صورت های مالی سال 85 شهرداری تهران برای اولین باربراساس استانداردهای بین‌المللی تنظیم شد
لیلا اکبرپور
دکتر پورزرندی معاون مالی اداری شهرداری تهران از تصویب صورت‌های مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۸۵ شهرداری یاد شده خبر داد و گفت: با تغییر نظام مالی شهرداری تهران از نقدی به تعهدی صورت‌های مالی شفاف به شورای شهر و مردم یعنی صاحبان اصلی سهام شهرداری ارایه شد.
وی گفت: صورت‌های مالی سال 85 علاوه بر تراز و بیلان، شامل صورت درآمد و هزینه شهرداری مرکز، کلیه مناطق و سازمان‌های غیرمستقل است که برای نخستین بار بر اساس حسابداری تعهدی و مطابق با استانداردهای حرفه‌ای بین‌المللی تنظیم شده است.

معاون مالی اداری شهرداری تهران افزود: صورت‌های مالی سال ۸۵ به دلیل تغییر سیستم مالی شامل کلیه اموال و دارایی‌ها، درآمد و هزینه و تعهدات نقدی و غیرنقدی است و در مقایسه با صورت‌های مالی سال ۸۴ و پیش از آن شفاف‌ترین گزارش و صورت‌های مالی شهرداری است.
پورزرندی تاکید کرد: برای اولین بار و به دستور شهردار تهران صورت‌های مالی شهرداری به صورت عمومی منتشر شده است.
او با یادآوری اینکه تغییر نظام مالی از نقدی به تعهدی از اقداماتی بود که از نیمه دوم سال ۸۴ جزو برنامه‌های معاونت مالی- اداری شهرداری تهران قرار گرفت افزود: این تغییر نظام در تمام دنیا و شهرداری‌های آن دنبال شد به طوری که حرکت نظام نقدی به سوی تعهدی در مجامع حرفه‌ای دنیا به عنوان انقلاب در حسابداری شهرت یافت.
معاون مالی و اداری شهرداری تهران خاطرنشان کرد: فعالیت شهرداری‌ها به گونه‌ای است که استقرار نظام نقدی آنها را با مشکل مواجه می‌کند و از آنجا که مردم سهامدار اصلی و مالک شهرداری هستند باید صورت‌های مالی شفاف و رضایت شهروندان و در نهایت شورای شهر حاصل شود.
پورزرندی گفت: اولین نتیجه اجرایی سیستم حسابداری تعهدی در شهرداری تهران ارائه اطلاعات دقیق و جامع به شورای شهر است تا شورا بتواند با بررسی و تحلیل صورت‌های مالی از جانب مردم تصمیمات درستی اتخاذ کنند.
او در خصوص تغییر نظام مالی از نقدی به تعهدی گفت: این تغییر رویکرد از اول سال 85 اجرایی شد و کار بسیار مشکلی بود، چرا که تغییرات نرم‌افزاری، ثبت اسناد در برنامه‌های جدید حسابداری و آموزش کارکنان و اجرا امری بسیار مهم و در عین حال دقیق بود.
او ادامه داد: اکنون ترازنامه صورت و زیان براساس همان سیستم تعهدی آماده شده است و طبق آخرین گزارشات میزان دارایی‌ها اسناد دریافتی بدهی‌ها، تعهدات و درآمدهای شهرداری تهران شناسایی شده است و پس از طی مراحل قانونی به شورای شهر تقدیم و از طریق جراید کثیرالانتشار به اطلاع عموم می‌رسد.
معاون مالی و اداری شهرداری تهران از تدوین بودجه نقدی با توجه به سیستم حسابداری تعهدی به عنوان مهم‌ترین چالش نام برد و گفت: در حالی که نظام حسابداری از نقدی به تعهدی تغییر یافته، بودجه عملیاتی شهرداری تهران همچنان نقدی است که مشکل‌ساز شده است.
او ادامه داد: طبق برنامه‌هایی بودجه عملیاتی نیز به صورت تعهدی می‌شود. در واقع حسابداری تعهدی با بودجه نقدی در یک ظرف جا نمی‌گیرد.
او در خصوص دارایی‌های شهرداری تهران گفت: طبق آخرین تراز دارایی شهرداری تهران بالغ بر 12هزار میلیارد تومان ثبت شده است که شناسایی دارایی‌های شهرداری همچنان ادامه دارد و پیگیری‌ می‌شود.
پورزرندی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود دارایی‌های شهرداری تهران به ۳۰هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
به گفته او گزارش تلفیقی شهرداری آخرین وضعیت مالی را نشان می‌دهد.
معاون مالی و اداری شهرداری تهران در خصوص سرمایه شهرداری یاد شده گفت: شهرداری سازمانی خدماتی و نهادی اجتماعی است و صورت‌های مالی و تعیین سرمایه آن با سایر بنگاه‌های اقتصادی متفاوت است به طوری که از کسر بدهی‌ها از دارایی‌ها ارزش ویژه شهرداری به دست می‌آید که این ارزش ویژه همان سرمایه است.
پورزرندی یادآور شد: صورت‌های مالی که از طریق سیستم حسابداری تعهدی تهیه شود بهترین مبنا برای رتبه‌بندی آن نهاد در مجامع داخلی و خارجی می‌تواند باشد.
پورزندی در خاتمه ضمن قدردانی از همکاری شورای شهر تهران گفت: همچنان نیازمند حمایت جوامع حرفه‌ای کشور دانشگاه‌ها وزارت کشور و شورای اسلامی شهر برای تحقق و توسعه کامل شهرداری‌ها هستیم.