با حضور اکثریت سهامداران در مجمع
عملکرد و صورتهای مالی سال ۱۳۹۰ بانک ایرانزمین تصویب شد
در این جلسه دکتر حسن فدائی، نایب رییس هیات مدیره بانک گزارش عملکرد سال ۹۰ بانک را ارائه کرد.
وی در این گزارش به خلاصه اقدامات اساسی برای شروع فعالیت و تبدیل شعب تعاونی اعتبار آزاد مولیالموحدین به شعب بانک ایرانزمین، خلاصه عملکرد بانک، طرح برخی از مشکلات و راهکارها برای برونرفت از آنها و خلاصه برنامههای بانک در سال 91 و ارقام بودجه ارائه شده برای این سال اشاره کرد. وی در همین راستا با اشاره به تاسیس بانک در اواخر اسفندماه سال 89 گفت: در کنار این اقدام مهم اخذ سایر مجوزها، انعقاد قرارداد برای نرمافزار بانکی، چاپ چک برای عملیات ریالی، آموزش کارکنان در شعب تبدیلی، استفاده از سیستمهای شتاب، ساتنا و پایا، تهیه و تدوین و تصویب دستورالعملها، آییننامهها، فرمها، نمونه قراردادها و سایر مستندات مورد لزوم بانک و تبدیل 108 شعبه تعاونی مالی و اعتباری مولیالموحدین به شعب بانک ایرانزمین از اقدامات اساسی سال 90 بود که انجام شد.
دکتر فدایی در ادامه برنامههای سال آتی را ذکر کرد و افزود: خرید ساختمان سازمان مرکزی بانک در دست اقدام است و سود پیشبینی شده سال ۹۱ حتما محقق خواهد شد. وی همچنین بااشاره به اقداماتی که برای افزایش سرمایه بانک از مبلغ دوهزار میلیارد ریال به چهار هزار میلیارد ریال انجام شده است اظهار کرد: با توجه به مصوبه مجمع عمومی در نظر است اقدامات برای افزایش سرمایه بانک از مبلغ چهار هزار میلیارد ریال به شش هزار میلیارد ریال از نیمه دوم سالجاری براساس مقررات مربوطه آغاز شود. وی در پایان اقدامات انجام شده را با توجه به مشکلات عدیده موجود، ناشی از تلاش بیوقفه هیات مدیره، مدیران و کارشناسان بانک و همدلی و هماهنگی آنان دانست و همکاریهای ریاست محترم هیات مدیره و مدیران موسسه را نیز از جمله عوامل موفقیت بانک و تحقق برنامههای پیشبینی شده سال گذشته ذکر کرد. براساس مصوبات این مجمع سود تقسیم نشد و مقرر شد سود اعلام شده در صورتهای مالی سال ۹۰ بانک ایران زمین پس از ثبت افزایش سرمایه از مبلغ دوهزار میلیارد ریال به چهار هزار میلیارد ریال در اولین فرصت و با تشکیل مجمع عمومی عادی به طور فوقالعاده مصوب و پرداخت شود. در این جلسه
موسسه حسابرسی خدمات مدیریت رهیافت و همکاران به عنوان حسابرس مستقل و بازرس قانونی بانک برای سال ۹۱ انتخاب شد. همچنین روزنامههای دنیایاقتصاد و اطلاعات به عنوان روزنامههای کثیرالانتشار برای درج آگهیهای بانک در سال ۹۱ تعیین شدند.
تاریخچه
بانک ایران زمین (شرکت سهامی عام) بنا به موافقت اصولی تاسیس بانک به شماره 1926 مورخ 20/4/1387 از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و پذیرهنویسی سهام در بهمنماه 1389 با مجوز شماره 130460/121 مورخ 16/11/1389 سازمان بورس و اوراق بهادار تاسیس و به صورت شرکت سهامی عام طی شماره 379279 مورخ 24/12/1389 در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت سید. در حال حاضر، دفتر مرکزی بانک در تهران، خیابان سید جمالالدین اسدآبادی، نبش خیابان شصت و هشتم، پلاک 472 واقع است.
