شماره روزنامه ۶۱۴۶
|

ویژه نامه خراسان

  • درآرزوی بانکداری اسلامی

    دنیای اقتصاد، نجمه موسوی زاده- هفته دوم شهریورماه، هفته بانکداری اسلامی و روز دهم شهریور روز بانکداری اسلامی نامیده شده‌است. در حقیقت بانکداری اسلامی نوعی از بانکداری است که با احکام اسلام، بدون ربا و با رعایت عدالت اجتماعی فعالیت می کند و در قالب اقتصاد اسلامی تعریف می‌شود. نظام بانکداری بدون ربا، ریشه در ایدئولوژی و ارزش‌های اقتصاد اسلامی دارد و تحقق آن مستلزم استقرار عدالت اقتصادی و اجتماعی و نیز توزیع عادلانه درآمد و ثروت در جامعه است. بنابراین، منظور از بانکداری اسلامی نوعی نظام بانکداری است که مبتنی بر قوانین اسلامی و نظریات اقتصاددانان و کارشناسان علوم بانکی و علمای اسلام است.
  • خط قرمز

    امیرشهلا ١- رئیس جمهور می‌گوید کشور با بی‌سابقه ترین رکوردتورمی از ابتدای انقلاب تا اکنون مواجه است. رکودتورمی، مهلک‌ترین بیماری اقتصادی شناخته شده است؛ چون راه علاج هر یک از دو پدیده رکود و تورم، عامل تحریک و آمبولی جزء دیگر این بیماری می شود. نسخه اقتصاددانان برای عبور از رکود، توزیع بیشتر نقدینگی است تا با افزایش تقاضا برای خرید، تولید و صنعت از رکود خارج شود. اما در رکود تورمی، اگر نقدینگیِ دراختیارِ جامعه، رو به تزاید بگذارد، غول تورم دوباره از این شانه به آن شانه می‌شود و این یعنی افزودن چند واحد به نرخ رسمی تورم.
  • ممیزی نظام آراستگی محیط کار در منطقه پنج

    شهردار منطقه ۵ از ممیزی نظام آراستگی در این منطقه خبر داد و گفت : نظام آراستگی یکی از گام‌های مهم چرخه مدیریت بهره‌وری در محل کار است و محیط‌های کاری منظم ، روحیه نشاط ، ایمنی و کیفیت را برای کارمندان به همراه دارد . حسن هدایتی اظهار کرد : ممیزان از تمام واحدهای منطقه بازدید به عمل آورند و بطور کامل بر اساس معیارهای آراستگی به هر واحد امتیاز دهند. وی ابراز امیدواری کرد که در طول سال نیز همکاران با ادامه اصول نظام آراستگی در جهت رفع نواقص و ارتقای سطح سلامت و انضباط کاری خویش تلاش کنند.
    هدایتی در ادامه به فواید نظام آراستگی اشاره کرد و گفت:اجرای این طرح در هر سازمان مزایایی را دربرخواهد داشت، از جمله اینکه موجب ایجاد یک نظم فراگیر خواهد شد، زمینه ساز برقراری انضباط سازمانی گشته، در بعد زیباسازی محیط کار مؤثر بوده و در بهداشتی شدن محیط کار و رفع آلودگی‌های آن موثر است.
  • درخواست شورا از شهرداری برای تقدیم لایحه فسخ قرارداد «مجد»

    دنیای اقتصاد،گروه شهری- رئیس کمیسیون امور اقتصادی، سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های شورای اسلامی شهر مشهد در نشست خبری خود با نمایندگان رسانه‌های گروهی که صبح شنبه برگزار شد از درخواست این شورا برای تقدیم لایحه فسخ قرارداد پروژه مشارکتی بافت فرسوده مجد خبر داد. «مجد» موضوع اصلی میزگرد رسانه ای
    علی اصغر نخعی راد در این میزگرد رسانه ای که زمان زیادی از آن به ارائه توضیحات در مورد پروژه مجد اختصاص یافت و به نظر می رسید این موضوع یکی از دلایل مهم تشکیل جلسه است، با بیان اینکه سرمایه گذار این پروژه به تعهداتش عمل نکرده است خواستار پرداخت حقوق شهرداری به قیمت روز شد.
  • اولویت طرح‌های حمل‌ونقل استان دربرنامه‌های هیئت دولت

    ایسنا-عضو هیات علمی دانشکده علوم اداری و اقتصادی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: با توجه به امکانات تصمیم‌گیری هیات دولت در سفر به خراسان رضوی، اجرای طرح‌های حمل و نقل استان باید در اولویت مسائل اقتصادی قرار بگیرند. علی چشمی با اشاره به سفر هیات دولت به خراسان رضوی گفت: با توجه به امکانات و اختیارات تصمیم‌گیری دولت ،طرح‌های حمل و نقل به عنوان طرح‌هایی که می‌تواند به حل معضلات مناطق محروم، کشاورزی و گردشگری منتهی شود بیشترین اولویت را دارد. چرا که چنانچه این طرح‌ها عملیاتی شود از مناطق محروم محرومیت‌زدایی خواهد شد و در نتیجه بخشی از مشکلات گردشگری و کشاورزی حل می‌شود.
  • حفظ امید حامیان شورا

    دنیای اقتصاد،سید مهرداد امیرکلالی-«بالاخره شورای شهر بخاطر اشتباهی که در این قضیه انجام داده بود باید جبران و فشار روی مردم را کم می‌کرد تا هم کمکی به مردم شده‌‌باشد و هم این جریانی که به اعضای شورای چهارم رای داده‌است ناامید نشود. » « ما در شورا ۲۵ نفر اصولگرا هستیم اما در دولت بخشی متمایل به حزب کارگزاران و بخشی هم متعلق به اصلاح طلبان است. از همین رو طبیعتا در تفکرات سیاسی متفاوت هستیم. »
    این‌ها بخشی از صحبت های حجت الاسلام علی اصغر لطفی، عضو فعلی شورای اسلامی شهر مشهد است. او که پیش از این ، حدود ۲۰ سال در ارتش و سپاه پاسداران مشغول به کار بوده است، درحال حاضر عضو کمیسیون امور اقتصادی، سرمایه گذاری و مشارکت ها و همچنین کمیسیون برنامه، بودجه و امور اداری شورای شهر است.
  • ویژه نامه خراسان - ۱۲ شهریور ۹۳

    نسخه پی دی اف ویژه نامه خراسان برای دانلود نسخه پی. دی. اف ویژه نامه خراسان، اینجا کلیک کنید. .
  • عبور پرچم بارگاه حضرت رضا(ع) از ۲۴۵ شهر در ایران و جهان

    سرپرست اداره کل روابط عمومی آستان قدس رضوی از عبور پرچم گنبد مطهر حضرت رضا(ع) از ۲۴۵ شهر در ایران و جهان توسط خادمان بارگاه منور رضوی خبر داد. سید احمد هاشم‌آبادی که در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با برنامه «صبح به‌خیر ایران» صحبت می کرد، مشهد الرضا(ع) را کانون توجه میلیون‌ها عاشق و دلداده‌ی اهل بیت عصمت و طهارت(ع) خواند و گفت: کاروان‌هایی از خادمان بارگاه منور رضوی، پرچم گنبد مطهر حضرت علی ‌بن موسی الرضا(ع) را به ۲۰۰ شهر از ۳۱ استان کشور حمل می کنند و شور، نشاط و احساس معنوی حرم مطهر حضرت شمس الشموس(ع) را برای نقاط مختلف ایران اسلامی به ارمغان می‌برند.
  • دفاع از کارنامه اقتصادی- سیاسی

     دولت موفق، دولتی است که بتواند اعتماد ایجاد کند و پشتیبانی عملیاتی داشته باشد تا صاحبان سرمایه بی‌دغدغه وارد میدان شوند در مجموع عملکرد دولت روحانی را مثبت ارزیابی می کنم. روند را سازنده می بینم ولی معنایش این نیست که عملکرد ایده آل است و انتظارمان از دولت روحانی، انتظار معجزه گرایانه نیستمهم‌ترین بستر رشد و شکوفایی اصلاح طلبان صندوق رای است و با همه موانع و محدویت‌هایی که وجود دارد بسیار خوش‌بین هستیم  دنیای اقتصاد،گروه سیاسی- سید حسن رسولی در دولت هفتم استاندار لرستان و مدتی هم معاون برنامه ریزی و پشتیبانی وزیر وقت کشور بوده است.
  • آلودگی هوا و کشف‌رود؛ اولویت های محیط زیستی استان

    مدیر کل محیط زیست خراسان رضوی گفت: آلودگی هوا و رسیدگی به وضعیت کشف‌رود، اولویت‌های محیط زیستی استان است که در جلسه با هیات دولت و رئیس جمهور مطرح خواهد شد. حمید صالحی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: همانطور که قبلا در کارگروه برنامه‌ریزی و توسعه استان مطرح کردم موضوع تامین سوخت نیروگاه‌های مشهد و استفاده از سوخت پاک و بنزین استاندارد برای مشهد از موضوعات مهم و تاثیرگذار در کاهش آلودگی هوا است.
    وی ادامه داد: مقرر شد بنزین استاندارد از ماه آذر به مشهد وارد شود اما با توجه به وضعیت آلودگی هوا، تسریع در ورود بنزین پاک قبل از آذر با دولت مطرح خواهد شد.
  • از استعلام قیمت تا خرید

    هومن افشار مسکن و افزایش رونق خرید و فروش در میان است. از پرداخت تسهیلات تا ۱۰۰ میلیون تومان در کلان شهرها گرفته تا پرداخت تسهیلات به پیش خرید آپارتمان و همچنین رمز گشایی از برنامه‌های صندوق پس انداز مسکن و ابزارهای مالیاتی. اما هنوز سهم بخش مصرفی مسکن و سرمایه‌گذاری در ساخت و ساز از تسهیلات مسکن کاملاً مشخص نشده‌است و این دل نگرانی وجود دارد که همچون گذشته بخش عمده‌ای از تسهیلات توسط سازندگان به ساخت و ساز تخصیص یابد و در عوض با حجم انبوهی از واحدهای آماده تحویل خالی از سکنه مواجه شویم. از طرفی، در سایر کشورها ابزارهای مالیاتی از مهم‌ترین برنامه‌های دولت در کنترل قیمت‌ها و سطح عرضه است، از مالیات بر اجاره خانه‌های خالی گرفته تا مالیات بر ارزش افزوده ایجاد شده در اثر سرمایه‌گذاری مسکن(مالیات بر عائدی سرمایه) تا حدی که از فعالیت‌های سوداگرانه جلوگیری کند و اثر تورمی آن خنثی گردد.
  • قاچاق سوخت، اتلاف سرمایه‌های ملی یا وزنه ثبات مرزها

    امیر مرادی* اختلاف قابل توجه قیمت سوخت در داخل و خارج کشور سبب شده‌است قاچاق موادسوختی سهم عمده کالاهای قاچاق به خارج از کشور را به خود اختصاص دهد. بر اساس آمارهای غیررسمی، روزانه بیش از پنج میلیون لیتر سوخت از کشور به صورت غیرقانونی قاچاق و بخش اعظمی از نیاز کشورهای عراق، افغانستان و پاکستان، کردستان، و . . . . . تأمین می‌شود. مسئولان وزارت نفت، آمار قاچاق بنزین را در روز حداقل ۵ میلیون لیتر و بنا به نوشته روزنامه سرمایه برخی از مقام‌های نیروی انتظامی این رقم را تا حدود ۱۰ میلیون لیتر برآورد نموده‌اند.
بیشتر