شماره روزنامه ۶۰۰۱
|

  • اولین سخنگوی وزارت خارجه؛ زاده‌ هوش مصنوعی

    دنیای اقتصاد: هوش مصنوعی با سرعتی احتمالا جلوتر از تصورات اغلب ما در حال رشد و نفوذ به بخش‌های مختلف است. شاید خلق یک کارمند توسط هوش مصنوعی، آن هم در بدنه دولت یک کشور، اتفاقی نبود که حالا آمادگی شنیدن آن را داشته باشیم؛ اما واقعیت این است که روز چهارشنبه هفته گذشته دولت اوکراین چنین خبری را به‌طور رسمی اعلام کرد.
  • خسارت ۹.۵‌ تریلیون دلاری حملات سایبری در سال ۲۰۲۴

    مهر: با گذشت حدود ۴ ماه از آغاز سال ۲۰۲۴ و تداوم روند توسعه سریع فناوری‌های نوظهور دیجیتال، چشم‌انداز تهدیدات سایبری همچنان گویای تکامل این مخاطرات است. به زعم بسیاری از کارشناسان، انواع حملات سایبری، از جمله باج‌افزارها، به‌طور فزاینده‌ای پیچیده و پرتکرارتر از گذشته خواهند شد. این در حالی است که در طول سال‌های اخیر، چالش‌های اقتصادی جهان، شیوع ویروس کرونا و جنگ روسیه و اوکراین سبب افزایش بی‌ثباتی بازارها و در پی آن کاهش محسوس سرمایه‌گذاری در حوزه‌های گوناگون از جمله امنیت سایبری شده است.
  • تعهد اپراتورها برای پوشش فیبر نوری تا ۱۴۰۴

    مهر: رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد که پروانه یکپارچه شبکه و خدمات بر یکپارچه‌سازی خدمات ثابت و سیار و همچنین توسعه فیبرنوری است.
  • توسعه نسل ششم اینترنت با سرعتی ۵۰۰ برابر نسل پنجم

    سیتنا: شرکت‌های مخابراتی و فناوری ژاپن در حال آزمایش نسل جدید اینترنت پرسرعت موسوم به ۶G هستند که گفته می‌شود می‌تواند ۵۰۰ برابر سریع‌تر از اینترنت ۵G باشد. اپراتور مخابراتی ان.تی.تی و شرکت‌های دوکومو، ان.ای.سی و فوجیتسو با همکاری یکدیگر، موفق به توسعه یک دستگاه آزمایشی ۶G شده‌اند که می‌تواند داده‌ها را با سرعت باور نکردنی ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه انتقال دهد. این سرعت نزدیک به ۱۰ برابر اوج سرعت نسل پنجم اینترنت یا ۵G و حدود ۵۰۰ برابر سریع‌تر از متوسط سرعت دریافتی یک گوشی هوشمند ۵G است.
  • گوگل، ایموجی صوتی را به تماس‌ها می‌افزاید

    مهر: گوگل قابلیتی آزمایشی به اپلیکیشن فون گوگل افزوده که شامل جلوه‌های صوتی است و هنگام تماس صوتی صداهای مختلف مانند دست زدن و خنده را پخش می‌کند. به گزارش گیزموچاینا، گوگل فون یک آپدیت عجیب دریافت می‌کند که ممکن است برای بسیاری از کاربران تعجب‌برانگیز باشد. یک نسخه بتا از اپ نشان می‌دهد این شرکت تصمیم دارد ایموجی‌های صوتی را بیفزاید که در حقیقت جلوه‌های صوتی است که کاربران می‌توانند هنگام تماس تلفنی پخش کنند.
  • شکایت روزنامه‌های آمریکایی از چت جی‌پی‌تی

    سیتنا: هشت روزنامه آمریکایی از شرکت سازنده چت جی‌پی‌تی و شرکت مادر آن مایکروسافت شکایت کردند.
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟

    دنیای اقتصاد: بازار موبایل هفته دوم اردیبهشت ماه سال جاری را نیز با اخباری از تولید گوشی‌های تقلبی و محدودیت در تخصیص ارز واردات پشت سر گذاشت. البته در این هفته فعالان از احتمال تشدید رکود در بازار موبایل و لپ‌تاپ تحت تاثیر بخشنامه جدید وزارت صمت درباره سهمیه ارزی ابراز نگرانی کردند که به نظر می‌رسد این بخشنامه قرار است بازنگری شود. با این‌حال فعالان بازار کالاهای‌ آی‌تی از جمله موبایل و لپ‌تاپ همچنان از رکود در این بازار می‌گویند؛ تا جایی که به اعتقاد مدیرعامل یک فروشگاه اینترنتی تعمیرات و خرید موبایل، بازار تعمیرات با تاکید بر تولید داخل در نبود زیرساخت‌ها‌ و کمبود کالای روز، رونق گرفته است.
  • پیگیری فعالیت بین‌المللی کسب‌وکارهای الکترونیکی

