شماره روزنامه ۶۱۷۳
|

گزارش میدانی دنیای اقتصاد از بازار؛

دنیای اقتصاد: واریز یارانه یلدایی درحالی تکذیب شد که هزینه یک سبد یلدایی به طور متوسط بین یک میلیون و ۷۰۰ تا ۴میلیون تومان خواهد بود.

نبض بازار؛

دنیای اقتصاد: در این گزارش، مدل‌های ارزان‌قیمت و محبوب تلویزیون را معرفی کرده‌ایم.

    سه‌شنبه، ۲۰ آذر ۱۴۰۳
  • کاربرد یادگیری ماشین در حوزه‌های اقتصادی بررسی شد؛

    ماشین پیشرو سیاستگذاری

    در عصر دیجیتال، رشد سریع داده‌ها و ظهور یادگیری ماشین تحول چشم‌گیری در تحقیقات اقتصادی ایجاد کرده است. یادگیری ماشین، با توانایی تحلیل داده‌های بزرگ و غیرساختاریافته مانند متن و تصاویر، فرصت‌های جدیدی برای پیش‌بینی و تحلیل فراهم می‌کند. تمرکز این روش، برخلاف اقتصادسنجی که بر روابط علی تمرکز دارد، بیشتر به پیش‌بینی دقیق معطوف است. با این حال، چالش‌هایی مانند کیفیت پایین داده‌های اقتصادی، نیاز به شفافیت الگوریتم‌ها و مسائل نظارتی در استفاده از روش‌های یادگیری ماشین وجود دارد. استفاده بهینه از این فناوری نیازمند تطبیق روش‌ها، توسعه ابزارهای جدید و توجه به مسائل اخلاقی و نظارتی برای بهره‌گیری از پتانسیل کامل آن است.
  • عوامل رشد نرخ ارز بررسی شد؛

    بازار ارز در محاصره اخبار سیاسی؟

    شاخص‌های ارزی همچنان درحال رکوردشکنی هستند. به‌نظر می‌رسد اخبار سیاسی منفی منتشر شده در چند روز اخیر فشار افزایشی قابل توجهی را در بازار ایجاد کرده‌اند. اما در این میان باید اشاره کرد که نرخ ارز عمدتا در نیمه دوم سال صعودی است و بخشی از رشد قیمت‌های اخیر به عنوان روند طبیعی بازار ارز شناخته می‌شود.
  • با وجود محرک‌های اقتصادی، تورم همچنان نزدیک به صفر است

    امید چین به رهایی از رکود

    رهبران چین سعی دارند که اقتصاد این کشور را تقویت کنند. با این حال آمار تورم چین در ماه نوامبر حاکی از آن است که سیاستگذاران چینی چندان در رسیدن به اهداف خود موفق نبوده‌اند. ترامپ گفت در روزهای گذشته برای نخستین بار پس از انتخابات با شی‌جین‌پینگ تماس مستقیم گرفته است.
  • کارکرد «قانون گزارش‌دهی منصفانه اعتباری» در سیستم بانکی

    قانون گزارش‌دهی منصفانه اعتباری (Fair Credit Reporting Act (FCRA در سال۱۹۷۰ در آمریکا تصویب شد، این قانون نقش بسیار مهمی در حفاظت از حقوق مصرف‌کنندگان و دقت اطلاعات اعتباری آنها ایفا می‌کند. FCRA با ایجاد شرایطی برای گزارش‌دهی دقیق و به‌روز اطلاعات اعتباری، به بانک‌ها این امکان را می‌دهد که تصمیمات صحیح‌تری در زمینه اعطای تسهیلات اتخاذ کنند. درحالی‌که این قانون در آمریکا به‌طور گسترده اجرا می‌شود، بررسی تاثیر آن در ایران، می‌تواند به بهبود عملکرد سیستم بانکی و شفافیت تصمیم‌گیری‌های مالی کمک قابل توجهی کند و یک اقدام پیشینی در ممانعت از شکل‌گیری دارایی‌های غیرجاری در ترازنامه بانک‌ها باشد.
  • مدیر ثبت استان تهران خبر داد

    صدور سند مالکیت وزارت اقتصاد پس از ۶۵سال

    ایرنا: مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان تهران گفت: سند مالکیت وزارت امور اقتصادی و دارایی به نام دولت جمهوری اسلامی ایران و به نمایندگی این وزارتخانه پس از گذشت ۶۵سال صادر شد. به گزارش قوه قضائیه، محمد افخمی روز دوشنبه با اشاره به تثبیت و مستندسازی وزارت امور اقتصادی و دارایی اظهار کرد: ساختمان وزارت امور اقتصادی و دارایی با توجه به اهمیت اجرای ۱۰۰درصدی قانون حدنگار و تثبیت و مستندسازی املاک دولتی سنددار شد. او افزود: سند مالکیت این وزارتخانه پس از گذشت حدود ۶۵سال به نام دولت جمهوری اسلامی ایران و به نمایندگی این وزارتخانه به مساحت ۳۶هزار و ۵۰۰مترمربع به همت کارکنان ثبت اسناد و املاک مولوی صادر شد. مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان تهران یادآور شد: بنای وزارت امور اقتصادی و دارایی به‌عنوان یک اثر هنری در تاریخ ۱۰مردادماه سال۱۳۳۸ توسط مهندس محسن فروغی تاسیس شد.
  • از هفته آخر آذر تمام تجار ملزم به مبادله در سامانه ارز تجاری هستند؛

    الزام بازار دیجیتال به تطبیق با ارز توافقی

    انتشار خبر حذف ارز نیمایی از گروه موبایل، لپ‌تاپ و تبلت در اوایل هفته، اگرچه اتفاق تازه‌ای نبود و به فاصله چند ساعت بعد هم تکذیب شد؛ اما ابهاماتی به همراه آورد. سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران در این راستا اعلام کرد که حذف ارز نیمایی به تازگی صورت نگرفته و تنها اتفاق جدید در این زمینه مربوط به انتقال بازرگان‌ها به سامانه ارز تجاری است و تغییری نسبت به قبل ایجاد نشده. البته حتی با این وجود از ابهامات در این باره کاسته نشده است، مردم می‌خواهند بدانند حذف ارز نیمایی تا کنون چه تاثیراتی در بازار داشته است و این روند در آینده چه ردپایی از خود به جای خواهد گذاشت.
  • وزیر ارتباطات: برنامه تحول دیجیتال هنوز نهایی نشده است

    ایرنا: ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه همایش تحول دیجیتال با بیان اینکه برنامه تحول دیجیتال وزارت ارتباطات هنوز نهایی نشده است، گفت: «در دستگاه‌های مختلف شاهد توسعه سامانه‌هایی هستیم که به صورت جزیره‌ای کار می‌کنند.
  • واعظی: مخالفان رفع فیلترینگ خودشان از فیلترشکن استفاده می‌کنند

    سیتنا: محمود واعظی، وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: «شاید در کوتاه‌مدت، تندروها بتوانند رفع فیلترینگ را عقب بیندازند؛ اما نمی‌توانند در مقابل اراده مردم مقاومت کنند؛ نکته جالب‌توجه این است که مخالفان رفع فیلترینگ خودشان از فیلترشکن استفاده می‌کنند.»
  • سخنگوی دولت: رئیس‌جمهور هنوز نتوانسته در رفع فیلترینگ موفق شود

    سیتنا: فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت خطاب به حاضران در آیین گرامیداشت روز دانشجو گفت: «شما درست می‌گویید آقای رئیس‌جمهور هنوز نتوانسته در انجام بعضی از وعده‌ها از جمله فیلترینگ موفق شود، این موضوع جزو وعده‌هایی است که تلاش می‌کنیم محقق شود.»
    دوشنبه، ۱۹ آذر ۱۴۰۳
  • گزارش میدانی دنیای اقتصاد از بازار؛

    ماجرای یارانه یلدا؛ هزینه یک سبد یلدایی چقدر در می‌آید؟

    دنیای اقتصاد: واریز یارانه یلدایی درحالی تکذیب شد که هزینه یک سبد یلدایی به طور متوسط بین یک میلیون و ۷۰۰ تا ۴میلیون تومان خواهد بود.
  • نبض بازار؛

    قیمت مرغ در بازار چند؟

    دنیای اقتصاد: در جدول زیر قیمت انواع محصولات مرغ با دو برند مختلف بازار را مشاهده می کنید.
  • از سوی بانک مرکزی؛

    زمان اجرایی شدن کامل بازار ارز تجاری اعلام شد

    دنیای اقتصاد: بانک مرکزی اعلام کرد که از تاریخ ۲۶ آذرماه، تمامی معاملات توافقی میان واردکنندگان و صادرکنندگان از طریق سامانه معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام خواهد شد.
  • نبض بازار؛

    با زیر ۱۰ میلیون تومان چه تلویزیونی بخریم؟

    دنیای اقتصاد: در این گزارش، مدل‌های ارزان‌قیمت و محبوب تلویزیون را معرفی کرده‌ایم.
  • «دنیای‌اقتصاد» شاخص‌های مهم اقتصاد سوریه را بررسی می‌کند؛

    ریشه‌های اقتصادی سقوط اسد

    روز گذشته، دمشق پایتخت حکومت بشار اسد در سوریه پس از گذشت ۱۵ سال از آغاز مبارزات مخالفان با دولت، سقوط کرد. ۴سال از آخرین تهاجم مخالفان مسلح برای فتح دمشق می‌گذرد، اما این‌بار مخالفان موفق شدند در کمتر از دو هفته دمشق را فتح کنند. این وضعیت و پیشروی صاعقه‌وار مخالفان سوری به سوی پایتخت بسیاری را در بهت فرو برد. به گفته کارشناسان، فارغ از دلایل سیاسی، سقوط سریع دمشق در وضعیت اقتصادی بحرانی سوریه در سال‌های اخیر نیز ریشه‌ دارد.
  • شکاف بازار‌های ارز کشور به ۳۰ درصد رسید؛

    حرکت تند دلار رسمی

    بررسی‌های به‌عمل آمده از معاملات مرکز مبادله ارز و طلای کشور گویای آن است که بازارساز تمایل دارد شکاف میان نرخ دلار رسمی و غیررسمی بیشتر نشود. پس از نوسانات قیمت نرخ ارز در معاملات غیررسمی، نرخ رسمی اسکناس دلار نیز روز گذشته از مرز ۵۵ هزار تومان عبور کرد به‌این ترتیب شکاف میان بازارهای ارز کشور حدود ۳۰ درصد ثبت شد.
  • مواظب اعتماد به سیستم بانکی باشیم

    به فرموده رسول اکرم(ص) دو نعمت است که مردمان قدر آنها را به‌خوبی نمی‌دانند: امنیت و سلامت. یکی از مصادیق بارز امنیت را می‌توان امنیت اقتصادی نامید.
  • وصول ۱۱میلیارد دلار از مطالبات ارزی صندوق توسعه ملی

    صندوق توسعه ملی: رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی از وصول بیش از ۱۱میلیارد دلار از مطالبات ارزی این صندوق خبر داد. او همچنین از تسویه کامل مطالبات مربوط به ۴۴طرح ارزی شامل اصل و سود تسهیلات خبر داد و بر ضرورت پیگیری جدی‌تر مطالبات برای تحقق اهداف توسعه‌ای صندوق تاکید کرد.
  • آشفتگی اقتصادی در پاریس و برلین، بانک مرکزی اروپا را نگران کرد

    مصرف اروپا افزایش یافت

    مصرف خصوصی در منطقه یورو در سه‌ماهه سوم به بیشترین میزان خود در دو سال اخیر جهش کرد و امیدها را برای نقش‌آفرینی مصرف‌کنندگان در بازسازی اقتصادی افزایش داد. به گفته یورواستات، هزینه‌های خانوار ۰.۷ درصد نسبت به سه‌ماهه قبلی افزایش یافت و سرمایه‌گذاری‌ها نیز دو درصد رشد داشت.
  • کارشناسان به بهانه اظهارات مدیرعامل مخابرات مطرح کردند: در ایران اینترنت باکیفیتی نداریم که ارزان یا گران باشد

    رفع فیلترینگ به جای افزایش تعرفه 

    مدیرعامل شرکت مخابرات در اظهارات اخیر خود از اینترنت ارزان در ایران انتقاد و تاکید کرده است که برای افزایش کیفیت سرویس‌های اپراتورها ناچار به افزایش تعرفه هستیم. این در حالی است که اینترنت همراه به تازگی و در اواخر سال گذشته معادل ۳۴ درصد گران شد و با این حال تغییر چشمگیری در سرعت و کیفیت خدمات اپراتورها رخ نداد که رضایت کاربران را در پی داشته باشد. از طرف دیگر، کارشناسان معتقدند که مانع بزرگ بهبود کیفیت و سرعت در اپراتورها فیلترینگ است و تا زمانی که این محدودیت‌ها رفع نشود، گرانی اینترنت صرفا نارضایتی‌ کاربران را تشدید می‌کند. همچنین اپراتورها بارها از ضررهای میلیاردی فیلترینگ بر درآمدهایشان گفته‌اند و به نظر می‌رسد که مسوولان می‌توانند به جای افزایش تعرفه اینترنت نسبت به رفع فیلترینگ اقدام کنند تا از ضررهای مالی این سیاست اشتباه برای اپراتورها کاسته شود.
  • شورای فضای مجازی فعلا رفع محدودیت‌های اینترنتی را به صلاح نمی‌داند

    رفع فیلترینگ منتفی شد؟

    شنبه شب و به فاصله کوتاهی از انتشار ویدئویی از حضور وزیر ارتباطات در کوی دانشگاه تهران که در آن ستار هاشمی با هیجان نوید اعلام دو خبر خوب را به مردم داد، معاون اجرایی رئیس‌جمهور از عدم موافقت شورای عالی فضای مجازی با رفع فیلترینگ خبر داد. محمدجعفر قائم‌پناه، معاون امور اجرایی رئیس‌جمهور در مراسم روز دانشجو در محل تالار وحدت تبریز اعلام کرد: «شورای فضای مجازی با ۱۵ عضو حقیقی فعلا رفع فیلترینگ را به صلاح نمی‌دانند.» او در ادامه با تاکید بر نارضایتی مردم گفت: «۶۰ درصد مردم با فیلترینگ مخالف هستند و البته هر ساله مردم ما ۲۰ همت صرف هزینه فیلترینگ می‌کنند. شورای فضای مجازی با ۱۵ عضو حقیقی فعلا رفع فیلترینگ را به صلاح نمی‌دانند. ما باید اینها را قانع کنیم که فیلترینگ حتی امنیت کشور را هم به هم می‌ریزد، چرا که دشمنان با همین ابزار‌های فیلترینگ به اطلاعات مردم دست می‌یابند.»
  • بودجه ۳ میلیارد دلاری آمریکا برای حذف تجهیزات چینی

    ایسنا: مجلس نمایندگان آمریکا طی روزهای آینده درباره لایحه دفاعی سالانه رای‌گیری خواهد کرد که شامل بیش از سه میلیارد دلار برای حذف تجهیزات ساخت شرکت‌های چینی هوآوی و ZTE در شرکت‌های مخابراتی آمریکا است.
  • وزیر ارتباطات خبر داد

    آغاز پایش کیفیت اینترنت در همه نقاط کشور

    ایرنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعلام اینکه پایش میدانی سازمان تنظیم مقررات برای بررسی کیفیت اینترنت در همه نقاط کشور در حال انجام است، گفت: «اینترنت حدود ۱۰ هزار روستا که اغلب در مناطق صعب‌العبور و کوهستانی قرار دارند، نیازمند اتصال، ارتقا و بهبود است.»
  • آمریکا تراشه هوش‌مصنوعی به امارات صادر می‌کند

    مهر: به گفته دو منبع آگاه دولت آمریکا صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی پیشرفته به یک واحد متعلق به مایکروسافت در امارات متحده عربی را تایید کرده که بخشی از همکاری آن با شرکت اماراتی هوش مصنوعی G۴۲ است. به گزارش رویترز، مایکروسافت در اوایل سال جاری میلادی ۱.۵ میلیارد دلار در G۴۲سرمایه‌گذاری کرد و به این ترتیب بخشی از سهام شرکت و یک کرسی در هیات‌مدیره آن را به دست آورد. G۴۲ به عنوان بخشی از این معامله از سرویس‌های ابر مایکروسافت برای فعال‌سازی اپلیکیشن‌های هوش مصنوعی خود استفاده می‌کند.
  • هوش مصنوعی گوگل بهتر از برترین مدل‌ پیش‌بینی آب‌وهوا

    ایسنا: شرکت هوش مصنوعی دیپ‌مایند متعلق به گوگل اخیرا از مدل هوش مصنوعی جنکست(GenCast) خود برای پیش‌بینی آب‌وهوا رونمایی کرد. پژوهشگران دیپ‌مایند گفته‌اند جنکست حتی از سیستم ENS متعلق به مرکز پیش‌بینی‌ میان‌مدت وضع هوای اروپا که ظاهرا برترین سیستم عملیاتی پیش‌بینی آب‌وهوای جهان است، بهتر عمل می‌کند. پژوهشگران درباره نحوه تقابل با ENS گفتند که جنکست را روی داده‌های آب‌وهوایی به دست آمده تا سال ۲۰۱۸ آموزش داده‌اند. سپس پیش‌بینی‌های آن را با سال ۲۰۱۹ مقایسه کرده و دریافته‌اند که جنکست در ۹۷.۲ درصد مواقع دقیق‌تر است.
    یکشنبه، ۱۸ آذر ۱۴۰۳
  • بانک‌مرکزی نسبت به ورود به بازار رمزارز هشدار داد

    گام اول تنظیم رمزارز

    بانک مرکزی سند چارچوب سیاستگذاری و تنظیم‌گری بانک مرکزی در حوزه رمز پول‌ها را در چهار بخش و ۱۹بند منتشر کرد. این سند می‌تواند مبنای قانونی برای مواجهه فعالان اقتصادی با رمزارزها را مشخص کند. البته بانک مرکزی نسبت به ورود و فعالیت در این بازار هشدار داده است.
  • بخشی از فشار بازار سکه تخلیه شد

    توقف نرخ ارز در کریدور جدید

    شاخص‌های ارزی روز گذشته درجا زدند. در حالی که پس از انتشار سیگنال‏‏‌های منفی جدید از سوریه، بازار ارز تهران روند افزایشی جدیدی را آغاز کرده بود، روز گذشته این روند متوقف شد. برخی از تحلیلگران معتقدند باتوجه به شرایط سیاسی حال حاضر سوریه و کاهش احتمال درگیری نیروهای ایرانی در این کشور، سیگنال منفی جدیدی به بازار مخابره نمی‌شود درنتیجه نرخ ارز پتانسیل رشد بیشتر را ندارد.
  • چشم‏‌انداز فلز زرد در سال ۲۰۲۵ چگونه است؟

    سیری‌ناپذیری چین ازطلا

    طلای جهانی در روزهای گذشته در کانال ۲‌هزار و ۶۰۰ دلار در حال نوسان بوده است. زیرا پس از پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا، تمرکز بسیاری از سرمایه‌گذاران به سایر بازارها از جمله رمزارزها معطوف شد. با این حال بسیاری از کارشناسان معتقدند که رشد تورم در سال‌های آتی می‌تواند به رشد قیمت طلا کمک کند. در این حین بانک مرکزی چین پس از ماه‏‌ها ذخایر طلای خود را افزایش داد.