شماره روزنامه ۶۱۶۳
|

در جمع خبرنگاران اعلام شد؛

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از ورود فناوری‌های دیجیتال به بورس خبر داد و گفت: امیدواریم با همکاری بخش‌خصوصی طرحی به…

دنیای اقتصاد گزارش می‌دهد؛

دنیای اقتصاد: وزیر ارتباطات بر لزوم سرمایه‌گذاری هوشمندانه در حوزه هوش مصنوعی تاکید کرد و در عین حال افزود که هوش…

    سه‌شنبه، ۰۶ آذر ۱۴۰۳
  • وزیر ارتباطات در نشست هفته ایران‌دیجیتال در اتاق بازرگانی ایران مطرح کرد

    استانداردسازی هزینه فناوری اطلاعات از سبد خانوار

    روز گذشته به مناسبت هفته ایران دیجیتال نشستی در اتاق بازرگانی ایران با حضور ستار هاشمی، وزیر ارتباطات دولت چهاردهم و اعضای اتاق برگزار شد. وزیر ارتباطات در این نشست در ابتدا مباحثی مربوط به تعرفه اینترنت را مطرح و اظهار کرد باید در کنار حمایت از صنعت، به معیشت مردم هم توجه داشت. هاشمی همچنین در این نشست اظهارات جدیدی در خصوص توسعه فیبر نوری در کشور مطرح کرد.
  • عصبانیت غول‌های شبکه اجتماعی از قانون جدید استرالیا

    ایسنا: شرکت‌های بزرگ فناوری شامل متا، تیک‌تاک و گوگل، از قانون استرالیایی که دسترسی کودکان زیر ۱۶ سال به پلتفرم‌های شبکه اجتماعی را ممنوع می‌کند، به‌شدت انتقاد کردند. طبق قانون پیشنهادی، استرالیایی‌های زیر ۱۶ سال، حتی اگر اجازه والدین را هم دریافت کنند، اجازه ندارند حساب کاربری در تمام سایت‌های شبکه اجتماعی مهم از جمله فیس‌بوک، اینستاگرام، اسنپ‌چت و ردیت ایجاد کند.
  • هوش مصنوعی جدید انویدیا برای تولید موسیقی

    مهر: انویدیا یک مدل هوش مصنوعی جدید برای تولید موسیقی و صوت رونمایی کرد که می‌تواند اصوات را اصلاح و صداهای جدید تولید کند. به گزارش رویترز، این فناوری برای تولیدکنندگان موسیقی، فیلم و بازی‌های ویدئویی ارائه می‌شود. انویدیا بزرگ‌ترین تهیه‌کننده تراشه و نرم‌افزارهای مخصوص خلق سیستم‌های هوش مصنوعی، اعلام کرده برنامه‌های آتی برای عرضه عمومی این فناوری که «فوگاتو» (Fugatto) نام گرفته، ندارد. فوگاتو خلاصه شده عبارت «ترانسفورماتور صوتی مولد بنیادی اوپوس یک» (Foundational Generative Audio Transformer Opus۱) است.
  • اندونزی پیشنهاد سرمایه‌گذاری اپل در این کشور را رد کرد

    مهر: وزارت صنعت اندونزی پیشنهاد اپل برای سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیون دلاری در کارخانه تولید تجهیزات و قطعات آی‌فون در این کشور را قبول نکرد. به گزارش رجیستر، این وزارتخانه اعلام کرد مبلغ مذکور برای رفع ممنوعیت فروش آی‌فون ۱۶ در چهارمین کشور پرجمعیت جهان کافی نیست. «آگوس گومی وانگ کارتاساسمیتا» وزیر صنعت این کشور در ماه اکتبر اعلام کرد استفاده یا واردات آی‌فون ۱۶ در این کشور ممنوع است؛ زیرا هنوز برای استفاده تایید نشده است.
  • پیشنهاد گوگل برای تغییرات جدید در نتایج جست‌وجوی اروپا

