احتمال وجود فلزات سنگین در پودرهای پروتئینی محبوب

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ پودر پروتئین گزینه محبوب افرادی است که به دنبال بهبود رژیم غذایی خود به جهت ورزش یا رژیم هستند. اما خبر بد اینکه، یک گزارش جدید نشان می‌دهد که بسیاری از این محصولات ممکن است حاوی سطوح خطرناکی از فلزات سنگین باشند. این نتیجه برگرفته از مطالعه جدیدی است که گروه Clean Label Project با آزمایش ۱۶۰ محصول از ۷۰ برند محبوب بازار پودرهای پروتئین انجام داده‌اند.

یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که با وجود تلاش‌ها برای آگاهی بخشی در زمینه سلامت مواد غذایی، بسیاری از محصولات ممکن است حاوی سطوح بالایی از آلاینده‌هایی باشند که در برچسب‌های آنها منعکس نشده است.

محققان ۱۶۰ محصول از ۷۰ برند برتر پودر پروتئین را در این مطالعه آزمایش کردند که ۸۳ درصد از بازار را تشکیل می‌دهند. برای انجام این مطالعه، یک آزمایشگاه مستقل تقریباً ۳۶۰۰۰ آزمایش برای تشخیص ۲۵۸ آلاینده مختلف انجام داده است. در قسمت اول انتشار نتایج این مطالعه، میزان سرب و کادمیوم موجود در پودرهای پروتئین گزارش شده است و در ادامه نتیجه آلاینده‌های دیگر منتشر خواهد شد.

طبق این گزارش، فلزات سمی موجود در ۷۷ درصد از پودرهای پروتئین گیاهی، ۷۹ درصد از پودرهای پروتئین ارگانیک و ۶۵ درصد از پودرهای پروتئین طعم شکلاتی آزمایش‌شده، از آستانه‌ ایمنی مواد غذایی فراتر رفته است.

بنابر نتایج این گزارش، پودرهای پروتئین گیاهی ساخته شده از برنج، نخود یا سویا در مقایسه با پودرهای پروتئین وی که از فرآوری آب پنیر ساخته می‌شوند، سه برابر بیشتر سرب دارند.  پودرهای پروتئین شکلاتی حاوی چهار برابر سرب و تا ۱۱۰ برابر کادمیوم بیشتر از پودرهای طعم وانیلی داشته‌اند. داده‌ها نشان می‌دهد که پودرهای پروتئین طعم وانیلی بر پایه وی یا تخم مرغ حاوی کمترین مقدار فلزات سنگین هستند.

کدام فلزات سنگین در پودرهای پروتئین یافت شدند؟

سرب و کادمیوم در اکثر پودرهای پروتئینی که آزمایش شدند،  وجود داشت. در عمل هیچ درصدی از سرب نباید در ترکیب مواد غذایی باشد چرا که با اختلالات رشدی و فشار خون بالا مرتبط است.

طبق اعلام اداره ایمنی و بهداشت حرفه‌ای(OSHA)، قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض کادمیوم می‌تواند به کلیه‌ها، استخوان‌ها و ریه‌ها آسیب برساند و همچنین خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان را افزایش دهد.

استاد ایمنی مواد غذایی، سم شناسی و ارزیابی ریسک در دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گوید: آثار سمی سرب شناخته شده است و کادمیوم نیز منجر به اثرات مضر بر استخوان‌ها و کلیه‌ها می‌شود.

کدام پودرهای پروتئین حاوی فلزات سنگین بودند؟

متأسفانه، این گزارش شامل نام برندها یا محصولات نبود. مسئول این پروژه در گفت‌وگو با CNN گفت: به جهت جلوگیری از هرج‌ومرج و جلوگیری از تضادهای منافع بالقوه، نام شرکت‌هایی را که آزمایش شده‌اند فاش نمی‌شود.//