شماره روزنامه ۶۱۸۶
|

بازار از لنز دنیای اقتصاد؛

دنیای اقتصاد: در این گزارش، به بررسی قیمت و مشخصات برخی از ارزان‌ترین مدل‌های جارو رباتیک موجود در بازار می‌پردازیم.

بازار از لنز دنیای اقتصاد؛

دنیای اقتصاد: در این گزارش از آخرین قیمت لپتاپ‌های ارزان و با قیمت مناسب در بازار مطلع شوید.

    چهارشنبه، ۰۵ دی ۱۴۰۳
  • بازار از لنز دنیای اقتصاد؛

    ۱۰ گوشی ارزان و پرفروش بازار موبایل ایران را بشناسید

    خبرنگار دنیای اقتصاد فهرستی از ارزان‌ترین گوشی‌های پرفروش بازار موبایل را تهیه کرده است.
  • بانک مرکزی اعلام کرد؛

    نرخ دلار حواله ۶۴ هزار و ۳۴۰ تومان شد

    دنیای اقتصاد: نرخ بازار توافقی نیما در روز چهارشنبه ۵ دی ماه ۱۴۰۳ شاهد مبادله دلار با نرخ ۶۴ هزار و ۳۴۰ تومان، مبادله یورو با نرخ ۶۶ هزار و ۸۳۹ تومان و مبادله درهم با نرخ ۱۷ هزار و ۵۱۹ تومان بود.
  • آغاز نوسانات ارز غیررسمی قبل از اصلاحات دولت؛

    چه چیز بازار ارز را ناتراز کرد؟

    دنیای اقتصاد: در حالی که مخالفان دولت تلاش می‌کنند تا افزایش نرخ ارز در هفته‌های اخیر را با خبرسازی به سیاست‌های ارزی دولت نسبت دهند، نرخ ارز به دلایلی دیگر دچار نوساناتی شده که سیاست‌های ارزی اخیر دولت می‌تواند تنها راهکار اصولی برای غلبه بر آن باشد؛‌ضمن اینکه مجلس شورای اسلامی نیز در گزارشی به تشریح عوامل افزایش نرخ دلار از پاییز سال ۱۴۰۳ همزمان با اصلاحات ارزی پرداخته است.
  • بازار از لنز دنیای اقتصاد؛

    قیمت ارزان‌ترین جارو رباتیک‌های بازار

    دنیای اقتصاد: در این گزارش، به بررسی قیمت و مشخصات برخی از ارزان‌ترین مدل‌های جارو رباتیک موجود در بازار می‌پردازیم.
  • «دنیای‌اقتصاد» آثار سیاست اعتباری ۲۵۰همتی بر متغیرهای اقتصادی را بررسی می‌کند

    بازگشت به عصر پول‌پاشی؟

    مسوولان وزارت اقتصاد اعلام کرده‌اند که ۲۵۰همت در قالب اعتبار بانکی به بنگاه‌های زودبازده و ارزآور تعلق خواهد گرفت. به نظر می‌رسد اعلام این سیاست پولی، پایانی بر سیاست کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها باشد. تجربه گذشته تزریق منابع به بنگاه‌ها برای رونق اقتصادی نشان می‌دهد که این سیاست نه تنها نمی‌تواند باعث بهبود وضعیت تولید شود، بلکه در نتیجه آن نرخ تورم افزایش پیدا می‌کند، اثر ملموسی در افزایش تولید نخواهد گذاشت و در نهایت به یک سیاست ضد تولید تبدیل خواهد شد. از سوی دیگر در اقتصاد ایران تاکید ویژه‌ای بر احیای بنگاه‌های ورشکسته از طریق تزریق منابع ارزان‌قیمت با نرخ سود پایین وجود دارد که این موضوع نیز باعث کاهش بهره‌وری و افزایش قدرت چانه‌زنی این بنگاه‌ها خواهد شد. بنابراین بهتر است به جای اجرای سیاست پول‌پاشی برای رونق، به فکر مهار تورم و تسهیل فضای کسب‌وکار در بخش داخلی و رفع تحریم‌ها در عرصه خارجی بود.
  • واتس‌اپ و گوگل‌پلی رفع فیلتر شدند

    رخنه در دیوار فیلترینگ

    سرانجام پس از ماه‌ها انتظار برای تحقق وعده دولت چهاردهم فیلترینگ گوگل‌پلی و واتس‌اپ در جلسه روز گذشته شورای عالی فضای مجازی رفع شد. در حالی دولت با این اقدام، رفع محدودیت‌های اینترنتی را به‌صورت گام به گام و مرحله‌ای شروع کرده است که با انتظارات فعالان و کارشناسان از اجرای این وعده فاصله زیادی دارد. به اعتقاد آنها، این برنامه نه تنها موفق به رفع یکباره و کامل فیلترینگ نخواهد شد، بلکه با آزادی محدود و مشروط اینترنت و شباهت زیاد به طرح شبکه ملی اطلاعات، چالش کاربران را برطرف نمی‌کند.
  • حرکت همزمان نرخ‌های رسمی و غیررسمی دلار؛

    گسل‌های ارزی آرام می‌شوند؟

    تابلو‌های هردو بازار رسمی و غیررسمی ارز سبز است. پس از تعدیل نرخ ارز در معاملات تالار توافقی و کاهش حدودا ۱۰ درصدی شکاف ارزی ظرف چند روز، اکنون مشاهده می‌شود که شکاف ارزی از طریق رشد همزمان نرخ‌ها در دو بازار کشور در محدوده ۲۰ درصد ثابت مانده است. کارشناسان معتقدند که پس از به ثبات رسیدن نرخ رسمی احتمال ایجاد ثبات نسبی در نرخ‌های آزاد وجود دارد.
  • فرار مالیاتی قرض‌الحسنه‌ها چطور شناسایی می‌شود؟

    کشف فرار مالیاتی در هفت صندوق‌ قرض‌الحسنه

    سازمان امور مالیاتی: رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پول‌شویی سازمان امور مالیاتی کشور، از شناسایی فرار مالیاتی تعدادی از اشخاص از محل فعالیت هفت صندوق‌ قرض‌الحسنه مشکوک به کتمان فعالیت واقعی مشتریان در خراسان رضوی خبر داد.
  • آیا یارانه‌ها سال آینده افزایش خواهند داشت؟

    دنیای‌اقتصاد- گروه آنلاین: سیده‌طیبه حسینی، سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها اظهار کرد: «طبق لایحه بودجه دولت، اگر سرپرستان خانوار مشمول یارانه نقدی درخواست تغییر شیوه پرداخت از نقدی به کالابرگ الکترونیکی بدهند، می‌توانند از مبلغ کالابرگ به‌صورت داوطلبانه و بدون دریافت مبلغ اضافی یا تشویقی استفاده کنند. سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها موظف است سازوکار اجرایی لازم را برای افراد متقاضی فراهم کرده و دستورالعمل اجرایی آن را با تایید سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ کند.» حسینی در ادامه افزود: «در لایحه بودجه۱۴۰۴ این پیشنهاد از طرف دولت به مجلس درخصوص کالابرگ الکترونیکی داده شده است. حالا اینکه مجلس چه تصمیمی بگیرد و چگونه آن را اجرایی کند، موضوع دیگری است.» او همچنین درخصوص رقم یارانه‌ها گفت: «رقم یارانه‌ای که برای سال۱۴۰۴ پیش‌بینی شده، همان میزان فعلی است که پرداخت می‌شود. یعنی رقمی که در حال حاضر پرداخت می‌شود، برای سال آینده هم همان‌طور در نظر گرفته شده است. اما اگر تعداد یارانه‌بگیران در سال آینده کمتر شود، ممکن است آن رقم به افراد دیگر اضافه شود.»
  • حسابرسی زیست محیطی جزو اولویت‌های دیوان محاسبات است

    دیوان محاسبات کشور: دوره آموزش برخط حسابرسی زیست محیطی ویژه اعضای اکوسای، به میزبانی دیوان محاسبات جمهوری اسلامی ایران و با سخنرانی معاون فنی و حسابرسی امور عمومی و اجتماعی این نهاد نظارتی برگزار شد.
  • افزایش همکاری‌های اقتصادی بین کشورهای عضو سازمان دی‌هشت

    شادا: مهدی امامی، معاون دفتر روابط اقتصادی خارجی سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی فنی ایران در گفت‌وگو با رادیو اقتصاد به بررسی همکاری‌های اقتصادی بین کشورهای عضو سازمان دی‌هشت پرداخته است.
  • چه عواملی بر بازدهی اوراق قرضه آمریکا تاثیرگذارند؟

    عیدانه بازارهای نوظهور

    در روزهای پایانی سال ۲۰۲۴ بازارهای مالی بیشتر اقتصادهای در حال توسعه دنیا به سمت سود‌های دورقمی پیش رفتند. در همین حال، نگرانی معامله‌گران اوراق قرضه در ایالات‌متحده در مورد کاهش بازدهی کوتاه‌مدت این اوراق افزایش یافت. زیرا چشم‌انداز چالش‌برانگیز و ناواضحی از آینده تورم و نرخ بهره در اقتصاد این کشور وجود دارد.
  • رشد اقتصادی انگلیس صفر شد

    طبق اعلام دفتر آمار ملی انگلیس، اقتصاد این کشور در سه ماهه سوم سال جاری میلادی راکد ماند و نرخ رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) طی این دوره به صفر درصد رسید. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از یورونیوز، این رقم در مقایسه با ۰.۴درصد ثبت شده در دوره سه ماهه قبل کاهش نشان می‌دهد و همچنین کمتر از برآورد تحلیلگران مبنی بر ۰.۱ درصد بود. این کاهش عمدتا به دلیل عدم رشد در بخش خدمات رخ داد که در درجه اول توسط بخش‌های بیمه و مالی تحت تاثیر قرار گرفت. تولید نیز ۰.۴درصد کاهش یافت که عمدتا دلیل آن کاهش عرضه گاز، برق، تهویه مطبوع و بخار بود. بر اساس این گزارش، یکی از دلایل اصلی این عملکرد ضعیف، افزایش نگرانی‌‌‌ها در مورد حرکت بریتانیا به سمت رکود است.
  • حق عضویت ایکس گران شد

    مهر: پلتفرم ایکس بهای طرح حق عضویت «پرمیوم پلاس» خود را در چند بازار از ۲۱ دسامبر افزایش داده است. این درحالی است که شبکه اجتماعی مذکور سعی دارد درآمدزایی از خالقان محتوا در پلتفرمش را بیشتر کند. کاربران برای استفاده از طرح رده بالای حق عضویت پلتفرم ایکس در آمریکا باید ماهانه ۲۲ دلار پرداخت کنند که این رقم قبلا ۱۶ دلار بود. بهای طرح حق عضویت پایه و پرمیوم ایکس همچنان بدون تغییر ۳ و ۸ دلار باقی‌مانده است.
  • عینک هوشمند متا با نمایشگر از راه می‌رسد

    مهر: طبق گزارشی جدید به نظر می‌رسد متا نمایشگرهایی به لاین عینک‌های هوشمند خود اضافه کند. این نمایشگرها ممکن است در نسخه جدید دستگاه در اوایل سال آینده میلادی ظاهر شوند. زمان احتمالی عرضه سری جدید عینک هوشمند متا نیمه دوم ۲۰۲۵ است. به گفته افراد آشنا به طرح‌های متا، نمایشگر در سمت کوچک‌تر عینک ظاهر می‌شود و احتمالا از آن برای نمایش نوتیفیکیشن‌ها یا پاسخ‌های دستیار هوش مصنوعی متا استفاده می‌شود. احتمال اندکی وجود دارد که شرکت این گجت را به یک دستگاه واقعیت ترکیبی کامل تبدیل کند.
  • ابر مخابرات ایران رونمایی شد

    ایسنا: در دومین روز از نمایشگاه تلکام تفاهم‌نامه‌های شرکت مخابرات ایران و شرکت‌های حوزه توزیع و شبکه‌های اینترنتی با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امضا شد.
  • تلگرام به سودآوری رسید

    ایسنا: شبکه اجتماعی تلگرام، پس از پرداخت بخش قابل ملاحظه‌‌‌ای از حدود دو میلیارد دلار بدهی، برای نخستین‌‌‌بار به سودآوری رسید. این نقطه عطف در حالی برای تلگرام حاصل شد که این پلتفرم به دلیل کمک به نشر اطلاعات غلط و محتوای غیرقانونی مانند سوءاستفاده از کودکان، در سراسر جهان زیر ذره‌بین رفته است.
  • اپل تا مرز ۴ تریلیون دلار پیش رفت

    ایسنا: سازنده آی‌فون به مدد رشد حدود ۱۶ درصدی قیمت سهام خود از اوایل نوامبر و افزوده شدن حدود ۵۰۰ میلیون دلار به سرمایه بازارش، در رسیدن به نقطه عطف چهار تریلیون دلاری شدن، جلوتر از انویدیا و مایکروسافت قرار دارد. تام فورت، تحلیلگر گروه ماکسیم در این باره گفت: صعود اخیر سهام اپل، منعکس‌کننده اشتیاق سرمایه‌گذاران برای افزوده شدن هوش مصنوعی به قابلیت‌های آی‌فون و در نتیجه ابرچرخه ارتقاهای این گوشی است.
    سه‌شنبه، ۰۴ دی ۱۴۰۳
  • بازار از لنز دنیای اقتصاد؛

    آخرین قیمت لپتاپ‌‌های ارزان بازار

    دنیای اقتصاد: در این گزارش از آخرین قیمت لپتاپ‌های ارزان و با قیمت مناسب در بازار مطلع شوید.
  • وزیر ارتباطات خبر داد:

    گام اول رفع محدودیت از اینترنت را با همدلی و وفاق برداشتیم

    دنیای اقتصاد: وزیر ارتباطات در حالی از گام اول رفع فیلترینگ و ادامه این مسیر خبر داده است که رفع محدودیت‌های اینترنتی به این صورت، عملا با انتظارات فعالان و کارشناسان حوزه ارتباطات از تحقق این وعده فاصله زیادی دارد.
  • انتقاد دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور از مخالفان رفع فیلترینگ؛

    نمی‌دانم با چه استدلال و نیتی تاکنون جلوی رفع فیلترینگ را گرفته‌اید

    دنیای اقتصاد: علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور در شبکه اجتماعی ایکس از مخالفان رفع فیلترینگ انتقاد کرد.
  • فوری؛ واتساپ و گوگل‌پلی رفع فیلتر شد

    دنیای اقتصاد: واتساپ و گوگل‌پلی ، با اجماع رای مثبت اعضای شورای عالی مجازی رفع فیلتر شد.
  • نحوه عملکرد مرکز مبادله؛

    مرکز مبادله در معاملات ارزی چه جایگاهی دارد؟

    دنیای اقتصاد: سامانه ارز مرکز مبادله گونه ای طراحی شده که واسطه گری در بازار ارز را به شدت کاهش دهد و بستر بسیاری از اختلافات و تخلف ها از بین برود و هزینه‌های معامله و ریسک معاملات به شدت کاهش یابد و به سمت صفر میل کند.
  • روایت قالیباف در مورد جلسه غیرعلنی مجلس با همتی و فرزین:

    دولت و مجلس برای ایجاد ثبات در بازار ارز گام بر می دارند

    دنیای اقتصاد: قالیباف گفت: در نشست غیرعلنی امروز مباحث بسیار دقیق، خوب و کارشناسی مطرح شد و حتماً دولت و مجلس مصمم هستند در حوزه ثبات نسبی بازار ارز بر اساس همان چیزی که در قانون پیش‌بینی‌شده گام بردارند.
  • حمایت مجلس از سیاست ارزی دولت در حذف رانت ارزی؛

    نوسان نرخ دلار به حذف ارز نیمایی ارتباطی ندارد

    دنیای اقتصاد: کمیسیون اقتصادی مجلس از سیاست ارزی دولت در حذف رانت ارزی حمایت کرد و نوسانات اخیر نرخ ارز را بی‌ارتباط با حذف دلار نیمایی دانست.
  • تکالیف قانونی تجار در خصوص نحوه همکاری با مرکز مبادله ارز و طلا

    دنیای اقتصاد: واردکنندگانی که دارای تخصیص معتبر با محل تأمین ارز از طریق مرکز مبادله ارز و طلا هستند، باید از تاریخ یکم بهمن ماه و از طریق بانک‌های عامل نسبت به خرید ارز از بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران اقدام کنند.
  • «دنیای‌اقتصاد» گزارش می‌دهد؛

    بیت کوین بار دیگر به کانال ۹۵ هزار دلار رسید؛ ریزش دیگری در راه است؟

    دنیای اقتصاد: بیت کوین نسبت به بالاترین سطح تاریخی خود افت ۱۵ درصدی را تجربه کرد و به کانال ۹۲ هزار دلار رسید. به گفته آندره دراگوش، رئیس تحقیقات اروپای Bitwise، بیت کوین ممکن است هفته‌های آینده با کاهش‌های بیشتری همراه باشد، اما این افت‌ها می‌توانند فرصت مناسبی برای خرید ایجاد کنند.
  • چرا قیمت گوشی‌های اپل افزایش پیدا کرد؟

    ابهام‌زدایی از آزادسازی واردات آی‌فون

    در حالی که بیش از دو ماه است انتظارها برای اعلام خبر قطعی آزادسازی واردات آی‌فون با رویه تجاری بی‌نتیجه مانده است، روز گذشته رئیس کمیسیون تخصصی موبایل اتاق اصناف اعلام کرد که قرار است تا ۱۰ روز آینده شناسه آی‌فون ۱۵ و ۱۶ در سامانه همتا برای تجار تعریف شود. اظهارات ضد و نقیض در این باره طی ماه‌های گذشته باعث بدبینی برخی از فعالان این حوزه برای اجرای نهایی رجیستری گوشی‌های اپل شده است، اما برخی دیگر از کارشناسان معتقدند آزادسازی این واردات اتفاقی مثبت برای بازار آی‌فون‌ها محسوب می‌شود. همچنین با توجه به اینکه آی‌فون طی روزهای گذشته افزایش قیمت چشمگیری را تجربه کرده است، به نظر می‌رسد این اتفاق می‌تواند نویدبخش کنترل قیمت در این بازار باشد.
  • آمار تولید ناخالص داخلی به‌روز شد؛

    فرود «رشد» با اتمام سوخت

    رشد اقتصادی ایران به روایت بانک مرکزی در فصل دوم سال جاری به ۲.۷درصد کاهش یافته و به پایین‌ترین سطح در ۱۰فصل اخیر رسیده است. یکی از عوامل اصلی، افت رشد درآمدهای نفتی در فصل‌های اخیر بوده است. به گفته کارشناسان، رشد اقتصادی در ایران تابعی مستقیم از میزان رشد بخش نفت است و عوامل دیگر غیرنفتی فعلا نمی‌تواند باعث تغییر مسیر رشد اقتصادی شود. با توجه به افت رشد بخش نفت در فصل‌های اخیر، به نظر می‌رسد اقتصاد کشور وارد دوره‌ای جدید با رشد پایین شده است.