروش یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون دستگاه، به اوج خود رسید. رنجیت اتوال، مدیر تحقیقات گارتنر در مصاحبهای گفت: پاندمی کووید به تغییرات اساسی منجر شد که در جریان آن، افرادی که از خانه کار میکردند، احساس کردند نیازی به تغییر مرتب گوشی ندارند. مصرفکنندگان به مدت طولانیتری یک گوشی را نگه میدارند و در فقدان فناوری جدید قابلتوجهی، به جای قراردادهای ثابت، از قراردادهای منعطف استفاده میکنند.
تقاضا برای تلفنهای هوشمند و رایانههای شخصی در دوران پاندمی کووید، در ابتدا افزایش چشمگیری پیدا کرد اما اواسط سال گذشته، ضعیف شد. افزایش نرخ بهره و هزینه زندگی در سراسر جهان، تقاضا برای تلفنهای هوشمند را کاهش داده و به شرکتهای مختلف از سامسونگ تا اپل آسیب زده است. پیشبینی میشود فروش رایانه شخصی پس از افت ۱۶درصدی در سال ۲۰۲۲، امسال ۸/ ۶درصد دیگر کاهش پیدا کند. شرکتهای لنوو، هیولت پاکارد و دل، سه شرکت بزرگ سازنده رایانه شخصی هستند. بر اساس گزارش رویترز، رکود بازار دستگاههای موبایل در سال ۲۰۲۳، تحتتاثیر دورنمای اقتصادی مثبتتر و رشد احتمالی هزینه مصرفی و شرکتها، آهسته خواهد شد.
مهر: خالق جیمیل معتقد است ظهور Chat GPTکسبوکار گوگل را ظرف ۲ سال نابود میکند. محبوبیت سیستم هوش مصنوعی Chat GPT سوالات بسیار زیادی درباره بقای موتورهای جستوجو مانند گوگل ایجاد کرده است. درهمین راستا پائول بوچیت مخترع جیمیل نیز دیدگاه خود را در این باره بیان کرده است. او در توییتی عنوان کرد با توجه به محبوبیت این سیستم، کسب و کار گوگل حداکثر ۲ سال دیگر دوام میآورد. Chat GPT که در نوامبر ۲۰۲۲ میلادی ارائه شد به سرعت به یکی از منابعی تبدیل شد که هزاران کاربر از آن سوالاتی میپرسند. این سیستم به جای پاسخ دادن به شکل نتایج جستوجویی که دهها صفحه را دربرمیگیرد به شیوه محاورهای به سوال جواب میدهد و در نتیجه کاربر راحتتر میتواند سوالات مرتبط بعدی را نیز بپرسد. بسیاری معتقدند اگر Chat GPT بتواند از موتور جستوجوی گوگل پیشی بگیرد، احتمالا این شرکت بزرگ فناوری نیز از بین خواهد رفت. پیش از این موفقیت آنی Chat GPT به تشویش مدیران ارشد گوگل منجر شده بود. این شرکت اکنون روی توسعه محصولات هوش مصنوعیمحور تمرکز کرده است.
ایسنا: با عرضه تغییرات در سرویس ایمیل گوگل، به زودی قرار است ظاهر حسابهای جیمیل اندکی متفاوت شود. بهروزرسانی جیمیل با هدف بهبود تجربه کاربری گوگل ورکاسپیس (Workspace) انجام شده و علاوه بر سرویس ایمیل، گزینههای چت و کنفرانس ویدئویی را یکجا ارائه خواهد کرد. کاربران برای فعال کردن ظاهر جدید جیمیل، لازم نیست کاری انجام دهند و جیمیل طی چند روز آینده برای همه کاربران در سراسر جهان، بهروزرسانی خواهد شد تا به مدرنیزه کردن این پلتفرم کمک کند. در پست مربوط به بهروزرسانی گوگل ورکاسپیس، گوگل تایید کرد ظاهر جدید، تجربه استاندارد برای جیمیل خواهد شد و هیچ گزینهای برای بازگشت به رابط کاربری قبلی وجود نخواهد داشت. اخبار این فیسلیفت که در راستای یکپارچه کردن سرویسهای گوگل ورکاسپیس مانند چت و میت با جیمیل انجام میشود، نخستینبار در فوریه سال ۲۰۲۲ منتشر شد.
