شماره روزنامه ۶۱۳۲
|

  • ۲.۱ میلیارد سالمند تا ۲۰۵۰

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: براساس آمارهای جهانی تعداد افراد سالمند بالاتر از ۶۵ سال در ایران از ۱۰ میلیون نفر فراتر رفته است و این در حالی است که به دلیل پایین بودن نرخ رشد جمعیت در کشور، امکان جایگزینی سریع جامعه با جمعیت جوان سخت به نظر می‌‌‌رسد. آمارهای برآورد‌شده نشان می‌دهند نسبت فرزندآوری در کشور از ۶.۵ در دهه ۶۰ به ۱.۶فرزند در سال ۱۴۰۲ رسیده که کمترین میزان این رقم در تاریخ ایران از زمان سرشماری نفوس و مسکن محسوب می‌شود. بر اساس برآوردها و محاسباتی که سازمان ملل پیش از این در مورد ایران منتشر کرده، جمعیت ایران در یک برآورد بدبینانه تا سال ۱۴۷۹ به ۴۲ میلیون نفر خواهد رسید و در سایر سناریوها نیز جمعیت در هر حال روندی کاهشی را تجربه می‌کند.
  • درمان در سایه تجهیزات فرسوده بیمارستان‏‏‌ها

    دنیای‌اقتصاد: شاید یکی از چالش‌‌‌های بیمارستان‌‌‌های کشور در ارائه خدمات درمانی با‌کیفیت به بیماران، فرسودگی تجهیزات باشد که با مشکلات زیادی برای ارائه‌‌‌دهندگان خدمت همراه شده است. به گزارش خبرگزاری مهر، وقتی موضوع تجهیزات بیمارستانی را با پرسنل و کادر درمان مطرح می‌‌‌کنیم، تازه متوجه عمق فاجعه در بیمارستان‌‌‌های کشور می‌‌‌شویم. «آنقدر وسایل، تجهیزات و تخت‌‌‌ها فرسوده‌‌‌اند که کار ما به شدت سخت شده. به دلیل فرسوده بودن تجهیزات، معمولا کارهای بیشتری را باید به‌‌‌صورت دستی انجام دهیم. این کارها وقتی در طول شیفت‌‌‌های طولانی چند بار تکرار شوند، خستگی ما را دوچندان می‌کند.»
  • ‎تغییر نرخ ارز تجهیزات پزشکی در یک سال امکان‌پذیر نیست

    دنیای اقتصاد: تغییر نرخ ارز در یک سال برای حوزه تجهیزات پزشکی امکان‌پذیر نیست؛ مگر اینکه دولت بودجه‌‌‌ای اختصاص بدهد که به صورت علی‌‌‌الحساب پرداخت کند تا تامین‌کنندگان بتوانند ملزومات و تجهیزات پزشکی را تامین کنند. نایب رئیس هیات‌مدیره انجمن شرکت‌های پخش دارو و مکمل با بیان این مطلب گفت: تصمیم‌‌‌های اقتصادی کشور مانند نرخ ارز در جاهای دیگری به جز وزارت بهداشت گرفته می‌شود و خیلی به نظر افرادی که در حوزه تامین دارو و تجهیزات پزشکی فعال هستند، توجهی نمی‌شود. این طور نیست که وزیر بهداشت یا رئیس سازمان غذا و دارو مواردی مانند ارز دارو و تجهیزات پزشکی را تعیین کنند. مشکلاتی پیش روی ما در این زمینه وجود دارد. بر اساس صحبت‌‌‌های نمایندگان مجلس شورای اسلامی، احتمال تک‌نرخی شدن ارز دارو و تجهیزات پزشکی در سال آینده وجود دارد.
  • ‎خرید خدمت از بخش‌خصوصی در تجهیزات پزشکی سرمایه‌‌‌ای انجام شود

    دنیای اقتصاد: اگر خرید خدمت از بخش خصوصی در تجهیزات پزشکی سرمایه‌‌‌ای پیگیری شود، بخش خصوصی می‌تواند بخش‌‌‌های دیگری هم اضافه کرده و به بیمارستان‌‌‌های مجاور خود خدمت بدهد و نیازی به سرمایه‌گذاری دولتی نیست. علیرضا چیذری ‎رئیس انجمن تولید، تامین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی با بیان این مطالب درباره وضعیت ارز تجهیزات پزشکی و سایر مشکلات این حوزه افزود: ثبات ارزی نه تنها در تامین ملزومات و تجهیزات پزشکی موثر است، بلکه از پایه‌‌‌های رشد اقتصادی کشور و افتخار به هویت ملی محسوب می‌شود. اگر ارز ترجیحی تجهیزات ساده پزشکی برداشته شود، برای مردم بسیار محسوس است.
  • چالش‌های سنگین صنعت دارو

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: صنعت داروی کشور مشکلات متعددی را در حوزه نوسازی ماشین‌‌‌آلات تولید تحمل می‌کند که بخش مهم آن به دلیل عدم‌دسترسی به منابع ارزی و ریالی کافی و ارزان است. این در حالی است که لااقل هر ۱۰ سال یک بار باید ماشین‌‌‌آلات این حوزه به‌‌‌روزرسانی شوند وگرنه هزینه‌‌‌های تولید بالا می‌رود و کیفیت تولید نیز تحت‌‌‌الشعاع قرار می‌گیرد، اما متاسفانه دولت از این صنعت حمایت و همراهی چندانی نمی‌‌‌کند.
  • درمان سرطان بدون طب تسکینی ناقص است

    دنیای‌اقتصاد: در سمپوزیوم مراقبت‌‌‌های حمایتی و تسکینی حوزه سرطان بر ضرورت ادغام درمان‌‌‌های علمی و تسکینی به عنوان استراتژی کلیدی در بهبود کیفیت زندگی و افزایش امید به زندگی بیماران مبتلا به سرطان تاکید شد. به گزارش معاونت ارتباطات و جذب مشارکت‌‌‌های مردمی مکسا، متخصصان در سمپوزیوم مراقبت‌‌‌های حمایتی و تسکینی حوزه سرطان که در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، بر اهمیت طب تسکینی در درمان بیماران مبتلا به سرطان تاکید و اعلام کردند بدون آن، فرآیند درمان بیماران ناقص خواهد بود.
  • لزوم توجه به مشکلات پزشکان جوان در تمام زمینه‏‏‌ها

    علی چنگیزی/ عضو شورای نظام پزشکی کشور
    متاسفانه مشکل عمده در تعرفه خدمات پزشکی این است که تعرفه واقعی و قیمت تمام‌‌‌شده از سوی شورای عالی بیمه لحاظ نمی‌شود و کلیه اقلام ویزیت و خدمات تشخیصی و درمانی با قیمت واقعی تطابق ندارد. هرچند که باید این قیمت‌ها اصلاح و اعمال شود، اما متاسفانه توجهی به این مساله نمی‌شود. به دلیل درنظرنگرفتن مصارف و منابع و هزینه تمام‌‌‌شده در قانون، نرخ‌‌‌های فعلی برای بخش‌خصوصی توجیهی ندارند. برای این بخش، باید نرخ واقعی خدمات محاسبه و اعمال شود. در سازمان نظام پزشکی، تلاش ما بر این است که قیمت تمام‌‌‌شده را لحاظ کرده و به عدد مطلوب تعرفه برسیم. در حال حاضر، در تلاشیم تعرفه‌‌‌ها را به ضریب کا تبدیل کنیم و امیدواریم این موضوع در شورای عالی بیمه و وزارت بهداشت به تصویب برسد.
  • عدم‌پرداخت به‌موقع حقوق مادران باردار کارمند

    دنیای‌اقتصاد: در حال حاضر عدم‌پرداخت به موقع حقوق مادران باردار توسط وزارت رفاه، چالشی را ایجاد کرده و بعضا حقوق ۶ ماهه مادران باردار کارمند پرداخت و مابقی نیز با تاخیر پرداخت می‌شود! به گزارش خبرگزاری تسنیم، صابر جباری، رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان مطلب فوق اظهار کرد: با توجه به برآوردها، حدود ۳۵ تا ۴۰‌درصد از قانون جوانی جمعیت اجرا شده که در مقایسه با سایر قوانینی که در کشور تصویب شده و به اجرا رسیده، میزان خوبی است البته تا میزان ایده‌‌‌آل‌‌‌ها فاصله زیادی داریم.
  • چرا حمایت از «دستیاران پزشکی» توسط دولت ضروری است؟

    دنیای‌اقتصاد: یکی از مهم‌ترین چالش‌‌‌هایی که رزیدنت‌‌‌ها با آن روبه‌‌‌رو هستند، وضعیت مالی و معیشتی آنهاست. با توجه به افزایش هزینه‌‌‌های زندگی، این پزشکان جوان که در مسیر تخصص قرار دارند و غالبا درآمدهای قابل‌‌‌توجهی ندارند، نیاز به حمایت‌‌‌های مالی جدی دارند. افزایش ظرفیت رشته‌‌‌های تخصصی پزشکی در کنار بهبود شرایط مالی و آموزشی رزیدنت‌‌‌ها، چشم‌‌‌انداز تازه‌‌‌ای برای دانشجویان پزشکی و نظام سلامت کشور ایجاد کرده است. با اصلاح برنامه‌‌‌های آموزشی و افزایش حمایت‌‌‌های مالی، دستیاران پزشکی فرصت بهتری برای یادگیری و تجربه عملی پیدا کرده‌‌‌اند؛ اقدامی که نه‌‌‌تنها به کاهش فشارهای کاری منجر شده، بلکه باعث استقبال بیشتر از دوره‌‌‌های دستیاری و تقویت کیفیت خدمات درمانی در بیمارستان‌‌‌ها شده است. یکی از مهم‌ترین چالش‌‌‌هایی که رزیدنت‌‌‌ها با آن روبه‌‌‌رو هستند، وضعیت مالی و معیشتی آنهاست.
  • صنعت دارو مبتلا به مشکلات مالی

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: فعالان صنعت دارو و تجهیزات پزشکی معتقدند با آنکه یکسان‌‌‌سازی قیمت ارز نیما و آزاد سیاستی است که به تدریج و در آینده سبب ثبات بازار ارز خواهد شد و در عین حال پروسه تخصیص ارز به روال معقولی خواهد رسید، با این حال سرعت عملیاتی شدن این روند چالشی است که می‌تواند بیش از گذشته بر نقدینگی شرکت‌ها تاثیر بگذارد.
  • کاهش سهم سلامت از تولید ناخالص ملی

    «سهم سلامت از تولید ناخالص ملی در گذشته ۸‌درصد بود، اما اکنون به ۴.۵‌درصد کاهش یافته است. این کاهش نشان‌‌دهنده عدم‌توجه کافی به این حوزه حیاتی است. با توجه به سیاست‌‌های ابلاغی سال ۹۳ توسط رهبری، ما باید به رتبه اول منطقه از نظر سهم سلامت از GDP دست یابیم، اما تاکنون این هدف محقق نشده است.» معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی ایران، با اعلام آمار فوق و با انتقاد از کاهش سهم سلامت از تولید ناخالص ملی (GDP)، خواستار افزایش این سهم حداقل به ۸‌درصد شد. رضا لاری‌‌پور، همچنین بر ضرورت قطع رابطه مالی مستقیم بین بیمار و پزشک تاکید کرد.
  • صادرات ۱۰۴ میلیون و ۶۰۰‌هزار دلار دارو

    دنیای‌اقتصاد: گمرک ایران گزارش داد، ۳۴۵ شرکت دارویی کشور ۴۹‌هزار و ۴۰۰ تن انواع دارو، به ارزش ۱۰۴ میلیون و ۶۰۰‌هزار دلار در نیمه نخست امسال صادر کرده‌‌اند. به گزارش «دنیای‌اقتصاد» به نقل از روابط عمومی گمرک ایران، ۳۴۵ شرکت دارویی در ۶ماه نخست سال ۱۴۰۳ در مجموع ۵۴‌هزار و ۸۰۰ تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار انواع دارو به کشور وارد کرده‌‌اند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزن ۳.۷۶درصد کاهش و از نظر ارزش ۴.۵‌درصد افزایش داشته است. نیمه اول امسال ۴۹‌هزار و ۴۰۰ تن انواع دارو به ارزش ۱۰۴ میلیون و ۶۰۰‌هزار دلار صادر شده است که افزایش ۱۵ درصدی در وزن و ۱۹.۷ درصدی در ارزش نسبت به ۶ ماه نخست سال قبل را نشان می‌دهد. این گزارش حاکی است، در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۳ هم واردات این شرکت‌ها از کل واردات کشور در مجموع حدود ۳۰صدم‌درصد از وزن و ۳.۴۱‌درصد از ارزش بوده است. شایان ذکر است سهم صادرات این شرکت‌های دارویی از کل صادرات کشور در حدود ۷صدم‌درصد از وزن و ۴۱صدم‌درصد از ارزش بوده است.
  • صنایع دارویی کشور ۳۰ همت از دولت طلب دارند

    در حال حاضر با تغییر دولت و وزیر بهداشت و قاعدتا در پی آن تغییر برخی تصمیم‌گیری و سیاست‌های وزارت بهداشت، ما صنایع داروسازی کشور انتظار داریم که در بحث وصول مطالبات یعنی پرداخت بدهی‌‌های دولت که در حال حاضر نزدیک به ۳۰ همت رسیده هر چه زودتر اقدامات لازم صورت گیرد و این مطالبات را به موقع پرداخت کند. ارسلان کاظم‌‌پور، مدیرعامل یک شرکت دارویی همچنین افزود: یکی دیگر از مشکلات داروسازی کشور در بحث تسهیلات بانکی است که متاسفانه از آذر سال گذشته به دلیل سیاست‌‌های انقباضی بانک مرکزی، بانک‌ها از پرداخت تسهیلات به شرکت‌های دارویی خودداری می‌کنند.
  • غذا‌‌‌های فوق فرآوری‌شده چه بلایی بر سر ما می‌‌‌آورند؟

    دنیای‌اقتصاد: یافته‌‌‌های یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که یک تغییر ساده در رژیم غذایی و کم کردن مصرف غذاهای فوق فرآوری‌شده می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک کند. در این مطالعه که با همکاری محققان در کالج دانشگاهی لندن، دانشگاه کمبریج و امپریال کالج لندن انجام شده است، پژوهشگران مصرف غذاهای فوق فرآوری‌‌‌شده را در حدود ۳۱۰‌هزار نفر در ۸ کشور اروپایی برای به طور میانگین طی ۱۰.۹ سال مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. بر اساس نتایج این مطالعه هر ۱۰‌درصد افزایش مصرف در میزان غذاهای فوق فرآوری‌شده در رژیم غذایی افراد، با افزایش ۱۷ درصدی خطر دیابت مرتبط است. محققان می‌‌‌گویند این خطر را می‌توان با مصرف غذاهای کمتر فرآوری‌شده کاهش داد. این لزوما به معنای نخوردن غذاهای فرآوری‌نشده نیست، بلکه مواردی را شامل می‌شود که در بالاترین سطح فرآوری نشده‌‌‌اند. درجه فرآوری در غذاها اغلب با استفاده از طبقه‌‌‌بندی موسوم به «نووا» (Nova) ارزیابی می‌شود که غذاها را به چهار گروه تقسیم می‌کند:
  • وضعیت عمر انسان‌‌‌ها در کشورهای مختلف

    دنیای‌اقتصاد: زندگی سالم به‌‌‌ معنای سال‌هایی است که یک فرد بدون ناتوانی یا محدودیت‌های جدی در زندگی روزمره‌‌‌اش سپری می‌کند. این شاخص، نحوه حمایت کشورها از سلامت شهروندانشان در دوران سالمندی را نشان می‌دهد. با توجه به اینکه روند پیری جمعیت در اروپا شدت گرفته، کیفیت زندگی در دوران سالمندی به نگرانی جدی در این قاره بدل شده است. طبق تحلیل‌‌‌های جدیدی که با استفاده از داده‌‌‌هایی در سال ۲۰۲۲ انجام شده، مجمع‌‌‌الجزایر مالت از نظر سالمندی سالم هم برای مردان و هم زنان، در صدر قرار دارد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر