بازنده غیرمنتظره قمار شام
در حالی که دو هفته از سقوط بشار اسد میگذرد، به نظر میرسد یکی از جدیترین خطراتی که آینده سوریه را تهدید میکند، اختلاف دیرینه نیروهای کرد در شمال با ترکیه باشد، که به هیچوجه حاضر به مصالحه با این گروهها نیست. تحریر الشام رابطه بسیار نزدیکی با ترکیه دارد، اما اعلام کرده کردها هم بخشی از مردم سوریه هستند و حاضر به نشسستن بر سر میز مذاکره با آنها، برای رسیدن به یک سوریه متحد است. اما آیا اردوغان اجازه چنین مذاکراتی را خواهد داد یا نفرتش از کردها آتش جدیدی در سوریه به پا خواهد کرد؟
ترکیه روز شنبه اعلام کرد که اگر دولت جدید سوریه نتواند نگرانیهای آنکارا در مورد گروههای کرد متحد با آمریکا که ترکیه آنها را گروههای تروریستی میداند، برطرف کند، ترکیه «هر کاری که لازم باشد» انجام خواهد داد تا امنیت خود را تأمین کند.
هر کار لازمی را انجام میدهیم!
به گزارش رویترز، ترکیه گروه یگانهای خلق را که گروه شبهنظامی پیشرو در نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) است و با آمریکا متحد است، به عنوان ادامهای از حزب کارگران کردستان (PKK) میداند؛ گروهی که برای ۴۰ سال در حال مبارزه با دولت ترکیه است و از سوی آنکارا، واشنگتن و اتحادیه اروپا به عنوان گروه تروریستی شناخته میشود.
تنشها پس از سقوط بشار اسد در کمتر از دو هفته پیش شدت گرفته است، به طوری که ترکیه و گروههای سوری مورد حمایت آن در ۹ دسامبر شهر منبج را از نیروهای دموکراتیک سوریه گرفتند. سقوط اسد باعث شده است که جناحهای کرد مجبور شوند برای حفظ دستاوردهای سیاسی خود که در ۱۳ سال گذشته به دست آوردهاند، تلاش کنند.
در مصاحبهای با فرانس ۲۴، هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه گفت که گزینه مطلوب آنکارا این است که دولت جدید در دمشق این مشکل را در راستای یکپارچگی سرزمینی، حاکمیت و تمامیت سوریه حل کند و افزود که یگانهای مدافع خلق باید فوراً منحل شود.
او افزود: «اگر این اتفاق نیفتد، ما باید از امنیت ملی خود محافظت کنیم.» وقتی از او پرسیده شد که آیا این شامل اقدام نظامی میشود، فیدان گفت: «هر کاری که لازم باشد انجام میدهیم.»
در مورد اظهارات فرمانده نیروهای دموکراتیک، مظلوم عبدی، درباره امکان حل و فصل مذاکرهای با آنکارا، فیدان گفت که این گروه باید چنین توافقی را با دمشق دنبال کند، زیرا اکنون «یک واقعیت جدید» در آنجا وجود دارد.
او اضافه کرد: «امیدواریم که واقعیت جدید سوریه این مسائل را حل کنند، اما در عین حال، پکک/ یگانهای مدافع خلق میدانند که ما چه میخواهیم. ما نمیخواهیم هیچ نوع تهدید نظامی علیه خودمان ببینیم. نه تهدید فعلی، بلکه تهدید بالقوه.»
آنکارا، همراه با متحدان سوری خود، چندین حمله مرزی علیه نیروهای دموکراتیک سوریه به رهبری یگانهای مداقع خلق در شمال سوریه انجام داده است و بارها از متحد ناتو خود، واشنگتن، خواسته است که حمایت از این مبارزان را متوقف کند.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «نقشه جدید اردوغان برای کردها آتش جدیدی بر جان سوریه میاندازد؟» بخوانید.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.