مهر: تیری برتون، کمیسیونر اروپا در امور بازار داخلی به ایلان ماسک، مدیر توییتر اعلام کرد باید اقدامات بیشتری جهت پیروی از قوانین مربوط به محتوای آنلاین انجام دهد. به گزارش رویترز، برتون پس از تماس ویدئویی با ماسک در این باره گفت: من از تلاش توییتر برای پیروی از قواعد اروپا استقبال میکنم و همزمان میدانم ماههای آینده بسیار مهم هستند. او در ادامه افزود: اما ما نیاز داریم شاهد پیشرفت بیشتر توییتر در خصوص پیروی از قوانین سرویسهای دیجیتال اتحادیه اروپا باشیم. تیم من از نزدیک فعالیتهای توییتر و پلتفرمهای آنلاین دیگر را رصد میکند. این اظهارات درحالی مطرح شده است که توییتر درماههای اخیر چالشهای قابلتوجهی در زمینه مدیریت نیروی انسانی داشته است. همچنین مدتی است که ایلان ماسک با هدف مدیریت هزینهها، ارائه سرویسهای جدیدی را نیز در دستور کار قرار داده و قرار است وابستگی به درآمدهای تبلیغاتی را کاهش دهد.
دنياي اقتصاد:
توفان آنلاین چتباتChatGPT، بار دیگر اهمیت رشد دسترسی به تکنولوژیهای دیجیتالی مانند هوش مصنوعی را عیان کرد. این چتبات وظایف مختلفی انجام میدهد و به سادگی در دسترس و استفاده از آن مقرون بهصرفه است. تعداد کاربران این چتبات در یک هفته اول از مرز یک میلیون نفر گذشت. مایکروسافت ۱۰میلیارد دلار در شرکت مالک این چتبات سرمایهگذاری کرده است.
آیتی ایران: با وجود شدت مخالفت سازمان نصر با اینترنت طبقاتی، شب دوشنبه وبسایت «دیجیاتو» نامهای منتشر کرد که به امضای حسین اسلامی، رئیس هیاتمدیره نصر تهران رسیده و در آن از وزیر ارتباطات خواسته شده تا برای اطلاعرسانی به اعضای این سازمان، شرایط دسترسی به اینترنت بدون محدودیت را اعلام کند. در این نامه اسلامی با ایجاد محدودیتهای اعلام شده روی اینترنت مخالفت کرده و آن را به ضرر کسبوکارها دانسته، اما گفته است از آنجا که این سازمان در قبال اعضای خود باید پاسخگو باشد «میزان و شرایط دسترسی به اینترنت بدون محدودیت را برای اطلاعرسانی به اعضا» از سمت وزارت ارتباطات به این سازمان اعلام شد.
احتراما با توجه به انتشار مطلبی در شماره ۵۶۵۸ مورخ ۸/ ۱۱/ ۱۴۰۱ آن روزنامه با عنوان «خسارت کنکوری به اقتصاد دیجیتال» مقتضی است توضیحات زیر براساس قانون مطبوعات و به منظور روشن شدن اذهان عمومی منتشر شود.
ایسنا: نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: با وجود وعده مسوولان مربوطه به ویژه شخص وزیر ارتباطات مبنی بر بازگشت خدماترسانی در حوزه ارتباطات به حالت عادی در صورت آرام شدن شرایط اما همچنان شاهد روند کاهش سرعت اینترنت به خصوص در اپراتورهای تلفن همراه هستیم.
ایسنا: دولت بایدن، موافقت با درخواست شرکتهای آمریکایی برای صدور مجوز صادرات کالا و فناوری به شرکت چینی هوآوی را متوقف کرد. به گفته منابع آگاه، مقامات وزارت بازرگانی آمریکا صدور مجوز برای بعضی از شرکتهای آمریکایی را که قصد فروش کالا و فناوری به این غول سازنده تجهیزات مخابراتی چینی داشتند، متوقف کردهاند. شرکت کوالکام در سال ۲۰۲۰ برای فروش تراشههای تلفن هوشمند ۴G به هوآوی مجوز گرفته بود. یک سخنگوی وزارت بازرگانی آمریکا اظهار کرد: مقامات به ارزیابی سیاستها و مقررات ادامه میدهند؛ اما ما درباره مذاکرات با شرکتهای خاص اظهارنظر نمیکنیم. هوآوی و کوالکام هم در این باره اظهارنظر نکردند.
مهر: اتحادیه اروپا مشغول بررسی پیشنهادی است که طبق آن شرکتهایی که از بیشترین پهنای باند اینترنت استفاده میکنند باید در پرداخت هزینههای توسعه زیرساخت نسل جدید اینترنت سهیم شوند. به گزارش «بلومبرگ»، هدف این پیشنهاد سهیم کردن شرکتهایی مانند نتفلکیس و آلفابت در هزینههای توسعه زیرساخت اینترنت در اروپا است.