    ایسنا: گوگل پس از شکایت برخی از رقیبان کوچک‌تر از کاهش ترافیک سایت‌هایشان به دلیل تغییرات قبلی این شرکت، تغییرات بیشتری را در نتایج جست‌وجوی خود در اروپا پیشنهاد کرد.
  • «متا» سال آینده برای خرید اینستاگرام و واتس‌اپ به دادگاه می‌رود

    مهر: متا پلتفرمز مالک فیس‌بوک در آوریل ۲۰۲۵ باید در دادگاه مربوط به اتهامات کمیسیون فدرال تجارت آمریکا (FTC) شرکت کند. به نقل از رویترز، کمیسیون فدرال تجارت آمریکا در سال ۲۰۲۰ و در دوره نخست ریاست‌جمهوری آمریکا این شکایت را ثبت و شرکت را متهم کرد برای حفظ انحصار در شبکه‌های اجتماعی این اقدام غیرقانونی را انجام داده است.
  • آی‌فون‌های مسافری با پرداخت هزینه رجیستری قانونی می‌شوند

    سیتنا: رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران از قانونی شدن گوشی‌های آی‌فون مسافری از تاریخ ۹ آبان ماه سال جاری با پرداخت هزینه رجیستری خبر داد.
  • سخنگوی دولت: فرآیند فیلترینگ در حال طی شدن است

    ایرنا: فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه ریشه فیلترینگ صیانت است، گفت: «۸۵ درصد از مردم از فیلترشکن استفاده می‌کنند و گردش مالی خرید و فروش فیلترشکن‌ها ۲۰ همت است. این اعداد به تنهایی به لزوم بازنگری در فرآیند مسدودسازی صحه می‌گذارد. رفع فیلترینگ از وعده‌های انتخاباتی دکتر پزشکیان بوده است و در نشست سران قوا نیز مذاکرات خوبی صورت گرفته و در جلسه شورای عالی فضای مجازی نیز موضوع به یک کارگروه ویژه سپرده شده است.»
  • رییس اتاق بازرگانی ایران اعلام کرد:

    برای نقش آفرینی در توسعه اقتصاد دیجیتال آماده ایم/ سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص داخلی نصف میانگین جهانی است

    صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق ایران، با تأکید بر لزوم نقش‌آفرینی دولت و بخش خصوصی در اقتصاد دیجیتال به‌عنوان بازیگران اصلی، از آمادگی بخش خصوصی برای نقش‌آفرینی در این حوزه و همچنین تدوین پیش‌نویس قانون حکمرانی داده خبر داد.
  • وزیر ارتباطات در اتاق ایران:

    ۱۰۰میلیارد دلار یارانه انرژی می‌دهیم/ادامه مسیر بدون توجه به اقتصاد دیجیتال عملی نیست

    دنیای اقتصاد: وزیر ارتباطات طی سخنانی در اتاق بازرگانی، بر اهمیت فناوری در اقتصاد امروز تأکید کرد و بهره‌وری را از مسائل کلیدی کشور دانست. وی با اشاره به نقش اقتصاد دیجیتال، همکاری با بخش خصوصی و تقویت نیروی انسانی را عاملی مهم برای بهبود بهره‌وری و تحقق اهداف دولت عنوان کرد.
  • در جمع خبرنگاران اعلام شد؛

    خبر مهم وزیر ارتباطات از ورود فناوری‌های نوین به بورس/ طرح ویژه‌ای برای کسب و کارهای دانش‌بنیان داریم

    وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از ورود فناوری‌های دیجیتال به بورس خبر داد و گفت: امیدواریم با همکاری بخش‌خصوصی طرحی به تصویب برسد که شاهد حضور کسب و کارهای دانش‌بنیان با سرعت بیشتری در فضای بورس باشیم.
  • طرح جدید وزارت ارتباطات برای رفع ناترازی‌های انرژی نتیجه‌بخش خواهد بود؟

