مجمع عمومی عادی سالانه شرکت ملی سرب و روی ایران برگزار
عملکرد موفق «ملی سرب و روی» با تقسیم سود ۵۰ ریالی
در این جلسه که به ریاست آقای یعقوب کارگرزاده برگزار شد، آقایان محمد اسکندری و سید علی رئیس زاده به عنوان ناظران و آقای محمود معمارنژادیان به عنوان دبیر مجمع حضور داشتند. پس از استماع گزارش فعالیت هیات مدیره به مجمع توسط مدیر عامل شرکت جناب آقای مهندس محمود معمارنژادیان و قرائت گزارش حسابرس توسط نماینده موسسه حسابرسی و خدمات مالی فاطر، در این جلسه صورتهای مالی شرکت برای سال مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۱۳۹۱ مورد تصویب قرار گرفت. همچنین از سود ۲۶۴ ریالی هر سهم ، ۵۰ ریال تقسیم شد و «روزنامه دنیای اقتصاد» به عنوان روزنامه رسمی شرکت و موسسه حسابرسی و خدمات مالی فاطر بهعنوان بازرس قانونی و حسابرس مستقل اصلی و موسسه حسابرسی هشیار بهمند بهعنوان بازرس قانونی و حسابرس علیالبدل برای سال مالی ۹۲ انتخاب شدند.
آنچه گذشت
سود خالص شرکت ملی سرب و روی ایران در سال مالی مورد گزارش نسبت به دوره مشابه سال گذشته با 19/5 درصد افزایش همراه بوده است که این مهم مرهون رهنمودهای هیات مدیره و سکانداری مدبرانه مدیریت پر توان و تلاش پرسنل سختکوش این مجموعه صنعتی می باشد. حائز اهمیت است که این شرکت طی سالهای 86 الی 88 با زیان مواجه و در سالهای 89 و 90 با وجود تحقق سود خالص شاهد تقسیم سود نبودیم. شرکت ملی سرب و روی ایران پس از پنج سال عدم تقسیم سود موفق شد در سال مالی مورد گزارش 50 ریال سود میان سهامداران تقسیم نماید. در سال مالی 91 از 264 ریال سود واقعی خالص محقق شده مبلغ 50 ریال معادل 18/94 درصد تقسیم شد.
در ادامه جلسه مجمع، مهندس معمارنژادیان با اشاره به عملکرد شرکت در سال مالی مورد گزارش خاطر نشان کرد: فروش خالص شرکت از ۴۷۶ میلیارد ریال در سال ۹۰ به ۶۱۵ میلیارد ریال در سال ۹۱، معادل ۲۹/۱۹ درصد افزایش داشته است. این در حالی است که سود ناخالص رشد ۵۳/۱۳ درصد را تجربه کرده است. علاوه براین سود عملیاتی شرکت در سال ۹۱ نسبت به سال ۹۰ با افزایش ۰/۰۹ درصدی همراه بوده است که نشان از عملکرد مطلوب مدیریت و پرسنل سختکوش این شرکت خوشنام در بازار سرمایه دارد. سود خالص شرکت ملی سرب و روی ایران بهرغم مشکلات گوناگون صنعت از مبلغ ۷۰ میلیارد ریال به ۸۴ میلیارد ریال معادل ۲۰/۳۰ درصد رشد داشته است. مقایسه اولین پیشبینی سود سال ۹۱ با آخرین پیش بینی سود، ۶۰ درصد افزایش را شاهد بوده است. وی تاکید کرد: جمع داراییهای شرکت از رشد ۱۰/۱۶ درصدی برخوردار بوده است. بدهیهای سال مالی مورد گزارش ۱۶/۳۱ درصد کاهش نشان میدهد که جای تقدیر از تیم مالی شرکت دارد.
وی افزود: زیان انباشته از ۴۱ میلیارد ریال به سود ۴۱ میلیارد ریال تغییر یافته است و حقوق صاحبان سهام از ۲۹۰ میلیارد ریال به ۳۷۵ میلیارد ریال برابر ۲۹/۲۹ درصد افزایش داشته است.
مدیر عامل شرکت ملی سرب و روی ایران یادآور شد: عملکرد تولید نسبت به سال 90 از کاهش 25/99درصدی برخوردار بوده است.
به طوری که تولید شمش و سرب و آلیاژها از ۱۱/۷ هزار تن در سال ۹۰ به ۹/۲ هزار تن در سال مالی مورد گزارش معادل ۲۱/۲۳ درصد کاهش داشته است. شمش روی نیز کاهش ۳۱/۸۳ درصد را تجربه کرده است.
وی با اشاره به فروش شرکت تاکید کرد: فروش شمش سرب شرکت از حیث تناژ 2/4 درصد نسبت به سال 90 کاهش و 59 درصد از حیث ریالی نسبت به سال قبل رشد مثبت داشته است. وی افزود: فروش شمش روی از حیث تناژ 50 درصد نسبت به سال 90 کاهش و 50 درصد از حیث ریالی نسبت به سال قبل تنزل داشته است. وی افزود: جمع فروش شمش سرب و روی نسبت به دوره مشابه سال گذشته 14/3 درصد افزایش داشته است. در نهایت، جمع کل فروش و خدمات با 29 درصد افزایش نسبت به سال 90 همراه بوده است.
مهندس معمارنژادیان خاطر نشان کرد: بحث شناسایی معادن و قرارداد با معادن در دستور کار مدیریت در سال ۹۲ قرار دارد. همچنین پیگیری دریافت سهمیه از تهیه و تولید مواد اولیه برای دریافت کنسانتره مطرح و در حال اقدام است. از سوی دیگر بر اساس آمار صادرات سالانه کنسانتره در کشور، بالغ بر ۶۵ هزار تن کنسانتره است. لذا درخواست شده است که عوارض برای خروج کنسانتره های صادراتی وضع گردد تا به این ترتیب بخشی از این کنسانتره صادراتی جذب تولید داخلی شود.
وی تاکید کرد: امید است تولید در سال 92 متفاوت از سال 91 باشد. به گفته وی: امسال اولین سالی است که موفق به تولید پودر روی شدهایم و از این بابت به خودکفا یی دست یافته ایم.
مدیر عامل شرکت ملی سرب و روی ایران تصریح کرد: فروش شمش بر اساس نوسانات قیمت جهانی LME صورت می گیرد.
وی در پایان خطاب به سهامداران شرکت گفت: ما موفق شدهایم شرکت را پس از سالها زیان انباشته خارج و این بحران را پشت سر بگذاریم. وی افزود: ما میرویم به سوی شکوفایی سرب و روی.
فروش صادراتی شمش روی از حیث تناژ ۱۳/۷۵ درصد نسبت به سال ۹۰ کاهش و ۴۸/۴۱ درصد از حیث ریالی نسبت به سال قبل رشد مثبت داشته است. وی افزود: فروش صادراتی شمش سرب از حیث تناژ ۱۲/۸۵ درصد نسبت به سال ۹۰ افزایش و ۸۳/۷۲ درصد از حیث ریالی نسبت به سال قبل رشد داشته است. وی افزود: جمع فروش صادراتی نسبت به دوره مشابه سال گذشته از حیث تناژ ۰/۴۵ درصد کاهش ولی فروش صادراتی از حیث ریالی ۶۶/۶۳ درصد رشد قابل توجهی را تجربه کرده است. در مجمع ملی سرب و روی که با همراهی روابطعمومی این شرکت و گروه توسعه معادن روی برگزار شد، سهامداران با رضایت از عملکرد هیات مدیره به تصویب صورتهای مالی این شرکت رای دادند.
در راستای پاسخ دهی به سوالات سهامداران نیز مهندسکارگرزاده، مهندس معمارنژادیان و دکتر اسکندری با صبر و حوصله به ابهامات و سوالات پیش آمده در جلسه پاسخ دادند.
امری که تنها یک تیم آگاه به صنعت سرب و روی و مدیرانی کارآمد به آن مسلط بوده و نتیجه آن دستیابی گروه توسعه و شرکت ملی سرب و روی به جایگاه ویژه در صنعت و اشتغالزایی در کشور خواهد بود.
مروری بر عملکرد مالی و عملیاتی شرکت
قیمتهای جهانی شمش سرب و شمش روی در سال 1391 دارای نوسان بوده به طوری که در اوایل سال به ترتیب 2042 دلار و 2030 دلار بوده که نرخ فوق در پایان سال با 6 درصد افزایش و 6درصد کاهش به ترتیب به 2163 دلار و 1901 دلار رسیده است. علاوه بر آن نرخهای برابری دلار نیزنوسان شدیدی داشتهاند به طوری که نرخ برابری ابتدای سال هر دلار معادل 16 هزار و 650 ریال بوده که در آخرین روزهای سال 91 به 35 هزار و500 ریال افزایش یافته است. بدیهی است با توجه به تاثیر قیمتهای فروش محصولات از قیمتهای جهانی (LME) و نرخ برابری ارز تاثیر قابل توجهی در فروش محصولات داشته است.
برنامههای آینده شرکت
- اقدام موثر در خصوص تامین مواد اولیه موردنیاز کارخانجات جهت دسترسی به ظرفیتهای طراحی شده
- در اولویت بودن رعایت موازین و دستورالعملهای زیستمحیطی و جلوگیری از هرگونه آلودگی محیط
- مدیریت موثر هزینهها و تلاش در جهت کاهش بهای تمام شده و حفظ کیفیت تولید محصولات
- حفظ و توسعه جایگاه صادراتی شرکت با افزایش در حجم صادرات و تامین قطعات و لوازم موردنیاز خارجی از محل منابع حاصل از صادرات.
ارسال نظر