بانک مرکزی در بخشنامهای ابلاغ کرد
فرم یکنواخت قرارداد مضاربه
بانک مرکزی در بخشنامهای «فرم یکنواخت قرارداد مضاربه» مصوب نوزدهم آبانماه سالجاری شورای پول و اعتبار را به بانکها ابلاغ کرد. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی متن بخشنامه به شرح زیر است: در اجرای تبصره ذیل ماده (۲۳) «قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار» مصوب ۱۶/ ۱۱/ ۱۳۹۰ مجلس شورای اسلامی، موضوع «یکنواختسازی فرم عقود تسهیلات بانکی»، بهاینوسیله پیرو نمونه قراردادهای تسهیلات بانکی ابلاغی پیشین، فایل الکترونیکی فرم «قرارداد مضاربه» که در یکهزار و دویست و دهمین جلسه مورخ۱۹ آبان ۱۳۹۴شورای پول و اعتبار به تصویب رسیده است، جهت استحضار ایفاد میگردد.
بانک مرکزی در بخشنامهای «فرم یکنواخت قرارداد مضاربه» مصوب نوزدهم آبانماه سالجاری شورای پول و اعتبار را به بانکها ابلاغ کرد.به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی متن بخشنامه به شرح زیر است: در اجرای تبصره ذیل ماده (۲۳) «قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار» مصوب ۱۶/ ۱۱/ ۱۳۹۰ مجلس شورای اسلامی، موضوع «یکنواختسازی فرم عقود تسهیلات بانکی»، بهاینوسیله پیرو نمونه قراردادهای تسهیلات بانکی ابلاغی پیشین، فایل الکترونیکی فرم «قرارداد مضاربه» که در یکهزار و دویست و دهمین جلسه مورخ۱۹ آبان ۱۳۹۴شورای پول و اعتبار به تصویب رسیده است، جهت استحضار ایفاد میگردد. مصوبه فوقالذکر از تاریخ اولدیماه۱۳۹۴لازمالاجرا بوده و از آن تاریخ، تمامی قراردادهای جدید مربوط به عقد مذکور باید صرفا بر اساس فرم مزبور تنظیم و منعقد شود.
بنابراین ضروری است تا زمان لازمالاجرا شدن این مصوبه، تمامی تمهیدات لازم از جمله چاپ و توزیع فرم یکنواخت قرارداد مضاربه با سربرگ آن بانک/ موسسه اعتباری فراهم شود. بدیهی است تمامی قراردادهای منعقده تا قبل از تاریخ لازمالاجرا شدن مصوبه موضوع این بخشنامه، تا پایان مدت اعتبار قراردادهای موصوف، کماکان به قوت خود باقی خواهد ماند و تابع ضوابط و مقررات زمان انعقاد قرارداد است. ضمنا در اجرای صحیح مصوبه مذکور مقتضی است:
۱. اطلاعرسانی کامل برای عموم در خصوص قرارداد مضاربه به طرق ممکن از جمله قراردادن فرم قرارداد یادشده در پایگاه اطلاعرسانی آن بانک/ موسسه اعتباری صورت پذیرد؛
۲. قبل از انعقاد یا امضای قرارداد مضاربه، تمهیداتی اتخاذ شود تا مشتری، ضامن و وثیقهگذار از مفاد آن آگاهی کامل کسب کرده و نسخهای از قرارداد مذکور به همراه مقررات و ضوابط مصرح در آن، در اختیار مشتری، ضامن و وثیقهگذار قرار گیرد؛
۳. پس از انعقاد و امضای قرارداد، نسخهای از آن که دارای ارزش قانونی یکسان با سایر نسخ است، در اختیار طرفین قرارداد (عامل، ضامن یا ضامنین و وثیقهگذار یا وثیقهگذاران) قرار گیرد.
در خاتمه متذکر میشود هر نوع تغییر در ارکان و مفاد فرم قرارداد حاضر، صرفا توسط شورای پول و اعتبار امکانپذیر است. با عنایت به موارد فوقالذکر، خواهشمند است دستور فرمایند مراتب به قید تسریع به تمامی واحدهای ذیربط ابلاغ شده و بر حسن اجرای آن، اهتمام و نظارت جدی به عمل آورند.
ارسال نظر