    نقش دوگانه هوش مصنوعی در مصرف انرژی

    یک کارشناس انرژی: بهینه‌سازی مصرف انرژی به یکی از معضلات کشور تبدیل شده است، اما برای کاربرد هوش مصنوعی در این عرصه باید مطالعه بیشتری صورت بگیرد. شرط استفاده از هوش مصنوعی در بهینه‌سازی مصرف انرژی این است که پایگاه داده کارآمد و دقیقی در اختیار داشته باشیم؛ مساله‌ای که به عنوان یکی از مشکلات در اداره امور با آن مواجه هستیم. پایگاه داده‌ها در ایران به‌روز و دقیق نیستند. اگر چنین امکاناتی وجود داشته باشد هوش مصنوعی در مدیریت نقل‌وانتقال در شبکه، تولید و توزیع می‌تواند مفید واقع شود.
    دوشنبه، ۰۵ آذر ۱۴۰۳
  • ادامه ممنوعیت واردات آی‌فون در تحقق اهداف سیاستگذار ارزیابی مثبتی نداشت

    با عنایت به درج مطلبی با عنوان «ابهام جدید در واردات آی‌فون» در تاریخ ۱۴۰۳.۸.۱۷ مقتضی است وفق قانون مطبوعات نسبت به انتشار توضیحات ارسالی از سوی مرکز ارتباطات و اطلاع‌‌‌رسانی وزارت صنعت، معدن و تجارت در شماره آتی آن روزنامه در همان جایگاه اقدام شود.
  • زیان ۵۵ میلیارد دلاری شرکت‌های انگلیسی از حملات سایبری

    ایسنا: شرکت هودن (Howden) اعلام کرد کسب‌و‌کارهای انگلیسی در پنج سال گذشته، حدود ۴۴میلیون پوند (۵۵.۰۸ میلیارد دلار) درآمد را بر اثر حملات سایبری، از دست دادند. شرکت کارگزاری بیمه «هودن» اعلام کرد حملات سایبری، به‌طور متوسط، باعث از دست رفتن ۱.۹ درصد از درآمد کسب‌و‌کارهای انگلیسی شده است. شرکت‌هایی که بیش از ۱۰۰میلیون پوند درآمد سالانه دارند، به احتمال زیاد، قربانی حمله سایبری شده‌اند.
  • فیلترینگ زمینه‌ساز رانت و انحصار برای پلتفرم‌های داخلی بوده است

    سیتنا: سحر بنکدارپور، رئیس مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران درباره رشد و توسعه برخی پلتفرم‌های داخلی در فضای غیررقابتی و در سایه فیلترینگ، گفت: «اگر فضای رقابتی وجود نداشته باشد، هیچ کدام از عناصر بازار و اقتصاد سالم شکل نمی‌گیرد، همان‌طور که در صنعت خودرو، رقابت را از بین برده‌اند و انواع مختلف خودروهای بی‌کیفیت داخلی در بازار وارد شده است.» او ادامه داد: «در رابطه با پلتفرم‌ها نیز با یک محاسبه ساده مشخص است که تعداد افرادی که از پلتفرم‌های داخلی در شرایط تحریم و فیلترینگ استفاده می‌کنند، چقدر است و در همین شرایط، تعداد افرادی که از پلتفرم‌های خارجی استفاده می‌کنند، چه میزان است.»
  • همکاری سازمان هوش مصنوعی با نصر کشور

    سیتنا: سازمان ملی هوش مصنوعی و سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند، این تفاهم‌نامه بر همکاری نزدیک این دو نهاد در راستای ارتقای ظرفیت‌های تسهیلگری، توسعه کسب‌وکارهای هوش مصنوعی و تعامل میان بخش خصوصی و حاکمیتی تاکید دارد. سازمان ملی هوش مصنوعی و سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.
  • وزیر ارتباطات مطرح کرد‌

    ۸۳.۵ درصد از گوشی ایرانی‌ها فیلترشکن دارد

    ایسنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد که بر اساس آمار ایسپا، ۸۳.۵ درصد گوشی‌ها در کشور مجهز به فیلترشکن هستند. ستارهاشمی در حاشیه یازدهمین همایش بانکداری و نظام‌های پرداخت درباره بحث امنیت با طرح این سوال از حاضرین که چه کسانی روی گوشی خود فیلترشکن دارند، اظهار کرد: «بر اساس آمار ایسپا، ۸۳.۵درصد گوشی‌ها در کشور مجهز به فیلترشکن هستند.» او ادامه داد: «سوال بعدی این است چند نفر معتقدند که حملات زیرساخت‌های بانکی در دو سال گذشته بیشتر شده است؟ باید بگویم رابطه بسیار معناداری میان نصب فیلترشکن و حمله به زیرساخت‌های بانکی وجود دارد که غیرقابل انکار است. باید تاکید کنم که اگر همزمان با توسعه از امنیت غافل شویم، این به ضد خودش تبدیل می‌شود و آسیب می‌زند.»
  • سخنگوی دولت:

    در خصوص چگونگی رفع فیلتر هنوز به جمع‌بندی نرسیده‌ایم

    ایرنا: فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در خصوص بحث‌های مربوط به رفع فیلترینگ در شورای عالی فضای مجازی گفت: «در جلسه شورای عالی فضای مجازی، در فاز نخست بر سر رفع فیلترینگ به وفاق رسیده‌ایم، اما در فاز دوم که چگونگی رفع فیلتر است هنوز جمع‌بندی نهایی حاصل نشده است. این موضوع اکنون در دستور کار کارگروه مربوطه است و دولت امیدوار است که با اتخاذ یک تصمیم درست، مردم به حق خود برسند.»
  • دنیای اقتصاد گزارش می‌دهد؛

    دغدغه‌های وزیر ارتباطات برای توسعه فناوری‌های نوین/ آیا ناترازی‌های انرژی با هوش مصنوعی رفع خواهد شد؟

    دنیای اقتصاد: وزیر ارتباطات بر لزوم سرمایه‌گذاری هوشمندانه در حوزه هوش مصنوعی تاکید کرد و در عین حال افزود که هوش مصنوعی نظارت‌پذیر نیست. این در حالی است که روز گذشته طرح ملی هوش مصنوعی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد تا برای آنکه ضمانت اجرایی داشته باشد، مسیر قانونی شدن را در پیش بگیرد.
  • دنیای اقتصاد خبر می‌دهد؛

    پرسش معنادار وزیر ارتباطات از حاضرین همایش پولی و بانکی/ آیا همه «فیلترشکن» دارند؟

    دنیای اقتصاد: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با طرح این پرسش که آیا همگی حاضران در همایش پولی و بانکی، فیلترشکن دارند، تلاش کرد تا به این آمار بپردازد که ۸۳.۵ درصد از گوشی‌های تلفن همراه در کشور فیلترشکن دارند.
    یکشنبه، ۰۴ آذر ۱۴۰۳
  • دیوان عدالت اداری به نفع پلتفرم‌های سلامت دیجیتال رای داد

    تداوم تعلیق در توزیع اینترنتی دارو

    بر اساس رای دیوان عدالت اداری فعالیت پلتفرم‌های اینترنتی در زمینه توزیع دارو مغایرتی با قوانین ندارد و این موضوع در آیین‌نامه حمایت از تولید دانش‌بنیان و مصوبات هیات مقررات‌زدایی نیز تایید شده است. با این حال بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد که وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو همچنان در این خصوص پاسخگو نیستند و هنوز خبری از اصلاح ضوابط اجرای آزمایشی آیین‌نامه عرضه اینترنتی دارو در سکوها نشده است.
  • نایب‌رئیس کمیسیون اصل ۹۰: طرح صیانت جدید به دنبال اینترنت طبقاتی است