سرمایه و ترکیب سهامداران
سرمایه بانک در بدو تاسیس مبلغ 2.000 میلیارد ریال (شامل تعداد 2 میلیارد سهم، به ارزش اسمی هر سم 1.000 ریال) بوده که بانک به منظور تامین حداقل سرمایه موردنیاز بانکهای غیردولتی طبق مصوبات شورای پول و اعتبار و الزام بانک مرکزی جمهوری اسلامی، کاهش ریسک از طریق بهبود ساختار مالی و نسبت کفایت سرمایه و همچنین افزایش ظرفیت برای توسعه فعالیتهای سودآور، تصمیم به افزایش سرمایه به مبلغ 6.000 میلیارد ریال (شامل تعداد 6 میلیارد سهم، به ارزش اسمی هر سهم 1.000 ریال) طی چند مرحله گرفت. در این راستا بانک ایران زمین مجوز انجام افزایش سرمایه را طی نامه شماره 140209/121 مورخ 8/3/1390 از سازمان بورس و اوراق بهادار و نامه شماره 23421 مورخ 7/2/1390 از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اخذ نمود. براساس مصوبه مجمع عمومی فوقالعاده مورخ 29/4/1390 مقرر گردید افزایش سرمایه طی دو مرحله به شرح ذیل صورت گیرد.
الف- مرحله اول افزایش سرمایه از مبلغ ۲۰۰۰ میلیارد ریال به مبلغ ۴۰۰۰ میلیارد ریال (۲۰۰۰ میلیارد ریال، معادل ۱۰۰ درصد) از محل آورده نقدی سهامداران
ب- مرحله دوم افزایش سرمایه از مبلغ 4000 میلیارد ریال به مبلغ 6000 میلیارد ریال از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران به مدت دو سال از زمان تصویب. اولین مرحله افزایش سرمایه انجام شده است و تشریفات ثبت آن در دست انجام است.
اهم فعالیتهای صورت گرفته در سال ۹۰
* طرح و تصویب برنامه و بودجه سالانه
* تهیه و تصویب سیاستهای پولی، اعتباری و نظارتی براساس ضوابط بانک مرکزی ج . ا .ا برای ابلاغ به شعب
* تصویب برنامه سرمایهگذاری بانک براساس ضوابط و مقررات مربوطه انفورماتیک
* برنامهریزی برای ساخت و راهاندازی سایتهای اصلی و پشتیبان و نیز راهاندازی سایت Data Gard برای بانک
* انعقاد قرارداد برای استفاده از سیستم ساتنا و شتاب
* انعقاد قرارداد برای استفاده از سیستم نرمافزاری بانکداری قوانین و مقررات
* اخذ کد شناسایی بانک از بانک مرکزی ج.ا.ا
* اقدام برای اخذ مجوز اولیه فعالیتهای ارزی راهبری شرکتی
* تشکیل اداره مبارزه با پولشویی و کمیته مبارزه با پولشویی
* برنامهریزی استقرار سیستم کنترل داخلی توسعه و بازاریابی
* تصویب تبدیل شعب تعاونی اعتبار مولیالموحدین به شعب بانک ایران زمین در 4 مرحله
* انعقاد قرارداد با چاپخانه دولتی ایران برای چاپ چکهای جاری اشخاص
* مشارکت در تاسیس صندوق سرمایهگذاری بانک ایرانزمین
* مشارکت در تاسیس صندوق سرمایهگذاری ملت ایرانزمین
* پذیرش بانک در بازار فرابورس ایران و باز شدن نماد بانک در بازار مذکور
* افتتاح حساب در اداره معاملات ریالی بانک مرکزی
* انجام اقدامات لازم برای صدور چک بین بانکی و استفاده از اتاق پایاپای
* تصویب موافقتنامه کلی نقل و انتقال داراییها و بدهیهای تعاونی اعتبار مولیالموحدین به بانک ایران زمین
* تصویب انجام کلیه اقدامات مربوط به تبدیل 108 شعبه شرکت تعاونی اعتبار مولیالموحدین به شعب بانک ایران زمین و شروع فعایت بانک در این شعب (نصب تابلو، دکوراسیون داخلی، برقراری سیستم نرمافزاری، نصب خودپرداز، تامین مستندات، اختصاص کد، اخذ رمز چکهای بانکی برای شعب، کلرینگ و سایر امور مرتبط)
* برنامهریزی برای تاسیس شرکتهای وابسته
* تعیین فهرست، درصد سهام، موسسین و نوع (سهامی خاص - عام) شرکتهای وابسته و اتخاذ تصمیم برای چگونگی تشکیل آنها و تهیه مقدمات امر و انجام اقدامات برای اخذ مجوز تاسیس شرکتهای لیزینگ و صرافی از دستگاههای ذیربط
* تاسیس باجه اختصاصی بانکداری الکترونیکی در شعب برای ارائه سرویس به مشتریان مجوزهای اخذ شده
* اخذ مجوز فعالیت بانک به شماره 21175/90 مورخ 03/02/1390
* اخذ مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار برای افزایش سرمایه بانک از مبلغ ۲۰۰۰ میلیارد ریال به ۶۰۰۰ میلیارد ریال (در دو نوبت)
* اخذ موافقت بانک مرکزی ج.ا.ا به شماره 23421 مورخ 05/02/1390 برای افزایش سرمایه از مبلغ 2000 میلیارد ریال به 6000 میلیارد ریال (در دو نوبت)
وضعیت منابع و ترکیب سپردهها در پایان سال ۱۳۹۰
جدول زیر ترکیب سپردههای جذب شده بانک در سال 90 را نشان میدهد. مطابق با اطلاعات مندرج در جدول، 43 درصد از کل سپردهها از طریق سپرده کوتاهمدت، 5/24 درصد از سپردههای بلندمدت، 5/14 درصد از سپردههای قرضالحسنه و 18 درصد از طریق سایر سپردهها تامین گردیده است.
نسبتهای مالی و ارزیابی عملکرد
نسبتهای مالی همواره به عنوان یکی از معیارهای عملکرد شرکت مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرد، چرا که نتایج تصمیمگیریهای مدیریت در ارقام مالی ظهور و بروز میکند.
* نسبت حقوق صاحبان سهام بانک به کل داراییها در حدود ۴۷ درصد میباشد که نشان دهنده ظرفیت بالقوه برای توسعه را نشان میدهد
* در حدود 5/39 درصد از داراییهای بانک از محل سپردههای جذب شده تامین گردیده است
* نسبت سپردهگذاری و سرمایهگذاریهای بانک به کل داراییها بالغ بر ۸۴ درصد میباشد که نشاندهنده تمرکز زیاد بانک در این حوزه فعالیت است.
تعداد کل کارتهای صادره در سال 1390
از بین کارتهای صادر شده از سوی بانک ۶۲ درصد مربوط به استانها و ۳۸ درصد مربوط به استان تهران است.
بنابراین گزارش به ازای هر شعبه 102 کارت صادر گردیده است و به طور متوسط به ازای هر شعبه 66 حساب سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت افتتاح گردیده است.
فعالیتهای توسعه سیستمها و تکنولوژیهای بانکی
در دوره مالی منتهی به 1390، تعداد شعب مکانیزه شده تا دیماه 1390 برابر با 57 شعبه (فاز یک) و از دیماه 1390 تا مجمع برابر 51 شعبه بوده که جمعا به 108 شعبه بالغ میگردد. همچنین بانک در زمینه واحد بانکداری الکترونیک، تلفنبانک، سایت و پورتال، واحد شبکه، واحد ضرورت کارت، واحد پشتیبانی نرمافزار فعالیتهای زیادی در سال 90 انجام داده است.
برنامههای آتی
در سال 91، پیشبینی جمع کل درآمدهای بانک نسبت به عملکرد واقعی سال گذشته 76 درصد و سود هر سهم 71 درصد رشد را نشان میدهد.
در راستای توسعه روزافزون فعالیت و افزایش سهم بانک از ظرفیتهای بازار پول و سرمایه و رسیدن به بودجه پیشبینی شده اولویتهای تعیین شده در سال ۱۳۹۱ به شرح ذیل میباشد:
1- تاکید بر امر آموزش مستمر پرسنل در زمینههای مختلف مرتبط با امور بانک
۲- برنامهریزی لازم جهت جابهجایی برخی شعب که به لحاظ مکانی وضعیت مناسبی ندارند
3- برقراری سیستمهای انگیزشی و ارزیابی بر مبنای عملکرد برای کلیه شعب
۴- بهسازی و بازسازی شعب
5- تاسیس شرکت سرمایهگذاری به عنوان شرکت وابسته
۶- به کارگیری خدمات مشاورین برون سازمانی جهت سرمایهگذاری در بازار سرمایه و استفاده از فرصتهای این حوزه
7- برنامه ریزی جهت توسعه شعب با توجه به ظرفیتهای اقتصادی در هر استان و مقایسه با سایر بانکهای استان (خصوصی، دولتی) و احیای حداقل شرایط لازم برای راهاندازی شعب حداقل به تعداد 200 شعبه بانک در سال 1391
۸- تمرکز بر بانکداری مجازی با هدف کاهش هر چه بیشتر هزینهها
9- پیادهسازی کامل خدمات موبایل بانک و تلفنبانک.
ارسال نظر