عینک هوشمند برای درمان تنبلی چشم

محققان عینکی ساخته‌اند که با استفاده از آن یکی از شناخته‌شده‌ترین بیماری‌های چشمی در کودکان درمان می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، حدود دو تا سه درصد کودکان سراسر جهان مبتلا به عارضه amblyopia یا همان تنبلی چشم هستند با این حال تاکنون درمان مناسبی برای آن ارائه نشده است. از آنجاکه این عارضه صرفا به واسطه ارسال سیگنال‌های ضعیف از چشم به مغز روی می‌دهد، کودکان مبتلا مجبور به استفاده تناوبی از پوشش چشم‌ها بوده و در بسیاری از موارد نیز قطره‌های مخصوصی در چشم آنها چکانده می‌شود.

با این حال پوشاندن چشم‌ها برای کودکان مبتلا در محیط‌هایی نظیر مدرسه آزاردهنده است و استرس آنها را افزایش می‌دهد. اکنون محققان عینک جدیدی موسوم به Amblyz ساخته‌اند که مهم‌ترین ویژگی این دستگاه امکان برنامه‌ریزی آن با هدف درمان تنبلی چشم است. نتایج به دست آمده از آزمایش کلینیکی این عینک به تازگی منتشر شده که حکایت از اثرگذار بودن آن است.

این عینک مجهز به لنزهایی است که در آنها LCD‌های قابل برنامه‌ریزی وجود دارد. به‌طور مثال اگر پزشک متخصص این گونه تشخیص دهد که چشم مورد نظر باید برای بازه زمانی مشخصی در طول روز زیر پوشش قرار گیرد، لنزی که مقابل آن چشم قرار می‌گیرد را می‌توان برای همین مدت زمانی تنظیم کرد تا ضمن تار شدن لنز دقیقا مانند یک پوشش عمل کند. از آن گذشته چون بسیاری از کودکان مبتلا به تنبلی چشم به عوارض دیگری نظیر آستیگماتیسم یا نزدیک‌بینی مبتلا هستند، از این فناوری جدید می‌توان برای اصلاح بینایی آنها نیز استفاده کرد.