    انتخاب: حسینعلی حاجی‌دلیگانی، نایب‌رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، از ایجاد سطح دسترسی یا همان اینترنت طبقاتی در طرح صیانت جدید خبر داده است. به گفته او، طرح صیانت جدید که «نظام‌بخشی فضای مجازی» نام گرفته، خواهان اعمال این سطوح دسترسی است. او در این باره می‌گوید: «نام این طرح دیگر صیانت نیست و هنوز به صحن مجلس نیامده است. این طرح مشابه قوانین جوامع غربی است، یعنی به‌دنبال سطح‌بندی استفاده و دسترسی است؛ همان کاری که غربی‌ها انجام می‌دهند، اما ما بدتر از آنها رها کرده‌ایم.» او اضافه می‌کند: «این طرح تداخلی با رفع فیلترینگ ندارد و می‌تواند دسترسی‌ها را چارچوب‌مند کند. ما نباید اجازه دهیم مردم‌مان در صخره[دره] سقوط کنند.»
  • مدیرعامل انویدیا: همکاری جهانی در فناوری در دوران ترامپ ادامه می‌یابد

    ایسنا: مدیرعامل انویدیا روز شنبه گفت همکاری جهانی در فناوری حتی اگر دولت جدید آمریکا کنترل‌های صادراتی سخت‌گیرانه‌تری را روی محصولات رایانشی پیشرفته اعمال کند، ادامه خواهد یافت. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، در نخستین دوره ریاست‌جمهوری خود با استناد به امنیت ملی محدودیت‌هایی را بر فروش فناوری آمریکا به چین اعمال کرد؛ این سیاست در دوره ریاست‌جمهوری جو بایدن ادامه یافت. این محدودیت‌ها باعث شد انویدیا که برترین تولیدکننده تراشه‌های مورد استفاده در هوش مصنوعی است، مجبور شود مسیر صادرات محصولات خود را در چین تغییر دهد.
  • آمار رسمی ضرر فیلترینگ به کسب‌و‌کارها اعلام شد

    روز گذشته وزیر ارتباطات در جلسه بررسی و تبیین مسائل کلیدی استان خراسان رضوی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در شرایطی ضرر و زیان فیلترینگ به کسب‌وکارها را ۵۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرد که فعالان اقتصادی حداقل در سال ۱۴۰۱ اعلام کرده‌اند که صرفا در ۴ ماه بیش از ۳۹ همت از این محل متضرر شده‌اند. ستار هاشمی، وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه آسیب‌شناسی جدی درباره فیلترینگ انجام شده است، اعلام کرد که این محدودیت‌ها بیش از ۵٠ همت به کسب‌و‌کارها آسیب زده است. او همچنین به موضوع مهاجرت نخبگان اشاره کرد که در استارت‌آپ‌ها تحت تاثیر فیلترینگ به شکلی پررنگ و شدید اتفاق افتاد.
  • امکان به نتیجه رسیدن رفع فیلترینگ از مسیر شورای هماهنگی سران قوا

    سیتنا: مدیر گروه امور زیربنایی و تولیدی مرکز مطالعات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام معتقد است که در صورت به نتیجه نرسیدن طرح رفع فیلترینگ در شورای عالی فضای مجازی، رئیس‌جمهور می‌تواند این طرح را از مسیر شورای هماهنگی سران قوا به نتیجه برساند. سعید باستانی پیرامون روند پیگیری موضوع رفع فیلترینگ از مسیر شورای عالی فضای مجازی گفت: «شورای عالی فضای مجازی یکی از راه‌ها برای پیگیری طرح رفع فیلترینگ است. در این شورا برخی اعضای حقوقی مثل رئیس‌جمهور، رئیس قوه‌قضائیه، رئیس مجلس و چندین وزیر، معاونت علمی رئیس‌جمهور، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، رئیس سازمان صداوسیما و چندین فرد حقوقی دیگر حضور دارند و اعضای حقیقی هم افراد تعریف شده‌ای هستند که قابلیت مذاکره با آنها وجود دارد.»
  • پروژه فیبرنوری بازگشت سرمایه نخواهد داشت

    سیتنا: رئیس هیات‌مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران معتقد است که تاکنون پروژه فیبرنوری در مناطقی اجرا شده که نه تنها توجیه اقتصادی ندارد، بلکه تعداد متقاضیان آنها نیز قابل توجه نیست؛ بنابراین سرمایه‌گذاری صورت گرفته در این مناطق برگشت سرمایه نخواهد داشت. حسین ریاضی در ارزیابی روند پیشبرد پروژه فیبرنوری گفت: «در حال حاضر در حوزه فیبرنوری مساله اتصال این سرویس در مقایسه با مساله پوشش از اهمیت بیشتری برخوردار است، چرا که مردم زمانی که به اینترنت پرسرعت دسترسی پیدا می‌کنند از این سرویس استقبال خواهند کرد و صرفا ایجاد پوشش رضایت‌مندی آنها را به دنبال نخواهد داشت.»
  • اعلام وصول سند هوش مصنوعی در مجلس

    سیتنا: روز گذشته در صحن علنی مجلس شورای اسلامی طرح ملی هوش مصنوعی اعلام وصول شد. سند ملی هوش مصنوعی ۲۹ خرداد به تصویب شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی رسید و مرداد ماه برای اجرا به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ شد. مصطفی طاهری، عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت: «سندهایی که قانون نیست و ابلاغ می‌شود، ضمانت اجرایی ندارد. قصد داریم این موضوع را به قانون تبدیل کنیم.»
  • روایتی جدید از آسیب‌های فیلترینگ؛

    آمار رسمی ضرر و زیان فیلترینگ به کسب و کارها بالاخره اعلام شد/ ضرر و زیان به ۵۰ هزار میلیارد تومان رسید

    دنیای اقتصاد آنلاین: وزیر ارتباطات در شرایطی ضرر و زیان فیلترینگ به کسب و کارها را ۵۰ هزار میلیارد تومان عنوان می‌کند که فعالان اقتصادی، حداقل در سال ۱۴۰۱ اعلام کرده‌اند که صرفا در ۴ ماه، بیش از ۳۹ همت از این محل متضرر شده‌اند.
    شنبه، ۰۳ آذر ۱۴۰۳
  • سناریوهای آینده پیاده‌سازی زیر ذره‌بین قرار گرفتند

    تحلیل مدل‌های زبانی از سند ملی هوش مصنوعی

    سند ملی هوش مصنوعی ایران در تیرماه ۱۴۰۳ با هدف تعیین مسیر توسعه و استفاده هوش مصنوعی در کشور ابلاغ شد. این سند که به عنوان راهبرد ملی در حوزه هوش مصنوعی طراحی شده است، تاکنون با نقدهایی در حوزه‌های خط‌مشی‌گذاری، نگاشت نهادی و ‌سازو‌کارهای اجرایی مواجه شده است. از جمله چالش‌های مطرح‌شده می‌توان به ابهامات در تعیین مسوولیت‌ها، ضعف در طراحی ساختار اجرایی و عدم همسویی با قانون برنامه هفتم توسعه اشاره کرد. همچنین رویکرد ایستا و غیرفعالانه سند به جای رویکرد فوق فعال و آینده‌نگر و مبتنی بر تحول سریع فناوری نیز از جمله نگرانی‌های کارشناسان هستند.
  • گوگل و اپل در انگلیس به دردسر افتادند

    ایسنا: اپل و آلفابت‌(شرکت مادر گوگل) احتمالا با تحقیقات رسمی انگلیس درباره نفوذ مرورگرهای وب آنها در تلفن‌های همراه روبه‌رو خواهند شد. سازمان رقابت و بازار انگلیس روز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد بازارهای مرورگرهای تلفن همراه برای کسب‌و‌کارها و میلیون‌ها کاربر تلفن در این کشور خوب عمل نمی‌کنند. این آژانس توصیه می‌کند که فعالیت‌های دو شرکت تحت قوانین سختگیرانه‌تر رقابت در بازارهای دیجیتال که از سال آینده اجرایی می‌شود، بررسی شود. رگولاتور انگلیس در بیانیه‌ای درباره یافته‌های کوتاه‌مدت خود گفت: «اپل و گوگل می‌توانند انتخاب‌های مصرف‌کننده را دستکاری کنند تا مرورگرهای سافاری و کروم را به واضح‌ترین یا ساده‌ترین گزینه برای آنها تبدیل کنند.»