اندیشکده آمریکایی: سیاست ترکیه در سوریه «زیادهروی» است
سنان سیدی، کارشناس ارشد این اتاق فکر آمریکایی آورده است که با سرعت گرفتن روند تحولات، به نظر میرسد «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه، اکنون قصد دارد آینده سیاسی سوریه را در سیطره خود قرار دهد و مسکو و تهران را کنار بزند.
این تحلیلگر تاکید دارد: اینکه گفته شود اردوغان «با آتش بازی میکند» شاید گزاف نباشد. اقدامات او باید موجب نگرانی عمیق در دولت جدید ترامپ شود، چرا که اردوغان احتمالاً ترکیه را بهعنوان راهحل مشکلات سوریه معرفی خواهد کرد. با این حال، اجازه دادن به نفوذ بیچونوچرای ترکیه در سوریه پس از اسد، خطر بیثباتی بیشتر منطقه را به همراه دارد.
ترامپ در آغاز دومین دوره ریاستجمهوری خود، با خاورمیانهای دگرگونشده روبهرو خواهد شد و باید در مورد آینده حدود ۲ هزار نیروی آمریکایی مستقر در شرق سوریه تصمیم بگیرد.
این گزارش تحلیلی ضمن پرداختن به حمایت ترکیه از «هیئت تحریرالشام» افزود: تمرکز شدید اردوغان روی برچیدن منطقه کردی، هدفی داخلی نیز دارد. او با نشان دادن رویکردی سختگیرانه علیه تروریسم، توجه شهروندان ترکیه را از ناکامیهای اقتصادی دولتش منحرف میکند.
طبق این گزارش، ترکیه در حال حاضر بین ۱۶ تا ۱۸ هزار سرباز در سوریه دارد که در نزدیکی مرز کوبانی مستقر شده اند تا کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) و حزب اتحاد دموکراتیک (PYD) را در این منطقه خنثی کنند. اردوغان احتمالاً تصور میکند که با ایجاد یک منطقه حائل و اسکان پناهجویان سوری که در حال حاضر در ترکیه هستند، اهدافش را محقق خواهد کرد.
در بخش دیگر این تحلیل ملاحظات اساسی در تحولات سوریه را در سه موضوع ریشههای جهادی هیئت تحریرالشام و ارتباط عمیق آن با القاعده و داعش، تضاد آینده کردهای سوریه از نظر ترکیه و غرب و ثبات بلندمدت سوریه و منطقه دسته بندی کرده است.
کارشناس این موسسه در پایان آورده است: اردوغان ممکن است بر این باور باشد که همه کارتها را در اختیار دارد، اما استراتژی تهاجمی او خطرات زیادی را به همراه دارد – نه فقط برای سوریه بلکه برای کل منطقه. نادیده گرفتن این خطرات می تواند به پیامدهای طولانی مدتی منجر شود که دگرگونکردن آن غیرممکن باشد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.