    دنیای اقتصاد: رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی گفت: «فراهم‌سازی بستر توسعه فعالیت کسب‌وکارهای تجارت الکترونیکی در عرصه‌های بین‌المللی یک ماموریت مهم و هدف‌گذاری مطلوب بوده که در حال پیگیری و اقدام است.»
  • ایجاد یک میلیون شغل دیجیتالی در فیلیپین تا ۲۰۲۸

    سیتنا: دولت فیلیپین قصد دارد تا سال ۲۰۲۸ یک میلیون شغل دیجیتال ایجاد کند که تخمین زده می‌شود حدود ۴۰۰میلیون دلار بودجه دولتی برای حمایت از خدمات عمومی و پروژه‌های زیربنایی نیاز باشد.
  • واکنش وزیر ارتباطات به ادعای لزوم امضای رئیس‌جمهور در رفع فیلترینگ

    ایسنا: عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه جلسه هیات دولت در پاسخ به سوالی درباره «ادعای برخی نمایندگان مبنی بر اینکه رفع فیلترینگ صرفا با امضای رئیس‌جمهور است» توضیح داد: «در زمینه فیلترینگ قانون وجود دارد و ‌سازو‌کار پیش‌بینی شده است. به این دوستان توصیه می‌کنم یک بار دیگر قانون جرایم رایانه‌ای را بخوانند تا بدانند سازوکار چیست.»
  • غفلت قوانین از فساد داده

    دنیای اقتصاد: مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی ابعاد مختلف فساد در داده‌های فضای مجازی، تجربیات جهانی و زمینه‌های شکل‌گیری آن را بررسی و پیشنهادهایی برای جلوگیری از فساد در زنجیره تامین این داده‌ها در کشور ارائه کرده است.
  • حضور ۴۰ میلیون ایرانی در اینستاگرام زیر سایه فیلترشکن‌ها

    سیتنا: در حالی که گزارش‌های غیررسمی حاکی از آن است که جمعیت کاربران ایرانی اینستاگرام با دسترسی به فیلترشکن‌ها از مرز ۴۰ میلیون نفر گذشته است، یافته‌های موسسه دیتارینگ نشان می‌دهد در سال گذشته میلادی، کاربران ایرانی بیش از ۴۵۰ میلیون پست در اینستاگرام منتشر کرده‌اند. همچنین به‌طور متوسط در هر ثانیه، ۲۵هزار بار پست‌های این شبکه توسط کاربران ایرانی مشاهده می‌شود.​
  • تعهد تولیدکنندگان برای تامین ۴۰ درصد مودم مورد نیاز اپراتورها

    سیتنا: جانشین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: «برای حمایت از مصرف‌کننده و تولید داخل، طی تفاهم با تولیدکنندگان داخلی و اپراتورها مقرر شد ۴۰ درصد مودم مورد نیاز اپراتورها در پروژه فیبر از داخل تامین شود.» امیر لاجوردی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در پاسخ به یک کاربر در ویراستی پیرامون تولید مودم نسل شش در داخل کشور پاسخ داد: «هفته پیش دقیقا همین‌کار را کردیم. در جهت حمایت از مصرف‌کننده و تولید داخل، با تفاهم با تولیدکنندگان عزیز داخلی و اپراتورها قرار شد چهل درصد نیاز اپراتور، در تامین مودم پروژه فیبر نوری از داخل تامین شود؛ البته به شرطی که تا شش ماه آینده محصولی با کیفیت مناسب تولید شود.»
  • موبایل پرچم‌دار هوآوی تحریم‌های تراشه آمریکا را دور زد

    مهر: هوآوی در میانه تحریم‌های آمریکا، سری موبایل جدید Pura۷۰ را با تراشه‌های هفت نانومتری شرکت SMIC ساخت. به گزارش گیزمو چاینا، این سری دارای تراشه جدیدkirin۹۰۱۰ است. تراشه جدید به‌طور واقعی آزمایش شده و عملکرد آن بهتر از انتظارات و بدون داغ شدن دستگاه بوده است.
  • از نابودی صنعت‌بازی تا تشدید خطرات امنیتی

    دنیای اقتصاد: در حالی که با تداوم فیلترینگ گوگل‌پلی هر روز عرصه فعالیت در صنعت بازی ایران تنگ‌تر از قبل می‌شود، هفته گذشته پلتفرم دیسکورد به عنوان بستری برای تعامل گیمرها، بازی‌سازها و توسعه‌دهندگان برای بار دوم فیلتر شد؛ موضوعی که صدای انتقادات را بلندتر کرد، تا جایی که بازی‌سازها و گیمرها پیامدهای این فیلترینگ را در از بین رفتن گردش مالی، ضربه به تولیدکنندگان محتوای فارسی و حذف کامیونیتی (دایره ارتباط و تعامل) نوجوانان می‌دانند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر