شماره روزنامه ۶۱۸۶
|

امیرحسین خالقی گزینه‌های سیاستی مرتبط با نفت و بنزین را تشریح کرد؛

در نشست گفت و شنود «دنیای اقتصاد»، تحلیلگران به نقد و بررسی سیاست‌های فعلی در خصوص قیمت‌گذاری بنزین و اثرات آن بر اقتصاد کشور پرداختند و پیشنهادهای مختلفی در جهت اصلاحات ساختاری و بهبود وضعیت موجود مطرح کردند.

در گفتگوی ویدئویی «دنیای‌اقتصاد» با مدیرعامل بورس انرژی بررسی شد؛

«دنیای اقتصاد» در گفت‌وگویی میزبان علی نقوی، مدیرعامل بورس انرژی ایران بود تا به سوالات مطرح شده در خصوص یکی از ابزارهای نوین و مؤثر در حوزه مدیریت مصرف انرژی، یعنی معاملات گواهی صرفه‌جویی برق، پاسخ دهد.

    سه‌شنبه، ۰۴ دی ۱۴۰۳
  • سخنگوی دولت اعلام کرد؛

    ساعت کاری ادارات شناور شد

    دنیای اقتصاد: فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت از تصمیم جدید دولت برای صرف جویی در انرژی و تغییر ساعت کاری ادارات خبر داد.
    دوشنبه، ۰۳ دی ۱۴۰۳
  • امیرحسین خالقی گزینه‌های سیاستی مرتبط با نفت و بنزین را تشریح کرد؛

    سرنوشت ثروت ملی در سه سناریو

    در نشست گفت و شنود «دنیای اقتصاد»، تحلیلگران به نقد و بررسی سیاست‌های فعلی در خصوص قیمت‌گذاری بنزین و اثرات آن بر اقتصاد کشور پرداختند و پیشنهادهای مختلفی در جهت اصلاحات ساختاری و بهبود وضعیت موجود مطرح کردند.
    شنبه، ۰۱ دی ۱۴۰۳
  • در گفتگوی ویدئویی «دنیای‌اقتصاد» با مدیرعامل بورس انرژی بررسی شد؛

    چالش‌ها و فرصت‌های ابزارهای نوین در بورس انرژی

    «دنیای اقتصاد» در گفت‌وگویی میزبان علی نقوی، مدیرعامل بورس انرژی ایران بود تا به سوالات مطرح شده در خصوص یکی از ابزارهای نوین و مؤثر در حوزه مدیریت مصرف انرژی، یعنی معاملات گواهی صرفه‌جویی برق، پاسخ دهد.
    چهارشنبه، ۲۸ آذر ۱۴۰۳
  • «دنیای اقتصاد» استراتژی دوگانه پکن در حوزه انرژی را بررسی کرد؛

    چین در مسیر رهبری انرژی‌های پاک

    دنیای اقتصاد: سیاست دوگانه چین در حوزه انرژی‌های پاک و فناوری‌های نوین، این کشور را در مسیر رهبری جهانی قرار داده است. در حالی که پکن بزرگترین تولیدکننده کربن در جهان به شمار می‌رود، با سرمایه‌گذاری گسترده در انرژی‌های تجدیدپذیر و کنترل زنجیره تامین مواد اولیه استراتژیک، به دنبال تغییر این تصویر است. طبق پیش‌بینی آژانس بین‌المللی انرژی، چین تا سال ۲۰۳۰ حدود ۶۰ درصد از کل ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر نصب‌شده در جهان را به خود اختصاص خواهد داد. این کشور همچنین با در اختیار داشتن ۸۰ درصد از تولید جهانی گالیوم و ۶۰ درصد ژرمانیوم، نقشی تعیین‌کننده در بازار جهانی عناصر کمیاب دارد.
  • ویدیوی سوال امروز «دنیای‌اقتصاد» از وزیر نیرو؛

    وزیر نیرو تایید کرد؛ بخشی از ناترازی‌های برق به دلیل استخراج بیت‌کوین است

    دنیای اقتصاد: افرادی هستند که به‌صورت غیرقانونی از برق یارانه‌ای برای استخراج بیت‌کوین سوءاستفاده می‌کنند، اما این گروه بخش کوچکی از جامعه را تشکیل می‌دهند.
  • ویدئوی پاسخ وزیر نفت به «دنیای‌اقتصاد»:

    مازوت سوختی است که باید سوزاند

    دنیای اقتصاد: در حوزه پالایشگاهی تلاش‌هایی در جریان است تا کیفیت مازوت ارتقا یابد. این اقدامات شامل کاهش میزان گوگرد موجود در مازوت و عرضه محصولی با آثار زیست‌محیطی کمتر به بازار است.
    سه‌شنبه، ۲۷ آذر ۱۴۰۳
  • سخنگوی شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد؛

    رکورد مصرف گاز شکسته شد!

    دنیای اقتصاد: سخنگوی شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد: ۶۷۱ میلیون متر مکعب یعنی ۷۸ درصد از کل گاز تحویلی به شبکه سراسری در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء مصرف شد.
  • چرا اوج تولید گاز در پارس جنوبی با بحران خاموشی های زمستانی همراه شده است؟

    رکورد گاز، رکود برق

    دنیای اقتصاد: چرا اوج تولید گاز در پارس جنوبی که نماد توانمندی متخصصان داخلی است با اوج خاموشی ها در فصلی همراه شده که در سال های گذشته در این فصل سابقه نداشته است؟
    شنبه، ۲۴ آذر ۱۴۰۳
  • کمبود سوخت نیروگاه‌ها، برق صنایع شمال کشور را قطع کرد؛

    تعطیلی دو هفته‌ای صنایع مازندران

    دنیای اقتصاد: در شرایطی معاون اول رییس‌جمهور می‌گوید که در ساعات اداری برق و گاز صنعت قطع شود که شرکت توزیع برق مازندران، از تعطیلی دو هفته‌ای تمامی واحدهای صنعتی این استان از یکشنبه ۲۵ آذرماه خبر داده است؛ موضوعی که مشخص نیست تا چه اندازه صنایع این استان را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
  • معاون اول رییس جمهور:

    اجازه نمی‌دهیم در ساعات کاری، برق و گاز صنایع قطع شود

    دنیای اقتصاد: معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به برنامه دولت برای مدیریت مصرف انرژی، گفت: اجازه نمی‌دهیم در بهترین ساعات کاری، برق و گاز صنعت قطع شود؛ بلکه کار را از دستگاه‌های دولتی و اداری شروع کرده‌ایم و در این مسیر قاطع هستیم.
    دوشنبه، ۱۹ آذر ۱۴۰۳
  • در نشست گفت‌وشنود اقتصادی در «دنیای اقتصاد» یک سوال کلیدی مطرح شد

    مالک واقعی منابع انرژی کیست؟

    دنیای اقتصاد: «دنیای‌اقتصاد» در نشست گفت‌وشنود اقتصادی با موضوع «چالش بنزین و نفت»، مساله ناترازی انرژی را به بحث گذاشت.
    شنبه، ۱۷ آذر ۱۴۰۳
  • خبر فوری؛

    شکایت دولت از مازوت سوزها؛ سازمان حفاظت محیط زیست بیانیه داد

    دنیای اقتصاد: در پی انتشار اخباری مبنی بر آغاز مجدد مازوت‌سوزی در نیروگاه‌هایی که استفاده از این نوع سوخت در آن‌ها ممنوع شده بود، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست از انجام اقدام قضایی علیه وزارتخانه‌های متخلف خبر داد.
    چهارشنبه، ۱۴ آذر ۱۴۰۳
  • دنیای اقتصاد گزارش می‌دهد؛

    از ناترازی انرژی تا اصلاحات ضروری؛ راهکارهای پیشنهادی برای عبور کشور از بحران

    دنیای اقتصاد: ناترازی‌های انرژی در ایران که ناشی از توزیع ناعادلانه یارانه‌ها و مشکلات ساختاری در بخش انرژی است، می‌تواند به بحران‌های اقتصادی و اجتماعی منجر شود.
  • آیا پالایشگاه‌های مستقل چین واقعا از نفت ایران فاصله گرفته‏‏‏‌اند؟

    جذابیت بی‏‏‏‌پایان نفت ایران

    در سال‌های اخیر، پالایشگاه‌های مستقل چین، معروف‌به «Teapots»، بخش عمده‌ای از نفت صادراتی ایران را خریداری کرده‌اند. این پالایشگاه‌ها با استفاده از تخفیف‌‌‌‌ و سازوکارهای خاص خود، یکی از عوامل مهم در حفظ صادرات نفت ایران به‌‌‌‌شمار می‌روند، اما گزارش‌های اخیر حاکی از آن است که تیپات‌‌‌‌ها در حال کاهش وابستگی به نفت ایران بوده و به‌‌‌‌طور فزاینده‌ای به منابع جایگزین در خاورمیانه و آفریقا روی‌آورده‌‌‌‌اند. در این نوشته، دلایل احتمالی این تغییرات و صحت ادعاهای مطرح‌‌‌‌شده را بررسی خواهیم کرد. شواهد حاکی از کاهش واردات نفت از ایران توسط چین در ماه‌های اخیر است. بنا بر داده‌های منتشرشده توسط شرکت کپلر و گزارش‌هایی از منابع معتبری نظیر Energy Aspects و بلومبرگ، صادرات نفت ایران به چین در نوامبر ۲۰۲۴ بیش از ۱۰‌درصد نسبت به ماه قبل کاهش‌یافته‌است. این کاهش ناشی از چند عامل کلیدی است که عمدتا به مسائل لجستیکی، اقتصادی و محدودیت‌های ناشی از تحریم‌های آمریکا مربوط می‌شود.
    سه‌شنبه، ۱۳ آذر ۱۴۰۳
  • تغییرات جدید در نظام تعرفه‌گذاری برق؛

    نرخ برق برای مشترکان پرمصرف چقدر بالا خواهد رفت؟

    دنیای اقتصاد: براساس مصوبه جدید، مشترکان پرمصرف برق که بیش از ۲.۵ برابر الگوی تعیین شده مصرف می‌کنند، از دریافت یارانه محروم خواهند شد. این در حالی است که مشترکان کم‌مصرف همچنان از یارانه بهره‌مند می‌شوند.
  • وعده‌های بی‌اساس ترامپ، پیامدهای نامطلوبی برای اقتصاد این کشور خواهدداشت

    نامعادله نفتی ترامپ

    در دنیای انرژی، سیاست‌ها و تصمیمات دولت‌ها نقش کلیدی در تعیین مسیر تولید و مصرف دارند. یکی از شعارهای همیشگی دولت ترامپ «حفاری بی‏‏‏‌پایان» و افزایش قابل‌توجه تولید نفت و گاز بوده‌است. ادعای این دولت برای افزایش تولید نفت و گاز به میزان ۳‌میلیون بشکه در روز، همراه با تعرفه‌های سنگین بر واردات از کانادا و مکزیک، واکنش‌های گسترده‌ای را برانگیخته است، با این‌حال بررسی داده‌ها و تحلیل‌های موجود نشان می‌دهد؛ این وعده‏‏‏‌ها به دلیل چالش‌های ساختاری، اقتصادی و ژئوپلیتیک قابل‌اجرا نیستند. ترامپ، سیاست‌های انرژی خود را با شعار «استقلال انرژی» و تقویت تولید داخلی تعریف کرده‌است. این رویکرد که با هدف کاهش وابستگی به واردات و بهبود وضعیت اقتصادی بازار داخلی ارائه‌شده، در ظاهر ایده‏آل به‌نظر می‌رسد، اما بررسی دقیق‌تر نشان می‌دهد؛ این وعده‏‏‏‌ها در عمل با تناقض‌های جدی روبه‌رو است. به‌عنوان مثال، یکی از اهداف ادعایی ترامپ کاهش هزینه‌های انرژی برای مصرف‌کنندگان است.