مجمع عمومی عادی سالانه شرکت سرمایه‌گذاری سایپا با تقسیم 150ریال سود، کام سهامداران را شیرین کرد
اشاره
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت سرمایه‌گذاری سایپا با حضور ۹۹درصد سهامداران تشکیل شد. ریاست مجمع را دکتر ثقفی بر عهده داشت و ناظرین مجمع مهندس قلعه‌بانی و مهندس روشنی مقدم بودند. همچنین جناب آقای حیدری دبیرمجمع بود.
در این مجمع پس از قرائت گزارش عملکرد سالانه توسط آقای عبدالرحیمیان، مدیر سرمایه‌گذاری شرکت، سهامدارن با تقسیم مبلغ 150ریال سود به ازای هر سهم موافقت کردند. همچنین موسسه حسابرسی راده به عنوان بازرس قانونی سرمایه‌گذاری سایپا انتخاب شد.

معرفی شرکت
شرکت سرمایه‌گذاری سایپا (سهامی عام)، در اوایل دی‌ماه سال 1344 با مشارکت شرکت دیروپ دانمارک به عنوان سرمایه‌گذار اصلی جهت فعالیت در زمینه تولید انواع رنگ، ضدیخ و ضدجوش با نام «شرکت دیروپ ایران» به شماره 10346 در اداره ثبت شرکت‌های تهران به ثبت رسید و در اسفند سال 1355 در بورس اوراق‌بهادار تهران پذیرفته شد.
بر اساس صورتجلسه مورخ ۱۷/۱۱/۱۳۸۳ نام شرکت به سرمایه‌گذاری سایپا (سهامی عام)، تغییر یافته است. شرکت در حال حاضر نیز جزو واحدهای فرعی شرکت سایپا (سهامی عام) می‌باشد. آخرین سرمایه ثبت شده شرکت ۱۰۰۰میلیارد ریال بود که مقدمات افزایش سرمایه شرکت نیز فراهم شده است.


موضوع فعالیت شرکت
موضوع فعالیت شرکت طبق اساسنامه عبارت است: از سرمایه‌گذاری و مشارکت در شرکت‌ها، مجتمع‌ها، طرح‌ها و واحدهای تولیدی، صنعتی، بازرگانی، خدماتی و نیز مبادرت به هر گونه عملیات مالی، پولی و نیز خرید و فروش سهام و اوراق‌بهادار شرکت‌ها. از جمله مهم‌ترین فعالیت‌های شرکت‌ سرمایه‌گذاری سایپا بازارسازی و بازارگردانی سهام گروه در بورس و نیز ایجاد تنوع در فعالیت‌های اقتصادی و انتفاعی است. به عبارت دیگر، یک شرکت تخصصی در زمینه سرمایه‌گذاری برای مجموعه شرکت‌های گروه سایپا می‌باشد.


هدف از تاسیس شرکت سرمایه‌گذاری سایپا
گروه خودروسازی سایپا با سرمایه‌گذاری در بیش از ۸۵ شرکت تابعه، به عنوان اولین تولیدکننده خودروی کشور به لحاظ حجم تولید و دومین شرکت بورس اوراق‌بهادار به لحاظ حجم سرمایه و سومین شرکت به لحاظ ارزش بازار مطرح می‌باشد. لذا نیاز به یک شرکت تخصصی در زمینه سرمایه‌گذاری در مجموعه شرکت‌های گروه سایپا بیش از پیش احساس می‌شد. از این رو گروه سایپا با هدف بازارسازی و بازارگردانی سهام گروه در بورس و نیز ایجاد تنوع در فعالیت‌های اقتصادی و انتفاعی خود، اقدام به تاسیس یک شرکت سرمایه‌گذاری با عنوان شرکت سرمایه‌گذاری سایپا نمود.


اهم اقدامات و فعالیت‌های شرکت در زمینه سرمایه‌گذاری‌ها
شرکت سرمایه‌گذاری سایپا همواره در راستای اهداف شرکت و ماموریت‌های محوله در پی شناسایی فرصت‌های سرمایه‌گذاری مناسب و پربازده بوده و از آنجا که این شرکت به عنوان یکی از فعال‌ترین شرکت‌های بازار سرمایه ایران می‌باشد، خرید و فروش اوراق‌بهادار، به عنوان اصلی‌ترین فعالیت شرکت محسوب می‌گردد. جدول شماره ۱ سرمایه‌گذاری‌های شرکت در پایان سال ۸۵ را در مقایسه با سال ۸۴ نشان می‌دهد.
همان طور که مشاهده می‌شود 569درصد رشد اضافه ارزش سرمایه‌گذاری‌های شرکت را در سال 85 داشته‌ایم.

ترکیب پرتفوی سرمایه‌گذاری‌ها به تفکیک صنایع
ترکیب پرتفوی شرکت سرمایه‌گذاری‌های براساس بهای تمام‌شده در تاریخ ۲۹/۱۲/۱۳۸۵ به شرح نمودار شماره ۱ می‌باشد:
همانطور که مشاهده می‌شود شرکت طی سال 1385 در راستای حداکثر کردن ثروت سهامداران اقدام به اصلاح و متنوع کردن پرتفوی و سرمایه‌گذاری در صنایع پیشرو و پربازده نموده است که آثار این اقدامات در عملکرد سال 1386 شرکت نیز خودنمایی خواهد نمود.
نمودار۱ نیز ترکیب پرتفوی به تفکیک صنایع مختلف بورسی و غیربورسی را بر اساس ارزش روز در تاریخ ۲۹/۱۲/۱۳۸۵ نشان می‌دهد:


سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌های خارج از بورس
شرکت سرمایه‌گذاری سایپا طی سال ۸۵ به جهت متنوع‌سازی پرتفوی و کاهش میزان ریسک موجود، اقدام به سرمایه‌گذاری در شرکت‌های غیربورسی نیز نموده است. جدول سرمایه‌گذاری‌های غیربورسی شرکت در تاریخ ۲۹/۱۲/۸۵ به شرح جدول شماره ۲ می‌باشد:


بازده پرتفوی بورسی شرکت در سال 1385
شرکت سرمایه‌گذاری سایپا طی سال ۸۵ توانست معادل ۴/۲۶درصد بازدهی کسب نماید. به طوری که طی سال بازده نقدی و قیمت کل بورس معادل ۱۴درصد مثبت بوده است که در مقایسه با بازدهی کسب شده توسط این شرکت، نشانگر عملکرد مناسب و بهتر شرکت سرمایه‌گذاری‌ سایپا می‌باشد. با توجه به جدول شماره ۳ مشاهده می‌گردد که شرکت توانست طی دوره یاد شده معادل ۸/۱برابر شاخص بازده نقدی و قیمت و ۷/۱برابر بازده اوراق مشارکت، بازدهی نصیب سهامداران شرکت نماید.


حجم معاملات
(turn over) شرکت
حجم معاملات (turn over) شرکت‌های سرمایه‌گذاری، بیانگر میزان فعالیت و تحرک آنها در طول یک سال بوده و موفق‌ترین شرکت‌ها، آنهایی می‌باشند که بتوانند از فرصت‌ها و پتانسیل‌های بازار به نحو شایسته و به موقع استفاده نموده و از این طریق بازدهی مناسبی نصیب سهامداران خود بنمایند. شرکت سرمایه‌گذاری سایپا در بین 18 شرکت سرمایه‌گذاری بورسی فعال در بورس اوراق‌بهادار در سال 85 رتبه اول را به لحاظ حجم معاملات نسبت به سرمایه کسب نموده و توانسته است عنوان فعال‌ترین شرکت سرمایه‌گذاری بورسی را به خود اختصاص دهد به نحوی که در سال 85 حجم معاملات شرکت 3/2برابر سرمایه شرکت بوده است که اختلاف قابل‌توجهی با شرکت دوم دارد. کسب این مقام در مقایسه با عمر 2ساله فعالیت این شرکت در بورس، بیانگر کارکرد و پتانسیل بسیار مناسب این شرکت می‌باشد. همچنین شرکت سرمایه‌گذاری سایپا علاوه‌بر حضور فعال در بازار سرمایه، در سایر فاکتورهای مثبت نظیر بازدهی و تحقق بودجه، عملکرد موفقیت‌آمیزی داشته است.
برنامه‌های آتی شرکت
1 - مشارکت و استفاده گسترده از فرصت‌های پیش رو ناشی از اجرای اصل 44 قانون اساسی.
۲ - ورود به سایر بازارها علاوه‌بر بازار بورس اوراق‌بهادار نظیر بورس فلزات، بازار اولیه و بازارهای خارجی در راستای افزایش بازده و کاهش ریسک.
3 - مشارکت در سرمایه‌گذاری‌های مولد و دارای ارزش افزوده بالا و طرح‌های سودآور و زودبازده و بررسی طرح‌های جدید سرمایه‌گذاری در صنایع نفت و گاز، مواد معدنی، سیمان، پروژه‌های ساختمانی.
۴ - ایجاد بستری مناسب برای تحقق اهداف و برنامه‌های بلندمدت گروه سایپا.
5 - جذب نقدینگی جامعه از طریق تاسیس صندوق‌های سرمایه‌گذاری باز (mutual funds).
۷ - اجرای مدل تعالی EFQM در شرکت و کسب اولین گواهینامه تعالی شرکت‌های سرمایه‌گذاری در ایران.
8 - انجام اقدامات لازم برای مشارکت یا تاسیس بانک سرمایه‌گذاری (Investment).
۹ - جذب منابع مالی و تسهیلات ریالی و ارزی از داخل و خارج کشور از طریق به‌کارگیری ابزارهای جدید بازار سرمایه نظیر اوراق مشارکت، اختیار خرید و فروش (option) و نظایر آنها با کسب مجوز از مراجع قانونی.
علاوه‌بر این مهم‌ترین استراتژی شرکت سرمایه‌گذاری سایپا در بازار اولیه، حرکت در بخش مسکن و مستغلات می‌باشد که در این رابطه، شرکت برای اجرای هر چه دقیق‌تر این برنامه، اقدام به تاسیس یک شرکت ساختمانی با عنوان دهکده پاسارگاد با سرمایه یک میلیارد ریالی در انتهای سال 85 نموده است.