قرارداد ساخت 200دستگاه واگن مسافری مابین گروه صنعتی پلور سبز به عنوان سازنده و شرکت قطارهای مسافری رجاء صبح روز گذشته در محل سالن همایش‌های هتل همای تهران امضا شد.

با امضای این قرارداد گروه صنعتی پلور سبز به عنوان برنده مناقصه بین‌المللی شرکت قطارهای مسافری رجاء متعهد شد ۲۰۰دستگاه واگن مسافری درجه یک خواب را در طول مدت ۴۰ماه ساخته و تحویل دهد.
به گزارش خبرنگار دنیای اقتصاد، در ساخت این 200 دستگاه واگن از طراحی داخلی سال 2004 بهره‌گیری شده است و واگن‌ها توانایی سرعت‌گیری تا 200کیلومتر بر ساعت را دارا هستند.
گروه صنعتی پلور سبز ۱۴ماه دیگر اولین سری این واگن‌ها را تحویل رجاء خواهد داد.
مراسم امضای قرارداد ساخت 200دستگاه واگن مسافری درجه یک خواب مابین گروه صنعتی پلور سبز و شرکت قطارهای مسافری رجاء با حضور دکتر امیری نماینده مردم زرند در مجلس شورای اسلامی، دکتر پورسید آقایی مدیرعامل شرکت قطارهای مسافری رجاء، دکتر سعید‌نژاد معاون وزیر راه و مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، مهدی مفیدی مدیرعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و جمعی از کارشناسان صنعت حمل و نقل ریلی برگزار شد.


باور ساخت داخل و اعتلای نام ایران
در این مراسم مهندس اعتمادی رییس هیات‌مدیره شرکت پلور ضمن تشکر از شرکت قطارهای مسافری رجاء بخاطر باور ساخت داخل و حمایت از بخش‌خصوصی گفت: با حمایت‌های مسوولان موفق شدیم اولین قرارداد ساخت ۵۰دستگاه واگن مسافری را چندی پیش با شرکت رجاء امضا کنیم که شهریور ماه امسال اولین رام از این تعداد دستگاه واگن را تحویل دادیم و دومین رام نیز تا چند روز دیگر تحویل خواهیم داد.
وی سپس افزود: امیدواریم باور ساخت داخل و اعتلای نام ایران در همه جا نهادینه شود و همه مردم اعم از تولیدکننده و مصرف‌کننده به کالای ایرانی افتخار کنند و در راستای رسیدن به خودکفایی صنعتی حرکت کنند.
مفیدی: طرف تکنولوژیک پلور سبز رومانیایی‌ها هستند
مدیرعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران دیگر سخنران این مراسم بود. مفیدی گفت: صنعت حمل و نقل ریلی در کشور در ابتدای راه قرار دارد. او با اشاره به اینکه در ایران به ازای هر 10هزار نفر یک کیلومتر خط ریلی نصب شده است، گفت: در کشورهای اروپایی به ازای هر 300 تا 500نفر یک کیلومتر خط ریلی وجود دارد. مفیدی خاطرنشان کرد: برای رسیدن به استانداردهای متوسط ریلی باید 5هزار واگن در کشور ساخته شود. مدیرعامل ایدرو گفت: در صنعت حمل و نقل ریلی با توجه به نیاز بخش ریلی بین شهری جایگزینی واگن‌های فرسوده و عزم نشات گرفته از سند چشم‌انداز لازم است سرمایه‌گذاری‌های زیادی شود.
مفیدی تصریح کرد: گروه صنعتی پلور سبز به عنوان بخش‌خصوصی فعال در صنعت ریلی آبرویی برای صنعت کسب کرد و امیدواریم در آینده‌ای نزدیک این شرکت بتواند اقدام به توسعه طرح‌های تولیدی خود کند.
مفیدی گفت: عملا وضعیت واگن‌سازی در کشور ما که از حدود 21 سال پیش فعالیت خود را آغاز کرده امروزه به چنین کارخانه متنوعی تبدیل شده و قراردادهای مختلفی را نه فقط با صنعت حمل و نقل ریلی کشور، بلکه با کشورهای مختلف جهان امضا کرده و حتی محموله‌های بسیاری را به کشورهای دیگر صادر کرده است. البته جای فعالیت و رشد بسیاری هست که امیدواریم با توسعه کارخانجات موجود و احداث کارخانه‌های در دست ساخت نقش اساسی و مثبت‌تری را در صنعت حمل و نقل ریلی کشور بازی کنیم. مدیرعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع افزود: قراردادی که امروز (سه‌شنبه) امضا شد، ساخت 200 دستگاه واگن‌ مسافربری بود که بین شرکت پلور سبز و شرکت قطارهای مسافربری رجا امضا شد و در این قرارداد پلور سبز متعهد شد 200 دستگاه واگن مسافربری را تولید کند و تحویل بدهد. وی افزود: طرف تکنولوژیک پلورسبز در این کار سازندگان رمانیایی هستند و سهامداران شامل 34درصد سازمان گسترش و نوساز صنایع ایران و 33درصد بخش‌خصوصی و 33درصد دیگر هم صندوق بازنشستگی فرهنگیان کشور است. مفیدی در پاسخ به این پرسش که با توجه به مسوولیتی که در بخش صنعت کشور دارید، صنایع داخلی ما تا چند درصد می‌توانند نیاز این بخش را تامین کنند گفت: بستگی دارد به سرعتی که در این کار خواهیم گرفت. با توجه به اینکه نیاز ریلی کشور روزافزون است طبیعی است که ما نمی‌توانیم ادعا کنیم که تمام نیاز کشور را به خصوص با تنوعی که مطرح است تامین کنیم ولی آماده‌ایم که سرمایه‌گذاری بیشتری را در اطراف کشور برای این کار انجام بدهیم. به خصوص که به بازار حمل و نقل ریلی کشور، حمل و نقل شهری هم اضافه شده و انواع و اقسام متروهای شهری در این بازار تقاضای بیشتری ایجاد کرده‌اند.
مدیر عامل راه‌آهن: توسعه حمل و نقل ریلی بدون توسعه صنعت ریلی امکان‌پذیر نیست
در ادامه مراسم مدیرعامل راه‌آهن نیز گفت: پلور سبز طی دو سال گذشته فراز و نشیب‌های زیادی را طی کرد تا امروز توانست در منطقه محروم این چنین طرح عظیمی را اجرا کند.


سعید‌نژاد با بیان اینکه در ایران 16درصد از عملیات جابه‌جایی بین شهری در بخش بار و 15درصد از عملیات بین شهری در بخش مسافری توسط راه‌آهن انجام می‌شود گفت: این شاخص در کشورهای توسعه در حدود 30درصد است.وی توجه به صنعت ریلی و بخش حمل و نقل ریلی را زمینه‌ای برای بهینه‌سازی حمل و نقل در کشور عنوان کرد و گفت: چنانچه این بخش در کشور در حد مطلوب گسترش یابد بسیاری از مشکلات اقتصادی از جمله مصرف بی‌رویه بنزین مرتفع خواهد شد.
مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: توسعه حمل و نقل ریلی بدون توسعه صنعت ریلی امکان‌پذیر نیست.
او با اشاره به ساخت 2700کیلومتر خطوط راه‌آهن در کشور گفت: این میزان خطوط ریلی دردست ساخت نیاز به واگن و تجهیزات جانبی دارد و لازم است در این زمینه سرمایه‌گذاری شود.