شماره روزنامه ۶۱۹۴
|

ازسرگیری خرید طلا از سوی برخی بانک‌های مرکزی دنیا؛

دنیای اقتصاد: تحلیلگران می‌گویند طلا امسال رشد بیشتری خواهد داشت و سرمایه‌گذاران همچنان از خرید بانک‌های مرکزی سود خواهند برد.

پیش‌بینی‌ها از چشم انداز قیمت نقره در سال ۲۰۲۵؛

دنیای اقتصاد: بسیاری از تحلیلگران معتقدند سال ۲۰۲۵ قیمت هر اونس نقره به ۵۰ دلار هم می‌رسد؛ هر چند بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد؛ در سال‌های پیش رو روند منحنی نرخ نقره صعودی است.

    شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳
  • تورم ماهانه ترکیه به یک‌درصد رسید؛

    مهار تورم با ابزار سیاست انقباضی

    تورم سالانه ترکیه در دسامبر۲۰۲۴ به ۴۴.۳۸درصد کاهش یافت و به کمترین میزان از ژوئن سال۲۰۲۳ رسید. در این ماه تورم ماهانه نیز نسبت به ماه نوامبر ۱.۲۱واحد درصد کاهش یافت و به ۱.۰۳درصد رسید. این روند نزولی تورم سالانه که برای هفتمین ماه متوالی تداوم یافته است، نتیجه سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی ترکیه است. پس از افزایش شدید نرخ تورم در ترکیه که نتیجه سیاست‌های نامتعارف اردوغان بود، بانک مرکزی این کشور از ماه ژوئن سال۲۰۲۳ با هدف مهار تورم سیاست‌های انقباضی اتخاذ کرد و نرخ بهره را از ۸.۵درصد به ۵۰درصد رساند.
  • بازار ارز در سطوح قیمتی جدید رنج شده است؟

    هفته توافق بر سر دلار ۸۰

    در هفته‌ای که گذشت نرخ دلار آزاد در معاملات غیررسمی بازار تهران نوسانات رفت و برگشتی در کانال‌های ۸۰ و ۸۱ هزارتومانی را تجربه کرد. به عقیده تحلیلگران دو نیروی عرضه و تقاضای بازار دلار بر سر این بازه قیمتی به توافق رسیده‌اند. در این صورت احتمال افت نرخ به کانال‌هایی پایین‌تر کم‌رنگ خواهد شد.
  • چرا ذخایر فلز زرد در ایران با میزان تولید آن هماهنگ نیست؟

    پناهگاه امن بانک‏‏‌های مرکزی

    بانک‌‌‌های مرکزی برای کاهش ریسک‌‌‌های ناشی از تورم و تنش‌‌‌های سیاسی بخشی از ذخایر خود را به‌‌‌صورت طلا نگهداری می‌‌‌کنند. براساس گزارش بازوی پژوهشی مجلس پیش از بحران مالی سال‌های ۲۰۰۸-۲۰۰۹ روند نگهداری طلا رو به کاهش بود، اما پس از این سال‌ها این روند معکوس شده و رو به افزایش است. به‌‌‌طوری که در سه‌‌‌ماهه سوم سال ۲۰۲۲، بانک‌‌‌های مرکزی ۲۰ میلیارد دلار به ذخایر بین‌المللی خود اضافه کردند.
  • تقابل مشاوران اقتصادی ترامپ سودمند است؟

    دعوا بر سر اقتصاد آمریکا

    دونالد ترامپ هنوز به‌عنوان رئیس‌جمهور وارد کاخ سفید نشده، اما پیشاپیش اختلافات و کشمکش‌ها میان مشاوران اقتصادی پرهیاهوی او آغاز شده است. در روزهای اخیر، ایلان ماسک و دیگر رهبران حوزه فناوری درباره موضوع مهاجرت نیروی کار ماهر به آمریکا با حامیان جنبش «عظمت را به آمریکا بازگردانیم» (ماگا) به مجادله پرداخته‌اند. اما آنچه که در ظاهر یک جدال پیش‌پاافتاده و کوچک بر سر مقررات دریافت ویزا محسوب می‌شود، در واقعیت نشانه شکاف بسیار عمیق‌تر است. برای اولین‌بار، حامیان فناوری به واشنگتن می‌آید و جهان‌بینی آنها به طرز چشمگیری با جنبش ماگا در تضاد است. نحوه حل‌وفصل این تنش‌ها و اینکه چه کسی دست برتر را به‌دست می‌آورد، در چهار سال آینده، عمیقا بر اقتصاد آمریکا و بازارهای مالی آن تاثیر خواهد گذاشت.
  • توافق جدید برای حمایت از مدیریت کارگزاران رمزپول

    بانک ‌مرکزی: در جلسه‌ای که صبح روز پنج‌شنبه با حضور حسین افشین معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی برگزار شد، موضوعات کلیدی مرتبط با حمایت از زیست ‌بوم فناوری‌های دیجیتال، به‌ویژه مدیریت کارگزاران رمزپول مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
  • چشم‌انداز مثبت موسسات وال‌استریت از آینده فلز زرد

    سمت‌وسوی طلا در ۲۰۲۵

    طبق بررسی کارشناسان، قیمت طلا در سال ۲۰۲۵ همچنان به روند صعودی خود ادامه خواهد داد. با این حال، تحلیلگران وال‌استریت معتقدند که سرعت رشد طلای جهانی در سال ۲۰۲۵ کمتر از سود این فلز در سال گذشته خواهد بود. قیمت فلز زرد در سال پیش‌رو متاثر از خرید بانک‌های مرکزی و چشم‌انداز تورمی، رشد خواهد کرد.
  • کاهش ۳۲۶ میلیارد دلاری ذخایر فدرال رزرو در یک هفته

    ذخایر سیستم بانکی آمریکا به پایین‌‌‌ترین سطح از اکتبر ۲۰۲۰ رسید. این ذخایر که به کمتر از ۳ تریلیون دلار (۲.۸۹ تریلیون دلار در هفته منتهی به اول ژانویه) سقوط کرده، نشان‌دهنده کاهش ۳۲۶ میلیارد دلاری در یک هفته است که بزرگ‌ترین کاهش هفتگی در بیش از دو سال و نیم گذشته است.
  • فرآیند تامین ارز در بستر مرکز مبادله ارز و طلای ایران

    ایسنا: به گفته سامانه جامع تجارت پیرو اقدامات بانک مرکزی در خصوص شکل‌‌‌گیری و تعمیق بازار یکپارچه ارز، محل تامین ارز کلیه درخواست‌‌‌های نیمایی در صف تخصیص ارز توسط سامانه به مرکز مبادله ارز و طلای ایران تغییر کرده است.
  • چرا پیشرفت این پروژه کند بوده است؟

    مسیر ناهموار توسعه فیبر نوری

    با وجود اینکه دولت پروژه‌ توسعه فیبر نوری را به برخی شرکت‌های خصوصی واگذار کرده است، شواهد حاکی از آن است که چالش‌های این مسیر منجر به کندی توسعه این شبکه در کشور شده است. این شرکت‌ها معتقدند که علاوه بر انحصار شهرداری‌ها بر خیابان‌ها و تاخیر آنها در صدور مجوزهای لازم، شرکت‌ مخابرات نیز با توجه به حدود اختیارات خود در برخی موارد در این زمینه سنگ‌اندازی‌هایی انجام می‌دهد که مسیر آنها را با چالش‌های بیشتری مواجه می‌کند.
  • توافق بانک مرکزی و معاونت علمی برای حمایت از فناوری‌های دیجیتال

    مهر: در جلسه‌ای که هفته گذشته با حضور معاون علمی رئیس‌جمهور و رئیس‌کل بانک مرکزی برگزار شد، موضوعات کلیدی مرتبط با حمایت از زیست‌‌بوم فناوری‌های دیجیتال به ویژه مدیریت کارگزاران رمزپول مورد بررسی گرفت. به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، این جلسه که با هدف هماهنگی و تقویت نقش‌آفرینی موثر حوزه علم و فناوری در سامان‌دهی و توسعه فناوری‌های دیجیتال برگزار شد، با دستیابی به توافقات مهم و راهبردی به پایان رسید. طرفین در این جلسه سازنده، بر ضرورت هم‌افزایی بیشتر در حوزه فناوری‌های دیجیتال تاکید کردند.
  • «سیری» ۹۵ میلیارد خسارت روی دست اپل گذاشت

    مهر: اپل توافق کرده ۹۵میلیون دلار برای تسویه شکایت دسته‌جمعی مربوط به نقض حریم خصوصی کاربران به وسیله دستیار صوتی «سیری» بپردازد. به نقل از رویترز، تسویه اولیه سه‌شنبه شب در دادگاه فدرال ایالت کالیفرنیا ثبت شد و نیازمند تاییدیه قاضی است. مالکان موبایل‌ها شکایت داشتند پس از فعال‌سازی ناخواسته سیری، اپل به‌طور مرتب مکالمات خصوصی آنها را ضبط و این محتواها را در اختیار طرف‌های ثالث مانند آگهی‌دهندگان قرار می‌دهد.
  • تاثیر شگفت‌انگیز هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۵

    سیتنا: اگر ۲۰۲۴ ، سال مدل‌های زبانی بزرگ (LLM) بود، سال ۲۰۲۵ به نظر سال ایجنت‌های هوش مصنوعی خواهد بود؛ سیستم‌های شبه هوشمندی که با استفاده از LLMها فراتر از ترفندهای معمول تولید متن قابل‌قبول یا پاسخ به درخواست‌ها عمل می‌کنند. ایده کلی این است که می‌توان به یک ایجنت، هدفی سطح بالا و حتی مبهم ارائه کرده و آن را به یک‌سری مراحل عملی تقسیم کرد. وقتی ایجنت هدف را درک کند، می‌تواند همان‌طور که انسان می‌خواهد، برنامه‌ای برای رسیدن به آن هدف طراحی کند.
  • مالزی به تیک‌تاک و ویچت مجوز داد

    ایسنا: سازمان تنظیم مقررات ارتباطات مالزی، به اپلیکیشن ویچت شرکت تنسنت و تیک‌تاک شرکت بایت‌دنس، برای فعالیت در این کشور تحت قانون جدید شبکه اجتماعی، مجوز داد. این قانون که هدف آن، مقابله با جرایم سایبری رو به رشد است، پلتفرم‌های شبکه اجتماعی و سرویس‌های پیام‌رسان با بیش از هشت میلیون کاربر در مالزی را ملزم می‌کند مجوز فعالیت دریافت کنند یا با اقدام قانونی روبه‌رو شوند.
  • دبیر مرکز فضای مجازی:

    چارچوب تبادل داده در نظام سلامت تدوین می‌شود

    مهر: دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور گفت: «درباره داده‌های سلامت که جزو داده‌های بسیار حساس است، در حال تصمیم‌گیری هستیم تا برای تبادل این داده‌ها، چارچوب مشخصی تصویب کنیم. به گزارش مرکز ملی فضای مجازی، دکتر سید‌ محمد‌امین آقامیری در کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی در سلامت در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی ایران گفت: «با توسعه اینترنت و فضای مجازی در دنیا، محدودیت زمان و مکان حذف و ارتباطات و خدمات گسترش‌یافته و این فضای جدید شرایط تحقق دولت الکترونیک و دسترسی به خدمات را بدون محدودیت فراهم کرد.»
  • وزیر ارتباطات: رفع فیلترینگ همه پلتفرم‌ها در دستور کار قرار دارد

    ایسنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: «رفع فیلترینگ همه پلتفرم‌ها در دستور کار قرار دارد.» ستار هاشمی با اشاره به برنامه‌های این وزارتخانه در خصوص رفع فیلترینگ دیگر پلتفرم‌ها بیان کرد: «در طرحی با محوریت مرکز ملی فضای مجازی و با نگاه فعالانه‌ای که از ابتدا قول داده بودیم، این موضوع در وزارت ارتباطات و فناوری پیگیری شده است. در این طرح، کارگروهی پیش‌بینی شده است تا ادامه مسیر را دنبال کند.»
    جمعه، ۱۴ دی ۱۴۰۳
  • ازسرگیری خرید طلا از سوی برخی بانک‌های مرکزی دنیا؛

    صعود طلا در ۲۰۲۵ ادامه خواهد داشت؟

    دنیای اقتصاد: تحلیلگران می‌گویند طلا امسال رشد بیشتری خواهد داشت و سرمایه‌گذاران همچنان از خرید بانک‌های مرکزی سود خواهند برد.
  • غول های وال استریت در مورد بیت‌کوین چه می‌گویند؟

    پادشاه رمزارزها در قله ۱۰۰ هزار دلاری

    دنیای اقتصاد: پنج غول وال‌استریت که زمانی تصور می‌کردند تب تند بیت‌کوین زود خاموش می‌شود، اکنون در مورد آن چه می‌گویند؟
  • بازار از لنز دنیای اقتصاد؛

    قیمت روز آجیل در بازار + جدول

    دنیای اقتصاد: در این گزارش، قیمت روز برخی از آجیل‌های پرفروش آورده شده است.
  • بازار از لنز «دنیای اقتصاد»؛

    برای خرید بهترین هواپزهای بازار چقدر باید هزینه کرد؟

    دنیای اقتصاد: دستگاه های هواپز در میان افرادی که طرفدار غذای سالم و بدون روغن هستند، بسیار محبوب شده و به همین دلیل، در این گزارش قیمت مدل های پرفروش موجود در بازار ایران را بررسی می کنیم.
  • ستار هاشمی، وزیر ارتباطات:

    پیگیری دیپلماسی فناوری، نقشه راه جدید دولت

    دنیای اقتصاد: وزیر ارتباطات دولت چهاردهم در برنامه زنده تلویزیون گفت: ناترازی انرژی باعث شده است که در مقاطعی و در مناطقی، با اختلالاتی در حوزه ارتباطاتی هم مواجه باشیم.
    پنجشنبه، ۱۳ دی ۱۴۰۳
  • در آخرین ماه پاییز قیمت اقلام مصرفی خانوار چه تغییری داشتند؟

    پوشش خوراکی‌ها با حداقل دستمزد

    اخیرا مرکز آمار در گزارشی متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در آذر‌ماه را منتشر کرد. بر اساس محاسبات «دنیای اقتصاد» نسبت هزینه‌های ماهانه اقلام خوراکی برای یک خانوار ۴نفره در آبان‌ماه به حداقل حقوق به ۵۷.۳درصد رسیده است. این عدد در مدت مشابه سال گذشته معادل ۶۵.۶درصد بوده است. با ‌این ‌حال در ماه گذشته نسبت هزینه‌های ماهانه تهیه اقلام خوراکی خانوار به حداقل حقوق برابر با ۵۶.۸درصد بود و در آذر‌ماه افزایش ۰.۵واحد درصدی را تجربه کرده است. به عبارتی سهم خوراکی‌ها از سبد مخارج خانوار نسبت به سال گذشته بهبود داشته است؛ اما در مقایسه با آبان‌ماه افزایش را نشان می‌دهد. افزایش قیمت کالاهای خوراکی در حالی ادامه دارد که نسبت به رقم تورم کل کشور ۵واحد درصد پایین‌تر است.
  • چشم‌انداز کاهش نرخ ارز کم‌رنگ است؛

    تمایل دلار به کریدور جدید؟

    بازار غیررسمی ارز تهران طی چند روز گذشته نوسانات قیمتی چشمگیری را پشت سر گذاشت. نرخ دلار آزاد پس از یک تجربه ورود و خروج از کانال ۸۱ هزار تومانی مجددا در سطوح قیمتی این کانال معامله می‌شود. همین امر موجب شده تا برخی از تحلیلگران از توافق عرضه‌کنندگان و متقاضیان بر سر کریدور جدید ۸۱ هزار تومانی سخن به میان آورند.
  • رشد بدهی دولت آمریکا،مانعی بر سر راه فعالان بازار شد

    مشکل دلالان نخبه در بازار اوراق

    بازار اوراق خزانه‌داری ایالات‌متحده، بزرگ‌ترین و مهم‌ترین بازارهای مالی جهان، برای تضمین کارکرد بهتر خود، به شبکه‌ای از «واسطه‌های اصلی» وابسته است. این واسطه‌ها نقش حیاتی در خرید اوراق خزانه در حراج‌های دولتی و معاملات بازار ثانویه ایفا می‌کنند. اما در سال‌های اخیر، کاهش تعداد این واسطه‌ها و افزایش بدهی‌های دولتی، چالش‌های بزرگی را برای این سیستم ایجاد کرده است.
  • چالش راهبردی عدم عضویت ایران در بانک توسعه نوین؛

    لزوم اصلاح ساختار نمایندگی ایران در بریکس

    بریکس، متشکل از اقتصادهای بزرگ نوظهور، بیش از ۴۰درصد از جمعیت جهان و حدود ۳۷ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی بر اساس شاخص برابری قدرت خرید است. این مجموعه که نقشی کلیدی در رشد اقتصادی جهانی ایفا کرده، علاوه بر اقتصاد، حوزه‌های سیاسی و فرهنگی را نیز شامل می‌شود. در سال ۲۰۲۴، با پیوستن چهار کشور جدید از جمله ایران، امارات متحده عربی، مصر و اتیوپی، بریکس به ساختاری گسترده‌‌‌تر تحت عنوان «بریکس پلاس» تبدیل شد. سهم بریکس پلاس از تولید ناخالص داخلی جهانی اکنون به حدود ۳۷ درصد می‌‌‌رسد، در حالی که سهم گروه جی۷، متشکل از اقتصادهای پیشرفته، تنها ۲۹ درصد است. این تغییرات نشان‌دهنده تلاش بریکس برای شکل‌‌‌دهی به نظمی نوین در اقتصاد جهانی و کاهش وابستگی به نظام تحت سلطه غرب است.
  • رئیس بانک مرکزی عمان پس از ۸ سال تغییر کرد

    دنیای اقتصاد: بر اساس حکم سلطنتی احمد‌المسلمی به عنوان رئیس جدید بانک مرکزی عمان منصوب شد. هیثم‌بن‌طارق، سلطان و نخست‌وزیر کشور عمان، در یک حکم احمد‌المسلمی را جایگزین طاهر العمری کرد. بر اساس گزارش بلومبرگ و msn، طاهر العمری از سال ۲۰۱۷ ریاست بانک مرکزی عمان را بر عهده داشته است.
  • تخصیص بیش از ۱۶هزار قطعه سکه در حراج چهارشنبه

    مرکز مبادله ایران: پنجاه و پنجمین حراج سکه طلا در حالی با تخصیص ۱۶هزار و ۲۹۹قطعه انواع سکه طلا به پایان رسید که ۲۲هزار و ۹۰۷قطعه انواع سکه ثبت سفارش شد. این نسبت نشان از برنده شدن ۷۰درصد متقاضیان دارد.
  • رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پول‌شویی خبر داد

    ارسال اطلاعات ۶۲۹مؤدی به مرکز اطلاعات مالی

    سازمان امور مالیاتی: رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پول‌شویی گفت: در راستای مبارزه با پول‌شویی و مطابق بررسی گزارش‌های موارد مشکوک، اطلاعات ۶۲۹ مؤدی در ۹ماه سال جاری به مرکز اطلاعات مالی ارسال شد. شاهین مستوفی، رئیس مرکز بازرسی مبارزه با فرار مالیاتی و پول‌شویی سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به راهبرد این سازمان مبنی بر وصول درآمدهای مالیاتی از طریق شناسایی فرارهای مالیاتی گفت: تحقق درآمدهای مالیاتی بدون فشار به مؤدیان خوش‌حساب کنونی و واحدهای تولیدی و صنعتی و از طریق شناسایی مؤدیان جدید، تمرکز بر دانه‌درشت‌ها و مبارزه قاطع با فرار مالیاتی صورت می‌گیرد.
  • با وجود تعریف شناسه در سامانه جامع تجارت؛

    رویه تجاری واردات آی‌فون هنوز فعال نشده است 

    بالاخره با گذشت بیش از دو ماه از آزادسازی واردات آی‌فون و بلاتکلیفی در رویه تجاری این گوشی‌ها، شناسه ثبت آی‌فون در سامانه جامع تجارت تعریف شد. بر این اساس تجار می‌توانند نسبت به ۳۰ درصد از ظرفیت واردات خود ثبت سفارش آی‌فون را انجام دهند.