شماره روزنامه ۶۱۱۹
|

  • ایران شصت‌وچهارمین کشور نوآور جهان

    دنیای اقتصاد: رشد انفجاری نوآوری در جهان رو به توقف است؛ این را می‌شود از رتبه‌بندی و وضعیت اخیر ۱۳۳ کشور جهان در زمینه میزان پیشرفت نوآوری در آنها به خوبی متوجه شد. احتمالا بارها این سوال به ذهن بسیاری از ما رسیده است که کدام کشور رهبری نوآوری را در جهان در اختیار دارد. اغلب افراد ممکن است در پاسخ به این سوال بگویند آمریکا، عده کمی احتمالا می‌گویند چین؛ اما بر اساس شاخص جهانی نوآوری که توسط سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) منتشر شده است، آمریکا در رتبه سوم و چین در رتبه یازدهم رتبه‌بندی کشورهای جهان از نظر شاخص نوآوری قرار دارند.
  • چین با فناوری ارتباط تراهرتزی ویدئو فرستاد

    مهر: محققان چینی برای نخستین‌بار در جهان به‌طور موفقیت‌آمیز سیگنال‌های ویدئویی با کیفیت بالا را با استفاده از فناوری ارتباطات بی‌سیم تراهرتز به فاصله ۱.۲کیلومتری ارسال کردند. به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، این نقطه عطفی در توسعه نسل جدید سیستم‌های ارتباطی به شمار می‌آید و همچنین رکورد جدیدی برای طولانی‌ترین آزمایش انتقال ارتباط بی‌سیم تراهرتز را که تا کنون در محدوده فرکانس بالای ۰.۵تراهرتز به دست آمده، ثبت می‌کند.
  • مهاجرت افراطی‌ها از تلگرام آغاز شد

    ایسنا: بعضی از افراطی‌های راستگرا از تلگرام به سرویس پیام‌رسانی «سیمپل ایکس» روی آورده‌اند که نیازی به ایمیل یا شماره تلفن کاربر ندارد. مهاجرت از تلگرام پس از آن آغاز شد که پاول دوروف، موسس و مدیرعامل این پلتفرم، مقابله با محتوای غیرقانونی و همکاری با درخواست‌های مقامات اجرایی قانون را اعلام کرد. دوروف چند هفته قبل به اتهام کمک به انتشار مطالب سوءاستفاده از کودکان و ارتکاب فعالیت‌های مجرمانه در تلگرام، در فرانسه دستگیر شد.
  • سه قابلیت ضد سرقت به موبایل‌های اندروید آمد

    مهر: گوگل در اوایل سال جاری از ارائه ۳ویژگی حفاظت در برابر سرقت موبایل خبر داد و اکنون عرضه آنها در اندروید را آغاز کرده است. به نقل از انگجت، ابزارهای مذکور «قفل ردیابی سرقت» (Theft Detection Lock)، «قفل آفلاین دستگاه» (Offline Device Lock) و «قفل از راه دور» (Remote Lock) با این هدف ارائه شده‌اند که راهی برای قفل سریع دستگاه‌ها حتی پس از سرقت شدن در اختیار کاربران قرار دهند.
  • برزیل همچنان به ایکس اجازه فعالیت نمی‌دهد

    مهر: دادگاه عالی برزیل اعلام کرد که وکلای نماینده ایکس جریمه مورد نظر را به بانک پرداخت نکرده‌اند. به نقل از رویترز، در نتیجه، تصمیم‌گیری برای آنکه به شرکت اجازه داده شود که فعالیت‌هایش در برزیل از سر گرفته شود یا خیر به تاخیر افتاده است. پرداخت جریمه که وکلای ایکس مدعی هستند آن را به شیوه درست انجام داده‌اند، تنها اقدام مهم درخواستی از سوی دادگاه بود تا به این پلتفرم اجازه فعالیت دوباره در برزیل داده شود.
  • نفوذ هکرهای چینی به سیستم‌های شنود دادگاه آمریکا

    ایسنا: هکرهای چینی به شبکه‌های فراهم‌کنندگان پهنای باند آمریکا دسترسی پیدا کردند و اطلاعاتی را از سیستم‌هایی که دولت فدرال برای استراق سمع مورد تایید دادگاه استفاده می‌کند، به دست آوردند. روزنامه «وال‌استریت ژورنال» به نقل از منابع آگاه گزارش کرد شرکت‌های «ورایزن کامیونیکیشنز»، AT&T و «لومن تکنولوژیز» در میان شرکت‌های مخابراتی هستند که هکرهای چینی به آنها رخنه کرده‌اند.
  • تماس تلفنی تبلیغاتی ممنوع شد

    ایسنا: براساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارائه خدمت محتوای صوتی ارزش‌افزوده تبلیغاتی، ممنوع است. کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، مقررات حاکم بر ارائه خدمات محتوای صوتی ارزش‌افزوده تبلیغاتی را تعیین کرده که براساس آن ارائه خدمت محتوای صوتی ارزش‌افزوده تبلیغاتی، ممنوع است.
  • رونمایی از طرح کسب‌وکارها برای صدور اینماد 

    دنیای اقتصاد: طرح برون‌سپاری اعطای نماد اعتماد الکترونیکی در اواسط سال گذشته تحت عنوان «راه‌اندازی کارگزاری صدور اینماد» در مرکز توسعه تجارت الکترونیکی کلید خورد. بعد از انتشار فراخوان این مرکز به شرکت‌های متقاضی برای مشارکت در طرح مذکور، تاکنون خبری از آخرین وضعیت راه‌اندازی و فعالیت کارگزاری صدور اینماد منتشر نشده بود؛ تا اینکه رئیس انجمن شرکت‌های پرداخت الکترونیک در اوایل ماه جاری از توقف ناگهانی این طرح گفت و با ابراز نگرانی از این موضوع آن را در آسیب زدن به اعتماد فعالان حوزه و آینده تجارت الکترونیک تاثیرگذار دانست.
  • هوش مصنوعی متا ویدئو و کلیپ صوتی می‌سازد

    مهر: متا پلتفرمز اعلام کرد یک مدل هوش مصنوعی جدید به نام «مووی جن» (Movie Gen) ابداع کرده که کلیپ‌های صوتی و ویدئویی واقعی را در پاسخ به درخواست‌های کاربر می‌سازد. به گزارش رویترز، این شرکت مدعی است این ابزار می‌تواند با محصولات استارت‌آپ‌های رقیب مانند اوپن‌ای‌آی و الون لبز رقابت کند. نمونه‌هایی از محصولات Movie Gen که توسط متا فراهم شده، نشان‌دهنده ویدئوهایی از حیوانات در حال شنا کردن و همچنین ویدئوهایی با استفاده از تصاویر واقعی مردم است که آنها را در حال انجام فعالیت‌هایی مانند نقاشی روی بوم نشان می‌دهد.
  • دستور رئیس‌جمهور برای ارزیابی وضعیت فیلترینگ

    ایسنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص آخرین وضعیت فیلترینگ گفت: «از همه ذی‌نفعان خواسته شده بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اینکه باید حکمرانی قانون‌مند داشته باشیم، در حوزه‌های مختلف برنامه‌ای ترسیم شود و بعد با محوریت مرکز ملی فضای مجازی تجمیع و نهایی شود و در شورای عالی فضای مجازی تصمیم نهایی گرفته خواهد شد.»
  • فیس‌‌‌بوک جوان‌پسند می‌شود

    ایسنا: فیس‌‌‌بوک در تلاش است با افزودن ویژگی‌‌‌های جدید، کاربران جوان‌‌‌تر را جذب کند و از شهرت خود به عنوان پلتفرم سالمندان فاصله بگیرد. فیس‌‌‌بوک که یکی از نخستین شبکه‌های اجتماعی بزرگ است، به عنوان پلتفرم والدین و پدربزرگ‌‌‌ها و مادربزرگ‌‌‌ها شناخته شده است، در حالی که کاربران جوان، از اپلیکیشن‌‌‌های اشتراک‌‌‌گذاری عکس و فیلم مانند اینستاگرام و تیک‌‌‌تاک استفاده می‌‌‌کنند. شرکت «متا» که مالک فیس‌‌‌بوک است، قصد دارد این وضعیت را تغییر دهد.
  • وصله امنیتی جدید برای باگ اپل که پسوردهای کاربر را فریاد می‌‌‌زند

    مهر: اپل به تازگی دو باگ امنیتی را با به‌روزرسانی iOS۱۸.۰.۱ و iPadOS۱۸.۰.۱ برطرف کرد. یکی از این باگ‌‌‌ها احتمالا سبب می‌شود پسوردهای ذخیره شده کاربر با صدای بلند خوانده شوند.
  • بررسی طرح رجیستری تلفن همراه در دستور کمیسیون‌های مجلس

    ایسنا: دو موضوع رجیستری دستگاه‌های سیم‌کارت‌خور و سقف حقوق کارکنان صنعت نفت در دستور هفته جاری کمیسیون‌های تخصصی مجلس قرار دارد. جلسات کمیسیون‌های تخصصی مجلس در هفته جاری تشکیل می‌شود. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به همراه رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای بررسی طرح ثبت دستگاه‌های سیم‌کارت‌خور (رجیستری) و رسیدگی به مشکلات کارکنان مخابرات در کمیسیون اصل نود حضور پیدا می‌کند.
  • بیگانگی مدارس با تکنولوژی در عصر هوش مصنوعی

    دنیای اقتصاد: بحران بیگانگی فضای آموزشی با تکنولوژی دیر یا زود گریبان ما را می‌‌‌گرفت، اما کرونا و ظهور تکنولوژی‌‌‌های جدید مانند هوش مصنوعی، نظام آموزشی سنتی ایران را با چالش‌هایی مواجه کرده است. تا دلتان بخواهد در برخی مدارس دوربین برای کنترل دانش‌‌‌آموزان وجود دارد، اما در همین مدارس تکنولوژی به پروژکتور و کامپیوترهایی محدود می‌شود که حتی از ویندوز۷ به بعد آپدیت نشده‌‌‌اند. با این اوصاف، نسل زد که مشخصه اصلی آن پیوند عمیق با تکنولوژی روز است، دلبستگی چندانی به مدرسه و نظام آموزشی ندارد.
  • مصائب رگولاتوری برای توسعه سوپراپ‏‏‌ها

    دنیای اقتصاد: جمعی از فعالان و کارشناسان صنعت نئوبانک در بیستمین رویداد فیناپ درباره نقش تلفن‌‌‌های همراه در بانکداری دیجیتال و سوپر‌‌‌اپ‌‌‌ها و جایگاه و چالش‌‌‌های ایران در این حوزه به بحث و گفت وگو پرداختند. به اعتقاد آنها کشور در مسیر توسعه نئوبانک‌‌‌ها و سوپراپ‌‌‌ها از نظر تکنولوژی مشکلی ندارد و آمادگی دیجیتال ایران در حوزه بانکی را بینابین و در حد متوسط برشمرده‌اند، اما چالش اصلی توسعه این صنعت را عدم تعامل بانک‌‌‌ها و نئوبانک‌‌‌ها، نپذیرفتن ریسک نوآوری و از همه مهم‌‌‌تر تعدد رگولاتور و عدم درک مشترک بین آنها نسبت به نوآوری و فناوری می‌‌‌دانند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر